X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, u Was tez tak pochmurno? W ogole to wiosny nie przypomina.

Kasza jaglana jest super, mozna z niej zrobic fajne rzeczy, a z amarantusa polecam ciastka z bananami i np. zurawina - pycha :)

Dzierzba, trzymaj sie, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Biedny maluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 08:48

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, trzymaj się kochana, będę trzymać kciuki, żeby to nic poważnego nie było

nie dość, że człowiek ma dziś wolne, to w pracy twierdzą z goła inaczej, zaraz zaczną się telefony gdzie się podziewam, a ja wniosek o urlop składałam, kierowniczka potwierdziła, ale zapomniała w grafiku zaznaczyć że dziś mnie nie ma... wszyscy nagle do mnie pretensje mają, że ja zawaliłam temat :( no jasna cho... dobrze, że za jakiś czas pójdę na zwolnienie, a później pewnie umowy mi nie przedłużą i tyle mnie zobaczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, nie denerwuj sie, chociaz pewnie ciezko w takiej sytuacji. Ja polecam l4, bo jak pracodawca tak podchodzi, sa wymagajacy i tylko Cie stresuja to szkoda zdrowia. A teraz jest czas dla Ciebie i dla maluszka, moim zdaniem nie ma co sie poswiecac, bo firmy lubia wykorzystywac niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... a niech mi spróbują wpie...ć wpis do akt za niestawianie się do pracy, nie będę robić im przecież wojny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda pod psem. Pada, jest mgliście... Taka ponura wiosna.

Foksik to chyba uroki każdej pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba, trzymaj się kochana, będę trzymać kciuki, żeby to nic poważnego nie było

nie dość, że człowiek ma dziś wolne, to w pracy twierdzą z goła inaczej, zaraz zaczną się telefony gdzie się podziewam, a ja wniosek o urlop składałam, kierowniczka potwierdziła, ale zapomniała w grafiku zaznaczyć że dziś mnie nie ma... wszyscy nagle do mnie pretensje mają, że ja zawaliłam temat :( no jasna cho... dobrze, że za jakiś czas pójdę na zwolnienie, a później pewnie umowy mi nie przedłużą i tyle mnie zobaczą

Little ja bym die nie zastanawiała nad l4. Tak właśnie jest w tych firmach.
    Nie rozumiem załatwiłas urlop który Ci się nalezy z kierowniczka napisałaś wniosek a co to ludzi interesuje????????? Po co wciskając swoje nosy?????? Nie ma cie to cie nie ma prace rozplanowanie tak żeby było dobrze no w czym problem???? A jak kogoś innego by nie było????? Też robią jakiś problem????
    Prawda jest taka że jeśli wiesz ze umowy ci nie przedłużą to po co tam pracujesz i się stresujesz? Mogłabyś odpoczywać i skupić się na sobie i maleństwu.
    A praca no niestety poszukasz sobie lepsza.
    U mnie też 5 gr muszą wcisnąć chory kraj albo ludzie ja tam do swojego zakładu na pewno nie wrócę chyba że nie wiem życie mnie zmusi z biedy ale raczej poszukam nowej pracy ewentualnie zostaje mi pup i kuroniowke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej behemottka. Nie lubię amarantusa, wolę kaszę jaglaną. :) Spać od 4.00 nie mogę bo mi się śniło, że mojego chłopa potrącił wóz strażacki. Masakra.
    Ja też mam ciągle jakieś głupie sny...odbija mi już chyba. Dziś mi się śniło że mąż spotkał swoją byłą i powiedział, że on już nie chce dziecka i mam sobie radzić bo do niej wraca. Obudziłam się wściekła, ma szczęście, że dziś był poza domem ( u rodziców).
    Dzierzba: powodzenia i uważaj na siebie. Za dużo tych nerwów jak na kilka dni u Ciebie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn nie wiem czy przedłużą, bo na logikę... po co mieli przedłużać, skoro nie mają pewności czy taka osoba na 100 % wróci? a jak wróci będzie trzeba ją od nowa szkolić, bo pracuję w takiej branży że to żywa materia, wiecznie coś się zmienia i trzeba być na bieżąco i nawet przez 2-3 tygodnie przerwy może się coś zmienić, a pracuję tylko dlatego że się dobrze czuję i mam potrzebę wyjścia do ludzi, perspektywę przejścia pod innego kierownika, więc liczę na zmiany na lepsze, a po urodzeniu dziecka tak czy siak będą problemy z znalezieniem pracy, bo ponad roczna przerwa da sobie o tym poznać...

sprawdzam maila, a tam moja kierownicza też sobie dzisiaj wolne zrobiła, jak się tu nie denerwować? a jak pójdę pogadać od serca z dyrektorką to będzie że mam znajomości i je wykorzystuje... :/

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszam się tym, że aby mnie zwolnić musiałabym powiedzieć klientowi że jest "tępym ch**m" :/ lub coś znacznie gorszego wyciąć, ale co może nabroić ociężała kobieta??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trZymam kciuki. Dzielna jestes.

Little to co sie dzialo w mojej pracy to ludzkie pojecie przechodzilo. Plakalam jak wracalam! Wiec bez zastanowienia poszlam na L4.

Dzieki za slowa uznania:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba daj znać jak tam u syna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam noc okropna spałam raptem 2 godziny jestem nie przytomna

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia w mojej poprzedniej pracy bym się nawet bała w ciąże zachodzić, raz prawie po mnie karetka przyjechała, bo do takiego stanu mnie szefostwo doprowadziło, po tym wszystkim poszłam na prawie miesięczny urlop (tyle miałam zaległego) i po jakimś czasie sama wypowiedzenie przyniosłam, ale swoje przepłakałam :(

na L4 nie chcę iść, bo siedząc cały dzień w domu popadłabym w jakąś depresję...

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pocieszam się tym, że aby mnie zwolnić musiałabym powiedzieć klientowi że jest "tępym ch**m" :/ lub coś znacznie gorszego wyciąć, ale co może nabroić ociężała kobieta??

No to już rozumiem cie:-)
    Żeby cię zwolnić w ciąży to tylko dyscyplinarnie. Hahha
    Ważne że dajesz radę w pracy jeżeli uważasz że jest ok to pracuj może zmienia ci kierownika itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ksosia w mojej poprzedniej pracy bym się nawet bała w ciąże zachodzić, raz prawie po mnie karetka przyjechała, bo do takiego stanu mnie szefostwo doprowadziło, po tym wszystkim poszłam na prawie miesięczny urlop (tyle miałam zaległego) i po jakimś czasie sama wypowiedzenie przyniosłam, ale swoje przepłakałam :(

na L4 nie chcę iść, bo siedząc cały dzień w domu popadłabym w jakąś depresję...

Ja w poprzedniej pracy, po każdym powrocie płakałam. Najgorsze były pracownice, robiły wszystko, żeby mi nie przedłużono umowy, oczerniano mnie, osądzano...

Cieszę się, że teraz mam szefową do rany przyłóż. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży poszłam do niej i otwarcie powiedziałam, że będę miała dziecko. Zapytaliśmy czy jest możliwość umowy o pracę z tym, że dołożę się do zusu (żeby mieć macierzyński), a jak nie to skorzystam sobie z tego 1000 dla ubezpieczonych. Zgodziła się bez problemu. Teraz jak się źle czuje wystarczy, że zadzwonie i mogę nie iść do pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka łatwo nie jest, ale lepsze to niż siedzenie w domu, depresję z powodu siedzenia w domu i braku pracy i motywacji do działań mam zaliczoną, a firma nie upadnie, nawet wojna nuklearna jej nie zagrozi :P

a o dyscyplinarkę ciężko, o ile się działa wg standardów :)

Sophia, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, udało się z tym urlopem, mogę teraz spokojnie jechać na miasto, może sobie odpuszczę dziś ten nieszczęsny NFZ, żeby się dodatkowo nie stresować? :P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dzierzba szlag trafia jak słyszę takie rzeczy! Publiczne szpitale to naprawdę jakaś paranoja! Dziewczyno trzymam kciuki i szybko stamtąd wylazcie!

Żabka ty sie po sklepach nie szlajaj tylko w łożku powinnaś dzisiaj zostać!

Angela powiedz mi kochana czy Ty przy tych antybiotykach dostałaś jakieś globulki czy coś na grzybki? Bo ja mam tylko clotrimazolum ale zaczynam miec wrażenie ze to juz za mało...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i zycze milego dnia . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little - depresja z powodu siedzenia w domu na L4 :/ ja jestem tak wykończona tym pierwszym trymestrem, ze nawet nie nam ochoty pracować z domu, mimo iż moge.

Badanie moczu już zrobione :) wyniki o 14. Do 16 oszaleje. Mam nadzieje, ze z maluchem wszystko ok i ze ta infekcja nie wpłynie na niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:42

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ