X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- koza i baran? XD No nie mogę sie doczekać ;). Wszędzie na forach czytam o dzieciach tak głośnych, ze sa eksmitowane z sypialni rodziców, ale zawsze zakładałam ze zwyczajnie tylko chrapią. Twój Piotruś to artysta-wokalista ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mi doradczyni laktacyjna mówiła, że nie ma przeciwwskazań, żeby zbierać mleczko, zbierać do lodówki, dolewać i pożądaną ilość mrozić.
    Czemu nie można mieszać ?
    Można mieszać. Trzeba najpierw schłodzić ten świeżo osiągnięty.

mk83 lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    OK, info w sprawie mieszania mleka z lodówki:

Ze strony Medeli:
    http://www.medelabreastfeedingus.com/tips-and-solutions/11/collection-and-storage-of-breastmilk

Piszą, żeby unikać dolewania ciepłego mleka do już schłodzonego, ale ogólnie mieszać można, tylko dolewki trzeba najpierw schłodzić (pewnie chodzi o bakterie). Podobnie z mrożonym mleczkiem - dolewa się chłodnego do mrożonego, przy czym w tym przypadku ilość dolewki nie może być większa niż ilość mleka już zamrożonego.

-You can continue to add small amounts of cooled breastmilk to the same refrigerated container throughout the day. Avoid adding warm milk to already cooled milk.
    -Pumped milk may be added to frozen milk provided it is first chilled and the quantity is less than what is frozen.
    Właśnie to miałam na myśli. Jakoś mi chyba nie wyszło wyslowienie się.

Behemottka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to Filipek coraz piękniej śpi :)
    Moja dzisiaj miała 2 pobudki, ale jakoś na wpół przytomna jej dałam cycka ;)

Od 2 dni boli mnie blizna, chyba przez sztywne jeansy, ale jutro idę do ginki, żeby sprawdziła o co kaman.

Ale jutro będzie wysyp bąbelków :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

ja ogolem czuje sie dkbrze, wstawalam drugi raz chwile pochodzilam bylam w wc, narazie mam wrazenie ciezkie brzucha wiadomo ciagnie mnie ta blizna ale z dnia na dzien bedzie lepiej :)

Zaim sie wygramole z lozke zwby wsrac to troche mi zajmije ale coz zrobic, na bokach prpbuje polegiwac bo na plecach to nie wygodnie caly czas. Maly to widze jsst cycus dzisij godzine lezel przy cycki a teraz spi :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Kamcia- koza i baran? XD No nie mogę sie doczekać ;). Wszędzie na forach czytam o dzieciach tak głośnych, ze sa eksmitowane z sypialni rodziców, ale zawsze zakładałam ze zwyczajnie tylko chrapią. Twój Piotruś to artysta-wokalista ;)

i od urodzenia :D przypominam, ze jak go tylko wyjeli to przez 4h bez przerwy wydawał na głos dźwieki :) nazwali go właśnie spiewakiem i miauczkiem :D

brzmi to mniej więcej tak : meeeeeebeeeeemeeeechrrrrrrrr!!!chrrrrr!meee ee e
    karabinek najlepszy : e e e e e e e e e :D
    przez pewien czas ze smoczkiem było: moniamoniamoniamonia teraz zamienilo się na ałaałaałaała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:38

mk83, żabka04, violett, inzynierka, Behemottka, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:37

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, teraz czekam aż problemy brzuszkowe odejdą w zapomnienie, ale wczoraj było spoko! Płakał przez cały dzień tyle co ja wyszłam na zakupy o.O

My się zaraz zbieramy na szczepienia ;)
    muszę tylko nas ogarnąć, Małego spakować i przebrać, a siebie doprowadzić do porządku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalam zdjecie mojego czarnuszka na fb :)

kamciaelcia, AJrin lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    cudny ten twój maly ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia Ty już jesteś w szpitalu a u mnie w miescie to jakies cyrki...
    Mało miejsc nie przyjmują tylko każą przychodzić co drugi dzień na KTG ... Drugi szpital nie ma ZZO co dyskwalifikuje dla mnie. Żyjemy w XXI wieku i ma nie być ZZO ?! masakra.... jestem przerażona wagą młodego, że będą mi kazać takiego klocka rodzić naturalnie :( ehhhh
    Jeszcze pożarłam się z mężem !grrrrrrrrrrrrr

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Dziewczyny juz lada moment będziecie miały swoje okruszki przy sobie:)

O nas nie chce pisac bo atmosfera w domu gęsta, chyba wyjadę do rodziców do odwołania, tylko szkoda męża, bo nic nie jest winny tej sytuacji. Musze to wszystko przemyslec.

Wczoraj koleżanka oświadczyła, że moje dziecię wg nowych ustaleń Nasa ma znak zodiaku Lew?? Słyszałyście cos o tym? Pewnie to jakieś bzdury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Esmi, płuczemy gardło sola, nawet jesli nie boli - prewencyjnie tak - i cos na ten katar warto poradzić. Ja sobie w takich chwilach robię nosowe płukanki, ale to można jesli jeszcze sa obie dziurki drożne. Dla mnie leczy katar super. Powodzenia!
    Woda z solą bardzo wysusza. Proponuję wodę z łyżeczka wody utlenionej. I przyjemniejsze i skuteczniejsze ;)

Witam
    Czekam na położną.
    Mój syn tez krzywi się i gada przez sen ;) lubię to :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wygramolenie z łóżka to niestety problem, ale z każdą chwilą jest lepiej :) super, że Ignaś cycolek :-D doczekałaś się swojego drugiego szczęścia :)
    Cudowny jest Twój synuś :)

No i po wizycie położnej. Obejrzała brzuch, macica obkurczona, blizna super, nie wyczuwalne zgrubienia, więc nie wiadomo skąd ten ból. Jutro idę do ginki, żeby sprawdziła, czy nic w środku się nie rozłazi.
    Pochwaliła mnie, że Liwka pięknie przybiera na piersi, na noc pozwoliła dokarmiać, żeby dłużej pospała. Wędzidełko jest prawidłowe, pępek już też wygojony.
    Rozmawiałyśmy o szczepieniach. Powiedziała, że mogę poczekać, czy wyjaśni się sprawa Infanrix Ipv+hib, albo zaszczepić 6w1.
    Te na NFZ kazała omijać, bo wiele dzieci uczulonych jest, jak to nazwała ma "nośnik" szczepionek, a im mniej wkłuć, tym mniej się tego dostaje do organizmu.
    Powiedziała, że spokojnie do 3 mc możemy poczekać.
    No i to była ostatnia wizyta patronażowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:23

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Witam sie i ja - wyjątkowo o 8 rano :D
    czy wasze dzieci też tak w nocy, przez sen "gadaja"???????????????
    tzn jakby sie złościły, nie płakały, spia twardo, chrząkają, stękaja...brzmi to jak koza i baran w jednym...
    Mój to bardziej jak kociak i żaba. Miauczy i skrzeczy :)
    Jak produkuje musztardę to sie pręży i stęka. A jak już wydali to zadowolony ze hej :)
    Z powodu jego koncertów został przeniesiony z sypialni ;)

Dziewczyny, nie bójcie sie wywoływania. To nic strasznego.
    Ja miałam ten balonik przez 24h. Zakładany na rozwarciu na palec. Zrobił co miał zrobić, jak go wyjęli to przebili pęcherz i potem już poszło.
    Przynajmniej wiadomo ze będzie sie działo.
    Głowy do góry!
    Już wkrótce będziecie miały swoje dzieci po właściwiej stronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:23

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • esmi Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej będę szczepić na NFZ :) mam odmienne zdanie odnośnie tych 5w1 czy 6w1 :)

agatia lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi każdy szczepi, jak.uważa :)
    Mi zależy na 5w1 bo chcę ten sam schemat co z synkiem, a brak 5w1 zaburzyl mi koncepcję ;)

• esmi Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wiem wiem :) fajnie, że Liwia dobrze przybiera na wadze :) jednak masz mleczko a dużo dokarmiasz czy coraz mniej podajesz mm ?

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    agatia wiem wiem :) fajnie, że Liwia dobrze przybiera na wadze :) jednak masz mleczko a dużo dokarmiasz czy coraz mniej podajesz mm ?
    Podaję 30-60 ml na dobę mm, bo Młoda więcej nie chce.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi ni tez co 2 dni na ktg kazali sie stawiac teraz ktg mialam we wtorek a stawic mam sie na wywolanie w piątek. Wiec chyba zmienili podejście kiedyś na ktg kazali codziennie.
    Do tego tez mam dziś katar i gardlo lekko boli a i glowa pęka. No nic kiruje sie domowymi metodami.

Moj M wziął na jutro wolne i mówi ze caly czas bedzie przy mnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ