X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    No wiem AJrin, wiem, byłoby super. :) Ale pisałaś że dopiero w piątek się stawiasz w szpitalu, więc możliwe, że w sobotę będą wywoływać. Jak to jest?
    U mnie to niewiadoma jeszcze bo u mnie chca dopiero po 10 dniach przyjac do szpitala. Ja walcze aby przyjeli mnie w czwartek/piatek. Wiec 3majcie kciuki aby sie udalo i wspolnie w piatek walczyc o wyjscie maluszków :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie mdli... Dokładnie jak na początku, czytalam, że to normalne przed porodem może być ;-)
    Chyba zaczynam uwalniac czop, tzn taki gesty lepki śluz... Oby :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żadnego czopa nie zauważyłam :( żadne sygnały o porodzie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 09:41

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym jeszcze pogratulować Sophii narodzin córeczki. :) Wybraliście już imię dla małej? Opowiedz, jak poród i czy nie urodziłaś podczas pełni właśnie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 09:42

Sophia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, bo już się martwiłam, że coś nie tak. Czyli nie jestem sama z mdłościami. :P

Inzynierka, gęsty, lepki to nie czop, tylko prawidłowy śluz (mleczny do tego). Jak czop odchodzi to wypada taka galaretka zbita dość zwarta. Chyba, że o tym właśnie mówisz. :) Mi 2 dni odchodził w zeszłym tygodniu, skurcze były i bóle, a teraz znów cisza jak makiem zasiał, tylko się spinam czasem. Więc te czopy są przereklamowane. :P

AJrin, to stawiaj się w czwartek, przecież Cię nie wygonią w takim stanie. :D I w piątek rodzimy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jest mleczny, ani taki jak jajko, tylko gestszy i bardziej mętny ;-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie mialam żadnych skurczybykow ani sluzu serio u mnie to nic nie przepowiada porodu. A to juz 5 dni po terminie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kurde ja nie mialam żadnych skurczybykow ani sluzu serio u mnie to nic nie przepowiada porodu. A to juz 5 dni po terminie.

Mam dokladnie to samo !!!

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra czasem tracę cierpliwość do własnego dziecka jak tak płacze, aż mam ochotę wyjść i też tak wyć :( mam wrażenie że to nigdy się nie skończy :(

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik takie koleczki ma ?

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku a Fifi płacze od brzuszka, czy może chce na ręce? Bo moja płacze w łóżeczku, a na rękach się uspokaja.
    Liwka nie śpi od rana, coraz dłużej czuwa :) jak pójdzie w ślady brata i za 2 tyg przestanie spać w dzień, to matka palnie sobie w łeb :-D

haneczka, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:32

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:32

AJrin lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się  Mała przysnęła w bujaczku. Nawet się wykąpałam i mogę zjeść! Luksus. Wcześniej nie chciała sekundy w nim zostać sama a teraz…oby się przekonała bo oszaleję
    Wszystkim noworozpakowanym GRATULUJĘ i życzę dużo siły. Za oczekujące trzymam kciuki dziewczyny to już meta dacie radę!

Sarcia- ty buntowniczko nasza  przykre że tak nas odbierasz teraz. Uwierz, że przeczytanie więcej niż 2 stron forum do tej pory graniczy u nas z cudem. Nie wiem w co ręce włożyć i kiedy zjeść a co dopiero pisać jak wcześniej. Samej mi tego brakuje. Mała jeśli nie płacze to je, albo trzeba ją przebrać. Przez to że się krztusi po każdym jedzeniu ( czasami co pół godziny) Trzymam ją na półsiedząco 10-20 min żeby jej lżej było i patrzę czy łapie oddech. Nawet sobie sprawy nie zdajesz jak mnie to wykańcza. Później widzę jak się musi napracować brzuszkiem i trzeba ją uspokoić. Doba jest za krótka…
    Może innym Mamusiom lepiej idzie że znajdują czas na pisanie. Ja czasami nie daję rady i idę do łazienki się wyryczeć…
    próbowałam na tel ale nie potrafię jedną ręką...
    Mi też brakuje forum i kontaktu z Wami. Mam nadzieję, że z czasem będzie łatwiej bo inaczej nie dociągnę do końca naszych pyków
    Inżynierka- mierz sobie te skurcze. Ja póki nie zaczęłam to nie zdawałam sobie sprawy jak regularne są . Człowiek tak czeka że później nie chce się nastawiać
    Haneczka- tego co czytałam, mdłości to jeden z 1000 objawów zbliżającego się porodu

haneczka, mk83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo hormomymi szaleja na pewno, moze stad moje posty sa malo przyjemne i wlacza mi sie jakas frustracja :P ale kto powinien to zrozumiec lepiej anizeli ciezarne ??? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie z wizyty i, co sie dowiedzialam ?? Szyjka sie skrocila do 1 cm, oba ujscia otwarte na 2cm !!!maly wazy 3300 g, no i lekarz mi powiedzial ze wszelkie pobolewania brzucha to mam nie czekac tylko pedem jechac do szpitala bo mowi ze ktowie czy nie urodze jeszcze w tym tugodniu cooo??????? O.O o.O

matko bosko....musze torbe pakowac juz bez zartow...a caly weekend brzuch mnie bolal przeciez...ale nie ejchalam
    ...traz jak kolejna noc nie bede spac to juz do szpitala pojade.

agatia, mysza0406, haneczka, Sabina, żabka04, marta258 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia czyli u Ciebie tak jakby bardziej termin z OM się zgadzał, niż z owu, skoro organizm się przygotowuje :) ładnie synuś waży, więc czekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

No wlasnie dzisiaj jest wg pomiarow i wagi na 38+2 czyli niemalze idealnie z trminem OM , najwidoczniej maly ma inne plany anizeli siedziec do pazdziernika :) w sumie to sie ucieszylam k zestresowalam kurde, ja to jestem dziwaczka jednak:D ! No ale najwazniejsze ze siem na czym stoje i nie bedebrac nospy na bol brzucha tylko do szpitala bede jechac

• olka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik to normalne, powiedziałabym popłacz sobie to ci ulży. Naprawdę.

Haneczka kiedy rodzisz?? Ja bym chciała już.. A tu dupa.. Nic mnie nie bierze (oprócz zgagi).

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja chciałabym jeszcze pogratulować Sophii narodzin córeczki. :) Wybraliście już imię dla małej? Opowiedz, jak poród i czy nie urodziłaś podczas pełni właśnie? ;)
    Imię wybrane od dawna. Jest Lileczka. na poród narzekać nie mogę, genialna troska personelu i atmosfera. Niestety miałam mega skok ciśnienia i troszkę przed porodem polezalam w szpitalu. Jak na razie to mi się absolutnie nie chcę wracać do tego tematu dlatego też wam tu dupy tym nie zawracam. Cieszę się cudowna rodziną. Lila śpi i je, choć z tym jedzeniem to jestem troszkę przewrażliwiona bo urodziła się drobna i musi przybierać na wadze regularnie z uwagi na graniczną morfologię. Brat jest super dumny z siostry i bardzo się we wszystko angażuje. Ojciec dzieci pilnie towarzyszy przy każdym karmieniu i przyjął rolę przewijania na siebie. Narzekać nie mogę.

haneczka, bisacz lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 2472 2473 2474 2475 2476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ