Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia, no cóż z atmosferą różnie, jak to w każdej większej firmie, która myśli że jest super ekstra korpo :P

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak idziesz po podwyżkę to Cię nie widzą, nie potrzebują a jak zanosisz zwolnienie lub urlop to wszystko się zawali zaraz bo jesteś niezastąpiona ;)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dopiero teraz dalam rade nadrobic.

Blabla, bardzo mi przykro, ale wierze, ze niedlugo odwiedzisz nas z dobrymi wiadomosciami, tego Ci mocno zycze.

Dzierzba, szok, pewnie musialas sie strasznie przejac, co to za lekarka, ze tak szybko wydala osad, ale dobrze, ze wszystko ok. Slodkie szkraby;)

Co do operacji synka, mi tez usunieto migdaly jak mialam ok 8-9 lat. W ogole mieli wyciac tylko trzeciego, a ciachneli wszystkie :) na pocieszenie dodam, ze moje zdrowie poprawilo sie znacznie :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    no tak jak idziesz po podwyżkę to Cię nie widzą, nie potrzebują a jak zanosisz zwolnienie lub urlop to wszystko się zawali zaraz bo jesteś niezastąpiona ;)
    a cóż to takiego ta podwyżka? gdyby nie fakt że w tym roku płaca minimalna poszła w górę to bym dalej czekała na podwyżkę :) właśnie się dowiedziałam, że jakaś dziewczyna nowa przyszła pierwszy dzień na szkolenie, dostała umowę o pracę i na drugi dzień przyniosła zwolnienie, bo się okazało że jest w ciąży i tyle ją widziano...

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale załatwiła sprawę... no niektórzy potrafią i niczym się nie przejmują :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka fajne masz przeczucia, a moze i bedzie coreczka :) ja po dzisiejszej wizycie widzac fikajace malenstwo z kazdej plci sie uciesze, byle zdrowe ;)

Zabka zdrowiej, a jak nie przejdzie to jutro lec do lekarza, nie ma co bagatelizowac.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co w firmie (na ok 100 osób - w samym moim dziale) zostałam sama jako ciężarna, wszystkie już na L4 siedzą i z tego co się orientuję tylko jedna ma wskazania lekarskie do leżenia :P ale ja jestem tak wychowana, że pracować trzeba i tylko zło i choroba mogłyby utrudnić mi dotarcie do pracy :) ale teraz trzeba się oszczędzać, więc urlop na początku kwietnia :) już się nie mogę doczekać :)

• megg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

u mnie po prenatalnym ok
    ryzyko niskie
    czekam jeszcze na wynki pappa (2 tyg)

dziec nie chcial wspolpracowac, plci nie poznalismy
    ale najwazniejsze ze serduszko i inne parametry ok :)

za tydz wizyta u mojego gina moze on dojrzy co kto tam siedzi :)

Malutka92, szpilka, Behemottka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Bee85, Dzierzba, martta, nick nieaktualny, mmargol, nick nieaktualny, nick nieaktualny, claudiuszek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha mam tylozgiecie macicy, ma ktos tez?
    podobno przeszkadzalo to tez w badaniu :/
    dziwne bo w 1 ciazy niby nie przeszkadzalo

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba dbać o siebie i o maleństwo przede wszystkim :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Właśnie jest epidemia AH1N1 i nie radzę bagatelizować objawów, groźna dla ciężarnych, ginekolog i mowił, że mieli przypadek przy 37 stopniach gorączki więc wcale nie trzeba mieć mega objawów. Profilaktycznie radzę się przebadać nawet przy 37 stopniach temperatury.

Hm ja mam stala temperaturę odkąd zaszłam w ciążę 37.5 ale czytałam ze to normalne podwyzszona.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maluszek macha (weryfikacyjnie) do ciotek :)

jkkqcl.jpg

dobranoc

_izunia_, nick nieaktualny, Malutka92, Behemottka, nick nieaktualny, szpilka, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Dzierzba, nick nieaktualny, mmargol, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Anulka01, nick nieaktualny, Gumcia, claudiuszek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett masz świętą rację najważniejsze żeby zdrowe było i tak już jest i będzie bardzo kochane :)

megg: ja mam przodozgięcie podobno; bardzo fajnie, że badanie wyszło dobrze a może za wcześnie na poznanie płci ;)

megg lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Trzeba dbać o siebie i o maleństwo przede wszystkim :)
    ja mam pracę siedzącą przed komputerem, więc nie muszę nic dźwigać, biegać po klientach z jednego krańca miasta na drugi, nawet po 4 godz. teraz pracuję, bo przepisy nie pozwalają więcej ciężarnym przed monitorami spędzać :)

megg fantastycznie że maluszek zdrowy :)

ja Dziewczyny uciekam spać, jutro czeka mnie jeszcze wizyta w NFZ, bo muszę kartę wymienić, a tylko na śląsku mamy te ustrojstwa, bo jakby coś się działo, nie chciałabym mieć nieprzyjemności w szpitalu, a prywatnie ich nikt nie wymaga :/ mam tylko nadzieję, że żadnych dokumentów dodatkowych nie będą wymagać :/

_izunia_, megg lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hm ja mam stala temperaturę odkąd zaszłam w ciążę 37.5 ale czytałam ze to normalne podwyzszona.

Lekarka mi mówiła, że od 37,2 do 37,6 to normalna temperatura w ciąży. Stresowałam się temperaturą 2 tygodnie temu przy przeziębieniu.
    Teraz normalnie mam 37,2 - 37,4.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden gin mi mówił ze zazwyczaj w 15-18 tc ciężko płeć stwierdzić bo dzidzia ma wtedy specyficzna pozę jakby siedziała ale przed nami jak w praktyce to się sprawdzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    aha mam tylozgiecie macicy, ma ktos tez?
    podobno przeszkadzalo to tez w badaniu :/
    dziwne bo w 1 ciazy niby nie przeszkadzalo
    Ja też mam, ale bym się nie przejmowała, jedynie bardziej plecy bolą w czesci koło pupy ;) to się podobno samo prostuje do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:09

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Lekarka mi mówiła, że od 37,2 do 37,6 to normalna temperatura w ciąży. Stresowałam się temperaturą 2 tygodnie temu przy przeziębieniu.
    Teraz normalnie mam 37,2 - 37,4.
    Szczerze ja sobie nie mierze temperatury więc nie wiem ile mam, mierzę jedynie cisnienie. Ta babka o której mi mowił gin podobno miala kontakt z osbą chorą na świnską grypę, podobno przy tej chorobie jest gorączka 38-39 stopni, a ona miała ledwo 37. Zbadali ją dla spokoju, a tu pach świniak.
    .

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Szczerze ja sobie nie mierze temperatury więc nie wiem ile mam, mierzę jedynie cisnienie. Ta babka o której mi mowił gin podobno miala kontakt z osbą chorą na świnską grypę, podobno przy tej chorobie jest gorączka 38-39 stopni, a ona miała ledwo 37. Zbadali ją dla spokoju, a tu pach świniak.
    .

Kontrola u lekarza zawsze wskazana jeśli tylko są jakieś niepokojące objawy. Czasami nawet i z błahymi trzeba się stawić u lekarza.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś takiego z blogosfery, może się komuś przydac. Dziewczyna zebrala informacje o prawach ciężarówek i rodzących: http://lulanka.com/2016/02/19/rodze-mam-prawa/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 00:20

_izunia_, martta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ