X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mowie wlasnie ze moj synus bedzie mial najlepsze ciotki na swiecie :) Kurde...ale cos wam powiem ze plus jest ze rodze na koncu, bo bedzie chociaz jakas sensacja :D haha ale sobie wymysliłam :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszko

aaaa bo myslalam ze ty tez drugie cc mialas :) Kurde dam rade! a co mam inne wyjscie? co ma byc to bedzie czyli bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba o to chodzi
    https://www.youtube.com/watch?v=NdZdPFHOvek
    u nas praktycznie wszystko się zgadza :(

Mały śpi, więc pewnie i ja za chwilkę się połżę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:39

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to na pewno nie Twoja wina to po pierwsze. Po drugie kp nie wpływa na napięcie mięśniowe. Po trzecie nie musi to być refluks tylko zwykłe kolki.
    Mój B miał wzmożone napięcie, w buzi obniżone, a nie miał wcale problemów kolkowych, brzuszkowych. Nawet jal wyszła skaza białkowa to pojawił się śluz w kupce, krostki i zaczerwienienia na brewkach i uszkach, a bólu brzuszka, płaczu nie było.
    Spokojnie mamuśka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, dzieci maja na poczatku rozne dolegliwosci dopoki wszystko sie nie unormuje i nie przystosuje w pelni do funkcjonowania na tym swiecie a juz napewno kp nie ma nic wspolnego z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam kolacje bo glodna bylam hmm... tez mi pora na jedzenie :/ i popijam pokrzywe bo podobno dziala na obrzeki i opuchlizne sie okaze :) a tu cisza czyli albo wszystcy spia albo reszta rodzi :P

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka - gratuluję zdrowego Stasia. Życzę Wam dużo zdrówka! Czekałam na wieści:)

Żabka - super, gratuluję :) Dobre wieści! Również zdrowia życzę :) Szybko poszło. Rano czytam, że idziesz rodzić, a po obiedzie już masz maluszka :) Super :)

żabka04, Broszka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, przecież widać, że to Wiktor ;) No, ewentualnie Michał. Jak się będziecie wahać, to może być Wichał albo Miktor ;P

Cieszę się, że udało się sn. Szkoda, że ginekolog nie wart zaufania, ale suma sumarum oboje jesteście zdrowi i już po :)

żabka04, mk83 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest juz szwagierka. Piotruś usnal w 5 minut. My siedzimy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Czyli znosnie , idzie wytrzymac ze szwagierka :) ? Noo to najwazniejsze ze maly spi to zaesze chwila spokoju wbrew pozorm :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, gratuluję małego Stasia :)

Żabka, gratuluję urodzenia zdrowego synka, jesteś silna babka, dałaś radę sn, a Twój synek śliczny :)

żabka04, Broszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cicho. Nic już nie plamię, czopa już nie mam i cichutkoooo. Adaś się rozciąga i okopuje mamę, ale porodu ani widu ani słychu... Jutro widzę się z ginekolog.

W zasadzie to on mnie nie okopuje, tylko oczłapuje. Taki człapcioch. Raz wczoraj kopnął, to aż się zdziwiłam, ale zwykle tylko takie tupanie w brzuszku :)

M. czuje się dobrze, ja też, więc nic nas nie trzyma. Jestem gotowa. Adasiorku, wychodź na wolność!

A z banałów - upiekłam dzisiaj szarlotkę i się objadamy. W ubiegłym tygodniu też była szarlotka. Mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:36

kamciaelcia, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tez jest mega aktywne , mam wrazeniemze 24 h mnie oklada z kazdej steony....

matko jest tak gorąco ze spac sie nie da

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gratulacje, dobrze ze szybko poszlo, ale wspolczuje bolu i stresu przez gina. Malutki jest sliczny :),

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po karmieniu, chyba usnął :)
    oby sobie teraz pospał do tej 4.

jestem już zmęczona, ale siedzę na allegro znowu :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po karmieniu, Szymek zasypia szybko więc tyle dobrego :) my dalej walczymy z piersią , nie odpuszczę mu, bo skubanuec jest leniwy, butelkę wsunie w 15 min a pierś to dostaje szału nie wiem może któraś z was wie ? On je ładnie z piersi ale jak złapie a za szlakami nie chce złapać mam nakładki bez nakładki w ogóle jakby piersi nie istniały a w nakladkach szał odgina się i wrzeszczy liczę na to że się zmieni jak minie termin porodu czyli dziś albo jutro .
    A tymczasem kolejne karmienie 4 30 :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy, jak karmię piersią to nawet oka nie podnoszę a teraz wyjątkowa okazja że nawet tu zajrzałam. Kawaler już powoli odpływa więc korzystam z sytuacji i biorę z niego przykład

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniła koleżanka, z którą nie miałam kontaktu chyba ze dwa lata i tylko ostatnio wybraliśmy się razem z naszymi chłopakami dwa razy na lunch i spacer, no i pyta czy może się dołączyć do mojego "phone tree"... A ja "że hę???" Jakie drzewo? No i okazuje się, że tu u mnie jest zwyczaj, żeby była osoba do której się dzwoni i ona dzwoni do innych osób, które dzwonią do innych osób, żeby im powiedzieć, że ktoś zaczyna rodzić... o.O Eeeeee, dziękuję bardzo. Najmniej potrzebuję dzwoniącego telefonu w pokoju, kiedy moja rodzina będzie próbowała odpocząć i się ze sobą zaznajomić... Na bieżąco będzie tylko najbliższa rodzina i jedna moja przyjacółka, na której mogę 100% polegać i która zresztą organizowała mój baby shower. No i Wam napiszę :D I wsio. Reszta dowie się jak będę gotowa rozesłać zawiadomienia. O! Taka jestem jędza :P

A jak to jest / było u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 06:36

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Zaczęło się :) odchodzą mi wody. Czekam na męża i jedziemy. Nim mąż przyjedzie chwilą zejdzie.
    Na razie tylko czop mi schodzi i mam bóle miesiaczkowe.

kamciaelcia, Behemottka, żabka04, alinka, Broszka, haneczka, stardust87, bbeczka91, Bratek, violett, mk83, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły się skurcze.
    Żeby tylko mąż zdarzył :(

Behemottka, żabka04, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ