X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Coś się dziś wydarzyło .Nie spodziewalam się tego po babce i chrzęstnej ...wylam dziś pół dnia...
    Wyżal się nam jeżeli ci pomoże, a jak nie chcesz to ci powiem>>> jak ktoś ci robi przykrość to lej z góry ciepłym, żółciutkim moczem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja jem codziennie 3 łyżeczki około 15 g. Mają dużo omega-3 dobrze przyswajalnego. Tylko więcej nie można niż 15 gram.

A robisz koktajle czy dodajesz jeszcze do czegoś innego?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki tez dziś poszły do gin na NFZ. Ale po wizycie poszłam do labo i tam Pani dala mi odpis wyników, bez problemów :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka piękna dzidka;) jak słodko ssa paluszka;)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na nfz nie dostałam wyników jedynie wpis do karty ciąży. Na prywatnej wizycie lekarz stwierdził że sporo mi brakuje badań, a nie sadze żeby na nfz dostałam skierowanie choć nawet glukozy nie miałam z krwi więc czym prędzej zrobię sama to.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    A robisz koktajle czy dodajesz jeszcze do czegoś innego?
    Najczęściej robię tak:
    150 ml ciepłego mleka
    3 łyżeczki chia
    2 łyżki goi
    poł banana lub inne owoce
    zamiennie rodzynki, orzechy, żurawina, płatki owsiane czy to na co mam ochotę.Odstawiam to na 15min żeby napęczniało i papusiam. Mniam.

Albo koktajl z mleka, szpinaku, banana/borówek etc. otrąb i na końcu daję chia, mieszam i też pycha.
    W ciepłym mleku fajnie pęcznieją i miękną, w zimnym nie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!:-(
    Dostałam zajebisty dreszczy, mrówek w ciele,słabo mi i jakoś taka wata ze mnie.
    Goraczki nie mam ale już się martwię ponieważ do 1:00 w nocy muszę przecierpiec jakoś się trzymać bo mąż dopiero wróci z pracy.
    Powiedzcie proszę co wziąść i ile na gorączkę w razie czego????????
    Jestem sama i zaczynam swirowalam czy nie zemdleje itd.....
    Chyba grypsko się przykleilo do mnie a nic mu nie bylo :-( cukry 104 bo mierzyłam.

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka zadzwoń po pogotowie albo do przychodni dyżurującej niech ktoś przyjedzie i Cię zbada. Wtedy dadzą Ci jakieś leki.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko paracetamol (apap, panadol) przy dawkowaniu do 2 tabletek po 500 mg na dobę. Temperatura powyżej 38 st może być niebezpieczna dla maluszka, wtedy można wziąć. Nie dłużej niż 3 dni i najlepiej po konsultacji z lekarzem.

• nowicjuszka :) Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po usg dziewczynki

nick nieaktualny, szpilka, nick nieaktualny, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego zimne okłady na czoło, dużo wody pij, herbatka z cytryną, miodem i malinami. No i ten Prenalen syropek też szybko stawia na nogi. Boziu, nie daj się choróbsku! Jak masz dreszcze, to siedź pod kocem!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki paracetamol mam dla dzieci taki w płynie może być???

• nowicjuszka :) Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale 7cm i 3 mm szcześcia

_izunia_, haneczka, nick nieaktualny, Strazaczka1990, nick nieaktualny, szpilka, A_n_k_a_80, nick nieaktualny, claudiuszek, Pysiaczek89, martta, mmargol lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dziewczyny pomocy!:-(
    Dostałam zajebisty dreszczy, mrówek w ciele,słabo mi i jakoś taka wata ze mnie.
    Goraczki nie mam ale już się martwię ponieważ do 1:00 w nocy muszę przecierpiec jakoś się trzymać bo mąż dopiero wróci z pracy.
    Powiedzcie proszę co wziąść i ile na gorączkę w razie czego????????
    Jestem sama i zaczynam swirowalam czy nie zemdleje itd.....
    Chyba grypsko się przykleilo do mnie a nic mu nie bylo :-( cukry 104 bo mierzyłam.
    Możesz w razie dużej gorączki wziąć 2 apapy i letnią kąpiel, tylko te dreszcze i mrówki... Kurczę, a nie masz jak ciśnienia zmierzyć? Może zadzwoń do ginekologa i opisz sytuację.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzięki paracetamol mam dla dzieci taki w płynie może być???

Tak, tylko tam pewnie dawka leku będzie mniejsza, więc sobie przelicz odpowiednio. No i nie bierz na zapas, chyba, że temp, Ci mocno skoczy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka i nie lykaj syropkow ani miodu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodatkowo chciałam się pozalic. Ulamalam zęba. 8. Szlak jasny by trafił :/

• Strazaczka1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Wyżal się nam jeżeli ci pomoże, a jak nie chcesz to ci powiem>>> jak ktoś ci robi przykrość to lej z góry ciepłym, żółciutkim moczem.
    Moja babka z ciotka nic nie wiedzą o moim Slawku...wystarczy że rodzice wiedzą one nie muszą.Dziś się dowiedzialam że będą sprawdzały go na policji.A ciotka ma córkę co ma kumpla policjanta i będą sprawdzały...Ją siły już nie mam..takie coś żeby zrobiły..i to moja rodzina...z rodzina to najlepiej wychodzi się na zdjęciu...odciąć się od nich najlepiej...Ją nie potrafię olewac;( to jest najgorsze...ją zawsze wszystko Biorę do siebie.Do Taty poszlam wyplakalam się wkurzyl się i czuje że będzie zadyma...Boje się że mój Slawek tego nie wytrzyma i się wyprowadzi....Stwierdził że mnie nie zostawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:09

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowicjuszka, gratulacje, a który to tydzień u Ciebie? :)

Możesz nam potem wrzucić fotkę z nickiem z bbf, chyba, że już przeszłaś niesławną weryfikację. :P Szczegóły w pierwszym poście naszego wątku. :) Wybacz formalizm.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka i nie lykaj syropkow ani miodu

Czemu tak? Podejrzewasz, że to nie przeziębienie?

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ