X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    jak dobrze że dziś mąż jest w domu, co katar jest u nas gorzej. Biedna jest a nie mogę jej pomóc zbytnio i się męczy :( aż humor mam podły[/QUOTE
    Czym zakraplasz nosek?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Angela89 wrote:
    jak dobrze że dziś mąż jest w domu, co katar jest u nas gorzej. Biedna jest a nie mogę jej pomóc zbytnio i się męczy :( aż humor mam podły[/QUOTE
    Czym zakraplasz nosek?
    Nasivin i marimer hipertoniczny, no i inhalacje i maść majerankowa pod nos. Musimy przetrwać pierwsze dni i później będzie lepiej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziś odebrałam swoje wyniki prenatalne (test podwójny) i ogólnie ryzyko trzech trisomii niskie, wskazanie do echo serca płodu(ale to juz mam zaklepane). Wiadomo, że to tylko statystyka, która tak naprawdę nigdy nie uspokoi do końca ciąży. następny dla mnie trudny etap to echo i usg połówkowe

angela
    w tej poradni pracuje lekarz ze szczecina :)- tez wegrzynowski. Ale to nie on mi robił usg (jednak do niego ide w kwietniu na echo), ten mój był ze Swiebodzina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:42

żabka04, Żabcia_, Anulka01, Dzierzba, Bee85, violett, mmargol, bisacz, Malutka92, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też tak dobija ta pogoda? Musiałam wypić 2 kawy, bo jestem w stanie zasnąć na stojąco. Mogłabym spać bez przerwy... Jak wstaje to boli mnie głowa. Koszmar, a jak tylko pogoda jest lepsza, to nie ten sam człowiek!
    A co do zwolnienia to chciałabym pracować ile się da, ale teraz przy takim samopoczuciu to się nie da...
    Ale pocieszam się, że drugi trymestr już za rogiem.

mychakruszyna, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo!
    Siedzę sobie w domu. Dzierzba kciuki za syna... odezwij się. Napisz Ci z nim
    Martta gotowa na jutro? Ja ni huhu. Godzinę temu dzwoniła Pani z poradni, zeby mi przypomniec, ze mam jutro badanie :) pytałam o Pappa. Sama odbieram, a w razie czego od razu konsultacja z genetykiem. Jestem świadoma tego, ze badania może wypaść słabo. Statystyka jest bezlitosna dla wieku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super :) jestes ciut spokojniejzza?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Was też tak dobija ta pogoda? Musiałam wypić 2 kawy, bo jestem w stanie zasnąć na stojąco. Mogłabym spać bez przerwy... Jak wstaje to boli mnie głowa. Koszmar, a jak tylko pogoda jest lepsza, to nie ten sam człowiek!
    A co do zwolnienia to chciałabym pracować ile się da, ale teraz przy takim samopoczuciu to się nie da...
    Ale pocieszam się, że drugi trymestr już za rogiem.
    Mam podobnie :/ wysłanie wstałam z drzemki, bo raz, ze podałam na twarz a dwa chciał , zeby jak najszybciej minął mi czas do 16. Ale co z tego, głowa boli bardziej niż przed, humor kwaśny i kapryśny :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kamciaelcia super :) jestes ciut spokojniejzza?

kiedyś stwierdzono u mnie nerwice serca:) tak stres mocno trzymał, ze teraz kazda czastka mnie w tym serducho bolą...spokój to niby jest, ale wszystkiego sie dowiem we wrześniu

ale raczej nifty juz nie wezme pod uwage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:12

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Udanych wizyt zycze.

Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia za dziewczyny lub ich starsze pociechy do ktorych przykleilo sie jakies chorobsko. A sio z stad chorobo...

Co do nosa to ja mam od urodzenia maly problem z oddychaniem przez niego szczegolnie rano i wieczorami (od urodzenia mam przegrode nosowa krzywa) wiec rano i przed snem musze patyczkami do uszu oczyscic nos bo wydmuchac sie tego nie da.
    Skrzepy krwi w nosie to mam od kilki dni.
    Moim dodatkowym utrudnieniem w oddychaniu gdy sie poloze sa moje "male" piersi. Biustonosz nosze w rozmiarze 90f i juz zauwazylam ze bede musiala za okolo 2 tyg kupic wiekszy.
    Masakra dla mnie jest z doborem wygodnego i w miare taniego biustonosza (koszt zakupu jednego biustonosza pasujacego na mnie wynosi 50-200zl).
    Od 2 lat kupuje przewaznie biustonosze dla karmiacych mam (dla mnie sa one najwygodniesze).

Od kilku tyg tez mniewam dziwne sny. Pamietam tylko ze sa bardzo realistyczne. Moze to dobrze ze ich nie pamietam dokladnie bo przynajmniej budze sie z dobrym humorem.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam rozstępy na biuście, masakra bo smaruję wieczorem palmersem :/. Postanowiłam smarować też rano i zero sportowych staników, szkoda mi piersi. Co do brzucha to mam wrażenie, że wszystkie jelita i wnęczności, które zrobiły miejsce na domek fasolki poszły na prawy i lewy bok brzucha, mam wrażenie jakby mi tam coś wepchneli jak misiowi z waty. Podbrzusze się ładnie zaokrągliło i coraz bardziej z rana już widać czarną kreskę na podbrzuszu :).

Już nie mogę się doczekać soboty jedziemy z mężem do ikea pooglądać na żywo mebelki i do bobo wózki pewnie wiecie co pooglądać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:12

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia piękny awatar:-)<3

Ja stoję po wyniki cukrzycowe. Ciekawe co tam wyszło:-)????

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wyszło bo ty prawie zdrowa baba jesteś ;)
    u mnie nawet było dobrze oprócz cholesterolu i trójglicerydów
    daj jednak znać, trzymam kciuki

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka na pewno wszystko ok :) mnie dziś rano obudził Tel z pracy...zapraszają mnie na kawę i ciasto we wtorek z okazji dnia kobiet hahaha a myślałam ze o mnie już zapomną:P

Co do stanikow i piersi to mi się nie powiększyły a jedynie twarde sa - takie miałam kiedyś po tabletkach anty. Staników w domu nie noszę bo mnie uwierają, do sklepu czy na spacer sportowy zakładam.

żabka04 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Hallo!
    Siedzę sobie w domu. Dzierzba kciuki za syna... odezwij się. Napisz Ci z nim
    Martta gotowa na jutro? Ja ni huhu. Godzinę temu dzwoniła Pani z poradni, zeby mi przypomniec, ze mam jutro badanie :) pytałam o Pappa. Sama odbieram, a w razie czego od razu konsultacja z genetykiem. Jestem świadoma tego, ze badania może wypaść słabo. Statystyka jest bezlitosna dla wieku ;)
    Sabinka ja juz przebieram nogami... staram się nie swirowac, ale dzisiaj obudziłam się o 4 i juz spać nie mogłam, chyba jednak nerwy. Ale juz blisko, damy radę!

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna, ja nawet do sklepu nie zakładam, bo kto widzi przez kurtkę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Mogę się pochwalić, że od 3 dni nie wymiotowałam i mam mniejsze mdłości, oczywiście odpukać :)
    Dalej jednak jestem bardzo zmęczona i śpiąca.
    Pozdrawiam

żabka04, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Sabinka ja juz przebieram nogami... staram się nie swirowac, ale dzisiaj obudziłam się o 4 i juz spać nie mogłam, chyba jednak nerwy. Ale juz blisko, damy radę!
    Ty jedziesz pierwszą...
    Ja dopiero popludniu. Przynajmniej dziecia dokładnie obejrzymy :)

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Hejka.
    Mogę się pochwalić, że od 3 dni nie wymiotowałam i mam mniejsze mdłości, oczywiście odpukać :)
    Dalej jednak jestem bardzo zmęczona i śpiąca.
    Pozdrawiam

No to pogratulować!
    Z tym spaniem to jakaś tragedia jest :( ja chyba zastosuje zapałki żeby podtrzymywać powieki, a w pracy to czoło już prawie lampką podpieram :(

Kornelia85, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podły humor.

Streszcze cała historię. Ogólnie mieszkam 400km od moich rodziców. Postanowiliśmy wszyscy wybrać soę do nich z teściami, ale z uwagi na 5 miejsc w aucie jedno lub dwójka musi wybrać pociąg. Zależy mi żebym to była ja,bo pojadę wczesniej i coś pomogę Ale moja uparta teściowa z racji że moje 4 letnie dziecko ma jechać samochodem nie może przeboleć i mówi że mam jechać z nimi. Przecież równie dobrze jak ja zaopiekuje się nim mój mąż... Mam wrażenie że ja nie mam nic do gadania...

Druga sprawa prababcia go odbiera z przedszkola. I jak nie założe mu kaleson - a przecież jest ciepło!!! To robi awanturę. Nie mam nic do gadania. Znowu. ;(

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ