WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku dziewczynki udało mi sie w końcu nadrobić was! Cieżko mi ostatnio bo młody generalnie w dzień nie śpi
zapada na 5-10 min drzemki i zaraz sie budzi stęka kweka wije sie i ryyyyczy... Mój kręgosłup wola o pomstę do nieba! Nie mam nawet jak z synem lekcji odrabiać bo musimy przekrzykiwać Kubę... Od 2 dni jestem sama i ledwo juz zipie... Moja teściowa bardzo mnie pocieszyła mówiąc ze mój M był taki sam i wył tak do 2 r.ż!!!! Help.... A i suszarka chodzi na okrągło bo tylko to go uspokaja :p
Haneczka Sarcia gratulki!!!
Behemotka kciuki trzymam!
Tyle ważnych rzeczy po drodze czytałam ale kurczę juz nie pamietam do czego chciałam sie odnieść...
Oczywiscie nieprzerwanie trzymam kciuki za niepykniete!stardust87 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Dziewczyny, dziękuje za kibicowanie:). Jeszcze w ciazy. Rozwarcie na 3.5. Bóle zrobiły sie takie, ze jęcząco-krzyczałam. Przyszedł anestezjolog, podłączył epidural i jestem w błogostanie. Skurcze nadal sa regularne, ale ja ich w ogole nie czuje. Zzo nic nie bolało, polecam. Pózniej podłączono cewnik i tego w ogole nie czułam. Widzę wykres, Adaś czuje skurcze, bo widzę jak mu serduszko przyspiesza przed każdym skurczem, a ja nie czuje kompletnie nic. Mogę ruszać nogami, ale już nigdzie nie pójdę. Monitor skurczów mam w brzuszku. Zastanawiali sie, czy tez nie podłączyć wewnętrznego monitora Adasia, ale teraz jak leżę to nie ma problemu, bo leżę bez ruchu.
Bratku - wyczyść Acard z systemu, bo bez zzo to byłoby niedobrze...
AJrin - no niefajnie było na 11 oxy. Nie dziwie sie, ze dziewczyna zemdlała przy 15...
Bratek lubi tę wiadomość
-
Ulfenstein wrote:Tez usłyszałam te teorie. Hormony przy porodzie tak działają. Wyjęcie łożyska uruchamia coś tam.
I mleko leci. . -
Behemottka wrote:Za mleko odpowiada prolaktyna. Hormonem "przeciwstawnym" jest progesteron. Progesteron jest produkowany w ciazy przez łożysko i to wlasnie progesteron odpowiada z utrzymanie ciazy. Kiedy w systemie sa oba hormony, mleko z piersi jest bardziej skondensowane i bardziej tluste - to wlasnie siara. Jesli sa oba hormony, to prolaktyna jest tłumiona przez progesteron i nie produkuje białego mleczka. Po porodzie i utracie łożyska, poziom progesteronu spada wiec prolaktyna moze rozwinąć skrzydła. Zwykle w trzecim- czwartym dniu przychodzi mleko właściwe.
Czyli dobrze słyszałam
Ale Ty tu naukowo wytłumaczyłaś
i razem: DZIĘ-KU-JE-MY! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Behemottka no to juz wiem jakie poziomy haha
Niezle dziala zniecxulenie skoro dajesz rade pisac takie madrosci szacun.
Ja niestety moge nie dostac znieczulenia bo tu sporadycznie je daja anestezjolog musi byc sciagniety z innego oddziału. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Behemottka no to juz wiem jakie poziomy haha
Niezle dziala zniecxulenie skoro dajesz rade pisac takie madrosci szacun.
Ja niestety moge nie dostac znieczulenia bo tu sporadycznie je daja anestezjolog musi byc sciagniety z innego oddziału.
U mnie niestety to samo -
Inzynierka trudno będziemy krzyczec ale damy rade
Ja juz po wieczornym ktg oczywiscie maly spał w najlepsze. A zaraz po zaczęły sie harce.
Ciekawe kiedy i jak to sie skończy.inzynierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy po karmieniu wypił 90ml!!!!!!na dwie raty. Beknal.
Narobił w gacie więc przebralam tyci ulał i zapil cyckiem czkawke.
Usnal.
Odłożyłam do łóżka szczęśliwa że idę z nim spać i pewnie pospi że 4h a tu oczka jak 5 zł((((((((
Nawet szumisia nie działa na niego:-((((
Na dworze byliśmy aż 3h przespal a ja straciłam rachubę czasu.
W niedzielę gości mam przyjeżdża teściowa i teście poznać wnuka wow myślałam że ja będę musiała przyjechać.
P.s. Można wymienić kręgosłup?????
Ja nie daje rady dziewczyny krótki spacer i wysiadam kiedy przestanie boleć????
Behemottka podziwiam ale ten lek tzw znieczulenie chyba jest mocniejszy od tych naszych.
Choć nie powiem ja na początku jak dostałam znieczulenie i przebija mi wody to czytałam was i strasznie mi było tęskno za wami a potem nie dałam rady:-(
Macioszczyczka to się nazywają nadgodziny -
Piotruś właśnie wypił 170 ml!!i jeszcze nie ma oczu jak 5 zł
ahawłasnie nie spi
edit: smoczka zgubił wiec pomrukiwał...zasypianie zazwyczaj trwa 1,5 h
alke narazie zjadł i 1 mrukniecie
mamy i drugieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 20:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:U mnie wszyscy śpią jak ja im zazdraszczam
Kamcia tyle dobrego że nie płacze
Tez to sobie uswiadomilamon w ogóle przy zasypianiu nie placze. Walczy ze snem czy pomarudzi na pozycję na boku (jak teraz i wylądował na plecach ) ale nie zaplacze uffff
-
nick nieaktualny
-
Ale znów jest na boczku
matka wariatka ciągle obraca nalesniczka
sama się położyłam (nie mam ciągle czasu by odespac wstawanie nocne )wiec mały tez powinien już spać
Nawet nauczyłam się zasypiać przy szumisiu hahaMacioszczyczka lubi tę wiadomość