X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe haneczka spa sie przyda pozniej nie bedzie czasu ;)
    Super ze cos sie dzieje trzymam kciuki niech sie bardziej rozkreci, bo to lepiej niby jak maliszek sam :)
    U mnie niestety bedzie totalny wygon na ten swiat bo serio u mnie zero skurczybykow szyjka no noc jej nie czuje czop nie odleciał wiec pewnie dalej bez zmian.

Licze, ze stres przed jutrem coś zdziała w nocy bo wole aby maluch sam chcial ruszyc na ten świat.

Esmi strach to norma ja tez sie boję szczegolnie, ze ide w nieznane.
    Ale to dobrze niech sie dzieje chcemy nasze maleństwa a to jedyna droga :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie mały ma bilirubine 176 u/mol położna mówi że to jeszcze ok ze jak by była powyżej 200 to szpital czy któraś z was może się orientuję czy faktycznie nie ma powodu do nerwów ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez czytalam o tej wodzie, a najlepsze jest to ze dzisiaj tesciu mi 3 male butelki wody przyniosl wlasnie Zywca i teraz mam stracha czy je pic czy nie o.O xzy to jakas niezla sciema z ta woda no kurds????

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pykające jutro trzymam kciuki!!! ;)

Kamcia Moja mała przez sen jęczy, stęka, kwęka... Ale bardziej jak żaba i osiołek.

Ulf My smarujemy kremem BABYDREAM z Rossmanka. Wg Sroki skład ma bardzo dobry.

Angela Gdzie masz narzekać jak nie tu!

Dziewczyny, które łapie jakieś choróbsko - do wyrka i odpoczywać.

LRF My też dzisiaj byliśmy na wizycie patronażowej u lekarza. I podejrzewam, że gdyby nie to, że karmię wyłącznie piersią to też bez komentarza by się nie obeszło. Bo jak wychodziłam to doktor powiedziała, że nic lepszego nie mogłam dziecku dać niż moje mleko.
    Mała na moim cycu od poniedziałku przytyła 190g.... Chyba, że ta waga waży inaczej niż waga położnej.

Co do dwójki... Problemy były na początku, bo bałam się przeć? stęknąć? Ale na szczęście wszystko się unormowało i codziennie raz dziennie wędruje do wc.

Co do Żywca - tak dzień mi zleciał, że muszę nadrobić. Ale śmierdzi mi ta sprawa. Albo jednorazowy wybryk albo gruba kasa.

kamciaelcia, haneczka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ale to tylko chodzi o gazowaną. Tą bez gazu możesz spokojnie pić. A i tak wydaje mi się ze to jakaś ściema, choć niby rzecznik prasowa żywca mówiła że w zgrzewce z której ten facet pił wodę były butelki z różnych dni produkcyjnych a to się nie powinno wydarzyć. Na moje to ten facet coś kombinuje, ale zapobiegawczo trzy nieotwarte żywce stoją u mnie nietkniete choć całą ciążę go piłam bo po niegazowanej było mi niedobrze. Nie wiem co teraz będę piła :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też w domu mam żywca, ale nic się nie dzieje... o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia tu chodzi o wodę mocno gazowaną. Myślę, że możesz pić. Ale po odkręceniu powąchaj czy nie czuć chloru ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też piję tylko żywca gaz od wielu lat codziennie minimum butle :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko SAGURO 2000 z Lidla lekko gazowaną. Codziennie 1,5 litra. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tym bardziej strach, bo wodę z butelki daję do MM Małemu :/
    ale też ją piłam i jeszcze żyję, mam się całkiem dobrze ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasniw dla mnie to tez jakas podejrzana sprawa z ta woda o.O

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, a który konkretnie?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

Na którą jutro masz byc w szpitalu ???

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a myslalam ze tylko mi sie robi niedobrze po niegazowanej wodzie. Tzn troche moge wypic ale jak prpbowalam dziennie ponad litr to mnie mdlilo na maksa.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień, Malutki nie najlepiej zniósł te szczepienia, mało spał w dzień i był okropnie płaczliwy :( ja się udaję w kimę, może choć trochę uda mi się odespać, bo katar męczy, a zrobiłam już inhalację i czekam na poprawę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia jutro.
    Wielkie pyk.
    Czytając tzn nadrabiajac was trochę was będzie:-)
    Super.

Tym schorowanym dużo zdrówka:-)
    Kurujcie sie.

U mnie nic ciekawego.
    Chodzę na spacerki z małym ale ciężko mi bardzo doskwiera mi ból krzyża z kością ogonowa. Jak pochodzę troszkę to jest tragedia dochodzi ból miednicy i jajników ahhhhhhhh
    Jutro nawet córki mąż nie zaprowadzi do przedszkola bo nie dam rady tak mnie boli.
    Paracetamol działa na chwilę.

Jutro położna wpadnie zdążyć małego.
    Ciekawe ile przybrał.

Na wezidelko jesteśmy umówieni na czwartek.

Behemottka, haneczka lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wrote:
    A ja dzisiaj nie wiem co robić. Ostatni dzień ciąży i nie wiem co z nim zrobić normalnie. Jakieś propozycje? :D Siedzieć bezczynnie nie potrafię, więc zamontowałam jeszcze lampkę nocną w salonie koło kołyski, trochę zmieniłam wystrój komody, nawinęłam worek na wkład do mojego ukochanego kubła na pieluszki (tommee tippee). No i nie wiem co dalej.

Behemotka, a Ty co zrobisz z tym ostatnim dniem (jak już się obudzisz) ? :)

Na pewno będę tulić Arturka jak wróci ze żłobka!

A ja dzisiaj nie mam konkretnych planów. Podłączyliśmy monitor, pokazałam M. gdzie co jest (nie wiem czemu, ale w razie jakby co...). M. chyba coraz mniej sie podoba pomysł, zeby maluszek spał w swoim pokoiku, bo już kombinuje jak tu go na dół w dzien zabierać, zeby sobie z nami siedział. Na koniec stwierdził,mze bedzie sobie siedział w pokoiku Adasia i cichutko pracował jak bobas bedzie spac. No problem ;) W ogole jakikolwiek film oglądamy i jesli gdzieś w tle jest niemowlak, to M sie ekscytuje, uśmiecha i komentuje, ze my tez takiego miec będziemy :).

Dzisiaj mamy w domu sprzątanie, potem będziemy chyba oglądać ostatni sezon Breaking Bad, chociaz mnie sie tak średnio chce, bo ten ostatni sezon jakiś taki mroczny był. Był plan pojechać do polskiego sklepu odnowić zapasy, ale troche sie boje, bo nas to ustawia jakaś godzinę od szpitala i w razie jakby co to będziemy w stresie. Normalnie szpital 15 min od nas.

No i chyba jeszcze raz przejrzymy szpitalne torby. U nas teraz kilka dni upałów, wiec można sie składniej spakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 21:27

haneczka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pykające jutro, powodzenia, trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro dziewczyny :) ale przybedzie bobaskow :)
    co do kubla na pampersy, musze sie zaopatrzyc, gdzie polecacie?

My dzis znow na spacerku, maly glownie spal. Zamontowalismy bujaczek i chyba zostal zaakceptowany :D
    Na szczescie ma opcje bujania.
    Teraz karmimy sie po kapieli i lecimy spac ;)
    Moze dzis lepiej maly pospi w nocy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po cyckowaniu druga dzisiaj butla mm, czyli 30 ml oby Młoda dłużej pospała :-D
    Pykające powodzenia kochane :-D

‹‹ 2508 2509 2510 2511 2512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ