Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy Was też bolą żołądki? Takie ssanie wieczne, rozpiera mi żołądek jakby od gazów i ciągle mi się odbija. Nie miałam tak w 1. ciąży i już świruję, że mam jakieś inne problemy gastryczne niż sam gluten. :/ Ciągle mam też biegunki, strzelające kupki. Nie wiem już sama co z tym robić. Mdłości już jakoś zelżały, a to ciągle mnie męczy, budzę się w nocy z bólem żołądka. Macie coś takiego?
    Ja mam tak głownie wieczorem. Czuje sie mega rozdęta, żołądek boli, brzuch wyglada jak na 5-6 miesiąc, pojawiają sie gazy i nocne "pierdki". Aż wstyd :( staram sie już nie jest po 19, bo potem jest jeszcze gorzej.
    A w związku z bólem żołądka u mnie zawsze idzie w parze ból głowy :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A jesteś na diecie bezglutenowej?

No jestem od prawie roku, bo wykryto u mnie Duhringa po porodzie- skórna postać celiakii. Już się nakręcam, że pewnie laktozy nie toleruję do tego. Ale tego już tak łatwo nie idzie zdiagnozować. :|

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Strazaczka1990 - nie przejmuj sie. Choć wiem, ze sytuacje rodzinne nie są przyjemne.
    Ja sie tak pokłóciłam jakieś 2 Tyg temu z moja matka, ze do dziś nie zamieniłam z Nią słowa. Po moim rozwodzie (do którego sama mnie namawiała od kilku lat) dużo rozmawiałyśmy i wtedy popierała moja decyzje, ze jeśli poznam kogoś, to nigdy już ślubu nie wezme.
    A teraz co? Wyskoczyła ostatnio na mnie, jak ja sobie to wyobrażam, ze jedno dziecko nazwisko byłego męża, drugie obecnego partnera a ja jeszcze inne. Co z chrztem, bo doszły ja słuchy od mojej siostry, ze mam dylemat, gdyż mój partner jest ateista.
    Tak mnie wkurzyła, wyszłam zapłakana, z bólem brzucha, bo w najśmielszych snach sie tego nie spodziewałam. Zwłaszcza, ze sama jest w drugim związku, tylko w porównaniu do mnie ona wyszła za maź. Nie moze zrozumieć, ze pierwszy raz w życiu jestem mega szczęśliwa! I widziała to cały czas, a mój M był dla niej dojrzałym i odpowiedzialnym facetem. Teraz już jest beee, bo nie chce ślubu tak jak ja.
    Ehhhh kobieta ma 54 lata, wiec nie taka stara; tłumacze to, ze to przez jej menopauza i w ogóle. Tylko przykro, ze zostałam z tym sama... Bo tak pragnęłam z M tego dziecka. A teraz nie mam jak sie przytulić do własnej matki.
    To sytuacja rodzinna jak u mnie, z tym, że ja apostatką jestem, a mój też nie wierzący ale z kościola nie wystąpił, teściowa bardzo wierząca ale wyrozumiala. Tak się złożyło, że każde z naszej trójki w domu ma inne nazwisko, ale imiona zaczynają się na M. więc bliźniaki też będą na M bo się śmiejemy, że chociaż coś wspólnego i z nazwiskami kombinujemy żeby były dwuczłonowe czyli moje i mojego :) Może być trochę kwasu bo chrzcić nie będziemy, młody do komunii nie idzie ale to tak naprawdę moja decyzja i nikomu nic do tego. :P Dzzieci będą duże to sobie same wybiorą w co i czy w ogóle wierzą.

nick nieaktualny, Ulfenstein, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale ja jak nie zjem na ten ból żołądka nic to mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Może faktycznie wszystko mi się przesunęło ku górze i dlatego czuję gazy w żołądku zamiast w jelitach. Coś okropnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny współczuję konfliktów z bliskimi... moi rodzice też ostatnio działają mi na nerwy, zwłaszcza mama... :/ zresztą moi rodzice wogóle się nie ucieszyli na wieść o ciąży... ehh ale staram się w miarę możliwości zlewać wszystko ciepłym moczem... dla mojego dziecka! <3
    Moja tez sie nie ucieszyła. Powiedziała, ze musi to przemyśleć. I tyle było gadania. To mój ojczym zareagował z większa euforia :) z nim zawsze miałam lepszy kontakt niż z matka.
    Zreszta, zastanawiam sie teraz jak Wam sie tak wywnetrzam, czy ona czasem nie jest zazdrosna. Bo... Jak to ostatnio określiła: ja sie poświęciłam całej waszej trójce a ty jeździsz sobie po świecie.... Bo... Ja wyszłam 2 raz za maz, a tata nie chciał miec swojego dziecka, bo podjął sie wychowania was...
    Hmmmmm - moze to o to chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:51

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo często boli jak mam stresy. Ale coś mi sie wydaje, ze powinnaś przez parę dni spróbować diety lekkostrawnej. Żadnych tłustych rzeczy, zero słodkiego (ewentualnie biszkopty, wafle): wszystko gotowane. Powinnaś poczuć różnicę.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, może sama żałuje, że z ojczymem nie zaszła już później w ciążę. Może to nie zazdrość, ale przekonanie, że to co zrobiła to było jedyne słuszne i Ty masz postępować tak, jak ona...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck! Właśnie odbiło mi się koktajlem i kwasem żołądkowym. Zgaga, tego jeszcze nie było. Może dlatego tak boli, bo zżera mnie kwach od środka? Nie za szybko ta zgaga?!

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    O fuck! Właśnie odbiło mi się koktajlem i kwasem żołądkowym. Zgaga, tego jeszcze nie było. Może dlatego tak boli, bo zżera mnie kwach od środka? Nie za szybko ta zgaga?!
    Weź rennie, maalox albo manti. Pomoże:) oczywiście ze moze juz być.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - ja już kilka razy tez miałam zgagę. Moze za dużo kwaśnego dziś przyjęłaś?

Dziewczyny, uciekam, do juterka. Zaraz moje dziecko przywiezie jej tata i koj M wróci z treningu :)
    Dobrej nocki

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_ masz super fasolkę! Uczy się ssać mały ssaczek :) urocze foto :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie panie, czy możecie mi napisać jakiej wielkości macie/ miałyście pęcherze ciążowe w 12 tc? Ciekawi mnie to, bo chciałabym porównać jak to się ma do mojej ciąży bliźniaczej z wielkością, a nie mogę znaleźć nic w necie.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Mnie bardzo często boli jak mam stresy. Ale coś mi sie wydaje, ze powinnaś przez parę dni spróbować diety lekkostrawnej. Żadnych tłustych rzeczy, zero słodkiego (ewentualnie biszkopty, wafle): wszystko gotowane. Powinnaś poczuć różnicę.

Hmm tłustego nie jem wcale, bo nie mogę. Po 3 faworkach rok temu wymiotowałam pół nocy, po skwarkach to samo, więc odstawiłam tłuste rzeczy na dobre. Ale słodkie lubię.

Dzisiaj zjadłam jajko sadzone na prawie suchej patelni, ryż i warzywa z patelni no i ten koktajl z truskawek, mleka z miodem. Nawet cukru staram się nie używać, tylko miód.

No ale spróbuję wyeliminować cukier, może to przez niego. Myślę też o tym mleku...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Weź rennie, maalox albo manti. Pomoże:) oczywiście ze moze juz być.
    Z tego co wiem jedno z tych dwóch (manti, rennie) jest w ciąży zabronione, ale nie wiem które właśnie. Wiesz może? Nie mam takich specyfików w domu. Chyba zaraz zjem sodę :P

Edit. Mąż mi kupi po pracy, bo jest masakra. Bleee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Hmm tłustego nie jem wcale, bo nie mogę. Po 3 faworkach rok temu wymiotowałam pół nocy, po skwarkach to samo, więc odstawiłam tłuste rzeczy na dobre. Ale słodkie lubię.

Dzisiaj zjadłam jajko sadzone na prawie suchej patelni, ryż i warzywa z patelni no i ten koktajl z truskawek, mleka z miodem. Nawet cukru staram się nie używać, tylko miód.

No ale spróbuję wyeliminować cukier, może to przez niego. Myślę też o tym mleku...

Stawiam na koktail. Mleko nie jest lekkostrawne wiec prowokuje wydzielanie większej ilości żółci. Stad bole zoladka odbijania itp. Zaopatrz sie w to co napisałam powyżej i jak poczujesz bol czy ciężkość na żołądku to bierz. A w nocy nie spij zupełnie płasko. To tez pomaga. Ja z żołądkiem walczę od wielu lat wiec coś na ten temat wiem;)

haneczka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki już kupne miałam.

Dzięki, wezmę Rennie. Mąż już jedzie.

nick nieaktualny, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Z tego co wiem jedno z tych dwóch (manti, rennie) jest w ciąży zabronione, ale nie wiem które właśnie. Wiesz może? Nie mam takich specyfików w domu. Chyba zaraz zjem sodę :P

Edit. Mąż mi kupi po pracy, bo jest masakra. Bleee
    Mozna i jedno i drugie nie wolno ranigastu.

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ