X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i Borek i Liw mieli zoltaczkę, a nie byli naświetlani, z zoktaczką wypisani do domu bez zaleceń.
    Nie ma co się martwić na zaś :)

Pokemony pozdrawiają z ZOO ;)

Mamy przerwę na cycka ;) a Młody szaleje na placu zabaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 18:17

żabka04, Bratek, mk83, AJrin, Little Red Fox, Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie zabierali dziecka do osobnego pomieszczenia, polozna na sale przywiozła sorzet do fototerapii i musialam sama pilnować malego tzn wyciagac i wkladax gdy trzeba bylo. To byl najgorszy okres w szpitalu, nue soalam wcale. Maly nagrzany, w opasce tak mi go bylo zal. Polozne nic nie pomagaly

mhsvi09k4211dm8g.png

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:32

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

Olej sprawe, szkoda nerwow. Jestes juz wdomu to odpoczywaj i ske nie nakreceaj, na sam konoec afery nikomu nie potrzebne sa przeciez. Nie tylko ty jestes zmeczona ciaza twoj maz napewno tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam juz na koncowce ciazy trzy czarte rzeczy olewa, nie kloce sie z mezem nie wygaduje, macham reka na wiekszac robie swoje odpoczywam i csekam na malego. Nic nie jest w stanie popsuc tej euforii ocaekiwania na syna, nawet glupie zagrania meza czasami

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, agatia, kolorem włosów się zgadza z avatarkiem <3 :-D ;)))))

Spoczko, żółtaczkami na zapas się nie przejmuję - to raczej ciekawość :)

Na razie moją "jedyną" troską jest to, jak wreszcie wydusić tego cholernego arbuza z siebie :P ;)))))))))

Chociaż w sumie tak sobie ostatnio myślę, że może i dobrze, że po terminie zaczną Go wyganiać? Tzn.korci poczekać i zobaczyć, że moooooże akurat sam by zadecydował. Ale masakrycznie siada mi krążenie ;/ Byle co i mam takie zastoje, że fujjjj. Nogi ciągle czerwone - jak cokolwiek im nie pasuje, od razu robią się sino-różowe i swędzą.
    Chociaż wczoraj, dla odmiany, chciałam im zrobić dobrze i dałam do góry - coś się musiało przyblokować i nagle zorientowałam się, że jedna noga jest blada, jak trup. Ale to serio serio - jak u TRUPA. Zbaraniałam :P
    Rano znowu wstałam z bolącymi mięśniami, drętwiejącymi rękoma i nogami....

Więc w sumie.... Może to nie takie złe, że nie pozwolą Mu dłużej siedzieć?

agatia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Darusia myślałam o tych Zazu, tylko o owieczce. Tylko nie wiem czy się dobrze sprawdzają tak jak szumiś. Ktoś z Was wypróbował?
    tak, ja. najpierw kupiłam bratankowi i u nich lepiej się sprwdził mi ten pierwowzór. Teraz sama mam, ale osiołka i na prawdę jest fajny. Z tym, że na mojego Filipka jak na razie raczej melodia się sprawdza niż bijące serce.

Magdziulla lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moich dwóch facetów wypuściłam na spacer:) dzwoniłam i Mały zasnął prawie od razu po wyjściu z domku:)

Bratek lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizyte, to sie dowiem co u mojego kawalera :)

Ulfenstein, agatia lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa 2 rodzaje lamp do naswietlania moja chrzesniaczka najpier byla naswietlana kolo mamy w lozeczku wlasnie z taka wkladka swiecaca od dolu dzieciaczek lezy na golaska tylko w pampku. Niestety po 2 dniach malo spadło i zabrali ja na kilka godzin na naswietlanie mocniejsze. Wtedy ladnie spadlo i nastepnego dnia wyszli do domku. Wiec pewnie to zalezy od poziomu i rodzaju lamp jakie maja w szpitalu.

Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jaka wagę liczysz? :)
    U nas woombie sie póki co sprawdza. Ale w dzień sie chyba nie liczy ;)

Agatia, jak aplikujesz windi to dziecko jest spokojne? Trzymasz je z nóżkami do góry z rurka w pupce? Jak długo?
    I ono po prostu puszcza baki przez rurkę?
    Jakoś sie boje cholerka :/

Ps. U nas póki co trochę pomaga masaż brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 16:49

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...ja mysle ze moj maly kolo 2800 chyba bedzie wazyl a przynajmniej powinien gdziss tyle wazyc :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku
    miałam w ciąży niedoczynność tarczycy w związku z czym szpital standardowo zleca dodatkowe badania: usg główki i brzuszka no i echo serca, czeka nas także wizyta u neonatologa połączona z badaniem tsh u małego.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja WRM jestem -'Wredny rudy małpiezon :-D
    Co do bólu to mnie nadal bolą stawy w palcsch u rąk, szczególnie jeden, aż się blokuje. Po ciąży miało przejść, a tu nic :/

Ulfe masujesz dzidziolowi brzuszek 3 razy z lewej, 3 z prawej od zewnątrz do środka i w dół, żeby przesunąć gazy. Zginasz dziecku nóżki, wsuwasz powoli cienką końcówkę windi (natłuszczoną oliwka lub wazeliną), czekasz kilka sekund i powinny uwolnić się gazy (ewentualnie trochę kupki).

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy u teściów na obiedzie i kawie, Malutki cały czas spał w gondolce, którą można odpiąć i wówczas spełnia funkcję kołyski, a że Młody jest mały, a wózek całkiem ogromny bez problemu mógł się wyspać i tak też spanie mu się włączyło konkretne. Przed 16 zjadł mleczko i dalej kima, choć widzę że męczą go gazy znowu :(

agatia podziwiam że z Liwcią na takie wypady się wybierasz, ja się boję, że mojemu się marudzenie i płacz włączy i wtedy będę się czuła nie za fajnie :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku ja WRM jestem -'Wredny rudy małpiezon :-D
    Co do bólu to mnie nadal bolą stawy w palcsch u rąk, szczególnie jeden, aż się blokuje. Po ciąży miało przejść, a tu nic :/

Ulfe masujesz dzidziolowi brzuszek 3 razy z lewej, 3 z prawej od zewnątrz do środka i w dół, żeby przesunąć gazy. Zginasz dziecku nóżki, wsuwasz powoli cienką końcówkę windi (natłuszczoną oliwka lub wazeliną), czekasz kilka sekund i powinny uwolnić się gazy (ewentualnie trochę kupki).
    A te gazy to jakieś spektakularne?
    Bo nam niby puścił kilka baków, ale chyba spodziewaliśmy sie orkiestry.
    I kilka sekund czy jednak kilkadziesiąt tez jak piszą w instrukcji?
    I potem dajesz cyca czy to po cycu?
    Bo podany cyc to nowe gazy tak?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.
    My nadal w szpitalu.
    Niestety ale mamy konflikt serologiczny w grupach głównych krwi i Tymek dostał silnej żółtaczkik (przerabiałam to z Jagodą już) leży pod lampami dniami i nocami, dziś był ze mną na noc już ale niestety rano odbiła żółtaczka z powrotem....nie wiem kiedy wyjdziemy, SYN musi zacząć współpracować ;)
    widzę że nie tylko my borykamy się z brzoskwiniowym kolorem skóry, głowa do góry! wszystko będzie dobrze

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, o której jutro wizytujesz? Będę trzymać kciuki :)

Foxiu moja Liw też potrafi uruchomić syrenę alarmową, ale ja podchodzę na lighcie. Jest najedzoblna, ma czystą pieluszkę, to niech sobie pokrzyczy ;) a to, że ludzie się gapią i linczują mnie w wyobraźni, jak nieludzką, bo dziecko płacze... no trudno ;)

Właśnie wróciliśmy :) mam nadzieję, że dzieciorki pójdą wcześnie spać, choć Borek ostatnio bije rekordy nadmiaru energii ;) Liwka po powrocie wisi na cycku, a ja mam ochotę na herbatę z cytryną bo trochę zmarzłam ;) czyżby jesień szła... ;)

Jutro mamy wizytę w poradni preluksacyjnej, oby było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 17:39

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe u nas poszły ze 4 pierdki, ale wystarczyły, żeby Liw poczuła ulgę. A po kolejnym karmieniu już nie płakała, więc xhyba nowych gazów nie było dużo :)
    Ja czekam z 10-15 sekund.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfiku, w Amazonie windi jest super hiciorem (chyba ma z 700 rewiusów) i tam czytałam, ze rodzice wkładają na dłużej, niż w instrukcji, tylko trzeba uważać, bo moze sie przytkać kupką i wtedy bączki już nie lecą.

Jest tez wideo jak używać, tam w obrazkach: https://www.amazon.com/gp/aw/d/B007RAGALO/ref=mp_s_a_1_3_a_it?ie=UTF8&qid=1474213475&sr=8-3&keywords=FridaBaby&pi=SY200_QL40

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2467 2468 2469 2470 2471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ