WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia- koza i baran?
No nie mogę sie doczekać
. Wszędzie na forach czytam o dzieciach tak głośnych, ze sa eksmitowane z sypialni rodziców, ale zawsze zakładałam ze zwyczajnie tylko chrapią. Twój Piotruś to artysta-wokalista
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
pirelka wrote:Mi doradczyni laktacyjna mówiła, że nie ma przeciwwskazań, żeby zbierać mleczko, zbierać do lodówki, dolewać i pożądaną ilość mrozić.
Czemu nie można mieszać ?mk83 lubi tę wiadomość
-
Behemottka wrote:OK, info w sprawie mieszania mleka z lodówki:
Ze strony Medeli:
http://www.medelabreastfeedingus.com/tips-and-solutions/11/collection-and-storage-of-breastmilk
Piszą, żeby unikać dolewania ciepłego mleka do już schłodzonego, ale ogólnie mieszać można, tylko dolewki trzeba najpierw schłodzić (pewnie chodzi o bakterie). Podobnie z mrożonym mleczkiem - dolewa się chłodnego do mrożonego, przy czym w tym przypadku ilość dolewki nie może być większa niż ilość mleka już zamrożonego.
-You can continue to add small amounts of cooled breastmilk to the same refrigerated container throughout the day. Avoid adding warm milk to already cooled milk.
-Pumped milk may be added to frozen milk provided it is first chilled and the quantity is less than what is frozen.Behemottka lubi tę wiadomość
-
Foxiku to Filipek coraz piękniej śpi
Moja dzisiaj miała 2 pobudki, ale jakoś na wpół przytomna jej dałam cycka
Od 2 dni boli mnie blizna, chyba przez sztywne jeansy, ale jutro idę do ginki, żeby sprawdziła o co kaman.
Ale jutro będzie wysyp bąbelków -
nick nieaktualnyAgatia
ja ogolem czuje sie dkbrze, wstawalam drugi raz chwile pochodzilam bylam w wc, narazie mam wrazenie ciezkie brzucha wiadomo ciagnie mnie ta blizna ale z dnia na dzien bedzie lepiej
Zaim sie wygramole z lozke zwby wsrac to troche mi zajmije ale coz zrobic, na bokach prpbuje polegiwac bo na plecach to nie wygodnie caly czas. Maly to widze jsst cycus dzisij godzine lezel przy cycki a teraz spi -
Behemottka wrote:Kamcia- koza i baran?
No nie mogę sie doczekać
. Wszędzie na forach czytam o dzieciach tak głośnych, ze sa eksmitowane z sypialni rodziców, ale zawsze zakładałam ze zwyczajnie tylko chrapią. Twój Piotruś to artysta-wokalista
i od urodzeniaprzypominam, ze jak go tylko wyjeli to przez 4h bez przerwy wydawał na głos dźwieki
nazwali go właśnie spiewakiem i miauczkiem
brzmi to mniej więcej tak : meeeeeebeeeeemeeeechrrrrrrrr!!!chrrrrr!meee ee e
karabinek najlepszy : e e e e e e e e e
przez pewien czas ze smoczkiem było: moniamoniamoniamonia teraz zamienilo się na ałaałaałaałaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:38
mk83, żabka04, violett, inzynierka, Behemottka, Macioszczyczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia, teraz czekam aż problemy brzuszkowe odejdą w zapomnienie, ale wczoraj było spoko! Płakał przez cały dzień tyle co ja wyszłam na zakupy
My się zaraz zbieramy na szczepienia
muszę tylko nas ogarnąć, Małego spakować i przebrać, a siebie doprowadzić do porządku -
nick nieaktualny
-
Darusia Ty już jesteś w szpitalu a u mnie w miescie to jakies cyrki...
Mało miejsc nie przyjmują tylko każą przychodzić co drugi dzień na KTG ... Drugi szpital nie ma ZZO co dyskwalifikuje dla mnie. Żyjemy w XXI wieku i ma nie być ZZO ?! masakra.... jestem przerażona wagą młodego, że będą mi kazać takiego klocka rodzić naturalnieehhhh
Jeszcze pożarłam się z mężem !grrrrrrrrrrrrr -
nick nieaktualnyDzień dobry.
Dziewczyny juz lada moment będziecie miały swoje okruszki przy sobie:)
O nas nie chce pisac bo atmosfera w domu gęsta, chyba wyjadę do rodziców do odwołania, tylko szkoda męża, bo nic nie jest winny tej sytuacji. Musze to wszystko przemyslec.
Wczoraj koleżanka oświadczyła, że moje dziecię wg nowych ustaleń Nasa ma znak zodiaku Lew?? Słyszałyście cos o tym? Pewnie to jakieś bzdury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:17
-
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Esmi, płuczemy gardło sola, nawet jesli nie boli - prewencyjnie tak - i cos na ten katar warto poradzić. Ja sobie w takich chwilach robię nosowe płukanki, ale to można jesli jeszcze sa obie dziurki drożne. Dla mnie leczy katar super. Powodzenia!
Witam
Czekam na położną.
Mój syn tez krzywi się i gada przez senlubię to
-
Sarcia wygramolenie z łóżka to niestety problem, ale z każdą chwilą jest lepiej
super, że Ignaś cycolek
doczekałaś się swojego drugiego szczęścia
Cudowny jest Twój synuś
No i po wizycie położnej. Obejrzała brzuch, macica obkurczona, blizna super, nie wyczuwalne zgrubienia, więc nie wiadomo skąd ten ból. Jutro idę do ginki, żeby sprawdziła, czy nic w środku się nie rozłazi.
Pochwaliła mnie, że Liwka pięknie przybiera na piersi, na noc pozwoliła dokarmiać, żeby dłużej pospała. Wędzidełko jest prawidłowe, pępek już też wygojony.
Rozmawiałyśmy o szczepieniach. Powiedziała, że mogę poczekać, czy wyjaśni się sprawa Infanrix Ipv+hib, albo zaszczepić 6w1.
Te na NFZ kazała omijać, bo wiele dzieci uczulonych jest, jak to nazwała ma "nośnik" szczepionek, a im mniej wkłuć, tym mniej się tego dostaje do organizmu.
Powiedziała, że spokojnie do 3 mc możemy poczekać.
No i to była ostatnia wizyta patronażowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:23
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Witam sie i ja - wyjątkowo o 8 rano
czy wasze dzieci też tak w nocy, przez sen "gadaja"???????????????
tzn jakby sie złościły, nie płakały, spia twardo, chrząkają, stękaja...brzmi to jak koza i baran w jednym...
Jak produkuje musztardę to sie pręży i stęka. A jak już wydali to zadowolony ze hej
Z powodu jego koncertów został przeniesiony z sypialni
Dziewczyny, nie bójcie sie wywoływania. To nic strasznego.
Ja miałam ten balonik przez 24h. Zakładany na rozwarciu na palec. Zrobił co miał zrobić, jak go wyjęli to przebili pęcherz i potem już poszło.
Przynajmniej wiadomo ze będzie sie działo.
Głowy do góry!
Już wkrótce będziecie miały swoje dzieci po właściwiej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:23
-
Esmi ni tez co 2 dni na ktg kazali sie stawiac teraz ktg mialam we wtorek a stawic mam sie na wywolanie w piątek. Wiec chyba zmienili podejście kiedyś na ktg kazali codziennie.
Do tego tez mam dziś katar i gardlo lekko boli a i glowa pęka. No nic kiruje sie domowymi metodami.
Moj M wziął na jutro wolne i mówi ze caly czas bedzie przy mnie.