X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    marcianka
    pieknie twoje dziecię urosło :D
    Dziekuje:-)
    Martwic trzeba sie jak nie rosnie,a waZyc mozna nawet na takiej wadze elektronicznej dla dorosłych.Wchodze ja a potem ja z mała i wiem czy w tydzien przybrała czy nie.Robie to by sie nie stresowac czy zjada czy nie.Zreszta czuje sie w rekach czy przybieraja.Mnie denerwuje troche to ze moje dziecko nie w dzien chce spac tylko na raczkach...Rodzicielstwo to najtrudniejsza praca jaka wykonywałam.

Widziałam u nas na 1 stronie małego kolosa, ponad 5kilo .HEHe to moje miesiaczne prawie dziecko tyle nie ma:P
    Gratulacje

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rodzilam po terminie ponad 10dni.Na szczescie SN bo jak widziałam te dziewczyny po cesarkach obolało to moje naciete krocze nic nie znaczyło. Tylko troche siedziec na d...nie mogłam.Wiecie co ? Matka natura wiedziałą co robi ze te dzieci takie słodkie i sliczne, inaczej ciezki byłby ich zywot za to co nam robia z psychika i fizycznoscia:P a tak popatrzysz na sliczna mordke i lepiej na duszy

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja dzis znowu proba z balonikiem mnie czeka. Jak sie nie uda to oxy.
    A jak sie nie uda to sama nie wiem.
    Ajrin jesteś moja idolka. Trzymaj sie mocno! A Szyjka niech puszcza w koncu

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tańczyliśmy z Kosiem, żeby sie ululac (tzn mi niekoniecznie tańczenie jest potrzebne)
    Moje najzlosliwsze dziecko w okolicy wybrało sobie dobry kawałek do zaśnięcia :)

Bałkanica!

Będzie! Będzie zabawa!
    Będzie się działo!
    I znowu nocy będzie mało.
    Będzie głośno, będzie radośnie
    Znów przetańczymy razem całą noc.

Sukces oczywiście krótkotrwały. Ale zjadłam śniadanie i wypiłam kawkę.
    Teraz cyc. Potem pewnie płacz, książeczka, kupa z płaczem, jakieś baki.
    I o 12 sjesta.
    Mam nadzieje :)
    Zobaczymy co na to Królewicz :)

Sabina lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój zasnął na pół godziny, coś się wierci, dupcię wypina i nóżki podkurcza...
    może będzie jeszcze spało, nim dodzwonię się (W KOŃCU!!) do neurologa :(

chociaż chrzciny zaklepałam u księdza

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

no wlasnieo tym mowie, ja teraz mialam te silne bole brzucha rozwarcie sie robilo a ci i tak sie modlili nade mna co zrobic i jak rozwarcie plstapilo z 2cm na 4 cm i bol brzucha ske nasilil to lekarz w minute powiedzial ze jutro rano cesarka juz wtedy nie czekali, a ja sie tylko modlilam zeby akcja plrodowa sie nie zaczela, takze polskie szpitale zawsze the best !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się panicznie bałam, że jeszcze urodzę naturalnie, bo skurcze co 5 minut i rozwarcie małe, bo małe, ale zawsze to rozwarcie o.O nie wiem co bym zrobiła, gdyby nie jeden mądry lekarz, który kazał mnie ciąć, a do rana dziecko mogłoby nie przeżyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    hej dziewczyny mleka macie ile trzeba ono sie robi ciagle.<Moja mała tez musi miec cyca po 15min zabranego bo inaczej ulewa.Jesli przybieraja na wadze to sie najadaja to pewnie.Moja w 3tyg 1200gram a cyc jej zabieram.Najgorsze ze te dzieci wisza na tych rekach ciagle ...spac na rekach nosic na rekac masakra...
    Ja niestety mam problem z pokarmem i z cyckami. Ledwo zaleczyłam cycka bo zrobiły się w nim zgrubienia a od wczoraj powtórka z rozrywki. Cycek twardy w jednym miejscu i boli tak, że przy przekręcaniu w nocy łzy mi w oczach stawały. Nie wiem co jest nie tak, najgorsze, że czuję, że drugi też boleć zaczyna. Małego przystawiam często, wczoraj w ruch poszedł laktator przed karmieniem i udało mi się ściągnąć z obu piersi tylko 60mm a mały żeby się najeść potrzebuje ok 100ml. Dodatkowo muszę go karmić przez nakładki bo źle chwyta pierś i bez nakładek po jednym karmieniu mam obżarte sutki. Dla mnie karmienie to ostatnio koszmar....musiałam się pożalić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin oni faktycznie nie mają dla ciebie litości, u nas w szpitalu miałabyś już cc ze względu na wagę bobasa, trzymam kciuki za Ciebie.

Bratku mega gratulacje :)

Bratek lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja niestety mam problem z pokarmem i z cyckami. Ledwo zaleczyłam cycka bo zrobiły się w nim zgrubienia a od wczoraj powtórka z rozrywki. Cycek twardy w jednym miejscu i boli tak, że przy przekręcaniu w nocy łzy mi w oczach stawały. Nie wiem co jest nie tak, najgorsze, że czuję, że drugi też boleć zaczyna. Małego przystawiam często, wczoraj w ruch poszedł laktator przed karmieniem i udało mi się ściągnąć z obu piersi tylko 60mm a mały żeby się najeść potrzebuje ok 100ml. Dodatkowo muszę go karmić przez nakładki bo źle chwyta pierś i bez nakładek po jednym karmieniu mam obżarte sutki. Dla mnie karmienie to ostatnio koszmar....musiałam się pożalić.
    Te grudki ja tez czasem mam ,cieply prysznic cyc w dol i rozmasowyje i wyciskam do uczucia ulgi.Potsm chlodna woda albo oklad zimny.sutki smaruje miliony razy mlekie i lanolina.laltotor nie sciagnie tyle mleka ile dziecko ssajac.

bisacz lubi tę wiadomość

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz te zgrubienia są faktycznie mega bolesne. Ja też je rozmasiwuje pod prysznicem. Ale nie odciagam. Młody wszystko wyciągnie.

Pamiętacie Rockiego Balboa? Mój syn wydaje takie dźwięki jak Rocky podczas ćwiczeń :D trzeba było mu Sylwester dac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 11:14

kamciaelcia, bisacz, mk83, martta, żabka04, Anulka01 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pestka to chyba urodziła w nocy co ? Skurcze jej.się. rozkrecaly wieczorem a teraz milczy ...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A pestka to chyba urodziła w nocy co ? Skurcze jej.się. rozkrecaly wieczorem a teraz milczy ...
    Myślisz? I tak normalnie? Bez sprawozdania na żywo? To nie ładnie ;)

Madziuuuula, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też masuję te zgrubienia w piersiach, już myślałam, że będzie dobrze a tu wczoraj niespodzianka. Wiem, że laktator nie ściągnie tyle pokarmu co mały ssak ale jak na takie pełne piersi to liczyłam na więcej niż 60ml. Poza tym próbuję czasem odciągnąć laktatorem pokarm bo czuję, że piersi pełne a tu mi skapnie może 10ml z obu. Mówię wam, rozumiem Foxika teraz, można się naprawdę załamać.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin tak mi przykro kurde! aż złość się wzbiera! Trzymam kciuki, żeby Ci tam zrobili poród, kurde no!
    Dziś, żeby to było dziś.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny ja też masuję te zgrubienia w piersiach, już myślałam, że będzie dobrze a tu wczoraj niespodzianka. Wiem, że laktator nie ściągnie tyle pokarmu co mały ssak ale jak na takie pełne piersi to liczyłam na więcej niż 60ml. Poza tym próbuję czasem odciągnąć laktatorem pokarm bo czuję, że piersi pełne a tu mi skapnie może 10ml z obu. Mówię wam, rozumiem Foxika teraz, można się naprawdę załamać.
    Kurde mam to samo. Chciałam odciągac i mrozić, ale przy odciąganiu obu piersi sposobem 5-3-2 ( czyli łącznie 20 minut )
    na jeden raz uzbieram 30ml. Wczoraj moja nratowa mowiła mi, ze ona z palcem w nosie odciągała 150 ml. Ale dlaczego ja tyle nie mogę ! mam pokarm i Mały (chyba) się najada, ale na laktator moje cycki nie reagują. jak karmię to z obu mi kapie. jak to mozliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:10

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • esmi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizyte ale sobie poczekam bo jeszcze lekarza nie ma......
    I tak mnie zawalilo ze szkoda gadac znowu zle sie czuje cholera......

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś oszukuje ze spaniem, to wyrodna matka oszukuje Piotrusia
    nie chciał spac w kołysce, ale na rekach usypiał :) właczyłam piosenki bzyk i odniosłam małego do kołyski razem z telefonem ;) narazie działa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po 5 próbach nieudanych zalozenia wziernika. Moja anatomia nie pozwala założyć tak mi wpisali w karte, na szczęście zakladala mi inna lekarka mloda. Wiadomo bolalo bo starala sie go zalozyc za wszelka cene ale robila to chociaz po ludzku i ze współczuciem. Krwawie do teraz zrobila masaż szyjki. I teraz czekam na oxy.
    Wiadmo co lekarz to tu inne zdanie i inny schemat ale ta mi powoedziala, że jak oxy nie pojdzie to będzie cesarka.

Bede sie twgo trzymać bo to już naprawde nie jest śmieszne i martwie sie o zdrowie mojego dziecka i mnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin 3mam kciuki.... Dla mnie lekarka przy zakladaniu cewnika przebila wody plodowe.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

‹‹ 2540 2541 2542 2543 2544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ