X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez czuje sie troszkę z innej bajki, ale z drugiej strony sporo sie tu uczę i ustawiam sobie oczekiwania :). Wiec nie narzekam. Troszkę tego oczekiwałam, ze w pewnym momencie bedą dziewczyny z problemami mamusiowymi i takie z jeszcze ciążowymi, bo moj termin jest w drugiej połowie września. :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że teraz nie każdy odnosi się do każdego postu a ile razy ja coś pissze i zero reakcji ? Każdy wątek po narodzinach tak wygląda im bliżej końca miesiąca tym mniej postów

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk83

jak to kiedys ktos powiedzial forum to nie miejsce wzajemnej adoracji, kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie i ja korzystam z tego przywileju. A nie zabronisz mi napisac i miec swojego zdania i odczuc, bo odkad jestem tu od kwietnia to nie przypominam sobie zebys za duzo sie udzielala, wiec akurat z toba w zaden sposob zzyta nie jestem. Sory. A jesli sie komus nie podoba ze mam jakies odczucia to przykro mi musi to pezyjac lub pominac moj post klikajas nastepna strona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Sarcia, powiem Ci podobnie jak niedawno Haneczka, poszukaj relaksu, bo zaczyna robić się niemiło.

Spokojnej nocy.

Behemottka, Skali89, inzynierka, Angela89, Broszka, stardust87, Sophia, alinka, Bratek lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? Czyżby spokojna noc? :)
    Oby.
    Może rano przeczytamy o nowym pyk b:)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po karmieniu, najpierw mi zasnął, a po ok 10 minutach przypomniał sobie, że zostawił w butelce ok 30 ml. Wypił do dna i oby teraz spał do rana - choć się wierci i jojczy pod nosem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierzę w to co znajduję ;D
    www.swiatksiazki.pl/ksiazki/eugeniusz-smierdziuszek-khoa-le-ilustr-4923086/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik to cos na zasadzie "wielka księga siusiaków", " wielka księga cipek" bodajże tak brzmią nazwy książek, które minister edukacji chciał wprowadzić do nauki o seksualności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;-) ja czytam Was wszystkie, ale nie odpowiadam, bo ja jeszcze z Kluska pod serduchem, a on ani mysli wyjsc i nic nie mowie bo sie nie znam, a lać wody nie będę byleby cos skrobnąć. Raczej naleze do osób typu nie wiem- siedze cicho ;-)
    Czytam Mamuśki i się uczę i wiecie co? Naprawde Wasze doswiadczenia zostaja w glowie. Ciesze się na każdy post.
    Czytam te "jeszczeniemamuśki" i lacze się z Wami w poszukiwaniu czopa, wod i skurczybykow, a nawet wkrecam sobie wicie gniazda, bo czekam jak kazda na swoje pyk ;-)
    Sarcia powiem szczerze, że kazda z nas została nie raz pominięta, ale dziewczyny, ktore odnosza sie z szacunkiem, wyrozumiałością, spokojem i chowaja na spód swoje "Ja" sa na pewno chetniej czytane. Może warto wrzucic na luz, bo niestety w Twoich postach jest dużo negatywnych emocji, co niestety od nich mnie odrzuca i po prostu ich nie czytam.
    Też jestem Tp na 27 Czyli koniec miesiąca, ale cytujac mojego doktorka "trzeba bylo mezowi nie mowic, ze glowa boli, to by Pani juz dawno urodziła".
    Proszę nie traktuj mojej wypowiedzi jak ataku, tylko sprobuj faktycznie zastanowic sie jak czyta sie Twoje posty. Bo może dziewczyny odbieraja je tak jak ja: "Jestem i bylam super matka, a co Wy wiecie o zyciu, co z Was za matki skoro moja corka nie plakala non stop jak Wasze, jestem lepsza"
    Sorki za nie lad i brak polskich znakiw, ale licze skurcze i pisze z telefonu ;-)
    Milego dnia wszystkim.
    Ps. Jestem pos**** ze strachu, bo cos czuje, że to juz, ale meza odprawiłam do pracy, glupia ja...

Behemottka, Fairuza, Broszka, żabka04, stardust87, mk83, Sophia, Skali89, Magdziulla, marta258, Bratek, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu tolerancja na płacz włączyła mi sie przy drugim dziecku ;) Przy Kacprze zasuwalam jak struś pędziwiatr na każde kwilenie!
    Dziewczyny ja podziału nie widzę, po prostu z innymi problemami zmagają sie te co urodziły a z innymi te nie pyknięte. Normalna kolej rzeczy. Tez nie mam czasu czytać od dechy do dechy, ale jak dysponuje wiedzą na dany temat to zawsze napisze. Niestety zdarzają sie posty ginące w tłumie, ale nie wynika to z tego ze mamy jeszcze te zaciążone w głębokim poważaniu tylko niektóre posty nam umykają. Proponuje robić tak jak większość: nurtujące problemy i pytania ponawiać co jakiś czas a na pewno znajdzie sie duszyczka która odpowie ;)

Słuchajcie ze szpitala dostałam receptę na diclofenac takie czopki przeciwbólowe przeciwzapalne: zarąbista sprawa, działają na każdy bol, nawet na hemoroida! Polecam!

mk83 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka kciuki trzymam!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka - kciuki trzymam i zazdraszczam :) Mój leniuszek tylko się przeciąga w brzuszku, żadnych skurczybyków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 07:22

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze nieregularne... Leon chyba zostaje w brzuchu... urwało mi pół posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 07:29

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka zazdraszczam i 3mam kciuki za rozwój akcji.
    A ja przywitam sie monotonnie ostatnio i nudnie ;)
    Witam sie w 5 dniu po tp i wiecie co sie dzieje.. NIC :) haha uparciuch z tego mojego maluszka. Wczoraj pomimo choroby M zmolestowalam go bo jakos tego dzieciaka trzeba wypedzic. No ale nic to nie pomogło.
    Za to zaczynam nowe odliczanie za 5 dni beda mnie brali na wywolanie :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po kąpieli... I po skurczach :) mybtez z mężem wyganialismy dzidziusia, ale moja szyjka to chyba jest z stali :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka, to nic nie znaczy! Bbeczka (swoją drogą i tutaj serdecznie Ci gratuluję :)) na nieregularnych skurczach prawie by urodziła w domu. Trafiła do szpitala z 6 cm rozwarciem. Więc ja trzymam za Ciebie kciuki dzisiaj. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wszystko ucichlo... :-( zlapalo mnie przed 5:00, teraz spokój... Może jeszcze wrócą ;-) A tym czasem idę robić kawę, no to może być moja ostatnia spokojna kawa :)

haneczka, stardust87 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki jeszcze troszkę i tak, jak napisała Inżynierka, nie będzie spokojnej kawy ;)

Sarcia już za chwilę masz wizytę i zobaczysz syneczka :) daj znać, jak po wizycie :)

My się karmimy, Liw ładnie spała w nocy, teraz wisi na cycku. Znowu mnie okropnie bolą sutki wrrrrr.
    Dzisiaj wizyta w por preluksacyjnej, mam nadzieję, że z bioderkami wszystko ok.

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Sarcia moim zdaniem buzują u Ciebie hormony, więc spokojnie.
    Moje posty też są ignorowane ale teraz większość dziewczyn już są po PYK i mają inne problemy :)
    Ja jeszcze w DWUPAKU.... jutro do lekarza więc zobaczymy co się dzieje i ile waży boje się, że będę musiała urodzić jakiegoś klocka pond 4 kg.... ale jak trzeba to trzeba.

inzynierka lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka to korzystaj z kawy ja tez dzos zaliczam ostatnia poniedzialkowa kawe z koleżanką :) za tydzien bede już w szpitalu :)
    No moja jest na bank ze stali bo wyganiamy z M od 3 tygodnie codziennnie i dupa. Ale 3 dni byl chory i musze powoedziec sprawilo mi to wyganianie wczoraj mega przyjemność jupii, myslalam ze to maluszka tez pogoni bo to zawsze dawka oksy no ale widac nic to nie rusza.

Behemottka ja też korzystam i przyswajam sobie widzę ba nie tylko sobie bo M uswiadamiam też jakie moga byc problemy. Wiecie dla niego to pierwsze dziecko z jakim bedzie mial bliski kontakt. Ja mam dwie bratanice i sporo z nimi miałam styczności więc teraz tłumaczę M jak sie sprawy moga potoczyc bo on wiem bedzie panikowal.
    Np my mamy konflikt syrologiczny jest duze prawdopodobieństwo, iż bedziemy zmagac sie z zoltaczka tak jak wiele mam. Wiec jak tylko wspomnialam M, ze moge nie wyjsc po 3 dniach bo dziecko bedzie miało zoltaczke to byście widzieli jego mine jak to skąd i tak mu na cale zycie zostanie? Ty masz zoltaczke? Wiec mu na spokojnoe tłumaczyłam, że to pokarmowa czesta jak ma się konflikt i bratowa z 2 dzieciaczkow też to przerabiala a przecierz widzial male, ze nic im nie jest są zdrowe. A teraz wyobraźcie sobie jak ja bym miala mu to tłumaczyć jak sama bym ryczala, że dziecko mi naswietlaja.
    Wiec dzieki wam i mojego M uswiadamiam ;)

inzynierka, Behemottka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2470 2471 2472 2473 2474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ