X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    ja sama wiem, ze przy duzej wilgotności powietrza te biedne noski dzieciaczkow i tak sie zatykają :(

powiedz, jak sobie radzisz z dziewczynkami, jak sie czujecie??

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    ja sama wiem, ze przy duzej wilgotności powietrza te biedne noski dzieciaczkow i tak sie zatykają :(

powiedz, jak sobie radzisz z dziewczynkami, jak sie czujecie??
    A jakoś sobie radzimy dziękuję :) czasem lżej, czasem ciężej ale ogarniemy. Na razie były Nasze Mamy trochę do pomocy, ale dzieci chyba potrzebują już spokoju i swojego rytmu.
    Dzieci zdrowe, teraz powoli dobijają do 3 kg :) ogólnie wszystko w normie na razie, chodzimy po lekarzach na kontrole, niedługo szczepienie Nas czeka.

kamciaelcia, bisacz, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem jak z tą K. Mi kazali dawać 150ug wit K i 400 j. wit D.

K mam suplementować do 3 m-ca.

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi pediatra mówiła, że dwie witaminy oleiste na dobę mogą bardzo obciążać brzuszek. Podawać D koniecznie, K niekoniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:14

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz przy wypisie powiedzieli, ze nie podawać wit K nawet jak daje jedną porcje mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam właśnie historię porodu i mam pytanie do rodzących SN, też krzyczałyście, że już nie chcecie i nie dacie rady?

Ja miałam kryzys na 9cm...

No i między skurczami zasypiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:19

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko
    bedzie tylko lepiej :) dziewczynki rosną, niedługo będą chciały więcej świata poznać, więc bedzie mozna je jakoś zając :)
    juz na poczatku było wiadomo, ze czeka was wyzwanie :D super że sobie radzicie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny macie nawilżacze powietrza? Polecacie jakiś specjalnie? Moje dzieci maja takie noski zatkane głęboko i charczą jak płaczą, dlatego zaczęłam myśleć o nawilżaczu, bo garnek z gorącą wodą nie zdaje egzaminu

agatia, u mnie biały szum też średnio działa, jeśli już to uspokaja krótkotrwale. Odkurzacz włączony raz uspił dziewczynki, ale tak poza tym chyba szumiś u Nas by się nie sprawdził.

Mi pediatra powiedziała, ze to nie katarek tylko mleko zalega. Ze przy zachłystywaniu mu sie dostaje do gardła. (Bo tez sie bałam ze katar). Kazała psikac woda morska, żeby kichal. Ale nie miałam sumienia takim ciśnieniem w ten mały nosek :)
    A mam dla dzieci te wodę.

Na wypisie ze szpitala mam napisane, ze przy kp sie K nie daje (bo było zastrzykiem podane).
    Nie przeczytam teraz bo coś mi wisi u cyca.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też miała domięśniowo podaną witaminę K... Zgłupiałam...

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe niektóre szpitale dają zastrzyk, a potem drugi powinien być podany w przychodni. Ale u nas w szpitalu zastrzyku nie dają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zastrzyk dostaliśmy ale mimo wszystko przy kp mamy niby dawać K, ja na ten moment przestaje bo chce być pewna że przez tą witaminę nie boli brzuszek

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie...ta wit K po urodzeniu. Jeszcze na sali podczas cc weszła neonatolog i spytała, jak podać te wit K (czy doustnie czy w zastrzyku), od razu rzuciłam, ze doustnie...ona tylko odp, ze nie ma przeciwskazań
    ale nie mam nigdzie tej info...tylko że zastosowano leczenie farmakologiczne:wit K

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My też zastrzyk dostaliśmy ale mimo wszystko przy kp mamy niby dawać K, ja na ten moment przestaje bo chce być pewna że przez tą witaminę nie boli brzuszek
    Obserwuj czy bez K z brzuszkiem lepiej, może faktycznie u Kubusia bardziej obciąża brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny o 3 w nocy bolał mnie brzuch dosyć mocno jak na okres... Przestraszyłam się... ale przeszło...
    Wczoraj przegięłam, bo upiekłam biszkopt i sernik i wcale nie odpoczywałam :(
    Dzisiaj mam zaplanowane zrobić szarlotkę i masę do biszkopta oraz sałatkę... ale będę robić przerwy... w sobotę 2 urodzinki mojej córci :) mam nadzieję, że Maciuś posiedzi grzecznie jeszcze te parę dni w brzusiu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:30

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, ale smakołykami kusisz :) a może Maciek postanowi wyjść w urodzinki siostry ;)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:37

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia

he he prawdziwa data urodzin córci to 1 października :P wtedy niech wychodzi :P
    a do soboty niech się lepiej wstrzyma :P

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    To ja już nie wiem jak z tą K. Mi kazali dawać 150ug wit K i 400 j. wit D.

K mam suplementować do 3 m-ca.
    Ja też mam takie zalecenia, jeśli dokarmiam mm (a dokarmiam) to K mam podawać co drugi dzień. Na samym mm wit. K nie podajemy.
    Z tym bólem brzuszka w połączeniu z wit K może być coś na rzeczy bo wczoraj zapomniałam o niej i noc była spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    alinka
    u nas zazwyczaj krótki rekawek
    teraz ma długi, bo po nocnym otwieraniu okien mamy przyjemnie chłodno w mieszkaniu (20 stopni) i po pierwszym ulaniu zmiana bedzie na krótki rekaw
    Mój Leoś jest ciepłolubny, ubieramy go w bodziaka z krótkim rękawkiem + pajac. Potówki też się pojawiły jak mały został z tatą, mąż najchętniej zawinąłby go w kokon i założył futrzaną czapę na głowę :)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:37

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ