X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jesteś robotem. Albo kosmitą. Wpędzasz mnie w kompleksy. Ja z Małą nie poszłam dalej niż na spacer obok bloku. No ale jutro jedziemy do pediatry. Wyprawa, że ho ho.

Z Rossmanna białe czy żółte?

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:32

Magdziulla lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po podwójnym ktg maly spal i trzeba bylo cos zjesc przespacerowac sie i ponownie na ktg.
    No i standard nic sie nie zapowiada, najprawdopodobniej w piatek przyjma mnie na wywolanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia myślałam o tych Zazu, tylko o owieczce. Tylko nie wiem czy się dobrze sprawdzają tak jak szumiś. Ktoś z Was wypróbował?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej a my jedziemy do ZOO, pogoda słoneczna, choć wiatr wieje, więc grzech siedzieć w domu :)

Sarcia pewnie, że lepiej rzeczy do szpitala przygotować :) bo potem w razie "W", na wariata można czegoś zapomnieć :)

Założyłam dzisiaj Młodej pieluszki z Rossman, ale też są bez szału. Idę dzisiaj kupić 2, bo 1 już małe. Ale zdecyduję się na pampersy, dopiero od 3 przeskocze na Dady znowu.

Udanej niedzieli :)
    szalejesz :) wczoraj park zabaw, dzisiaj zoo, ciekawe kiedy ja tak będę na wycieczki jeździć?

Dzień dobry Mamusie,
    ja dziś rano się obudziłam i oświadczyłam mężowi że wybieram się do kościoła, ostatni raz byłam przed porodem i czuję potrzebę wyjścia na nabożeństwo. Tak więc o 8 wyszłam na autobus i wróciłam do domu o 11:30. Malutki podobno cały czas płakał :( więc prędko mnie nie wypuści z domu :(

Hormony znowu dziś zadziałały, był podczas nabożeństwa chrzest i jakoś tak sentymentalnie mi się zrobiło i nawet kilka łez uroniłam :D

A mój Pisklaczek chyba śpi, coś tam po swojemu się odzywa przez sen :D
    i zdążył się zboczku na plecka przekrecić i odwrócić główkę w stronę pokoju, przedtem był do ściany położony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku

Kiedy teraz na egzamin sie wybierasz na prawko ??? Wcale tego nie odkladaj, egzamin pzr3ciez jest na ustalona godzinemi tyle do malego sobie zorganizujesz opieke, nie zaprzepaszczaj szansy, tyle, probowalas szkoda teraz to odpuscic !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

A co oni tacy opieszali, ze jesz zemdo piątku chca cie trzymac ?? Dlugo strasznie jakos...ja nie wiem czemu oni w tych szpitalach teraz tak cuduja.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj sie drze od rana i szczerze watpię zeby to kolki były bo na rękach sie uspokaja i zasypia. A ze mnie taka wyrodna matka ze drącego mam od 40 min w kołysce i czekam aż sie zmęczy...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Foxiku

Kiedy teraz na egzamin sie wybierasz na prawko ??? Wcale tego nie odkladaj, egzamin pzr3ciez jest na ustalona godzinemi tyle do malego sobie zorganizujesz opieke, nie zaprzepaszczaj szansy, tyle, probowalas szkoda teraz to odpuscic !!
    gdybym tylko miała z kim go zostawić, bo mój instruktor od 7 do 17 jeździ, czasem krócej jak prowadzi wykłady z teorii, a nie chcę iść do kogoś innego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na świat książki jest promocja na książki dla dzieci :)
    właśnie kompletuję biblioteczkę dla Małego :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ulfe nasze dzieciaczki w jednym dniu urodzone mają podobne problemy widzę. No i chciałam Ci napisać co do espumisanu, moja biedna tak cierpiała, że dzwoniłam do położnej i powiedziała, żeby dać kilka kropli, zasiegnęłam jeszcze rady u znajomej, przeczytałam internet wyszło na to, że nie ma prawda zaszkodzić i w końcu dałam 2 x po dosłownie odrobinie. I pomogło! Dużo masażu brzuszka i leżenia na brzuszku. No i dziś nad ranem jednen taraban za drugim. Aż ja poczułam ulgę, co dopiero ona;)
    Jutro idę do pediatry i będę się radzić w tej kwestii, więc jak chcesz to Ci napiszę co zleciła.

;)

Poproszę. My kupiliśmy to windi ale strach użyć :/

No i młody dzis pierwszy raz obudził sie z płaczem. Przed chwila.
    Chyba nie mógł kupy walnąc. Bo po zrobieniu i wsadzeniu w woombie poszedł dalej spać.

Pierwszycraz tak sie zanosił płaczem. Krótko to trwało ale jednak. Serce matki krwawi.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia oni dopiero w niedziele chcieli mnie przyjmowac ale dzis wylozylam wszystkie usg z pierwszego trymestru i powoedzialam ze maly przodowal os.samego poczayltku o kilka dni a w 12 tygodniu ponad tydzien. I ze ja mialam ciaze martwa lyzeczkowana po czym po 2 miesiacach zaszlam w ciaze i termin z owulacji moze byc inny. To babka sie zlitowala i powoedziala to 2 dni prędzej. U nas to.norma ze dopiero 10 dni po terminie przyjmuja jesli wszystko jest w normie. A u mnie wszystko jest ok nie mam cukrzycy ani nic nie biore na stale. To dla nich nie ma.problemu bo ktg tez ok. Dzis bylam sklonna sie poryczec jak znowu bym uslyszala ze to sa orientacyjne daty 2 dni roznicy nie robi. No ale.zobacxymy co wizyte bada mnie inny lekarz wiec dopiero dowiem sie blizej konca tygodnia. Ale bede naciskac na piątek wole wywolanie 2 dni prędzej szczególnie, ze to moze potrwac i 3 dni.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Broszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspaniała wiadomość! Po przeplakanej nocy wychodzimy dzisiaj do domu!:D bilirubina spadła do 13. Za tydzień mamy się skontrolowac-oby już było dobrze:) i mamy jakiegoś wlokniaka na jaderkach-Agatia Ty chyba pisalas że Wam się ładnie wchłonął o ile dobrze pamiętam?

Dziękuję Wam za wsparcie!
    Jeju jak się cieszę!:D aż się popłakałam ze szczęścia jak się dowiedziałam:)

Magdziulla, Ulfenstein, żabka04, Madziuuuula, alinka, Behemottka, Sabina, bbeczka91, violett, martta lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka to teraz już z górki!:) bardzo dobra wiadomość.

Broszka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula żółte z rossmana.
    Foxiku ja też muszę dokończyć prawko, ho autobusem z dwójką to meksyk ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, a u Ciebie to naświetlanie jest w innym pomieszczeniu?
    Kurczę, bo ja zrozumiałam na szkole rodzenia, że jeśli jest żółtaczka, to zostaje się w szpitalu z maluszkiem, ale maluszek jest przy matce, tylko łóżeczko ma lampy ;/
    Ale najważniejsze, że idziecie do domku - GRATULACJE :)))))))))))

alinka, aż musiałabym poszukać, ale u nas o 10 min nie mówili. Tylko, żeby pilnować i stymulować dziecko - tak, by aktywnie ssało, a nie np.wisiało na sutku i spało.
    Behemottka wrote:
    Ja nie wiem, albo chłopak sie odepchnąć próbuje, albo mu sie wyjścia ewakuacyjne pomyliły ...
    Hahahaha, też mówiłam swojemu, że chyba mu się myli i może szuka dziurki nie tam, gdzie trzeba...
    Albo po prostu jeszcze przed narodzinami usłyszał gdzieś: "Jeśli zobaczysz światełko w tunelu - NIE IDŹ TAM!!!!!!!!" :P ;)

AJrin, też się zawsze śmieję z tego chorowania. I pytam, jakim cudem lecieli kiedyś na wojnę, odcinali sobie ręce i w ogóle... Ale M.mówi, że wtedy jest adrenalina i to jest co innego.... I że w ogóle ja, to małpa jestem, bo zamiast kochać i tulkać, jak ma katarek, to ja robię burzę umysłu ;) i wracam po chwili z michą specyfików, mikstur etc., które mają za zadanie jak najszybciej postawić na nogi :P :P :P
    Cieszę się, że Twój M.już lepiej :)

bisacz - super, ekspresowy poród :)
    A o co chodzi z tą Twoją tarczycą i wpływem na malucha???
    Miałaś ją niestabilną?
    Pytam, bo mam niedoczynność - w sumie udawało się ją kontrolować, dopiero pod koniec coś się pokitrasiło i poleciała w drugą stronę.

Kurczę, ja już trochę wysiadam psychicznie. Takie czekanie, jak na skazanie. Od wczoraj coraz więcej działań, żeby się zrelaksować - bo stres nic dobrego nie przyniesie przecież - będę zmęczona na wywoływanie, a syn, to już na 100000% przy tak zestresownej matce się nie urodzi.
    Echhh ;/

Broszka, Behemottka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku maluszka na naświetlanie zabierają pielegniarki do siebie-jest rozebrany i leży w inkubatorze który go grzeje i tam są te lampy. Wątpię żeby gdziekolwiek inaczej to wyglądało. Ale Ty o tym nie myśl, Twój maluszek będzie zdrowy:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszku bywa tak jak pisze Bratek jak ja leżałam to dziewczyna, którą znałam z patologii tak miała, że maluch obok niej leżał i miał taki namiocik i lampę.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

A moze mamusia popilnjje malego albo tesciowa ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zapas sie amrtwic co nie ma, nie kazde dziecko lezy na lampach i ma wysoka bilirubine. Moja corka w ogóle tego nie potrzebowala, bo wszystko miala w normie.

‹‹ 2466 2467 2468 2469 2470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ