X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, Bratek u mnie wywolanie mam sie stawić kolo 9 na oddział po obchodach to sie mna zajmą. Ale, ze mam obawy o wielkość młodego i szyjke z tytanu to zaczęłam psychicznie sie nastawiac, iz moze skonczyc sie CC. Dlatego ostatnio sie troche dopytywalam o CC i szukałam plusów co by nie spanikowac jak powiedzą cesaeka ;)
    A plan na mnie maja, ze najpierw balonik bo noe mam wogole rozwarcia i samo oxy nic nie da.

A i do tego kurde mam mega katar i przeziebieni woec sama nie wiem co ze mna zrobią :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin tez nie miałam rozwarcia.
    Oxy zadziałało do 3 cm. Dalej nie ruszyło i młody był źle wstawiony wiec cc.
    Ale nie taki diabeł straszny :)
    Lepiej nie wiedzieć co Cie czeka i udawać ze jest ok:)
    Ja dzięki temu na drugi dzien wstałam z łóżka jak nowonarodzona bo nie wiedziałam ze w głowie moze mi sie zakręcić albo ze rana moze bardzo bolec pod prysznicem.... I dzięki temu tez od razu mogłam zajmować sie małym bo nie wiedziałam ze moge jeszcze sie nie zajmować.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia dobre ja wiem tyle ze jak cos to rozchodzic najszybciej nie plackowac za długo.
    Ale jeszcze u mnie może sn ruszyć jak balonik i oxy więc wszytko jest możliwe. Chyba z powodu przeziebienia nie beda mnie trzymac caly weekend?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to sie juz u niektorych z Was dzieje : Do
    Jeszcze raz powodzenia i czekamy na wiesci!!

Behemotka, rozbroil mnie Twoj wpis o meskich radach na temat porodu :D ciekawe, czy ktorys z tych madralinskich byl chociaz przy porodzie swojej kobiety od poczatku do konca...

W ogole ludzie nie maja wyczucia, bardzo chetnie strasza kobiety jakimis zaslyszanymi plotkami, nie mam pojecia po co, ale te, sie nasluchalam.

Ale teraz to juz nie wazne, bo zaraz bedziesz tulic malego :)

A my sie wlasnie karmimy. Noc calkiem fajna, o 24 maz dal malemu mm, zasnal przed 1 i wstal kolo 4 na moje karmienie.
    Teraz meczyl go brzuszek, bo kupki cala noc nie bylo, to od razu sie karmimy.

Jak to jest z kupkami? Wczesniej maly robil po kilka dziennie, a od jakichs dwoch dni sa 2-3 na dobe. Nie wiem, czy to ok?

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, straszniw niefajnie, ze tak Ci sie to wydluzylo, ale dobrze, ze sie Wami tam porzadnie zajmuja. Trzymam kciuki, zeby lada moment samo ruszylo ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    przy kp każda ilość kupek dozwolona, nawet 0 na kilka dni ;)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już nie śpimy :) ale dobra i 8 :)

Moja też robi mało kupek obecnie, albo zostawia na pieluszce małe Oleksy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia!

U nas tez zaczęły się problemy z brzuszkiem. Tygrys pół nocy płakał, piersi mi obgryzl, bo nic innego go nie uspokajalo. Zmęczona jestem. A mieliśmy dziś jechać do przychodni. Nie wiem czy go ciągnąc.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - ale do pupy wyszło z tym Acardem... :( Ja mam niskie płytki ogónie, więc w szpitalu będą mi badać i to zdecyduje czy się nadaję na epidural... Ale chyba jest OK, bo się nie siniaczę i ostatnie badanie było obiecujące. Trzymam za Ciebie kciuki. Może pogdlądanie Szymona "sprzętem przez szyjkę" trochę go zmobilizuje :)

AJrin - ja też uważam, że warto wiedzieć co i jak, bo im więcej wiesz, tym mniej się boisz (przynajmniej ja). Moja szyjka też taka sobie i Adaś duży, więc może się skończyć cc, ale jakoś w ogóle się tym nie przejmuje. Kobiety to przechodzą codziennie, to dlaczego ja mam być inna? Mój plan jest jeden - zdrowe dziecko i zdrowa mama :)

Violett - Tak, Ci panowie byli przez cały poród przy żonach, stąd pewnie takie przekonanie, że mogą dawać złote rady. Problem chyba w tym, że oni poród odkrywali "na gorąco" i nie rozumieją, że kobiety się edukują w tych sprawach od momentu zobaczenia drugiej kreski na teście ;)

Za godzinę jedziemy! Jest dla nas miejsce :) :) :) A ja pełen wypas - włosy, paznokcie itd. Torba przepakowana. Lekka kolacja zjedzona... Gotowi do boju!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 08:14

alinka, stardust87, Sabina, bisacz, mk83, żabka04, violett, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba dzisiaj z forum nie wyjdę :) tyle bedzie się działo :D
    Behemottka
    do boju!!

Behemottka, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz tak patrzę ze mojej na podbrodku i szyi wyskoczyly potowki :( A w domu to jej zakładam albo bodziaka na długi rękaw i spodnie albo pajaca :( może krótki rękawek jej dac?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kochane z tymi pyknięciami dziś. Trzymam mocno kciuki za wszystkie!

A z tym acardem to słabo :( ja też biorę i do tego clexane. Moja gin nic nie mówiła ze mam odstawić chociaż wie ze chcę zzo. Chyba zadzwonię do szpitala i zapytam jak to jest...

Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    u nas zazwyczaj krótki rekawek
    teraz ma długi, bo po nocnym otwieraniu okien mamy przyjemnie chłodno w mieszkaniu (20 stopni) i po pierwszym ulaniu zmiana bedzie na krótki rekaw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka może to trądzik niemowlęcy ?ja też myślałam że potowki ale mi w szpitalu powiedziały że to trądzik wygląda tak samo jak dla mnie.
    Fajnie macie ze wam tyle śpią ja mojego muszę co 3 h budzić czy się obudzi czy nie bo z racji zoltaczki no i niskiej wagi musi dużo i czesto jeść.

Ja wam powiem że dalej się boję porodu bo swój miałam lekki ale co się osluchalam przez te 2 tygodnie w szpitalu to dramat jak się jest 2 dni to się nie zwraca uwagę a 2 tygodnie gdzie 10 metrów dalej jest porodiwka ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie skończyliśmy miesiąc :D mąż odliczał do tej godziny 8:38 ;)

alinka, Sabina, Angela89, bisacz, mk83, żabka04, marta258, violett, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę szybka, skrócona listę kto dzis PyKa? Bo nie jestem na bieżąco :( :( :(

Agatia dajemy mniej wiecej tyle samo mm maluchom. Czy dodatkowo dajesz witaminę K? Bo D podejrzewam ze tak.

Sarcia ogromne gratulacje. Miał byc październik :P

Coraz mniej nas....:)
    Piszcie proszę na priv o narodzinach bo tutaj nie jestem w stanie ogarnąć a i Haneczka rodzi wiec nie bedzie mogła non stop informować mnie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia brzuchatki :-D

Dopiero się obudziłam :) dzieciaki śpią nadal, więc zaraz kawusia i śniadanko :)
    Noc dzisiaj w miarę spokojna, z jedną pobudką na karmienie i jedną na bączki ;)
    Próbowałam w nocy szumisia, bo pozyczylam od sąsiadki i cieszę się, że nie kupiłam, bo Liwka go totalnie ignoruje ;) zresztą białe szumy z YT też nie robią na niej wrażenia. Za to wtulenie się w cycole i bicie serca mamuśki chyba ją uspokaja bo śpi tak chętnie :) zatem kolejna noc razem :-D he he he.

Ksosiu nie daję K, dałam ze 3 razy. Mmargol mówiła (chyba), że już się K nie podaje. Dopytalam wczoraj położnej i faktycznie przy kp już też odchodzi się od suplementacji K.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:02

Behemottka lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Powodzenia kochane z tymi pyknięciami dziś. Trzymam mocno kciuki za wszystkie!

A z tym acardem to słabo :( ja też biorę i do tego clexane. Moja gin nic nie mówiła ze mam odstawić chociaż wie ze chcę zzo. Chyba zadzwonię do szpitala i zapytam jak to jest...

U mnie czekali od clexane z Zzo.
    Nie wiem ile w godzinach, ale tez mówili ze mam na styk dawkę do wagi (w sensie brałam cała ciąże 40, a na kobiec przy tych 72kg to już gin sie zastanawiał czy nie zwiększyć).
    Chyba miałam o 20 zastrzyk (ale nie pamietam dokładnie). A dopiero po 14 sie zebrali do znieczulenia.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie nawilżacze powietrza? Polecacie jakiś specjalnie? Moje dzieci maja takie noski zatkane głęboko i charczą jak płaczą, dlatego zaczęłam myśleć o nawilżaczu, bo garnek z gorącą wodą nie zdaje egzaminu

agatia, u mnie biały szum też średnio działa, jeśli już to uspokaja krótkotrwale. Odkurzacz włączony raz uspił dziewczynki, ale tak poza tym chyba szumiś u Nas by się nie sprawdził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna kazała odstawić witaminę K przez bóle brzusia zobaczymy czy będzie lepiej.

‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ