X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, Broszka gratuluję Wam maluszków i porodów. :)

Żabka, najważniejsze, że poród poszedł szybko i że masz już swojego bąbelka. :)

żabka04, Broszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia jesteś zuch :) bardzo gratuluje :) dałaś radę! !!!

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.

Agatia nie pasuje do niego Robert ani Wiktor:-(
    Czekam na męża będziemy debatowac dalej.

Sabina, kamciaelcia, stardust87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    a wiesz że to ekscytujace :) ze imie dalej bedziecie wybierać!a jakiś pomysł masz ?

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

ale nie martw sie, my tez nie mamy imienia, dla malego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert może damy ale Michał do niego pasuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, żabka, ogromne gratulacje :) życzę duuużo zdrówka dla Was i Maleństw :)

Dziewczyny, powolutku tracę siły, jeśli chodzi o brzuszek i ogólnie płacze Małego. Może jeszcze te podejrzane przeze mnie napięcie mięśniowe daje mu w kość? :( czasem aż się winię sama, ze to przez to że nie kp :(

żabka04, Broszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik co Ty gadasz? Jaka Twoja wina?
    Ja córkę karmilam piersią a miała calonocne kolki. Mimo mojej diety i to restrykcyjnej :/ i co to też moja wina? Nie na wszystko mamy wpływ :( poza tym niedojrzalosc układu pokarmowego. Tak bywa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:19

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Michałek bardzo ładnie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Żadnej twojej winy nie ma i nie było! !!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

przestan sie zamartwiac na zapas, on tez jest wczesniakiem, musi mu wszysyko, dojrzec musi nadrobic unormowac sie. Dajcie sobie czas i sie nie przejmuj jeszcze chwilka i to sie uspokoi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu płakać mi się chcę, bo nie wiem jak mu pomóc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka zrobiona,ja padam. Kurczę nawet wieczorem nie ma ochlody, U nas na ostatnim piętrze jest po prostu sauna :( kapie się po 3 razy dziennie i pościel powinnam co dzień prac i zmieniać. A tu zapowiadają ze cały wrzesień ma być taki :(

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładne dane.
    57dl, 3690, 15:50, sn, 10pkt.

alinka, Sabina, stardust87, kamciaelcia, haneczka, bbeczka91, Behemottka, marta258, violett, mk83, martta lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    po prostu płakać mi się chcę, bo nie wiem jak mu pomóc :(
    Kochana wiem co czujesz, u nas prpblemy z brzuchem były aż skończył rok :( też wiele dni i nocy przeplakalam razem z Hubertem. Ale to nie Twoja wina. Nie robisz nic co by mogło zaszkodzić Filipkowi - wręcz przeciwnie, robisz wszystko co w Twojej mocy żeby mu pomóc. Trzeba to przeczekać niestety.

A może ewentualnie spróbuj jeszcze kropelki Delicol (tylko musiałabys spr czy można je podawać w tym wieku bo nie pamiętam Ale chyba tak). One są na nietolerancję laktozy która też często występuje u takich maluchów.
    No i jeszcze ze swojej strony mogę powiedzieć ze u nas to był niezdiagnozowany refluks mimo tego ze Hubert nigdy nie ulewal. A doszłam do tego po obejrzeniu jednego z filmików Pawła Zawitkowskiego na YT który opowiadał że często właśnie refleks jest mylony ze wzmożonym napięciem miesniowym. Zła byłam na siebie ze wcześniej na tEn filmik nie wpadlam bo może nie musiałabym z tego powodu rezygnować z kp jak Hubert mial 3 miesiące i moje dziecko by się nie męczyło przez rok :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, broszka! Gratulacje ogromne!!!

Broszka, żabka04 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorną porą, dzieciarnia śpi, ja wykąpana i w końcu chwila dla Siebie.

Lrf bardzo Ci współczuje z kolkami, ja po 2 dniach wysiadałam to co Kuba wyprawiał. Dziś w nocy spałam może z pół godziny.. rano mąż się wkurzył i dał mu MM.. i nie płakał. Myślałam że po prostu to zbieg okoliczności. Ale nie drugie karmienie i to samo. Ja już załamana że z mojego kp to koniec ale koleżanki (kwietniówki) mi podpowiedziały że może Kuba łyka za dużo powietrza przy karmieniu piersią i żebym ściągneła trochę mleka przed karmieniem. Zrobiłam inaczej dałam mu moje mleko z butelki i nie ma płaczu. Drugie karmienie i teraz trzecie to samo cisza. Nawet infacolu mu nie dawałam. Dzisiejszą noc już dam mu z butelki moje mleko a od jutra spróbuje tak jak mi koleżanki podpowiedziały. Więc trzymajcie kciuki aby się udało bo ściagać mi się nie chce :P

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Kochana wiem co czujesz, u nas prpblemy z brzuchem były aż skończył rok :( też wiele dni i nocy przeplakalam razem z Hubertem. Ale to nie Twoja wina. Nie robisz nic co by mogło zaszkodzić Filipkowi - wręcz przeciwnie, robisz wszystko co w Twojej mocy żeby mu pomóc. Trzeba to przeczekać niestety.

A może ewentualnie spróbuj jeszcze kropelki Delicol (tylko musiałabys spr czy można je podawać w tym wieku bo nie pamiętam Ale chyba tak). One są na nietolerancję laktozy która też często występuje u takich maluchów.
    No i jeszcze ze swojej strony mogę powiedzieć ze u nas to był niezdiagnozowany refluks mimo tego ze Hubert nigdy nie ulewal. A doszłam do tego po obejrzeniu jednego z filmików Pawła Zawitkowskiego na YT który opowiadał że często właśnie refleks jest mylony ze wzmożonym napięciem miesniowym. Zła byłam na siebie ze wcześniej na tEn filmik nie wpadlam bo może nie musiałabym z tego powodu rezygnować z kp jak Hubert mial 3 miesiące i moje dziecko by się nie męczyło przez rok :(
    widziałam ten filmik i właśnie to o czym mówi by się zgadzało :(
    ale całe jego ciałko ma czasem nienaturalne odruchy :(

w środę widzimy się z fizjoterapeutką, ale na gimnastyce grupowej więc pewnie będzie mogła rzucić na niego okiem tylko na chwilkę. Muszą być jakieś sposoby na to paskudztwo :(
    Angela89 wrote:
    Witam się wieczorną porą, dzieciarnia śpi, ja wykąpana i w końcu chwila dla Siebie.

Lrf bardzo Ci współczuje z kolkami, ja po 2 dniach wysiadałam to co Kuba wyprawiał. Dziś w nocy spałam może z pół godziny.. rano mąż się wkurzył i dał mu MM.. i nie płakał. Myślałam że po prostu to zbieg okoliczności. Ale nie drugie karmienie i to samo. Ja już załamana że z mojego kp to koniec ale koleżanki (kwietniówki) mi podpowiedziały że może Kuba łyka za dużo powietrza przy karmieniu piersią i żebym ściągneła trochę mleka przed karmieniem. Zrobiłam inaczej dałam mu moje mleko z butelki i nie ma płaczu. Drugie karmienie i teraz trzecie to samo cisza. Nawet infacolu mu nie dawałam. Dzisiejszą noc już dam mu z butelki moje mleko a od jutra spróbuje tak jak mi koleżanki podpowiedziały. Więc trzymajcie kciuki aby się udało bo ściagać mi się nie chce :P
    mój na szczęście jako tako daje pospać w nocy, teraz też śpi, a bałam się że zaraz głodny się zrobi. Przynajmniej go kąpiel ominie :P

Oby Wam wyszło z piersią, bo wiem jakie to męczące ściąganie pokarmu na każde karmienie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój na szczęście jako tako daje pospać w nocy, teraz też śpi, a bałam się że zaraz głodny się zrobi. Przynajmniej go kąpiel ominie :P

Oby Wam wyszło z piersią, bo wiem jakie to męczące ściąganie pokarmu na każde karmienie :(

Pół roku ściągałam, nie chce powtórki z rozrywki. Może źle się przystawia, zobaczymy jak coś wybiorę się do doradcy. Ale odetchnęłam z ulgą że to nie kolki

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko Ty Byłaś bardziej dzielna! Dalas rade sn, podziwiam!:) Mnie po prostu pocięli:)

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2417 2418 2419 2420 2421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ