X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tez jakies najedzone jest jadl o 9 i spi o.O polozne mowia ze pewnie ma jeszxze zapas jedzenia z życia plodowego, za to kupe walnal juz 4 razy od wxzoraj o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxik super, ze masz takie dobre podejście do sprawy. może i ja kiedyś to załapię... bo moja płacze praktycznie dzisiaj cały czas od rana a ja razem z nią bo nie wiem co jej jest.

ale mam też pytanie pielęgnacyjne. mała ma na brzuszku gdzie się kończy pampers taki pas białej skóry. jakby krem nie chciał zejść. myjemy się w emolium, oliwimy, smarujemy a to nie schodzi. co to może być?
    http://iv.pl/images/17152327573485725052_thumb.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem czuje sie dkbdze chociaż zmexzona jestem wiadomo spac ciezko , no i bola mnie z boku blizna z dwoch steon tak rwie czy siedze czy leze, najgorzej to z lezenia wstac bo wtedy mam prpbldm z oddechem i sie wyprostowac pozniej to jakos idzie. Nl i poelegniarka wenflon mi zdjela bo spuchla mi cala reke o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialam sie pytac czy wychodzac ze szpitala dostalyscie na oddziale jakoes "prezenty" ze szpitala ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A mialam sie pytac czy wychodzac ze szpitala dostalyscie na oddziale jakoes "prezenty" ze szpitala ?
    tak my dostaliśmy jakieś dwa pudła z próbkami, pampersami i czymś tam jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia my dostaliśmy paczkę pampersów i dwa pudełka próbek ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u nas dają pudełko z probkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka roku wrzuca WSZYSTKIE zabawki do pralki i się zastanawia po fakcie czym będzie się bawić jak dziecko się obudzi :P

inzynierka lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie ;) wybaczcie ale nie mam tyle czasu juz żeby nadrabiać wszystko od czasu do czasu czytam was. Na fb tez mniej jestem bo dla mnie to malo przejzyste tzn nie mam też czasu czytać wszystkiego, a żeby połapać się co i jak to trzeba choc troche poczytać. Pisałam wcześniej o porodzie takze Ksosiu (lub inna osoba zarzadzajaca) prosimy z Wiktorkiem o wpisanie na 1 str poprawnych danych bo jestesmy wpisani 04.09... No wiec Wiktorek ur.05.09. SN o godz.11.16 waga 3140g 55cm :)

haneczka, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzatalam, wyprasowałam, podkładalam z mężem bujaczrk tiny love (przyszedł dzis-jestem w nim zakochana) ogólnie dopadło mnie Wicie gniazda. Młody bardzo mało się rusza... Aż zaczynam sie martwić... Ja też chcę sie rozpakować jutro z Wami. Wychodzi na to, ze oo piątkowym bum zstane sama na linii frontu :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam zdjęcia swoje i męża z dzieciństwa i płakać mi się chce. Rozmyślam nad tym jak może wyglądać nasz drugi synek, jakoś się wzruszam, jak widzę swoich dziadków, których już nie ma..

agatia, Behemottka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Niunia bije rekordy, dopiero przysnęła od wizyty położnej. Dałam jej mm, żeby pospała, oczka zamknęła na 1 min u zmyłka oczy jak 5 zl ;) teraz przysnęła o szok.
    Próbuję ululać Młodego, ale nie da rady, twarda sztuka na maksa ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podczytuje i sama też baaaardzo chciałabym się jutro rozpakować. Jutro moje urodziny, to byłby piękny prezent :)

Gratulacje dla wszystkich nowych mam, trzymam kciuki za te jeszcze w dwupakach :) Jeszcze chwila, a wszystkie będziemy tulić maluszki po tej stronie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, czyli nie zostaje sama na razie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Posprzatalam, wyprasowałam, podkładalam z mężem bujaczrk tiny love (przyszedł dzis-jestem w nim zakochana) ogólnie dopadło mnie Wicie gniazda. Młody bardzo mało się rusza... Aż zaczynam sie martwić... Ja też chcę sie rozpakować jutro z Wami. Wychodzi na to, ze oo piątkowym bum zstane sama na linii frontu :(
    Nie sama, ja na październik przenoszę ;)

inzynierka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    foxik super, ze masz takie dobre podejście do sprawy. może i ja kiedyś to załapię... bo moja płacze praktycznie dzisiaj cały czas od rana a ja razem z nią bo nie wiem co jej jest.

ale mam też pytanie pielęgnacyjne. mała ma na brzuszku gdzie się kończy pampers taki pas białej skóry. jakby krem nie chciał zejść. myjemy się w emolium, oliwimy, smarujemy a to nie schodzi. co to może być?
    Alinko a czy to nie jest pas luszczacej się skóry?
    Mój Tygrys ma tego sporo, na zgieciach rak i stóp. Na brzuszku też. Z tego co wyczytałam to noworodkowe przejściowe. Myślałam ze zapytam dziś położnej o to, ale zrobiła mnie w jajo. Nie pojawiła się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

To normalne.
    U mojego juniora też schodzi że wszad ten naskórek.
    Położna mówiła żeby natluszczac a kąpać w emolium.
    Nie zdzierac!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, jakiś katar mnie łapie :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka moj plan dnia byl aby wszystko ogarnac i posprzatac jeszcze w domu. Ale nie mam totalnie siły. Zrobilam sobie spa wiec henna i pazurki wieczorem bedzie golenie. Przepakowalam torbe w sensie jeszcze raz czy wszystko jest. I teraz same przyjemności.
    Byl juz spacer ostatni z M. A wieczorem lezymy i ogladamy seriale :)
    A i zjadlam pół czekolady przez caly dzień i smażone boczniaki na obiad czyli dogadzam sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 16:40

inzynierka, haneczka, Sabina lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy pizzę na kolację. Produkcji mego męża :) Właśnie mówię mężowi, że wszystko gotowe, czeka na szkraba a on tak bardzo ćwiczy nasza cierpliwość :)

‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ