X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, jej, to jest okropne, ze tak Cie mecza.
    Moze teraz jazdemu lekarzowi mow, ze chcesz cc i ze ta lekarka Ci obiecala, moze nie beda chcieli podwazac nawzajem swojego zdania?
    Juz dawno powinni Ci zrobic cc, nie wiem, ze az tak lekarze wola meczyc pacjentki, nie powinno tak byc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za duzo pokarmu laktatorem nie sciagam. Raz mi sie udalo 60 ml, przy 3-5-7. A tak to ze 30-40 max.

Ale moj maly jakos dziwnie je, nie wiem, czy znowu sie nie najada, czy jak. Dzi karmie go juz niemal co godzine. Od 4 w nocy.
    O 11 mielismy 2 h przerwy, bo spal. Potem nakarmilam go, jadl z jednego cyca pol godziny. Minelo pol godzinki, a on znowu w placz, daje wlasnie drugiego cyca i je.
    To normalne, ze tak czesto je?
    A moze zrobic mu butle, bo sie nie najada? Poki co dajemy tylko na noc, ale lekarka mowila, ze w razie potrzeby w dzien tez.
    Ja nie wiem, czy moje cycki daja rade produkowac tyle mleka, zeby go karmic co pol godziny czy co godzine.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk, współczuję... Życie z toksycznymi osobami nie jest łatwe, ale wierzę, że sytuacja szybko się unormuje...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci czasem wisza na cycu tak oooo poprostu teg potrzebuja...Moja raz je co poł godziny raz co 2 to jest karmienie na zadanie.trzeba jesc i pic i mleko bedzie...Moja raz je raz ciumka taki urok noworodków.i Wisza na rekach:P

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk mozesz nam sie wyzalic, zawsze to odrobinke lepiej. Bardzo toksyczna sytuacja i nie dziwie sie, ze chcialabys wyjechac, ale widac, ze jestes silna i masz wsparcie meza, dobrze ze walczycie. Choc nie wiem, co ja bym zrobila w takiej sytuacji...
    Trzymaj sie mocno!!

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha im czesciej sie daje butle tym bardziej laktacja siada bo nie ma bodzca do produkcji w postaci małego cycojada

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk niezazdroszcze teścia. Maz nie miałby wiecej odwagi zeby pogadać o jego wyprowadzce?

Ja tez mam laktator ręczny z canpola. Jestem zadowolona ale mysle nad elektrycznym. Tym bardziej ze mały wybrzydza cycem. Macie jakieś doświadczenia z elektrycznym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin weszłam, żeby sprawdzić co u Ciebie i widzę,że doopka:/
    Myślę, że dziś to już musi się skończyć, wysyłam Ci telepatyczne znieczulenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wróciliśmy ze spaceru ;) piękna pogoda się zrobiła ;)
    muszę ogarnąć co nie co przed chrzcinami, szukam tortu i ubranka ;)

a póki Mały śpi czas na kawkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pokarmu dużo, w zasadzie tak samo jak u Ulfe. Tylko ja nie odciągam,no i pytanie powinnam, dlaczego Wy to robicie?
    Ostatnio jak odciagalam na wyjście do lekarza tp 60 ml w chwilkę poszło.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Piotruś zje i tez lecimy na spacer, tym bardziej, ze za 2h ide na korepetycje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mk niezazdroszcze teścia. Maz nie miałby wiecej odwagi zeby pogadać o jego wyprowadzce?
    Rozmowy i kłotnie o to, są miedzy nimi codziennie. Oni zostawiają nam dom, my go remontujemy, taka była umowa. W domu jest taka nieprzyjemna atmosfera, że szkoda gadać. Teść to jedynak, miał lekkie życie, egoizm wylewa mu się uszami. Ma jednego syna, i jeszcze mysli jakby tu go oszukać. Nie dokłada sie do zadnych rachunkow, mąż prosił o kase na wspolne rachunki, to został wyśmiany. Jak on smie o to prosić, on go wychowywał, łozył na niego, a gówniarz za rachunki go będzie rozliczał. Poza tym, wg niego my wszystko zuzywamy, on nie. Temat rzeka. Nie bede się nakrecała bo itak w nerwach czekam co dzień przyniesie.
    Zmykam na spacer, może troche ochlonę.

• martta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Ja tez mam laktator ręczny z canpola. Jestem zadowolona ale mysle nad elektrycznym. Tym bardziej ze mały wybrzydza cycem. Macie jakieś doświadczenia z elektrycznym?
    Ja mam lovi prolactis i jestem bardzo zadowolona z niego, a ja tylko odciagam bo maly z cycem nie dogadal sie w ogole i przeszlismy na butle z moim pokarmem. Jest drogi, ja odkupilam od znajomej, ale naprawde nie żałuję i polecam!
    Chociaż często czuje sie jakwyrodna matka ze nie je z cyca, ale z drugiej strony jest najedzony, i wyprzytulany wiec krzywda mu sie nie dzieje prawda???

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

nie masz możliwość i zmiamy szpitala na jakis normany ????

• martta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Martta nie ważne, jak je Twoje serduszko, ważne, że Twoje mleczko :)
    Mój B też dostawał ściągane, bo piersi nie chciał za sakrby ssać.

Moj ssal, ale byl niecierpliwy i konczylo sie zloscia i rykiem i niedojadaniem. No ja na codzień tez tak myślę, ze najważniejsze że moje, zwłaszcza ze odciaganie, wyparzanie itd zycia z noworodkiem nie ulatwia, wiec to nie z wygody własnej. No tylko czasami jakis kryzys mam i mysle ze nie będzie mial wiezi takiej ze mna przez to. Dzisiaj glupie myślenie bo malo snu w nocy chyba :-\
    Ajrin to naprawdę jakiś skandal jest, dzielna
    Kobieto trzymaj się wiem że jest ci trudno już ale mam nadzieję że koniec męczarni jest blisko i zaraz będziesz tuliła swojego maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:05

o148p07w5riqasy7.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i ogólnie u nas w mieście jest taka sytuacja, że albo przyjma albo nie... jutro pójdę do szpitala tam gdzie chce rodzić to zobaczymy czy mnie przyjmą a jak nie to już w ostateczności pójde tam gdzie za bardzo nie chce... jestem też ciekawa co zrobią... nie chce aby męczyli tak jak AJrin....
    Kochana mam nadzieje, że dostałaś szybkiego rozwarcia i urodzilaś !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już po spaniu :( nie mam pojęcia czemu on tyyyyle płacze
    od 7. tylko 1,5 godz. spał, a ja padam na twarz, już nie wiem co robić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:11

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Bratku po pierwsze gratulacje! A po drugie spokojnie, U mnie też tak było.W szpitalu dokarmialam mm bo mała tak przeraźliwie płakała z głodu,a jak tylko wróciliśmy do domu to zaczął się nawal mleka. W domu człowiek inaczej reaguje :)

A u nas noc ciężka, pobudki co 3 godziny dosłownie i każda próba odlozenia małej do łóżeczka po karmieniu zakończona płaczem. Na rękach spokój, a potem 5 minut w łóżeczku i płacz. Dobrze ze tutaj nam smoczek pomaga. Possie sobie jeszcze 5 minut i śpi.

Ale mam obawy czy się moje dziecko najada. Mleka mam dużo,ale zabieram jej cycka po 10-15 minutach bo jak wisi na nim ile chce to potem tak ulewa ze nie wiem. I w sumie nie wiem czy dobrze robię. Ile u Was trwa jedno karmienie?
    Alinka rob mu przerwy w jedzeniu na odbicie. Powinien zdecydowanie mniej Ci ulewac.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:39

Ulfenstein, Anulka01, nick nieaktualny, kamciaelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, agatia, nick nieaktualny, marta258, nick nieaktualny, bbeczka91, nick nieaktualny, AJrin, stardust87, nick nieaktualny, Broszka, haneczka lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. A ten babyblues to nie powinien już sie u mnie skończyć?
    Jeszcze rozumiem płacz do za małych ubranek, ale do Maryli Rodowicz i jej 'ale to już bylo' to przesada. M ma ze mnie ubaw.
    Mówi: Serio Magda? Do Marylki płaczesz?

nick nieaktualny, martta, nick nieaktualny, stardust87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2542 2543 2544 2545 2546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ