X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy Was też bolą żołądki? Takie ssanie wieczne, rozpiera mi żołądek jakby od gazów i ciągle mi się odbija. Nie miałam tak w 1. ciąży i już świruję, że mam jakieś inne problemy gastryczne niż sam gluten. :/ Ciągle mam też biegunki, strzelające kupki. Nie wiem już sama co z tym robić. Mdłości już jakoś zelżały, a to ciągle mnie męczy, budzę się w nocy z bólem żołądka. Macie coś takiego?
    Ja mam tak głownie wieczorem. Czuje sie mega rozdęta, żołądek boli, brzuch wyglada jak na 5-6 miesiąc, pojawiają sie gazy i nocne "pierdki". Aż wstyd :( staram sie już nie jest po 19, bo potem jest jeszcze gorzej.
    A w związku z bólem żołądka u mnie zawsze idzie w parze ból głowy :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A jesteś na diecie bezglutenowej?

No jestem od prawie roku, bo wykryto u mnie Duhringa po porodzie- skórna postać celiakii. Już się nakręcam, że pewnie laktozy nie toleruję do tego. Ale tego już tak łatwo nie idzie zdiagnozować. :|

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Strazaczka1990 - nie przejmuj sie. Choć wiem, ze sytuacje rodzinne nie są przyjemne.
    Ja sie tak pokłóciłam jakieś 2 Tyg temu z moja matka, ze do dziś nie zamieniłam z Nią słowa. Po moim rozwodzie (do którego sama mnie namawiała od kilku lat) dużo rozmawiałyśmy i wtedy popierała moja decyzje, ze jeśli poznam kogoś, to nigdy już ślubu nie wezme.
    A teraz co? Wyskoczyła ostatnio na mnie, jak ja sobie to wyobrażam, ze jedno dziecko nazwisko byłego męża, drugie obecnego partnera a ja jeszcze inne. Co z chrztem, bo doszły ja słuchy od mojej siostry, ze mam dylemat, gdyż mój partner jest ateista.
    Tak mnie wkurzyła, wyszłam zapłakana, z bólem brzucha, bo w najśmielszych snach sie tego nie spodziewałam. Zwłaszcza, ze sama jest w drugim związku, tylko w porównaniu do mnie ona wyszła za maź. Nie moze zrozumieć, ze pierwszy raz w życiu jestem mega szczęśliwa! I widziała to cały czas, a mój M był dla niej dojrzałym i odpowiedzialnym facetem. Teraz już jest beee, bo nie chce ślubu tak jak ja.
    Ehhhh kobieta ma 54 lata, wiec nie taka stara; tłumacze to, ze to przez jej menopauza i w ogóle. Tylko przykro, ze zostałam z tym sama... Bo tak pragnęłam z M tego dziecka. A teraz nie mam jak sie przytulić do własnej matki.
    To sytuacja rodzinna jak u mnie, z tym, że ja apostatką jestem, a mój też nie wierzący ale z kościola nie wystąpił, teściowa bardzo wierząca ale wyrozumiala. Tak się złożyło, że każde z naszej trójki w domu ma inne nazwisko, ale imiona zaczynają się na M. więc bliźniaki też będą na M bo się śmiejemy, że chociaż coś wspólnego i z nazwiskami kombinujemy żeby były dwuczłonowe czyli moje i mojego :) Może być trochę kwasu bo chrzcić nie będziemy, młody do komunii nie idzie ale to tak naprawdę moja decyzja i nikomu nic do tego. :P Dzzieci będą duże to sobie same wybiorą w co i czy w ogóle wierzą.

AniaLewandowska, Ulfenstein, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale ja jak nie zjem na ten ból żołądka nic to mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Może faktycznie wszystko mi się przesunęło ku górze i dlatego czuję gazy w żołądku zamiast w jelitach. Coś okropnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny współczuję konfliktów z bliskimi... moi rodzice też ostatnio działają mi na nerwy, zwłaszcza mama... :/ zresztą moi rodzice wogóle się nie ucieszyli na wieść o ciąży... ehh ale staram się w miarę możliwości zlewać wszystko ciepłym moczem... dla mojego dziecka! <3
    Moja tez sie nie ucieszyła. Powiedziała, ze musi to przemyśleć. I tyle było gadania. To mój ojczym zareagował z większa euforia :) z nim zawsze miałam lepszy kontakt niż z matka.
    Zreszta, zastanawiam sie teraz jak Wam sie tak wywnetrzam, czy ona czasem nie jest zazdrosna. Bo... Jak to ostatnio określiła: ja sie poświęciłam całej waszej trójce a ty jeździsz sobie po świecie.... Bo... Ja wyszłam 2 raz za maz, a tata nie chciał miec swojego dziecka, bo podjął sie wychowania was...
    Hmmmmm - moze to o to chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:51

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo często boli jak mam stresy. Ale coś mi sie wydaje, ze powinnaś przez parę dni spróbować diety lekkostrawnej. Żadnych tłustych rzeczy, zero słodkiego (ewentualnie biszkopty, wafle): wszystko gotowane. Powinnaś poczuć różnicę.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, może sama żałuje, że z ojczymem nie zaszła już później w ciążę. Może to nie zazdrość, ale przekonanie, że to co zrobiła to było jedyne słuszne i Ty masz postępować tak, jak ona...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck! Właśnie odbiło mi się koktajlem i kwasem żołądkowym. Zgaga, tego jeszcze nie było. Może dlatego tak boli, bo zżera mnie kwach od środka? Nie za szybko ta zgaga?!

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    O fuck! Właśnie odbiło mi się koktajlem i kwasem żołądkowym. Zgaga, tego jeszcze nie było. Może dlatego tak boli, bo zżera mnie kwach od środka? Nie za szybko ta zgaga?!
    Weź rennie, maalox albo manti. Pomoże:) oczywiście ze moze juz być.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - ja już kilka razy tez miałam zgagę. Moze za dużo kwaśnego dziś przyjęłaś?

Dziewczyny, uciekam, do juterka. Zaraz moje dziecko przywiezie jej tata i koj M wróci z treningu :)
    Dobrej nocki

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_ masz super fasolkę! Uczy się ssać mały ssaczek :) urocze foto :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie panie, czy możecie mi napisać jakiej wielkości macie/ miałyście pęcherze ciążowe w 12 tc? Ciekawi mnie to, bo chciałabym porównać jak to się ma do mojej ciąży bliźniaczej z wielkością, a nie mogę znaleźć nic w necie.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Mnie bardzo często boli jak mam stresy. Ale coś mi sie wydaje, ze powinnaś przez parę dni spróbować diety lekkostrawnej. Żadnych tłustych rzeczy, zero słodkiego (ewentualnie biszkopty, wafle): wszystko gotowane. Powinnaś poczuć różnicę.

Hmm tłustego nie jem wcale, bo nie mogę. Po 3 faworkach rok temu wymiotowałam pół nocy, po skwarkach to samo, więc odstawiłam tłuste rzeczy na dobre. Ale słodkie lubię.

Dzisiaj zjadłam jajko sadzone na prawie suchej patelni, ryż i warzywa z patelni no i ten koktajl z truskawek, mleka z miodem. Nawet cukru staram się nie używać, tylko miód.

No ale spróbuję wyeliminować cukier, może to przez niego. Myślę też o tym mleku...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Weź rennie, maalox albo manti. Pomoże:) oczywiście ze moze juz być.
    Z tego co wiem jedno z tych dwóch (manti, rennie) jest w ciąży zabronione, ale nie wiem które właśnie. Wiesz może? Nie mam takich specyfików w domu. Chyba zaraz zjem sodę :P

Edit. Mąż mi kupi po pracy, bo jest masakra. Bleee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Hmm tłustego nie jem wcale, bo nie mogę. Po 3 faworkach rok temu wymiotowałam pół nocy, po skwarkach to samo, więc odstawiłam tłuste rzeczy na dobre. Ale słodkie lubię.

Dzisiaj zjadłam jajko sadzone na prawie suchej patelni, ryż i warzywa z patelni no i ten koktajl z truskawek, mleka z miodem. Nawet cukru staram się nie używać, tylko miód.

No ale spróbuję wyeliminować cukier, może to przez niego. Myślę też o tym mleku...

Stawiam na koktail. Mleko nie jest lekkostrawne wiec prowokuje wydzielanie większej ilości żółci. Stad bole zoladka odbijania itp. Zaopatrz sie w to co napisałam powyżej i jak poczujesz bol czy ciężkość na żołądku to bierz. A w nocy nie spij zupełnie płasko. To tez pomaga. Ja z żołądkiem walczę od wielu lat wiec coś na ten temat wiem;)

haneczka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki już kupne miałam.

Dzięki, wezmę Rennie. Mąż już jedzie.

Żabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Z tego co wiem jedno z tych dwóch (manti, rennie) jest w ciąży zabronione, ale nie wiem które właśnie. Wiesz może? Nie mam takich specyfików w domu. Chyba zaraz zjem sodę :P

Edit. Mąż mi kupi po pracy, bo jest masakra. Bleee
    Mozna i jedno i drugie nie wolno ranigastu.

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ