X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia, no cóż z atmosferą różnie, jak to w każdej większej firmie, która myśli że jest super ekstra korpo :P

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak idziesz po podwyżkę to Cię nie widzą, nie potrzebują a jak zanosisz zwolnienie lub urlop to wszystko się zawali zaraz bo jesteś niezastąpiona ;)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dopiero teraz dalam rade nadrobic.

Blabla, bardzo mi przykro, ale wierze, ze niedlugo odwiedzisz nas z dobrymi wiadomosciami, tego Ci mocno zycze.

Dzierzba, szok, pewnie musialas sie strasznie przejac, co to za lekarka, ze tak szybko wydala osad, ale dobrze, ze wszystko ok. Slodkie szkraby;)

Co do operacji synka, mi tez usunieto migdaly jak mialam ok 8-9 lat. W ogole mieli wyciac tylko trzeciego, a ciachneli wszystkie :) na pocieszenie dodam, ze moje zdrowie poprawilo sie znacznie :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    no tak jak idziesz po podwyżkę to Cię nie widzą, nie potrzebują a jak zanosisz zwolnienie lub urlop to wszystko się zawali zaraz bo jesteś niezastąpiona ;)
    a cóż to takiego ta podwyżka? gdyby nie fakt że w tym roku płaca minimalna poszła w górę to bym dalej czekała na podwyżkę :) właśnie się dowiedziałam, że jakaś dziewczyna nowa przyszła pierwszy dzień na szkolenie, dostała umowę o pracę i na drugi dzień przyniosła zwolnienie, bo się okazało że jest w ciąży i tyle ją widziano...

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale załatwiła sprawę... no niektórzy potrafią i niczym się nie przejmują :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka fajne masz przeczucia, a moze i bedzie coreczka :) ja po dzisiejszej wizycie widzac fikajace malenstwo z kazdej plci sie uciesze, byle zdrowe ;)

Zabka zdrowiej, a jak nie przejdzie to jutro lec do lekarza, nie ma co bagatelizowac.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co w firmie (na ok 100 osób - w samym moim dziale) zostałam sama jako ciężarna, wszystkie już na L4 siedzą i z tego co się orientuję tylko jedna ma wskazania lekarskie do leżenia :P ale ja jestem tak wychowana, że pracować trzeba i tylko zło i choroba mogłyby utrudnić mi dotarcie do pracy :) ale teraz trzeba się oszczędzać, więc urlop na początku kwietnia :) już się nie mogę doczekać :)

• megg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

u mnie po prenatalnym ok
    ryzyko niskie
    czekam jeszcze na wynki pappa (2 tyg)

dziec nie chcial wspolpracowac, plci nie poznalismy
    ale najwazniejsze ze serduszko i inne parametry ok :)

za tydz wizyta u mojego gina moze on dojrzy co kto tam siedzi :)

Malutka92, szpilka, Behemottka, Angela89, Żabcia_, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Bee85, Dzierzba, martta, AniaLewandowska, mmargol, żabka04, Sabina, claudiuszek, bisacz lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha mam tylozgiecie macicy, ma ktos tez?
    podobno przeszkadzalo to tez w badaniu :/
    dziwne bo w 1 ciazy niby nie przeszkadzalo

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba dbać o siebie i o maleństwo przede wszystkim :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Właśnie jest epidemia AH1N1 i nie radzę bagatelizować objawów, groźna dla ciężarnych, ginekolog i mowił, że mieli przypadek przy 37 stopniach gorączki więc wcale nie trzeba mieć mega objawów. Profilaktycznie radzę się przebadać nawet przy 37 stopniach temperatury.

Hm ja mam stala temperaturę odkąd zaszłam w ciążę 37.5 ale czytałam ze to normalne podwyzszona.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maluszek macha (weryfikacyjnie) do ciotek :)

jkkqcl.jpg

dobranoc

_izunia_, violett, Malutka92, Behemottka, Angela89, szpilka, Żabcia_, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Dzierzba, AniaLewandowska, mmargol, żabka04, Macioszczyczka, Anulka01, Sabina, Gumcia, claudiuszek, bisacz lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett masz świętą rację najważniejsze żeby zdrowe było i tak już jest i będzie bardzo kochane :)

megg: ja mam przodozgięcie podobno; bardzo fajnie, że badanie wyszło dobrze a może za wcześnie na poznanie płci ;)

megg lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Trzeba dbać o siebie i o maleństwo przede wszystkim :)
    ja mam pracę siedzącą przed komputerem, więc nie muszę nic dźwigać, biegać po klientach z jednego krańca miasta na drugi, nawet po 4 godz. teraz pracuję, bo przepisy nie pozwalają więcej ciężarnym przed monitorami spędzać :)

megg fantastycznie że maluszek zdrowy :)

ja Dziewczyny uciekam spać, jutro czeka mnie jeszcze wizyta w NFZ, bo muszę kartę wymienić, a tylko na śląsku mamy te ustrojstwa, bo jakby coś się działo, nie chciałabym mieć nieprzyjemności w szpitalu, a prywatnie ich nikt nie wymaga :/ mam tylko nadzieję, że żadnych dokumentów dodatkowych nie będą wymagać :/

_izunia_, megg lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hm ja mam stala temperaturę odkąd zaszłam w ciążę 37.5 ale czytałam ze to normalne podwyzszona.

Lekarka mi mówiła, że od 37,2 do 37,6 to normalna temperatura w ciąży. Stresowałam się temperaturą 2 tygodnie temu przy przeziębieniu.
    Teraz normalnie mam 37,2 - 37,4.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden gin mi mówił ze zazwyczaj w 15-18 tc ciężko płeć stwierdzić bo dzidzia ma wtedy specyficzna pozę jakby siedziała ale przed nami jak w praktyce to się sprawdzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    aha mam tylozgiecie macicy, ma ktos tez?
    podobno przeszkadzalo to tez w badaniu :/
    dziwne bo w 1 ciazy niby nie przeszkadzalo
    Ja też mam, ale bym się nie przejmowała, jedynie bardziej plecy bolą w czesci koło pupy ;) to się podobno samo prostuje do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:09

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Lekarka mi mówiła, że od 37,2 do 37,6 to normalna temperatura w ciąży. Stresowałam się temperaturą 2 tygodnie temu przy przeziębieniu.
    Teraz normalnie mam 37,2 - 37,4.
    Szczerze ja sobie nie mierze temperatury więc nie wiem ile mam, mierzę jedynie cisnienie. Ta babka o której mi mowił gin podobno miala kontakt z osbą chorą na świnską grypę, podobno przy tej chorobie jest gorączka 38-39 stopni, a ona miała ledwo 37. Zbadali ją dla spokoju, a tu pach świniak.
    .

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Szczerze ja sobie nie mierze temperatury więc nie wiem ile mam, mierzę jedynie cisnienie. Ta babka o której mi mowił gin podobno miala kontakt z osbą chorą na świnską grypę, podobno przy tej chorobie jest gorączka 38-39 stopni, a ona miała ledwo 37. Zbadali ją dla spokoju, a tu pach świniak.
    .

Kontrola u lekarza zawsze wskazana jeśli tylko są jakieś niepokojące objawy. Czasami nawet i z błahymi trzeba się stawić u lekarza.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś takiego z blogosfery, może się komuś przydac. Dziewczyna zebrala informacje o prawach ciężarówek i rodzących: http://lulanka.com/2016/02/19/rodze-mam-prawa/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 00:20

_izunia_, martta, żabka04 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ