X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brata 4 lata starszego ale mama mówi że też lekko nie bylo bo wszystko z dzidziusiem chcial robic siam. Więc ja zwykle pływałam w oliwce lub zasypana pudrem bylam a w łóżeczku czasem mama musiała mnie szukać bo bylam przysypana pluszakami:) takiego kochanego brata miałam ;) początkowo miałam mieć Sonia na imię ale moj brat ryczał w niebogłosy ze on chce siostrę a nie słonia!

bisacz, Dzierzba, Sabina, Behemottka, Pauka, Broszka lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Byłam u gina na NFZ bo chciałam dostać skierowanie na wszystkie te podstawowa badania, które się robi w ciąży i dzisiaj przyszłam po wyniki badań do lekarza, a położna że mi ich nie da i nie skseruje bo nie są moje tylko przychodnia za nie zapłaciła więc mi nie da. Co za głupi argument skoro ja płacę co miesiąc składki na NFZ. Podobno jest takie zarządzenie dyrektora czy kierownika placówki. Powiedzcie mi czy tak można?, Jest jakiś kodeks, paragraf czy coś na co mogłabym się powołać i dostać ksero swoich badań... wściekła jestem bo cytologii też nie dostałam a chciałam iść z tym wszystkim jeszcze prywatnie...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja mam brata 4 lata starszego ale mama mówi że też lekko nie bylo bo wszystko z dzidziusiem chcial robic siam. Więc ja zwykle pływałam w oliwce lub zasypana pudrem bylam a w łóżeczku czasem mama musiała mnie szukać bo bylam przysypana pluszakami:) takiego kochanego brata miałam ;) początkowo miałam mieć Sonia na imię ale moj brat ryczał w niebogłosy ze on chce siostrę a nie słonia!
    Hahah kochany! Mój miał 11 lat jak się urodziłam i na spacerach jak ktoś chciał mnie zobaczyć to zasłaniał swoim ciałem wózek, żeby mu nikt siostry nie ukradł. Jednak im starsza się robiłam tym mniej się dogadywaliśmy i tak zostało do tej pory. Nie mamy ze sobą za dużego kontaktu.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj Myszki ..
    .wizytę mi odwołano bo moja gin wezwali na dyżur do szpitala...A ona przyjmuje tylko we środę .Wkurzylam się bo jutro musze iść do tej samej przychodni a innego gina..bo l4mi się dziś skonczylo.

Zle się czuje dziś ;(

Wysłany: 2 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosi mnie totalnie dziś ...

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Mam pytanie. Byłam u gina na NFZ bo chciałam dostać skierowanie na wszystkie te podstawowa badania, które się robi w ciąży i dzisiaj przyszłam po wyniki badań do lekarza, a położna że mi ich nie da i nie skseruje bo nie są moje tylko przychodnia za nie zapłaciła więc mi nie da. Co za głupi argument skoro ja płacę co miesiąc składki na NFZ. Podobno jest takie zarządzenie dyrektora czy kierownika placówki. Powiedzcie mi czy tak można?, Jest jakiś kodeks, paragraf czy coś na co mogłabym się powołać i dostać ksero swoich badań... wściekła jestem bo cytologii też nie dostałam a chciałam iść z tym wszystkim jeszcze prywatnie...

Wyniki badań muszą zostać w karcie, skoro stamtąd dostałaś skierowanie. Jednak musi Ci wydać ksero, zazwyczaj odpłatnie bo to Twoje wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:28

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, proszę o dopisanie mi wizyty na 21.03 i 22.04 (połówkowe).

Czy któraś z Was je nasiona CHIA? Bo się zastanawiam czy by nie zacząć dodawać np do koktajlu...

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    No bez jaj! Przecież potrzebne ci są do dokumentacji ciąży, nawet na wypadek nagłego wylądowania w szpitalu by lekarzom pokazać i by mieli jakiś obraz przebiegu ciąży. Nie wiem czy tak można, pierwsze słyszę. Przecież jakby były jakieś złe wyniki to babka za to beknie bo stworzy bezpośrednie zagrożenie. Wiem, że masz prawo do swojej dokumentacji medycznej to do wyników tym bardziej. Dziwna polityka.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Wyniki badań muszą zostać w karcie, skoro stamtąd dostałaś skierowanie. Jednak musi Ci wydać ksero, zazwyczaj odpłatnie bo to Twoje wyniki.

wiem, ale babka nie chce dać mi ksero nawet odpłatnie i nie wiem jakich argumentów mam użyć ...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    No bez jaj! Przecież potrzebne ci są do dokumentacji ciąży, nawet na wypadek nagłego wylądowania w szpitalu by lekarzom pokazać i by mieli jakiś obraz przebiegu ciąży. Nie wiem czy tak można, pierwsze słyszę. Przecież jakby były jakieś złe wyniki to babka za to beknie bo stworzy bezpośrednie zagrożenie. Wiem, że masz prawo do swojej dokumentacji medycznej to do wyników tym bardziej. Dziwna polityka.

niby tak, ale wyniki są w karcie ciąży którą mam, ale ja chcę ksero wyników bo chce isć do innego lekarza jeszcze prywatnie

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Ksosia, proszę o dopisanie mi wizyty na 21.03 i 22.04 (połówkowe).

Czy któraś z Was je nasiona CHIA? Bo się zastanawiam czy by nie zacząć dodawać np do koktajlu...
    Ja jem codziennie 3 łyżeczki około 15 g. Mają dużo omega-3 dobrze przyswajalnego. Tylko więcej nie można niż 15 gram.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nosi mnie totalnie dziś ...
    UUuuu.... No nic nie poradzisz. Uszy i brzuch do góry. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne z tymi wynikami bo ja dostałam wczoraj kartę ciąży z wpisanymi wynikami + dodatkowo moje wyniki, w przychodni zostały w postaci wpisu do karty, którą wypełnia lekarz.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmrażam truskawki! Ciągle te koktajle i koktajle. :)

A wiecie jak kiedyś zrobiłam szybki koktajl z mrożonych truskawek? Wrzuciłam zamrożone truskawki do miksera takiego koktajlowego, zalałam gorącym mlekiem i zmiksowałam. Wyszedł dobrze schłodzony i co najważniejsze, nie musiałam czekać ani chwili, żeby go zjeść. :D

Edit. Właśnie zrobiłam to co kiedyś i już popijam cudowny koktajl. Dodałam jednego banana i trochę miodu, żeby dosłodzić i niebo w gębie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:53

Dzierzba, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    wiem, ale babka nie chce dać mi ksero nawet odpłatnie i nie wiem jakich argumentów mam użyć ...

To może idź tam do lekarza albo i do tego kierownika powiedz, że bardzo Ci są potrzebne te wyniki i musisz mieć chociaż ksero.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    niby tak, ale wyniki są w karcie ciąży którą mam, ale ja chcę ksero wyników bo chce isć do innego lekarza jeszcze prywatnie
    Ja zawsze wydruk dostaję i zbieram, bo nie wszystko mam w kartę wpisane. Pff... Dziwne to, może powiedz, że chcesz wyniki też z innym lekarzem skonsultować i tyle.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska - ja wczoraj przechodziłam to samo, ale wkoncu wzielam paracetamol i przeszlo troche.. Pomogl mi najbardziej kompres z zimnego recznika i relaks przed tv :)

Malutka92 - sliczny dzidziuś!!! :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png

Wysłany: 2 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam jutro na 17.10 Dzwoniłam do swojej gin i mi powiedziała bym smarowala fastum żel albo paracetamol z nospa wziąć.na ta rwe kulszowa

Wysłany: 2 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    UUuuu.... No nic nie poradzisz. Uszy i brzuch do góry. ;)
    Coś się dziś wydarzyło .Nie spodziewalam się tego po babce i chrzęstnej ...wylam dziś pół dnia...myslalam już że na pogotowie będę dzwoniła ...tak się źle czulam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:45

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sytuacja u diabetologa. Dał skierowanie na badania. Wyniki wziął do karty choroby a mi wpisał do książeczki cukrzyka. Ale mam też internetowy dostęp do swoich wyników w Diagnostyce. I te tez mogłabym wydrukować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ