X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta w takim razie trzymam kciuki żeby wszystkie badania wyszły dobrze...a jak poród się rozkreci to już na całego, żeby nie było wątpliwości:)
    Współczuję że musisz codziennie na ip wizytowac...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    AJrin ja też jutro wizytuję. I też staram się nastawiać na luzie na poród, ale u mnie inna bajka bo cc planowane więc wiem co mnie czeka.

Gdybyś była ciekawa to ja zamawiam tą torbę Baby Ono So City. Mogę zdać relacje jak przyjdzie jeżeli się jeszcze nie zdecydowałaś:)

A ja dzisiaj czuję że umieram więc idę już się położyć.

Sabina, Alinka - co to za choroby - a kysz! Sabinko że też Tobie jeszcze to nie przeszło...zdrowiejcie szybciutko!

Martta a Ty w końcu zostajesz w tym szpitalu?

Pykajcie tu ładnie te co już mogą i chcą:) Ja odezwę się jutro jak dożyje:P
    To koniecznie zdaj relacje bo ja poki co mam torbe wozkowa ale srednio mi sie podoba a skipp hop za droga wiec jeszcze nie zakupilam. Ale jesli wyglad i jakos ma ok to sie zdecyduje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• martta Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Broszka, no ja tez sie nie spodziewalam ze w tym tygodniu takie atrakcje beda mnie czekały, a jak już to porodowe, no nic oby wrócić na noc do domku :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    To koniecznie zdaj relacje bo ja poki co mam torbe wozkowa ale srednio mi sie podoba a skipp hop za droga wiec jeszcze nie zakupilam. Ale jesli wyglad i jakos ma ok to sie zdecyduje.

Zdam relacje w takim razie:) ja też mam tą wozkowa ale ona jest mała i na spacer po wsi starczy, ale jak będziemy chcieli jechać gdzieś dalej, czy choćby do teściowej to będzie za mała niestety. Mąż ma jutro zamówić:)

Martta głowa do góry! Już niedługo a główna atrakcja będę nieprzespane noce. Już niedługo dzieciaczki będą z nami:)

martta lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Dzieki Broszka, no ja tez sie nie spodziewalam ze w tym tygodniu takie atrakcje beda mnie czekały, a jak już to porodowe, no nic oby wrócić na noc do domku :-)
    Mam nadzieję ze Cię puszczą

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mam nadzieję ze Cię puszczą
    Oj ja też :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dumna z mojego męża, który nakarmił i położył spać dzieciątko <3
    oby się tylko Smoczątko nie obudziło za kilka chwil, jak to czasami ma w zwyczaju

alinka, Behemottka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia urodziła! :)

AJrin, alinka, Broszka, mk83, martta, Behemottka, mysza0406, bbeczka91, żabka04, stardust87, Sabina, Dariah lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Spieszę sie oglosic że wczoraj ok 7 rano ( bylam pod narkoza i nie powiedzieli mi dokladnie musze sprawdzić :-) ) na świat przyszla nasza Zuzia
    2950 g i 54 cm. 10/10 pkt
    Porod byl straszny 9 godzin okropnych skurczów, skaczace ciśnienie,oxytocyna az w koncu brazowe wody i zanikajace tetno dziecka. Decyzja o cc na cito pod pełną narkozą. Rana bolala okrutnie ale juz chodzilam i jestem po prysznicu więc nie jest tragicznie
    A teraz będę nadrabiać
    Martta pozno się zorientowalam ze Ty pod KTG bylas:-)

W sensie , że dzisiaj o 7:00? :) Gratuluję oszołomionej mamusi! <3

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a skąd wiesz o Ksosi?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza i Ksosia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mysza na pewno miała na myśli, że dziś urodziła.

Behemottka, mysza0406 lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebook:) Ajrin

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze na fb jakos mi nie wyskakuja powiadomienia.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Mysza i Ksosia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mysza na pewno miała na myśli, że dziś urodziła.

A ja już zgłupiałam i aż sprawdziłam:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta, oby Cie puscili, ale o co chodzi z tym cisnieniem, ze tak skacze? Moze jednak cos sie szykuje ;)

Alinka, zdrowka. Sabina, Tobie rowniez. Chorowac teraz i jeszcze w te upaly to naprawde masakra.

Ksosia, gratulacje!!

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom cos ten wrzesień sprzyja cesarkom. Ksosia gratki :)

• martta Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostaje, cytuje lekarza: przez pani nadgorliwa lekarke musze pania tu zostawic, bo nowa ustawa kaze, ale i tak nic nie będziemy z pania tu robic i będzie pani tu kwitla do porodu, zamiast w domu siedzieć. Normalnie jak mozna tak kogis traktować, wcale nue chce tu byc, chce do domu! A on ze jakby mi sie cos stalo to on by poszedł siedzieć a tak to mnie przyjmie i ma z głowy. Boże co za byrak. I jeszcze nue ma miejsc i klada mnie na sali pooperacyjnej na ginekologii.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:22

Bratek, marta258, Behemottka, martta, bbeczka91, violett, żabka04, Broszka, Sabina, Pysiaczek89, stardust87, LewandowskaAnna, mk83 lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Ksosia, gratuluję zdrowych dzieciaczków :) Zuzia i Antoś to śliczne maleństwa :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda, że musiało to być okraszone takim wysiłkiem, stresem i przejściami, ale dobrze, że już po.

Ksosia - kolejna! :-D GRATULACJE :-*

AJrin, w takim razie ufam, że faktycznie szybko wrócisz po ciąży do formy :) 6km???????????? Podziwiam i po cichu... zazdroszczę :)
    A swoim spokojem się.... CIESZ :) To bardzo fajne :)

violett, może dziś taki zyczliwy dzień? ;) Mnie dziś też na poczcie poratowali, aż mi się miło zrobiło :) (pomijając jedną babeczkę 50+, która mało mnie wzrokiem nie zeżarła.... Stary numer - baba babie najchętniej dopiecze.... ;]).

alinko - witam w klubie. Przytkany nos i bolący węzeł chłonny, to nie jest to, czego bym sobie obecnie życzyła..... ;) Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozkręci - no bo bez jaj..... Teraz??????? I w dodatku - w TAKĄ pogodę?????? ;)))

martta - co to za głupie teksty ;/ Nie ma, jak wpędzić pacjenta w poczucie winy.... Na co to komu, nie mam pojęcia i nigdy nie zrozumiem ;/

Behemottka, poszłaś nadrabiać i... zamilkłaś B-)
    Rodzisz??? :P ;)

U mnie coś się kaszani z krążeniem od kilku dni - wystarczyła wycieczka na pocztę i nogi zaczęły zmieniać kolor :P Jakieś są dziwne od kilku dni :( Łatwo przybierają barwę czerwono-siną, siada czas kapilarny, bolą - głównie łydki itd. Jestem na lekach przeciwzakrzepowych, więc nie wiem, o co kaman ;/ Pewnie coś się poprzemieszczało i łatwo uciska na jakieś ważne naczynia.

A z innej parafii - echhh, super, że coraz więcej dzieciaczków po tej stronie, ale jakoś... nie napawają optymizmem Wasze wpisy ;)
    Błagam, najbliższe 3 forumowe porody ja poproszę w miarę bez komplikacji, plizzzzz...... ;))))))))
    Bo się zacznę bać ;)))))
    Może to głupie, ale jedyna myśl, której się trzymam - przeżyłam zapalenie otrzewnej - gdzie przed operacją nie mogłam nawet normalnie oddychać, tylko musiałam tak płyciutko, bo KAŻDY oddech wściekle bolał.... Brzuch miałam rozcięty niemalże od mostka do samego dolu.... Ale przeżyłam... To może i tu dam jakoś radę, co? ;/ Tu przynajmniej jest cel - taki jeden, z dwiema rączkami i dwiema nóżkami..... ;)
    Echhh.... Muszę się jakoś pocieszyć.......... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 23:39

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 2359 2360 2361 2362 2363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ