X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, jej, to jest okropne, ze tak Cie mecza.
    Moze teraz jazdemu lekarzowi mow, ze chcesz cc i ze ta lekarka Ci obiecala, moze nie beda chcieli podwazac nawzajem swojego zdania?
    Juz dawno powinni Ci zrobic cc, nie wiem, ze az tak lekarze wola meczyc pacjentki, nie powinno tak byc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za duzo pokarmu laktatorem nie sciagam. Raz mi sie udalo 60 ml, przy 3-5-7. A tak to ze 30-40 max.

Ale moj maly jakos dziwnie je, nie wiem, czy znowu sie nie najada, czy jak. Dzi karmie go juz niemal co godzine. Od 4 w nocy.
    O 11 mielismy 2 h przerwy, bo spal. Potem nakarmilam go, jadl z jednego cyca pol godziny. Minelo pol godzinki, a on znowu w placz, daje wlasnie drugiego cyca i je.
    To normalne, ze tak czesto je?
    A moze zrobic mu butle, bo sie nie najada? Poki co dajemy tylko na noc, ale lekarka mowila, ze w razie potrzeby w dzien tez.
    Ja nie wiem, czy moje cycki daja rade produkowac tyle mleka, zeby go karmic co pol godziny czy co godzine.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk, współczuję... Życie z toksycznymi osobami nie jest łatwe, ale wierzę, że sytuacja szybko się unormuje...

mk83 lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci czasem wisza na cycu tak oooo poprostu teg potrzebuja...Moja raz je co poł godziny raz co 2 to jest karmienie na zadanie.trzeba jesc i pic i mleko bedzie...Moja raz je raz ciumka taki urok noworodków.i Wisza na rekach:P

violett lubi tę wiadomość

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk mozesz nam sie wyzalic, zawsze to odrobinke lepiej. Bardzo toksyczna sytuacja i nie dziwie sie, ze chcialabys wyjechac, ale widac, ze jestes silna i masz wsparcie meza, dobrze ze walczycie. Choc nie wiem, co ja bym zrobila w takiej sytuacji...
    Trzymaj sie mocno!!

mk83 lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha im czesciej sie daje butle tym bardziej laktacja siada bo nie ma bodzca do produkcji w postaci małego cycojada

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk niezazdroszcze teścia. Maz nie miałby wiecej odwagi zeby pogadać o jego wyprowadzce?

Ja tez mam laktator ręczny z canpola. Jestem zadowolona ale mysle nad elektrycznym. Tym bardziej ze mały wybrzydza cycem. Macie jakieś doświadczenia z elektrycznym?

mk83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin weszłam, żeby sprawdzić co u Ciebie i widzę,że doopka:/
    Myślę, że dziś to już musi się skończyć, wysyłam Ci telepatyczne znieczulenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wróciliśmy ze spaceru ;) piękna pogoda się zrobiła ;)
    muszę ogarnąć co nie co przed chrzcinami, szukam tortu i ubranka ;)

a póki Mały śpi czas na kawkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pokarmu dużo, w zasadzie tak samo jak u Ulfe. Tylko ja nie odciągam,no i pytanie powinnam, dlaczego Wy to robicie?
    Ostatnio jak odciagalam na wyjście do lekarza tp 60 ml w chwilkę poszło.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Piotruś zje i tez lecimy na spacer, tym bardziej, ze za 2h ide na korepetycje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mk niezazdroszcze teścia. Maz nie miałby wiecej odwagi zeby pogadać o jego wyprowadzce?
    Rozmowy i kłotnie o to, są miedzy nimi codziennie. Oni zostawiają nam dom, my go remontujemy, taka była umowa. W domu jest taka nieprzyjemna atmosfera, że szkoda gadać. Teść to jedynak, miał lekkie życie, egoizm wylewa mu się uszami. Ma jednego syna, i jeszcze mysli jakby tu go oszukać. Nie dokłada sie do zadnych rachunkow, mąż prosił o kase na wspolne rachunki, to został wyśmiany. Jak on smie o to prosić, on go wychowywał, łozył na niego, a gówniarz za rachunki go będzie rozliczał. Poza tym, wg niego my wszystko zuzywamy, on nie. Temat rzeka. Nie bede się nakrecała bo itak w nerwach czekam co dzień przyniesie.
    Zmykam na spacer, może troche ochlonę.

• martta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Ja tez mam laktator ręczny z canpola. Jestem zadowolona ale mysle nad elektrycznym. Tym bardziej ze mały wybrzydza cycem. Macie jakieś doświadczenia z elektrycznym?
    Ja mam lovi prolactis i jestem bardzo zadowolona z niego, a ja tylko odciagam bo maly z cycem nie dogadal sie w ogole i przeszlismy na butle z moim pokarmem. Jest drogi, ja odkupilam od znajomej, ale naprawde nie żałuję i polecam!
    Chociaż często czuje sie jakwyrodna matka ze nie je z cyca, ale z drugiej strony jest najedzony, i wyprzytulany wiec krzywda mu sie nie dzieje prawda???

bisacz lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

nie masz możliwość i zmiamy szpitala na jakis normany ????

• martta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Martta nie ważne, jak je Twoje serduszko, ważne, że Twoje mleczko :)
    Mój B też dostawał ściągane, bo piersi nie chciał za sakrby ssać.

Moj ssal, ale byl niecierpliwy i konczylo sie zloscia i rykiem i niedojadaniem. No ja na codzień tez tak myślę, ze najważniejsze że moje, zwłaszcza ze odciaganie, wyparzanie itd zycia z noworodkiem nie ulatwia, wiec to nie z wygody własnej. No tylko czasami jakis kryzys mam i mysle ze nie będzie mial wiezi takiej ze mna przez to. Dzisiaj glupie myślenie bo malo snu w nocy chyba :-\
    Ajrin to naprawdę jakiś skandal jest, dzielna
    Kobieto trzymaj się wiem że jest ci trudno już ale mam nadzieję że koniec męczarni jest blisko i zaraz będziesz tuliła swojego maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:05

o148p07w5riqasy7.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i ogólnie u nas w mieście jest taka sytuacja, że albo przyjma albo nie... jutro pójdę do szpitala tam gdzie chce rodzić to zobaczymy czy mnie przyjmą a jak nie to już w ostateczności pójde tam gdzie za bardzo nie chce... jestem też ciekawa co zrobią... nie chce aby męczyli tak jak AJrin....
    Kochana mam nadzieje, że dostałaś szybkiego rozwarcia i urodzilaś !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już po spaniu :( nie mam pojęcia czemu on tyyyyle płacze
    od 7. tylko 1,5 godz. spał, a ja padam na twarz, już nie wiem co robić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:11

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Bratku po pierwsze gratulacje! A po drugie spokojnie, U mnie też tak było.W szpitalu dokarmialam mm bo mała tak przeraźliwie płakała z głodu,a jak tylko wróciliśmy do domu to zaczął się nawal mleka. W domu człowiek inaczej reaguje :)

A u nas noc ciężka, pobudki co 3 godziny dosłownie i każda próba odlozenia małej do łóżeczka po karmieniu zakończona płaczem. Na rękach spokój, a potem 5 minut w łóżeczku i płacz. Dobrze ze tutaj nam smoczek pomaga. Possie sobie jeszcze 5 minut i śpi.

Ale mam obawy czy się moje dziecko najada. Mleka mam dużo,ale zabieram jej cycka po 10-15 minutach bo jak wisi na nim ile chce to potem tak ulewa ze nie wiem. I w sumie nie wiem czy dobrze robię. Ile u Was trwa jedno karmienie?
    Alinka rob mu przerwy w jedzeniu na odbicie. Powinien zdecydowanie mniej Ci ulewac.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:39

Ulfenstein, Anulka01, alinka, kamciaelcia, Sabina, żabka04, agatia, Little Red Fox, marta258, mk83, bbeczka91, bisacz, AJrin, stardust87, violett, Broszka, haneczka lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. A ten babyblues to nie powinien już sie u mnie skończyć?
    Jeszcze rozumiem płacz do za małych ubranek, ale do Maryli Rodowicz i jej 'ale to już bylo' to przesada. M ma ze mnie ubaw.
    Mówi: Serio Magda? Do Marylki płaczesz?

Sabina, martta, mk83, stardust87, violett lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2542 2543 2544 2545 2546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ