X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia04

To daj znac co i jak, mam nadzieje ze niembeda cie na "chama" zmuszac do porodu sn.... :/ jq sama jestem ciekawa co mi ten buc powie, chociaz wydaje mi sie ze u mnie powinno pojsc lepiej bo ja juz po jednym cc jestem i jak nie podpisze zgody na sn to moga mnie pocalowac.

trzymam kciuki!!!

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak w sumie jest z lekami po cc juz po 4 latach nie pamietam , ale mi pielegniarki same dawaly kroplowki i jakis zastrzyk w posladek imclexane w brzuch ale mnie ogolem nie bolalo mocno a to co mi dawali to wystarczalo dodatkowo nic nie wolalam., zobacsymy jak bedzie traz

• Broszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mi mojego pośladkowca nikt nie każe rodzić sn bo bym chyba umarła...moja mama tak rodziła trzecie dziecko i opowiadała-masakra...

Żabko trzymam kciuki:) Opowiedz swoją historię - przecież byłaś niedawno cięta - nie mogę Cię zmusić do sn...

żabka04 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, kamcia ma rację jak przyjdzie pielęgniarka z kolejną dawką leków przeciwbólowych nie rób jak ja z siebie bohaterki, że ich nie potrzebujesz :P bierz wszystko co dają, bo za chwilę może być nieciekawie. Staraj się po pionizacji jak najwięcej ruszać, ale ostrożnie ;) nie wiem jak to jest pod prysznicem, ja mogłam moczyć bliznę, szybko mi opatrunek też zdjęli. Jak każą pierwszy raz wstawać najpierw usiądź, poczekaj aż największy helikopter minie i delikatnie na podłogę.

Złota rada - jak przyjdą goście to niech będą poważni, bo mój brat cały czas żartował i myślałam, że ze śmiechu mi szwy pójdą :/

My wstaliśmy dopiero co :D
    złoty egzemplarz który późno wstaje <3
    teraz leży obok i gada po swojemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wczorajszy wieczór już myślałam że zaczęły u nas się kolki.. już łzy w oczach miałam ale na "szczęście" mój Pucuś nie zna ograniczeń i za dużo zjadł. Wystrzelił mi fontannę mlesia i poszedł spać.
    Jak na razie jem wszystko i nie ma żadnych problemów - niech tak zostanie!

Widzę że coraz wiecej cc. Moja złota rada? Jak najszybciej jak można wstać i od razu prosto, zanim się wstanie to opuszczać nogi z łóżka. Przekręcać się z boku na bok. No i dużo dużo chodzić. Ja ostatniego dnia dostałam na sale dziewczynę której słuchać nie mogłam - a przychodziły do niej pielgrzymki gości po 6-8 osób.. więc się ulatniałam na korytarz i tam km robiłam ;)

Behemotka zamykaj oczy i przewijaj strony aby pominąć tej osoby posty i tyle :)

AISAK widzę co szpital to obyczaj u mnie też dosyć późno są planowane bo 39+ ale u Ciebie to już w ogóle. Ale zdaniem mojego lekarza im dziecko dłużej w brzusiu to tym lepiej.

Ksosia jeszcze raz gratuluje!

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie podczas karmienia bolała macica i to było dużo bardziej nieprzyjemne niż rana po cc :/

teraz Was doczytałam, Ksosia już wstała :D
    lecę po kawę i jakieś śniadanie żeby obudzić się do reszty

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudniowy zapas pierogów mamy :) trzeba iść rano kupić, by mieć jeszcze wybór w sklepie :D

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie podczas karmienia bolała macica i to było dużo bardziej nieprzyjemne niż rana po cc :/

Dokładnie mnie też, rana w ogóle ale karmienie było na początku dosyć nie przyjemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się niby w sobotę połóg kończy, a macica nadal boli jak na okres :/

Angela, podobnie jak Ty, bardziej po wyrostku umierałam, niż po cc
    a w ciąży nie byłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mnie się niby w sobotę połóg kończy, a macica nadal boli jak na okres :/

Angela, podobnie jak Ty, bardziej po wyrostku umierałam, niż po cc
    a w ciąży nie byłam
    Dziwne co? Też się dziwiłam bo laparoskopowo miałam wycinany wyrostek więc mniejsza ingerencja. A ból o wiele gorszy.

Ja się zastanawiam czy ze mną wszystko ok, ja już od 5 dni w ogóle nie plamie, nie używam podpasek, zero objawów połogu.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia i Mysza życzę Wam szybkiego powrotu do sprawności po cc.

Piękna pogoda u mnie w mieście, ale troszkę mam już dość upałów.

Miłego dnia Dziewczyny!

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też czysto, tylko czasem macica porządnie zakłuje ;)

Mojemu Pisklakowi chyba średnio podpasował ten smoczek z MAM, zastanawiam się czy nie kupić inny niż z LOVI. Butelkę ma z LOVI, to może smoczek też będzie ok? Lepszy smoczek niż kciuk czy moje koszulki o.O

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja po 5 dniach przestałam plamic, raz dostałam krwaeiwnia jak się sforsowalam.
    A co do zabiegów to dobrze się czułam po laparoskopowym usuwaniu miesniaka i po dwóch cc. Po jednej i drugiej cc krwawilam mało, zależy to podobno od stanu wyłyzeczkowania macicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też piękna pogoda <3

a ja się głupia boję sama z dzieckiem wyjść, bo ostatnio w okolicy cyganie się kręcą, teściowa mówiła, a nam dwie kury znikły i mam uważać :/ w sumie widziałam ich wczoraj, niby uprzedzona rasowo nie jestem, a teraz zaczęłam się bać...

dobrze, że mamy w perspektywie wyjazd na wieś

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, troszkę mi dzisiaj lepiej chyba. Albo lepiej póki co, zobaczymy w ciągu dnia.

Idę robić pranie i biorę się za sprzątanie. W nocy nie mogłam spać od 3 do 6 i lezalam i myślałam co ja jeszcze muszę ogarnąć i jak to zrobić :)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:25

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:25

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    3860g i 56 cm;)
    10 pkt :)
    Pięknie ssie....

kobietki po CC
    Macie jakieś złote rady?
    Nie spodziewałam sie Cc i nie interesowałam tym tematem...:(
    A dzis juz malutki bedzie ze mną...
    Kawał chłopa :)
    Ksosia bardzo gratuluję Antka serducha_1.gif Niech Wam pięknie rośnie a Ty dochodź do siebie po tych przeżyciach :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas też piękna pogoda <3

a ja się głupia boję sama z dzieckiem wyjść, bo ostatnio w okolicy cyganie się kręcą, teściowa mówiła, a nam dwie kury znikły i mam uważać :/ w sumie widziałam ich wczoraj, niby uprzedzona rasowo nie jestem, a teraz zaczęłam się bać...

dobrze, że mamy w perspektywie wyjazd na wieś

jestem bardzo tolerancyjna...ale cyganów słabo znoszę :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia podziwiam. Ja się nie potrafię schylic ani ukleknac. Nie dość ze mnie boli mocno krocze to jak już glebne to nie wstane :)

‹‹ 2362 2363 2364 2365 2366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ