X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Mozna i jedno i drugie nie wolno ranigastu.

A to mnie ktoś wprowadził w błąd, dzięki. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zachcianka mi bokiem wyszła, tak jak żabce kapusta. Ehh

Dziękuję za porady. Kładę się (na wysokiej poduszce :)) i czekam na męża i leki. Trzymajcie się cieplutko i do jutra. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej umieram:-(
    Muszę się zebrać i kolacje zjeść bo przy cukrzycy muszę coś wcisnąć w siebie wrrrrr.

Dziewczyny gdyby wam można zgaga dokuczajac tak jak mnie w ciąży z córką że tylko oczy otworzyłam w łóżku i już była :-( nie pamiętam nazwy leku ale są to tabletki które może lekarz przepisać mi to gin zawsze wypisywać bo mówiłam i widział jak się męczę bardzo szybko miałam zgage.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a tempka nie rośnie?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece spac . Wrocilismy do domu kolo 17 ze szpitala tyle to wszystko trwalo .
    Do jutra . Spokojnej nocy :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Żabka a tempka nie rośnie?

Nie.
    Dreszcze przeszły zjadłam kolacje został bol glowy i uderzenia gorąca.:-(

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę, córa śpi ze mną bo katar i kaszel ja męczy a tak bym musiała do niej chodzić w kółko :( jeszcze na noc sama normalnie żyć nie umierać. Dobrej nocy dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie.
    Dreszcze przeszły zjadłam kolacje został bol glowy i uderzenia gorąca.:-(
    Obyś jutro obudziła sie jak nowo narodzona:*

żabka04 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy Was też bolą żołądki? Takie ssanie wieczne, rozpiera mi żołądek jakby od gazów i ciągle mi się odbija. Nie miałam tak w 1. ciąży i już świruję, że mam jakieś inne problemy gastryczne niż sam gluten. :/ Ciągle mam też biegunki, strzelające kupki. Nie wiem już sama co z tym robić. Mdłości już jakoś zelżały, a to ciągle mnie męczy, budzę się w nocy z bólem żołądka. Macie coś takiego?
    Mam to samo...wieczorem mam wrażenie, że pęknę. Zawsze jakiś bulion ciepły popiję i trochę to pomaga. Mam tak już z miesiąc. Mdłości przeniosły się na wieczór a mimo to mam wrażenie, że jestem głodna :/

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy przeziębieniu i bólu głowy smarowałam się za pozwoleniem lekarza wicksem (plecy, klatkę piersiową tylko u góry, obojczyki i skronie).
    Na zgagę pomagają mi dwie szklanki zimnego mleka. Jeśli to by nie pomagało moja gin. zalecał Gastrotuss ale jeszcze nie używałam.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nowicjuszka :) Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nowicjuszka, gratulacje, a który to tydzień u Ciebie? :)

Możesz nam potem wrzucić fotkę z nickiem z bbf, chyba, że już przeszłaś niesławną weryfikację. :P Szczegóły w pierwszym poście naszego wątku. :) Wybacz formalizm.
    13 tydz i 2 dni :) nie jeszcze nie przeszlam weryfikacji heh jakos mi to umkneło :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och nie nadrobię Was widzę choroba się wkrada więc życzę wszystkim zdrowia i uważajcie proszę bo wszędzie panuje ta przeklęta grypa AH1N1 jak macie objawy grypy to od razu lecieć do przychodni i sprawdzać czy to nie jest ta!!!

w57vikgnszqgz528.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Co do zgagi dziewczyny ja sie z nia mecze non stop dosc dlugo. Chyba mialam ja zamiast mdlosci i innych dolegliwosci :-P po malu mi odpuszcza :-) najdalam sie liczi i dorwalam granata :-D mniam mniam.. u mnie codziennie owoce i slodycze,przed snem jakis kisiel,galaretka czy budyn musi byc :-) moze bedzie dziewczynka :-D

Ja też kisielek właśnie zjadam z bitą śmietaną i syropem żurawinowym :) mniammm....

Malutka92 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi bardzo na zgagę pomagają gumy miętowe zawsze mam pod ręką działają zbawiennie na kwasy żołądkowe no i nie truje się lekami ;)
    Ps. lece pod prysznic i spać dobrej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:23

w57vikgnszqgz528.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest epidemia AH1N1 i nie radzę bagatelizować objawów, groźna dla ciężarnych, ginekolog mi mowił, że mieli przypadek przy 37 stopniach gorączki więc wcale nie trzeba mieć mega objawów. Profilaktycznie radzę się przebadać nawet przy 37 stopniach temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:54

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, w pracy okazało się że po moim wyjściu jakaś afera, bo nie widziałam się z swoją kierowniczką, więc zostawiłam wiadomość na mailu i wszyscy mają pretensje, że się u niej osobiście nie upomniałam, że zapomniała w grafiku zaznaczyć że mnie jutro nie ma, mam nadzieję że nie będzie dymu jak się jutro nie pokażę w pracy, mam podkładkę na mailu i gdzieś w firmie, o ile myszy go nie zjadły - wniosek o urlop :(

nie lubię takich sytuacji... :(

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxik co za atmosfera w pracy... i bądź tu człowieku spokojny...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ