X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja zauważyłam, że jem te rzeczy, które po porodzie nie zjem :P chyba moja podświadomość czuje, że zaraz będzie PYK hehe

inzynierka, AJrin, Broszka, mk83 lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi super ze bedziesz miec usg ja już nie mam dopiero jak mnie przyjma do szpitala bedzie podgląd. Ostatnie usg niecale 2 tygodnie temu wskazywalo na 4 kilo z malymi gramami wiec spodziewam sie jakiegos klocuszka do 4.5

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin to u Was nie robią CC ? czy Twoja miednica pozwoli na urodzenie klocuszka ? ja pamiętam, że pierwszy poród to koszmar.... Kuba ważył 3700 a popękałam cała :(

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba te które zostały to będą mieć Klocuszki ;-) mój 2 tyg temu 3500 :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasni ten klocek nie pcha sie w ogóle na świat "mamisynek" z M sie smiejemy.
    Osz ja go wychowan jak siw pojawi na świecie.
    Esmi nie u mnie nie robia CC nawet jak 4.5 jesli matka ma warunki do urodzenia. Chyba ze wiecej niz 4.5 pokaże ale to juz by musiało pod 5 chyba być. Też sie boje popekania ale poki co mam wrażenie, że szyjka stanowi blokade.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin no u nas zobaczymy jak powyżej 4 kg i sprawdzają miednicę to decydują o CC w zalezności jaki pierwszy poród. Cholera jak pomyślę, że znowu będę miała rodzić tyle godz. to będzie ciekawie chodź mam cichą nadzieje, że drugi poród zawsze jest szybszy, ale czy to prawda ? nie wiem...

zem3anlidu4xmpao.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, ja będę miała kluska jak AJrin i tez u mnie nie ma CC. To znaczy opcja jest, ale jesli tylko sa warunki, to wola SN, bo to medycznie lepiej dla obu stron. Ja dzisiaj dowiedziałam sie, ze moja maluteńka babunia urodziła mojego czterokilogramowego tatę bez większych problemów. :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spac z pokopaną szyjką, ale bez skurczów i z mentalnym nastawieniem na wywoływanie w piątek. Zatem dzien dobry i dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 09:06

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy konflikt: Kacper miał lekka żółtaczkę a Kuba nie miał wogole :)

AJrin lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, zapomniałam napisać. U mnie tez konflikt, zobaczymy co to bedzie.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka oby Cie porządne skurcze obudziły ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się oficjalnie w 40 tygodniu ciąży, na 4 dni przed cc. :)

Inzynierka, ja nie będę mieć klocuszka. :P Na wizycie tydzień temu młody ważył 2850 bodajże i lekarz mówił, że 3 kilo powinien przekroczyć w dniu narodzin. Poza tym na usg wszystko długie, nogi , ręce, a brzuch dzitka chudy. :) Ale mój pierwszy syn też miał 3250g i aż 57 cm. Więc spodziewam się podobnie.

Sara, nie denerwuj się. Masz prawo pisać o tym, co czujesz. Ale z tego co widzę niektórych uraził tekst o "dupie". :P Sama też czasami pozostaję niezauważona, ale też sama nie udzielam się za wiele w kwestiach mam już rozpakowanych, więc po prostu myślę, że taka jest kolej rzeczy. Poza tym wolę myśleć, że rozpakowane mamy mają już mało czasu na pitu pitu i piszą tylko o konkretach, niż myśleć, że mają mnie w poważaniu. I podświadomie sama czuję większą solidarność z jeszcze oczekującymi niż rozpakowanymi. Bez urazy :) Ale przeżywamy podobne problemy, bujamy się z nadzieją, że to nadejdzie DZISIAJ :D

Ja spędziłam weekend miło, bo z mężem i synkiem, aczkolwiek dość depresyjnie, bo pogoda jest podła, jest mi meega ciężko, sapię, dyszę i mam jakieś napady smutów. Chyba hormony. Ale już odliczam do piątku dni, tracąc wiarę w to, że coś ruszy samo przed tym terminem. :P

Behemotka, jakie są plany względem Ciebie? Bo już lecisz 41 tydz. a Adasiowi się podoba w brzuchu najwyraźniej. :) PS. Ja mam też dwie "tenisówki" w skarpecie do masażu. Na szkole rodzenia jak chodziłam poprzednio to nam położna takie coś podpowiedziała. Tylko ja potrzebuję do tego męża bo nie mam piłki. No chyba, że ta z przodu się liczy. :P

mk83 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem ciemna Behemotka. Przecież my razem w piątek rodzimy. Zapomniałam głupie cielę! :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, obudź się i napisz jak tam zdrówko. Dopadło Cię choróbsko, czy tylko postraszyło wczoraj?

My z mężem i Arturkiem ciągle przeziębieni, niby zdrowi, a za kilka dni snów katar, albo nos zatkany, albo gardło. Taki czas po prostu. Ja tylko marzę, żeby żaden kaszel mi się nie przypałętał po cc.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka byc moze i ja z wami rodze w piatek ;)

haneczka lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    dziewczyny ja zauważyłam, że jem te rzeczy, które po porodzie nie zjem :P chyba moja podświadomość czuje, że zaraz będzie PYK hehe
    Ooo ja też tak robiłam! W poniedziałek jeszcze zjadlam chipsy i cukierki czekoladowe z orEchami :) oby to była dobra przepowiednia :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem AJrin, wiem, byłoby super. :) Ale pisałaś że dopiero w piątek się stawiasz w szpitalu, więc możliwe, że w sobotę będą wywoływać. Jak to jest?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, Sabina, mnie naszło na jarzynówkę z kolei z cebulą oczywiście i zrobiłam wczoraj. Może to też ostatnie pragnienia przed laktacją? :P Pamiętam, że z synkiem po porodzie jadłam tylko białe pieczywo (jeszcze mogłam gluten), szyneczkę z gotowanego kurczaka a do każdego obiadu marchewkę z jabłkiem. :P Ale to tylko miesiąc. Potem jadłam już wszystko i Artek nie miał kolek nigdy. DZIĘKI BOGU!

Właśnie zdałam sobie sprawę, że mam za sobą ostatni weekend we troje. Od teraz już będę mamą dwójki dzieci. Ale dziwnie. ;)

Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę. Od 2 dni mam silne mdłości i jest mi niedobrze, jak na początku ciąży. I to wcale nie jest z głodu, bo właściwie ciągle mam pełny brzuszek. ;) Zastanawiam się, czy to nie jest jakiś zły objaw.

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka :) też ostatnio pomyślałam, że Kuba za kilka dni już nie będzie jedynakiem a będzie miał już brata :)
    Zimno nagle się zrobiło brrrr

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja w 37tc miałam mdłości, jak na początku ciąży, ze 3 dni mnie tak muliło. Chyba nie jest to zły objaw.

‹‹ 2471 2472 2473 2474 2475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ