X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale gdzie ono to mieści? :O
    Foksik ja pytałam lekarki wczoraj jak to jest z tym jedzeniem. Ponoć wcześniaki instynktownie nadrabiają masę i dlatego takie żarte są. Moje nadrabiać nie muszą a i tak jedzą za dwoje. Dziś po ważeniu Mikuś przybrał 400 g w 11 dni. Nie wiem czy to dużo czy mało ale na samej piersi są.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego mamy w domu "kosz przekasek" czyli duzy wiklnowy kosz z zachciankami typu paluszki, ciastka, wafelki, chrupki i zawsze na w razie w cos mamy w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba masz przeslicznych synkow :) i jak widzę rosną jak na drożdżach!

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Lrf

to napisz liste zakupow i niech maz wamzrobi liste zapasow :)ja tez robie takie zakupy na dluzej i zawsze kupuje produkty dlugoterminowe typu. Zapiekanka mrozona czy pizza mrozona, jakis zapas miesa zeby biegac nie musiala a an czarna godzine zawzze cos jest :) jogurty tez kupie zawszs ze 20 sztuk, parowki hermetycznie zamykane, tak samo ser i wedliny czy tam jakies puszki i problem mam z glowy :)
    też tak robię odkąd Smoczątko jest na świecie,
    ale wszystko co dobre szybko się kończy :D
    Dzierzba wrote:
    Foksik ja pytałam lekarki wczoraj jak to jest z tym jedzeniem. Ponoć wcześniaki instynktownie nadrabiają masę i dlatego takie żarte są. Moje nadrabiać nie muszą a i tak jedzą za dwoje. Dziś po ważeniu Mikuś przybrał 400 g w 11 dni. Nie wiem czy to dużo czy mało ale na samej piersi są.
    z MM to chyba inna bajka, bo mój bardzo szybko zaczął przybierać jak go zaczęłam dokarmiać, a teraz to zupełnie bez cycka się musi obejść. Piersią nie karmię ale podczas tulenia wsadza łapy pod stanik jak rasowy facet :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym nadal się biję z myślami czy jechać na kilka dni do rodziców czy lepiej zostać dla małżeńśkiego spokoju...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ty potrzebujesz jechać do rodziców
    Wiec tylko jechać !!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy
    Ale cudna pogoda
    Mały jeszcze odsypia świeże powietrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza pewnie urodziła. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wykąpani, nakarmieni, teraz tylko ululać do spania i zamawiam pizzę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    my wykąpani, nakarmieni, teraz tylko ululać do spania i zamawiam pizzę :)
    I tego zazdroszczę butelkowym mamom ;) Smacznego! Zjedz też za mnie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    I tego zazdroszczę butelkowym mamom ;) Smacznego! Zjedz też za mnie :P
    musiał jeszcze dopić jedna miarkę :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obzarlam się pierogami :) dziś ruskie , z serem i z kapusta i pieczarkami :) jutro czartek-trzeba świeże kupić :) nawet budzik nastawie by cukry zmierzyć

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:25

nick nieaktualny, Broszka, Bratek, Malutka92, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kamciaelcia, Dzierzba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, martta, nick nieaktualny, AJrin, Jotc, Sophia, nick nieaktualny, stardust87, pestka, nick nieaktualny, marta258, Behemottka, bbeczka91, agatia, Pysiaczek89, Dariah lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ksosia, Macioszczyczka jak tam u was?

Ksosia pisała na fb, że pierwsza próba oxy niestety nieudana, rozwarcie 1 cm, ale szyjka się opiera. Jutro powtórka.

A Macioszczyczka to sama nie wiem, miała mieć jutro wywoływanie, ale może coś dziś samo poszło.

A Mysza jest na porodówce, ale chyba się wyciszyło u niej. No, ale może jednak wróciły skurcze. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kąpie córe, Kubuś już czysty, cyckujemy. Ja już spokojna bo według mojej wagi przybrał w ciągu 2 dni 200 gram. Ważmy 4200 :) jutro położna ma nas odwiedzić więc jestem zadowolona ze jest przyrost i to spory.

Pożyczyla mi koleżanka medale swing i powiem wam że dziś na próbę sprawdziłam różnicę między nia a canpolem. Powiem jedno dobrze że nie kupowałam jej :) moim zdaniem różnicy między nimi nie ma. Znaczy jest cenowa. W tej kwocie bym już wolała kupić podwójny.

nick nieaktualny, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka łazi dalej i czeka. Jutro lekarz i szpital. W piątek może wywołanie. Do 10 września powinniśm być już z Hanią.

Dzisiaj miałam leniwy dzień, większość spałam. Potem byłam na zebraniu w przedszkolu.

Ciśnienie podniosła mi mama, bo moja siostra która jedzie do mnie przez całą Polskę prawie została okradziona w galerii w Warszawie. Ukradli jej portfel i trzeba było dzwonić i załatwiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza gratulacje!!

Oczywiście mimo nerwów Hania twardo siedzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody śpi u mnie na kangura i czekany na pizzę :)
    ciekawe czy da mi zjeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza gratulacje. Wspolczuje ciezkiego porodu, ale na szczescie to juz za Toba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk
    gratulacje, dojdziesz do siebie niebawem , wszystko juz jest dobrze mala jest na swiecie i zdrowa i to jest najwazniejsze :)

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ