WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze, dopiero teraz dalam rade nadrobic.
Blabla, bardzo mi przykro, ale wierze, ze niedlugo odwiedzisz nas z dobrymi wiadomosciami, tego Ci mocno zycze.
Dzierzba, szok, pewnie musialas sie strasznie przejac, co to za lekarka, ze tak szybko wydala osad, ale dobrze, ze wszystko ok. Slodkie szkraby;)
Co do operacji synka, mi tez usunieto migdaly jak mialam ok 8-9 lat. W ogole mieli wyciac tylko trzeciego, a ciachneli wszystkiena pocieszenie dodam, ze moje zdrowie poprawilo sie znacznie
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_izunia_ wrote:no tak jak idziesz po podwyżkę to Cię nie widzą, nie potrzebują a jak zanosisz zwolnienie lub urlop to wszystko się zawali zaraz bo jesteś niezastąpiona
właśnie się dowiedziałam, że jakaś dziewczyna nowa przyszła pierwszy dzień na szkolenie, dostała umowę o pracę i na drugi dzień przyniosła zwolnienie, bo się okazało że jest w ciąży i tyle ją widziano...
-
nick nieaktualnyHaneczka fajne masz przeczucia, a moze i bedzie coreczka
ja po dzisiejszej wizycie widzac fikajace malenstwo z kazdej plci sie uciesze, byle zdrowe
Zabka zdrowiej, a jak nie przejdzie to jutro lec do lekarza, nie ma co bagatelizowac.
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja póki co w firmie (na ok 100 osób - w samym moim dziale) zostałam sama jako ciężarna, wszystkie już na L4 siedzą i z tego co się orientuję tylko jedna ma wskazania lekarskie do leżenia
ale ja jestem tak wychowana, że pracować trzeba i tylko zło i choroba mogłyby utrudnić mi dotarcie do pracy
ale teraz trzeba się oszczędzać, więc urlop na początku kwietnia
już się nie mogę doczekać
-
hej
u mnie po prenatalnym ok
ryzyko niskie
czekam jeszcze na wynki pappa (2 tyg)
dziec nie chcial wspolpracowac, plci nie poznalismy
ale najwazniejsze ze serduszko i inne parametry ok
za tydz wizyta u mojego gina moze on dojrzy co kto tam siedziMalutka92, szpilka, Behemottka, Angela89, Żabcia_, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Bee85, Dzierzba, martta, AniaLewandowska, mmargol, żabka04, Sabina, claudiuszek, bisacz lubią tę wiadomość
-
A_n_k_a_80 wrote:Właśnie jest epidemia AH1N1 i nie radzę bagatelizować objawów, groźna dla ciężarnych, ginekolog i mowił, że mieli przypadek przy 37 stopniach gorączki więc wcale nie trzeba mieć mega objawów. Profilaktycznie radzę się przebadać nawet przy 37 stopniach temperatury.
Hm ja mam stala temperaturę odkąd zaszłam w ciążę 37.5 ale czytałam ze to normalne podwyzszona. -
moj maluszek macha (weryfikacyjnie) do ciotek
dobranoc_izunia_, violett, Malutka92, Behemottka, Angela89, szpilka, Żabcia_, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Dzierzba, AniaLewandowska, mmargol, żabka04, Macioszczyczka, Anulka01, Sabina, Gumcia, claudiuszek, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_izunia_ wrote:Trzeba dbać o siebie i o maleństwo przede wszystkim
megg fantastycznie że maluszek zdrowy
ja Dziewczyny uciekam spać, jutro czeka mnie jeszcze wizyta w NFZ, bo muszę kartę wymienić, a tylko na śląsku mamy te ustrojstwa, bo jakby coś się działo, nie chciałabym mieć nieprzyjemności w szpitalu, a prywatnie ich nikt nie wymagamam tylko nadzieję, że żadnych dokumentów dodatkowych nie będą wymagać
_izunia_, megg lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Hm ja mam stala temperaturę odkąd zaszłam w ciążę 37.5 ale czytałam ze to normalne podwyzszona.
Lekarka mi mówiła, że od 37,2 do 37,6 to normalna temperatura w ciąży. Stresowałam się temperaturą 2 tygodnie temu przy przeziębieniu.
Teraz normalnie mam 37,2 - 37,4. -
megg wrote:aha mam tylozgiecie macicy, ma ktos tez?
podobno przeszkadzalo to tez w badaniu
dziwne bo w 1 ciazy niby nie przeszkadzaloto się podobno samo prostuje do porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:09
-
_izunia_ wrote:Lekarka mi mówiła, że od 37,2 do 37,6 to normalna temperatura w ciąży. Stresowałam się temperaturą 2 tygodnie temu przy przeziębieniu.
Teraz normalnie mam 37,2 - 37,4.
.
-
A_n_k_a_80 wrote:Szczerze ja sobie nie mierze temperatury więc nie wiem ile mam, mierzę jedynie cisnienie. Ta babka o której mi mowił gin podobno miala kontakt z osbą chorą na świnską grypę, podobno przy tej chorobie jest gorączka 38-39 stopni, a ona miała ledwo 37. Zbadali ją dla spokoju, a tu pach świniak.
.
Kontrola u lekarza zawsze wskazana jeśli tylko są jakieś niepokojące objawy. Czasami nawet i z błahymi trzeba się stawić u lekarza. -
Dziewczyny, coś takiego z blogosfery, może się komuś przydac. Dziewczyna zebrala informacje o prawach ciężarówek i rodzących: http://lulanka.com/2016/02/19/rodze-mam-prawa/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 00:20
_izunia_, martta, żabka04 lubią tę wiadomość