X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a pójdę jeszcze na mcflurry przed zajęciami z francuskiego czy lodowe marzenie lepsze? :D

Nie wiem nie jadłam ale marzenie losowe bardziej przemawia do mnie choć wcale może nie być rewelacyjne :-)
    Musisz wybrać sama :-)
    Ja tu myślę z kad kebaba i jak wziąść hahahha

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Czyli nie chce wykrakac jeden będzie aniołki drugi diabelkiem????? Hihi
    Mi gin ostatnio tłumaczyl jak mierzyłaś babla że jest wygięty to też faktycznie daje inny pomiar.
    Przypomnij sobie jak mierzą bąbelki nasze koniec zaznacza( niby koniec a może 1-3 mm wcześniej był koniec np. Dupka????? I odwrotnie także na realu wyszło by faktycznie.
    A w nagrodę odetchnąć i zjedz to na co masz ochotę.
    Współczuję stresów ale co zrobić ja jak czytałam twój post oczy robiłam i babkę już wyzwalam.
    Ważne że jest dwóch i jest ok:-)

P.s. Nie wytrzymała zezarlam dwa kawałki ciasta od mamy :-) dobrze mi:-) jednak wolimy kebaba :-)
    Mnie tam pasuje. To było komiczne. Ten tańcował, kopnął brata, brat się na drugi bok przerzucił i w kimę, a ten tańcuje dalej. Lekarka to się tak śmiała, mówi, że rzadkie są takie widoki.
    Ja nawet zła nie byłam, bo faktycznie tancerza ciężko zobaczyć bo pęcherz zakręca dziwnie, a potem tylko ulgę czułam jak się pokazał. Zła bym była jakby się dopiero na kolejnym usg pokazało a na tym oficjalnie uznałaby je za trupa.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Hahaha
    Jesteś pewna?!
    Żartuję no raczej już dobrze :-)
    Odreagowujesz stres???????
    Teść mnie zawiózł i przywiózł, pod makiem zostawił i poszłam po lody, bo po stresie mi się należały. Teściu jest bardzo spokojnym człowiekiem, a po tych rewelacjach to się wkurzył, aż w szoku byłam.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mycha! No co Ty z tymi miesiacami?:D
    Jakbym Cie "nie znala" zapytalabym czy w ciazy czy zakochana?:P

Jak już tak uzupełniacie to dopisz mnie proszę na wizyte 14.03. Dziękuję :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Wiem, że późno ale wrzucam swoje fotki żeby potwierdzić autentyczność :P
    Byłam wczoraj u gin ale na usg widać jedynie brzusio i dłuuugie nogi więc wrzucam zdjęcie sprzed 2 tygodni.
    http://zmniejszacz.pl/zdjecie/386/4515275_IMG-20160218-WA0001.jpg
    a tu jeszcze dorzucam brzuszek
    http://zmniejszacz.pl/zdjecie/386/4515282_IMG-20160302-WA0001.jpg

Pozdrawiam gorąco ;)

Dzierzba, Behemottka, claudiuszek, Żabcia_, Gumcia lubią tę wiadomość

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka super:) nareszcie spokojna będziesz;)

Malutka92 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KSosia... Nie chcę cię wkurzać ale ty też byka zrobiłaś bo mi na 18.03 wpisałaś prenatalne, a miał być 17.03 HAhaha. I hit, własnie dzwonili z kliniki i mi przełożyli na 14.03 bo pani profesor uznała, że termin będzie najbardziej odpowiedni po podaniu jej pomiarów bąbli.

Także prenatalne mam 14.03. :D Tylko nie morduj ;)

haneczka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape89 wrote:
    Ja mam pytanie do tych które miały już usg prenatalne pierwszego trymestru. Ile mniej więcej trwa takie usg? Bo chyba dłużej niż zwykle......
    U mnie pół godziny, ale były trudności, bo maleństwo nie chciało się odwrócić dobrze

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka super maleństwo :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po wizycie i usg prenatalnym :) wszystko jest dobrze, maluch bardzo ruchliwy, pokazal nam sie z kazdej strony, fikal, obracal sie :)
    Ma juz 64,5 mm :)
    Mama bardzo zadowolona, a tatus zauroczony, bo widzial po raz pierwszy :)
    Ryzyko wyliczone wszedzie niskie, a co do plci to widac bylo cos miedzy nozkami, ale lekarz powiedzial, ze moze to byc jeszcze i dziewczynka, i chlopak, wiec czekamy na pewne informacje.
    Moje badanie trwalo ok 40 minut, cala wizyta ponad godzine.
    :)

Dzierzba, Malutka92, haneczka, claudiuszek, _izunia_, Behemottka, mysza0406, bisacz, Anulka01, żabka04, szpilka, Skali89, Żabcia_, Pauka, Pysiaczek89, slodka100, martta, mmargol, Gumcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratuluję dzieciaczków. Paweł i Gaweł :D Jeden spokojny nie wadzi nikomu, a drugi ... :P Szkoda tylko, że Ci lekarze tak pochopnie stawiają diagnozy. Musiałaś najeść się strachu kobieto!

Malutka, jak ślicznie ssie kciuka dzidziuś :) `

Z mojego spania były nici, bo oczywiście synek po 10 min obudził się i koniec. Nie pomogło mleko. Wiercą coś na piętrze i się wybudza maluszek. Potem jeszcze jak na złość pranie się wyprało, to musiałam stare poskładać, nowe rozwiesić. Brzuch mnie rozbolał, więc zrobiłam obiad i nakarmiłam siebie i młodego, w międzyczasie zaszczycił mnie dwiema kupkami pod rząd, potem kolejne podejście do usypiania. Skończyło się fiaskiem, ale przynajmniej ponosiłam sobie i pobujałam moje ponad 10-kilowe szczęście. :D Nie mogę się wręcz doczekać dwójki :P Oczy mam na zapałki.

Malutka92, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka śliczny dzidziuś :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett, cieszę się z dobrych wieści. :) Coś czuję, że to będzie dziewczynka u Ciebie. :)

violett lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dzierzba gratuluję dzieciaczków. Paweł i Gaweł :D Jeden spokojny nie wadzi nikomu, a drugi ... :P Szkoda tylko, że Ci lekarze tak pochopnie stawiają diagnozy. Musiałaś najeść się strachu kobieto!

Malutka, jak ślicznie ssie kciuka dzidziuś :) `

Z mojego spania były nici, bo oczywiście synek po 10 min obudził się i koniec. Nie pomogło mleko. Wiercą coś na piętrze i się wybudza maluszek. Potem jeszcze jak na złość pranie się wyprało, to musiałam stare poskładać, nowe rozwiesić. Brzuch mnie rozbolał, więc zrobiłam obiad i nakarmiłam siebie i młodego, w międzyczasie zaszczycił mnie dwiema kupkami pod rząd, potem kolejne podejście do usypiania. Skończyło się fiaskiem, ale przynajmniej ponosiłam sobie i pobujałam moje ponad 10-kilowe szczęście. :D Nie mogę się wręcz doczekać dwójki :P Oczy mam na zapałki.
    Kurczę nie wyobrażam sobie tak rok po roku. Chociaż w sumie razem się bawią itp. Ja się obawiam, że bliźniaki się od Maksa odsuną trochę bo to będzie 7 lat różnicy, a one będą miały siebie, choć dobre to, że młody trochę mi pomoże przy bąblach. :) Może przesadzam, u mojego brata jest 6 lat różnicy i bardzo się kochają dzieciaki.

A co do strachu to go nie było, tylko straszny ból po rzekomej stracie i obawa o to, które niby przetrwało, tysiąc myśli na sekundę. Wszystko skończyło się dobrze i nie chcę nigdy więcej takich niespodzianek. Nikomu też takich nie życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:42

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, Tynka i Malutka gratuluje cudnych Bobasów;) ale czad z tym paluchem w buzi ;D

Dzierzba Tobie gratuluję podówjnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:45

Malutka92, Dzierzba lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po intensywnym dniu
    Dzierzba piekne smerfy :) i już widać, ze będę dwie zupełnie różne osobowości :)
    Malutka gratluje świetnych wyników :)
    Blabla tule <3

Ja byłam dziś na wizycie. Ponieważ w piątek mam prenatalne to dziś lekarka tylko przylozyla głowice żeby sprawdzić czy serducho puka. Wszystko gra :)
    Ja nadal kaszle, dostałem dalej zwolnienie, czym straszliwie wkurzylam szefową. Cóż. Leje na to ciepłym moczem. Howgh

Behemottka, Dzierzba, bisacz, Anulka01, szpilka, Pysiaczek89, martta, Gumcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co będzie większym wyzwaniem: dwa noworodki na raz, czy jeden noworodek i jedno niewiele kumające, głośne 1,5 roczne żywe srebro. :P Pogadamy we wrześniu. :)

A z mojego doświadczenia (tzn mojej rodziny) taka różnica wieku z pewnością nie sprawi, że dzieci nie będą się nawzajem kochać, ale ta relacja będzie zupełnie inna niż między rówieśnikami. :) Twój starszak zapewne najpierw będzie przejęty, będzie chciał się opiekować maluchami, będzie się złościł, że nie da się z nimi bawić i że ciągle tylko śpią i nie umieją mówić. :P A jak już te małe podrosną i będą chciały się z nim bawić, przesiadywać u starszaka, to ten z kolei będzie się złościł, że on jest taki dorosły, że koledzy przychodzą, a tu takie małe mu się plączą po pokoju. :P Ale ma to swój urok. :) Sama zobaczysz. Cyce masz dwa, dasz radę. :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina coś ta twoja szefowa niezła zołza widzę ale nie przejmuj się wasze zdrowie najważniejsze :) a ja właśnie wróciłam strasznie wymarzłam bo znajomy będzie występował w programie ugotowani a ze jest strażakiem osp jak moj mąż to kręcili akcję :P

_izunia_, Dzierzba, Sabina lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Sama nie wiem co będzie większym wyzwaniem: dwa noworodki na raz, czy jeden noworodek i jedno niewiele kumające, głośne 1,5 roczne żywe srebro. :P Pogadamy we wrześniu. :)

A z mojego doświadczenia (tzn mojej rodziny) taka różnica wieku z pewnością nie sprawi, że dzieci nie będą się nawzajem kochać, ale ta relacja będzie zupełnie inna niż między rówieśnikami. :) Twój starszak zapewne najpierw będzie przejęty, będzie chciał się opiekować maluchami, będzie się złościł, że nie da się z nimi bawić i że ciągle tylko śpią i nie umieją mówić. :P A jak już te małe podrosną i będą chciały się z nim bawić, przesiadywać u starszaka, to ten z kolei będzie się złościł, że on jest taki dorosły, że koledzy przychodzą, a tu takie małe mu się plączą po pokoju. :P Ale ma to swój urok. :) Sama zobaczysz. Cyce masz dwa, dasz radę. :D
    No baaa! Baby to herosy! Wszystkie damy radę!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niooooo a mnie głowa przestała bolec po kawusi, wiec zrobiłam zapowiedziana karpatke :) właśnie ciasto siedzi w piecu:
    http://zapodaj.net/d02e931352786.jpg.html

Dzierzba, haneczka, Behemottka lubią tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ