X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia bardzo mądre podejście. Pamiętam jak w parku ludzie na mnie patrzyli jak swojej Zośce nie pozwoliłam wypić płynu z baniek mydlanych to wszczęła syrenę alarmową, a przecież byłam TYLKO jej nianią :P dlatego się ze chrzcinami wstrzymuję, bo się boję humorków jaśnie pana...chciałam w październiku je zorganizować :(

przeglądam książki dla najmłodszych, które mogłabym Małemu czytać. W koszyku mam już "Koniczynę Pana Floriana" (moja ukochana!) i "Bardzo głodną gąsienicę", coś polecicie jeszcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

ja mam na 9.15 wizyte jutro :) dzieki !! Zdam relacje napewno jak wroce , ale to pewnie blizej 11 bl watpie zebym szybciej wyszla stamtad tlok tl juz standard u mojego lekarza :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole melduje, ze nadal w ciazy.

Bratku tez boli mnie wszystko, a najbardziej obolałe mam mięśnie pleców i biodra. Wczoraj wymyśliłam sposób na masaż pleców. Stawiam piłkę przy ścianie, montuje urządzenie z dwóch piłeczek tenisowych w rajstopie (w odległości jakieś 10 cm, zależy chyba od preferencji) i na piłce siadam, miedzy plecy a ścianę wkładam urządzenie rajstopowo-tenisowe i sobie skaczę. Urządzenie układam tak, zeby masowało co boli. Taka ulga, ze ho ho:).

Robotka1, Madziuuuula, haneczka, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem najbardziej walnieta ciezarna jaka znam, wiecie cl ja mialam za zachcianke ?? Pierogow z jagodami maslem i cukrem mi sie zachcialo, i nie wiele myslac w 25 mkmjt z gotowaniem zrobilam sobie pierogi z jagodami wlasnie je wcinam mniaaaaam ! Ale stwierdzam fakty ze kkmpletnie oszalalam z takimi robotami w niedziele o 18 o.O

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wrzesnioweczki...ja jednak jestem sierpniowa bo udało sie 30.09 urodzic siłami natury,ale to prawie jak wrzesien:-)

Robotka1 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowalyscie na brzuszku zaaplikować?
    Bo temperaturę sie mierzy wkładając termometr, jak dziecko leży na brzuszku.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka ty to jednak pomyslowa jesteś. Ja na plecy az tak nie nazwkam za to biodra w nocy masakra. W dzien daja radę jakoś sie rozchodzą. Chociaz jak dzissprzatalam lazienke i kuchnie to i plecy nawalaly.
    Za to odpiscilam gotowanie i zamówiliśmy z dowozem do domku.

Behemottka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka wyobraziłam to sobie...haha;);)

Chwała you tubowi!!! Śpi!

Dlaczego ona płacze przy karmieniu, ech jak dobrze, że jutro do lekarza. I mam chętkę na to windi. Podpytam i jak będzie zielone światło to kupię. I będziemy szczęśliwie prutające!

Sarcia jedz póki możesz jedz! Ja liczę, że jutro Pani dr powie, niech Pani je normalnie, to dziecku nie szkodzi.

Agatia jak bardzo bym chciała mieć takie podejście jak Ty! Mam nadzieję, że przyjdzie z czasem.

Miałam cudny plan dziecko " ustawić". Rozpisałam harmonogram dnia, godziny karmienia, odciagnie na butle dlq tatusia i co nico. Jedyne co się udało to to, że śpi we własnym łóżeczku, tego bym nie odpuściła.

Behemottka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe ja tempkę też mierzę na pleckach, zatem windi tak samo.

Magdziulla z czasem nabierzesz dystansu do płaczu dziecka :) mnie to czasem nawet śmieszy, jak dzidziol płacze w wózku czy łóżku, a wzięty na recee w sek przestaje ;)
    Co do harmonogramu to niestety, ale ciężko, ja przy dwójce już nawet nie próbuję ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez miał być harmonogram :)
    Szybko zweryfikowane ;)

Zdawaj jutro relacje co pediatra powiedziała !
    I której wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 19:01

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :) U nas na brzuszek delicol pomaga. Już co raz mniej mała się pręży. Uważajcie na windi i inne termometry itp. Później może być problem z wypróżnianiem i samoistnym oddaniem gazów. I nie wolno kombinować z wyparzaniem tylko jednorazowo można stosować i nie za często.
    Szykujemy kąpiel :) Nasza Mała po spacerze śpi łącznie ze 4 godziny :P

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrabiam :) My z Emisia juz w domku, zmagań się z nazwałem i ciągnący szwem po szyciu. Mój mąż jest cudowny, bardzo zaangażowany w to co się dzieje :) Dziewczyny w dwupaku- życzę jak najszybszego rozwiązania, to już tuż tuż :)

haneczka, Bratek lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci śpią :-D ZOO to był strzał w dziesiątkę :)
    Chyba jakiś filmik obejrzę na odstresowanie :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend sie konczy pelnia za pasem nosz wrrr już trace nadzije na to moje dzieciątko. Ja tu chyba bede do konca w dwupaku!!!

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet moja kicia dzis usilowala wydobyc mlodego dokladnie w miejscu gdzie najbardziej próbuje sie wydostać.
    Ale musialam.sie tlumaczyc na ktg co to za slady, nie wsypalam kota zwalilam na szafke i wielki brzuch.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d5dc0b9d147.jpg

agatia, Behemottka, Madziuuuula, marta258, Sabina, mysza0406, haneczka, Bratek lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A ja dzisiaj mam kryzys :( Młody od rana oryczany, obrzygal mnie godzinkę po karmieniu, śpi niespokojnie, ciagle sie wybudza. Dobrze ze mama przyjechała bo bym ryczała do tej pory... Ech, początki lekkie nie są...
    I jeszcze do tego wywalił mi taki bolący hemoroid ze mi dupsko zaraz odpadnie! Nic mi nie pomaga ani czopki ani maści... Lód przynosi chwilowa ulgę. Jak tu normalnie funkcjonować???

Anulka, doskonale rozumiem. Mialam tak ciezkie pierwsze dwa dni po wyjsciu do domu. Dopiero od wczoraj maly spi spokojniej, dlatego nawet nie mialam kiedy nadrobic forum.

I tez wyskoczyl mi okropnie bolacy hemoroid, mam jakas masc, ale srednio pomaga. Pierwszy raz mam, nie wiem juz co robic, bo boli na maxa.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkryłam kolejną rzecz, która uspokaja Moje dziecko...mój płacz! Już opadłam z sił, co próbuję ją karmić to histeryczny płacz, łapie cycka puszcza i płacze. Po wielu próbach i ja się popłakałam, a ona wtedy nagle cisza i patrzy na mnie i zaczepia rączką. Ech...

Ulfenstein, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejdej do Kamcielci!!!
    Kobietko co slychac?

Mojego syna dzis odwiedzili dziadkowie (teście). Mila wizyta...
    A moja mama jest tak zakochana w wnuku ze jak śpi u niej w kojcu to mama go głaszcze i budzi :/
    Zdenerwowało mnie to trochę....
    No ale to taka miłość i pieszczotki wiec co ja moge :)

Jutro 19.09(!!!) pykamy dziewuszki, pykamy!!!!:)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla a próbowalaś róznych pozycji do karmienia?Bardzo mi przykro, że płaczesz.

Parę miesięcy temu każda z nas miała zupełnie inne zmartwienia. Maluszek poza brzuchem zmienia WSZYSTKO.

ja jestem ciekawa kiedy u mnie zaczną się różne cyrki, bo na razie maluch na tydzień i tą bilirubinę we krwi, która ponoć trochę go usypia. Aż się boję. Przed chwilą z nim zasnełam w czasie karmienia, niestety cycka traktuje też jak smoczka...Jestem ciekawa czy odpowidnio przybiera, niedługo się dowiem.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A ja odkryłam kolejną rzecz, która uspokaja Moje dziecko...mój płacz! Już opadłam z sił, co próbuję ją karmić to histeryczny płacz, łapie cycka puszcza i płacze. Po wielu próbach i ja się popłakałam, a ona wtedy nagle cisza i patrzy na mnie i zaczepia rączką. Ech...
    Mój nie płacze na cycka.
    Ale czasem wypluwa z takim niesmakiem, jakbym mu posmarowała wcześniej jakimś syfem.
    Koszmarny dzień.
    Młody cały dzień marudny. Ja nie dospana coraz bardziej. Kłótnia z M. O duperel. Wiec szybko zażegnana, ale jednak była. Teraz Kostek śpi. W końcu dzisiaj. Bo cały dzień tylko krótkie drzemki. Choć tu tez może sie okazac ze to tylko godzinka.

Ważymy sie codziennie. Może niepotrzebnie :/
    W pt na oficjalnym ważeniu u lekarza było 2950, w doku wieczorem 3020. Wczoraj 3030. Dzisiaj 3005. Już schiza, ze sie nie najada. Ze płacze i sie budzi bo głodny. A żeby dobrze leciało to trzeba mamusi zrelaksowanej. Jak nie nawał to jakieś braki.

Wczoraj mieliśmy termin. Od wczoraj są z nim większe problemy. Czy to po dwóch tygodniach po prostu?
    Czy tez dał nam fory na dwa tygodnie?
    Chyba tez sie wybierzemy do pediatry. Bo to wybudzanie na kupę jest słabe. Pręży sie i płacze.
    Ech.

k0kd3e5emmavzxbk.png
‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ