X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka
    Nie ma co tracić nadziei
    Prędzej czy później dzidziuś musi wyjść :) nie da się inaczej :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:37

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia no mógł gamoń, ale jak nie dał to zacisnij zęby i dla dobra Julci przemęczysz się te 2-3 dni. Już tyle wytrzymałaś. Nie daj się!!!

mk83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia trzymaj się dzielnie, ja mam podobnie, tylko z innych powodów. Te kilka dni w szpitalu szybko zleci i będziesz tuliła córunię.

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój starszak dzisiaj kończy 2,5 roku :-D aż mi się łezka w oku kręci, jaki on już jest duży :) a jednocześnie jeszcze malutki :)

bisacz, Angela89, mk83, Sabina, Darusia, haneczka, sarcia123, violett, Macioszczyczka, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia uściski dla synusia:)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk dziekuję usciskany :)

mk83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z szczepień, Malutkiego nakarmiłam i teraz próbuję zasnąć, a coś się buntuje. Od rana spał 20 minut, więc liczę że mi padnie w końcu :P

Nie żebym znowu coś narzekała na NFZ, ale było ciekawie - pomijając już długie czekanie w kolejce, bo to wszędzie standard. Malutki praktycznie cały czas w przychodni płakał lub też momentami darł się. Najpierw wzięli nas na mierzenie i ważenie. Pielęgniarka zważyła stwierdziła, że tak pięknie przybiera, a więc MOJE MLECZKO takie wartościowe, oh ah... dziecię dalej się drze, więc każe mi go ubrać, usiąść w kąciku, bo jak się drze to pewnie głodne. Mówię że tuż przed wyjściem jadło, pół godziny temu, więc nie dostanie bo będzie mi heftać na prawo i lewo. To się tylko popatrzyła na mnie jak na wyrodną matkę, która odmawia dziecku jedzenia. Czekamy do lekarki, chodzę po poczekalni, kołyszę Małego, noszę na rękach, śpiewam (emeryci w poczekalni za drzwiami już mnie obgadują, że dziecko płacze - nosz szok, niemowlaki płaczą!!). Pielęgniarka za okienka rejestracji przekrzykuje szloch, że trzeba było jednak przystawić! W końcu wzywa nas lekarka, znowu oh ah, jak pięknie przybiera! W końcu pyta czy na samej piersi, to jej mówię że na MM jest (TYLKO I WYŁĄCZNIE) i wszyscy jesteśmy szczęśliwi w końcu, bo Mały się najada a ja się nie denerwuję. Na co usłyszałam "tak być nie może, nie można zrezygnować z piersi tak szybko, to nie właściwe" (wiedziałam, że tak było to tylko sobie myślę "a kij ci w oko głupia babo"). OK, krzywda się dziecku nie dzieje, trzecie oko nie wyrosło, najwyżej będzie głupsze w szkole, ale siedzę po cicho, bo żadnej wojny toczyć nie chcę. To na dobitkę dorzuca tylko "odebrała pani to co najcenniejsze dla takiego maluszka". Nosz k... myślałam, że najcenniejsza jest nasza miłość i że jest zadbane, oczko w głowie, najdroższy skarb. Brzuszek pełen ma, ale widocznie potwierdza się teza że samą miłością się nie najemy o.O w końcu nas do szczepienia dopuściła. Pielęgniarka już tylko rzuciła, że ukłujemy i NARESZCIE dzieciątko małe zjesz, mamusia da cycusia :D

a więc... będą nas widzieć chyba tylko przy okazji szczepień :D

poszłam prywatnie do pediatry, faceta. Faceci podobno mają nie raz bardziej nierówno pod sufitem pod względem KP, bo przecież oni też mają cycki i też rodzą dzieci.

Rozmowa:

- jest na MM, najada się, przybiera prawidłowo, nie ma czego się przyczepić. Bawiliście się z KP?
    - tak, miesiąc karmiłam, dokarmiałam, ale nam nie wyszło.
    (żadnych pytań DLACZEGO NIE KP)
    - no ok, ale dziecko zdrowe, to najważniejsze

nie żeby nie było, moje dziecię kocha moje piersi!
    uwielbia się do nich tulić przy zasypianiu ;)

olka30, haneczka, mk83, marta258, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprodukowałam się trochę, ale lżej mi na duszy jak wyrzucę co mi tam leży na dnie ;)

kamciaelcia, Darusia, Sabina, stardust87, alinka, mk83, bisacz, Ksosia lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dla odreagowania dokonczylam tabliczke :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e171d7de10.jpg

Darusia, agatia, Little Red Fox, kamciaelcia, Sabina, stardust87, haneczka, Magdziulla, alinka, mk83, Behemottka, bisacz, violett, marta258, Macioszczyczka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    U nas tylko spytano jak karmie -ale już wiem czemu -takie info lekarka musiała wpisać w książeczkę
    Na szczęście nas nie pietnuja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

AJrin lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inhalator z Lidla sprzed 2 lat i nie narzekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nie obecności, widzę że lista nie rozpakowanych już jest coraz krótsza :) Gratulacje tym które już tulą swoje maleństwa :*

Ciężko było by mi coś nadrobić choć nie ukrywam poczytuje Was ale niestety brak weny do pisania, Kuba znów walczy z brzusiem :( We wtorek będziemy mieli wizytę u lekarza i będziemy coś w tym kierunku robić. Po każdym karmieniu jest jeden wielki ryk. Wczoraj doszły 2 porządne kupy aż po szyje więc coś jest chyba nie tak..

Dodatkowo jestem przyziębiona, dziś obudziła się z katarem Martyna więc czekam aż on zacznie prychać..

Przyszłam i tylko narzekam dlatego nawet nie chciałam pisać :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    A komu ponarzekas tyle jak nie nam? ??żal się ile wlezie -a wlezie dużo :) wolałabym żebyś nie miała powodów do smutków. ..Malutki nie musi chorować. I tej wersji się trzymamy. Martynka z mamusia tez szybko dojdą do siebie. A za kubusiowy brzuszek trzymam kciuki -oby lekarz pomógł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, nawet nie wiedziałam, że muszą coś takiego wpisywać, u nas tą książeczkę mocno po macoszemu traktują, wpisują jak sobie przypomną :P

a pochwalę się - Malutki miał dziś na liczniku 3.885 g! Rośnie Okruszek ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Moja lekarka wręcz głośno narzekała że odkąd są nowe książeczki to mają więcej do wpisywania i tak skrupulatnie wypełniła tę część na pierwszą wizytę patronazowa a tak zaznaczalo się karmienie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    1600 g -piękny wynik!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, spasłam dziecko na MM o.O

haneczka, stardust87 lubią tę wiadomość

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ