X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle leżę i spać nie mogę. Córeczka gada przez sen he he. Gratulacje nowym mamusiom ;-)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:30

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

pewnie cie juz nie whpuszcza, dopoero z maluchem :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka - gratulacje! Cieszę się, że imię już wybrane <3 :)

Darusia - super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A dopiero Cię straszyli, że nic z tego nie będzie :-O Też tak chcę!!!!!!!!!!!!!! :-D
    POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!
    A o ręce... Postaraj się po prostu nie myśleć ;) Serio, to naprawdę pomaga :)

Behemottka, hihi, no to witam w klubie :-D
    Fajną miały położne minę, jak mnie odpinały od pomiaru ciśnienia, bo się alarm włączył... ;))))))

mk83 - ........ :(
    Tulę........ Nie do pozazdroszczenia..... Najgorsze, że się złapaliście i sprzedaliście mieszkanie.... Jest szansa w takim razie na zakup nowego? Albo chociaż na początek - wynajem? To nie dom, ale zgodnie z zasadą "Ciasne, ale własne" :-*
    P.S. Teść faktycznie "fruwa" czy to taka przenośnia? ;)

agatia - czy do kciuków mogę dołożyć trochę czarów????? ;)
    027.gif

marta, gratulacje!!!!!!!!!!! :)

Kurczę, a ja dziś pogadałam z Mamą... Mowiłam, co wyszło ostatnio na wizycie i.... choć na początku niby się śmiałam z podobieństw, to potem jakby mi trochę skrzydełka podcięło...
    Bo ja mam bardzo, BARDZO dużo cech fizycznych (w tym także problemów zdrowotnych) po mojej Mamie. Okazuje się, że w Jej pierwszej ciąży - i jednym podejściu do sn - wszystko było, jak u mnie....
    Macica ćwiczyła przed porodem, pod koniec stawiała się od byle czego.... ale szyjka ani drgnęła, a Brat do samego końca balotował i nie mógł się wstawić w kanał. Wzięli na wywoływanie 6 dni po TP. Po 15 godzinach skończyło się cc, gdy Mama zaczęła odpływać........ :(
    Jedyne "pocieszenie", że Brat był większy, niż nasz Junior (jest wielce prawdopodobne, że już wtedy odzywała się u Niej cukrzyca, ale wtedy nikt się z tym nie cackał tak, jak teraz) - urodził się z wagą 4,3kg oraz "wzrostem" 62, albo 63cm.... U nas, jeśli utrzymał tempo wzrostu, w terminie powinien mieć ok.3,75kg ;/

I choć wiem, że nawet u jednej matki każdy poród potrafi być inny, to.... jakoś tak.....
    Eccchhhhhh............................

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 23:18

żabka04, marta258, mk83 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, moja mama tez mnie tak pociesza :/ . Jest bardzo kochana i robi to w dobrej wierze, ale chyba nie tędy droga. Na pocieszenie mowię jej i powiem Tobie, ze miedzy naszymi mamami a nami jest różnica dekad, zatem i medycyna inna. Nie ma co sie nastawiać na sytuacje symetryczne. Zreszta sama napisałaś, ze byc moze ona miała niezdiagnozoeaną cukrzyce i Twoj brat był dużym dzieckiem - Twoj Szymon bedzie mniejszy i najpewniej nie bedziesz miała takich problemów :)

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek

Porodem mamy nie ma co sie sugerowac, mimo ze geny, cechy roznice podobienstwa zawsze beda.
    Np. Moja mama i jej siora maja genetycznie zwezone miednice w srodku i prpblem z szyjkami, moja mama mnie i siore urodzila mimo to sn, a jej siora ma 4 dzieci i 2 urodziła i 2 cesarki miala, a ja mimo ze mam ta sama wade co mama nie urodziłam sn tak jak ona a mialam cc bo sie nie dalo i teraz drugie cc mnie czeka...takze na to reguły nie ma

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja normalnie oszaleje... piersi mnie tak okropnie bola, sa twarde jak kamienie i to doslowwniw, wszedzie po bokach pelno twardych guzkow i sie z nich leje, ze wkladki laktacyjne codziennie nosze :/ a najlepsze jet to ze piersi nie ruszam nie dotykam a one oszalaly na sam koniec :$

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, zrób ciepły okład, delikatnie rozmasuj (w stronę od nasady do sutka, nigdy odwrotnie) i moze troche odpompuj. Jesli sa grudki, to moze zbiera sie mleko i delikatne uwolnienie go moze Ci pomoc. Ja tez tak miałam i mi przeszło. :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu

Masz racje, sprobuje moze pomoze bo to naprawde uciazliwe :(

Behemottka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku mogą być czary :-D
    Ja nadal wierzę, że Twój dzieć się zdyscyplinuje i urodzisz sn, a jak nie to też dobrze ważne żeby dzidziol wyszedł z brzuszka cały i zdrowy :)

Sarcia czyli na full Twój organizm się przygtowuje. Mam nadzieję, że masaż przyniesie ulgę.

Bratek, sarcia123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutki nakarmiony, ale zjadł niewiele, bo szybko mi usnął i na dodatek nie odbęknął. Próbowałam ułożyć na boczku, ale widzę że prawie na plecy zjechał, mimo że podłożyłam pod plecka zwinięty kocyk o.O

dobrze, że jutro idziemy do tego lekarza, bo zwariuję z niepewności, tak mi się teraz podczas przewijania wygiął, że aż się przestraszyłam, jak na jakiś filmach z egzorcyzmami :(

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Kochane :-*
    Wiecie, jak jest.... Człek niby rozsądny, a im bliżej terminu, tym bardziej durnieje....

A tak w ogóle...... czy ja już mówiłam, że kocham mojego Męża???????????????????? :-D ;)
    Zgadnijcie, co własnie dostałam w prezencie..... B-)
    Skrzyneczka.... a w środku dwie buteleczki na "słomce" - pięęęęęęęęękne buteleczki :) -> winko białe i winko czerwone (zawartość alkoholu poniżej 0,1% ;) ).

0dance3.gif 041.gif 0dance4.gif

Behemottka, AJrin, mk83 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariusia, ja klnęłam i wzywałam Jezusa na zmianę :D

• Darusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze czasem wejść na maila, którego obecnie korzysta się tylko na allegro i znaleźć tam szereg maili o przypomnieniu o wpłacie prowizji za sprzedaż rzeczy które upchnęłam zaraz przed porodem i po prostu zapomniałam o tym :( a już straszą windykacją, jak na złość mój bank ma nocną przerwę techniczną o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

moja ekipa juz ruszyla na podoboj miasta w ten chlodny poranek. Dzis dalam corce dlugie spodnie i kurtke ciensza nie ma co szalec bo teraz juz coraz chlodniej bedzie o.O

a ja wstalam, bo musialam probke moczu wykrzsac i za 2h jade do labo zawiezc, mammnadzieje ze to ostatnie badanie przed szpitalem bo juz mam dosyc jak nie mocz to krew na zmiane :)

A jak u was ??? Jak dzieciaki ?urodzil ktos :) ?

• Broszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia ja przez dwie pierwsze noce w szpitalu praktycznie w ogóle nie spałam. Teraz nie mam tego problemu, zmęczenie też robi swoje:)

A ja mam do Was pytanie: Żabka wrzucala tu kiedys listę formalności jakie należy załatwić po narodzinach dziecka-skopiowala moze to któraś z Was i ma gdzieś pod ręką?

A drugie pytanie do doświadczonych mamusiek-jakies rady na nierówna główkę?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w szpitalu sie nie da spac tak naprawde , bo co rusz pollzne jak nie biegaja po korytarzy bo ktos dzsonek nacisnal z innej sali a whje, a to przychodza twmperature mierzyc ipalbo kroplowki przy osza :) no coz poradzic, taaakie wakacje juz tam sa :p

‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ