X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, cukrzyca

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już w łóżku pod kołdra ubrana jak na dwór.
    Nie mam appapu Jak będę mialacgoraczke to pojadę rano do lekarza po jakieś leki.
    Pytam o leki w razie goraczki bo to roznie bywa teraz nie ma a podniesie pojawi. Nie będę teraz brała paracetamolu poczekam na rozwoj sytuacji.
    Mam ten syrop i tabletki na gardło co haneczka pisze to sobie lykne.
    Dziękuję dziewczyny za pomoc.
    Ja idę leżeć bo zasnąć chyba nie będę umiała dopóki córką się nie położy z boku mnie do spania.

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I dodatkowo chciałam się pozalic. Ulamalam zęba. 8. Szlak jasny by trafił :/
    Idz do dentysty...Micsie ulamal potem dziura się zrobiła i cierpialam. a zamiast do dentysty to aplikowalam olejek z gozdzika

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I dodatkowo chciałam się pozalic. Ulamalam zęba. 8. Szlak jasny by trafił :/
    Ja też :-)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babka nie cierpi Sławka...bo ma tatuaże. I jak sama stwierdziła że my razem nie bedziemy.Może do tego dąży??

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka no i co? Tylko nie wiem czy dla tak głupiej (wybacz) sprawy warto narażać swoją pracę? Jeśli ten człowiek.ma.głowę na karku to je po prostu wysmieje. On mi.może nikomu udzielac jakichkolwiek informacji dotyczącej innej osoby. Za to grozi paragraf.
    Co do Twojej rodziny. Pomyśl co jest w życiu ważne. Ty, Twój chłop i Wasze dziecko. Miej resztę głęboko w odwloku. I radzę, szybko się tego naucz, bo takich życzliwych jeszcze nie raz spotkasz ;)

Strazaczka1990, haneczka, maluutka90, Dzierzba lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowicjuszka :) wrote:
    Cale 7cm i 3 mm szcześcia
    Gratulacje

nowicjuszka :) lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dziewczyny pomocy!:-(
    Dostałam zajebisty dreszczy, mrówek w ciele,słabo mi i jakoś taka wata ze mnie.
    Goraczki nie mam ale już się martwię ponieważ do 1:00 w nocy muszę przecierpiec jakoś się trzymać bo mąż dopiero wróci z pracy.
    Powiedzcie proszę co wziąść i ile na gorączkę w razie czego????????
    Jestem sama i zaczynam swirowalam czy nie zemdleje itd.....
    Chyba grypsko się przykleilo do mnie a nic mu nie bylo :-( cukry 104 bo mierzyłam.
    Zmierz temperaturę. Jak będziesz miała 38 to weź paracetamol lub Apap. Jakie jeszcze masz objawy? Łamanie kości? Duszności? Pisz mi wszystko.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 2 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Strazaczka no i co? Tylko nie wiem czy dla tak głupiej (wybacz) sprawy warto narażać swoją pracę? Jeśli ten człowiek.ma.głowę na karku to je po prostu wysmieje. On mi.może nikomu udzielac jakichkolwiek informacji dotyczącej innej osoby. Za to grozi paragraf.
    Co do Twojej rodziny. Pomyśl co jest w życiu ważne. Ty, Twój chłop i Wasze dziecko. Miej resztę głęboko w odwloku. I radzę, szybko się tego naucz, bo takich życzliwych jeszcze nie raz spotkasz ;)
    Dziekuje Kochana ;) masz rację musze się szybko tego nauczyć.I się nie stresowac bo to tylko i wyłącznie szkodzi Groszkowi

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia sprobuj Myszko zasnąć...bierze Cie grypisko jakieś lez..Herbatke z cytrynka lyknij...szkoda że daleko mieszkam bo nawet w ten deszcz przyniosła bym Ci ten apap...zmęczenie też rozkłada jak grypa. przynajmniej ją tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:19

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Zmierz temperaturę. Jak będziesz miała 38 to weź paracetamol lub Apap. Jakie jeszcze masz objawy? Łamanie kości? Duszności? Pisz mi wszystko.

Zajebiste dreszcze aż mną rzuca ale pod kołdra jest już ok, mrówki w ciele tak jak się mdleje i takie uczucie szum w głowie słabo. Głowa mnie boli. Nie mam goraczki 37 c narazie. Kaszlu kataru nic.cukry zmierzylam bo myslałam że będzie bardzo wysoki że przez podwieczorek bo zjadłam ciasto takie specjalnie dla mnie nie mam 104.
    Więc chyba mnie rozbiera :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Żabcia sprobuj Myszko zasnąć...bierze Cie grypisko jakieś łez..Herbatke z cytrynka lyknij

Wypiłam już.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haneczka, cukrzyca

Masz rację, zapomniałam! Kurcze, to jak tu się leczyć skoro nawet to zabronione? :|

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Moja babka z ciotka nic nie wiedzą o moim Slawku...wystarczy że rodzice wiedzą one nie muszą.Dziś się dowiedzialam że będą sprawdzały go na policji.A ciotka ma córkę co ma kumpla policjanta i będą sprawdzały...Ją siły już nie mam..takie coś żeby zrobiły..i to moja rodzina...z rodzina to najlepiej wychodzi się na zdjęciu...odciąć się od nich najlepiej...Ją nie potrafię olewac;( to jest najgorsze...ją zawsze wszystko Biorę do siebie.Do Taty poszlam wyplakalam się wkurzyl się i czuje że będzie zadyma...Boje się że mój Slawek tego nie wytrzyma i się wyprowadzi....Stwierdził że mnie nie zostawi.
    A co one maja do sprawdzania??? Powinnaś im prosto z mostu powiedzieć ze to nie jest ich sprawa i niech lepiej na szydełku robią a nie denerwują cieżarną! A Wy z nimi mieszkacie?

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Masz rację, zapomniałam! Kurcze, to jak tu się leczyć skoro nawet to zabronione? :|

Ja też zapomniałam o tej cukrzycy:-(

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja z 3 tyg temu tak miałam z tym ze mi strasznie ciepło bylo, trzęsłam się mroczki przed oczami i jakbym miała mdleć...chyba z pól godziny nie mogłam dojść do siebie.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziekuje Kochana ;) masz rację musze się szybko tego nauczyć.I się nie stresowac bo to tylko i wyłącznie szkodzi Groszkowi
    Strazaczka1990 - nie przejmuj sie. Choć wiem, ze sytuacje rodzinne nie są przyjemne.
    Ja sie tak pokłóciłam jakieś 2 Tyg temu z moja matka, ze do dziś nie zamieniłam z Nią słowa. Po moim rozwodzie (do którego sama mnie namawiała od kilku lat) dużo rozmawiałyśmy i wtedy popierała moja decyzje, ze jeśli poznam kogoś, to nigdy już ślubu nie wezme.
    A teraz co? Wyskoczyła ostatnio na mnie, jak ja sobie to wyobrażam, ze jedno dziecko nazwisko byłego męża, drugie obecnego partnera a ja jeszcze inne. Co z chrztem, bo doszły ja słuchy od mojej siostry, ze mam dylemat, gdyż mój partner jest ateista.
    Tak mnie wkurzyła, wyszłam zapłakana, z bólem brzucha, bo w najśmielszych snach sie tego nie spodziewałam. Zwłaszcza, ze sama jest w drugim związku, tylko w porównaniu do mnie ona wyszła za maź. Nie moze zrozumieć, ze pierwszy raz w życiu jestem mega szczęśliwa! I widziała to cały czas, a mój M był dla niej dojrzałym i odpowiedzialnym facetem. Teraz już jest beee, bo nie chce ślubu tak jak ja.
    Ehhhh kobieta ma 54 lata, wiec nie taka stara; tłumacze to, ze to przez jej menopauza i w ogóle. Tylko przykro, ze zostałam z tym sama... Bo tak pragnęłam z M tego dziecka. A teraz nie mam jak sie przytulić do własnej matki.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zajebiste dreszcze aż mną rzuca ale pod kołdra jest już ok, mrówki w ciele tak jak się mdleje i takie uczucie szum w głowie słabo. Głowa mnie boli. Nie mam goraczki 37 c narazie. Kaszlu kataru nic.cukry zmierzylam bo myslałam że będzie bardzo wysoki że przez podwieczorek bo zjadłam ciasto takie specjalnie dla mnie nie mam 104.
    Więc chyba mnie rozbiera :-(
    Niekoniecznie, mogło Ci coś zaszkodzić zjedzonego. Poleż sobie, zobaczymy jak bedzie za 0,5 h.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka ja też do konca tego nie rozumiem...może coś pominelam...czemu w ogóle babka z ciotka się tym interesują? I czemu na policji??

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja też zapomniałam o tej cukrzycy:-(

Tzn ten syrop jest naturalny i raczej nie jest cukrem napakowany (przeczytaj skład), więc możesz wziąć jak już będzie bardzo źle. Ale miód odpada.

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ