X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    sarcia123

Kochana Ignaś cudownie :) zmieniliście imię? Nie miał być Krystianek? :)

Poczatkowo mial byc, ale nastapila zmiana koncepcji, na Krystiana to on nie wyglada :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziele sie chetnie z kims mlekiem prosto z piersi o.O szok na jednym posiexzeniu 125 ml z obu piersi, po karmieniu malego!! Oszalec mozna maly jesc nie nadaza tego , musze chyba zaczac mrozic bo co zrobic ? W temleraturze pokojowej mozna tylko 8 godzkn przechowwywac chyba ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

Poprlsze o wpisanje na glownej :) 21.09.2016 g.9.31 54 cm 3360 g , porod Cc Ignacy

Dzieki :) !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia
    Gratuluję
    Sił I zdrówka życzę mamusi i malenstwu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku współczuję przejść z położonymi :/ u nas w szpitalu nie ma problemu z mm.

Wyobrazcie sobie, że Liwia śpi od 4h, została z moją mamą i śpi jak Aniołek :) a ze mną ni hu hu ;) ach ten kojący wpływ babci ;)
    moja Mama wczoraj tuliła Filipka, kołysała, śpiewała... Maluszek przysypiał, mrużył oczy i tak z pół godziny, dopiero jak ja go wzięłam na ręce to po minutce spał na dobre, więc chyba czarno widzę zostawanie na dłużej z innymi :(

ale mamy już obiecane wychodne z mężem, podrzucamy wnuka a sami się wybieramy do restauracji i do kina :D ciężko mi pępowinę póki co odcinać :P

aaaaa... Mały nadal płacze, nie wiem co robić. Po południa spał 20 minut, później po 12. ok 1,5 godz. 15 min + 20 min po południu. Jak na jego ... malutko. Może po kąpieli i wieczornym karmieniu będzie lepiej? spokojnie? będzie spał? omg mąż go buja i każe Ciotkom z forum się poskarżyć, wyślę Wam na chwilę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Bratku, Darusia gratuluję! AJrin jesteś moim mistrzem pod względem cierpliwości i wytrzymalosci! Szacun kobieto !
    Esmi czyli sama się ostanę tu? Bo inzynierka uparcie milczy. Chyba że pyknęła i się nie chwali

Jestem, czytam ;-)
    Dziś mega cisza, ani jednego skurczybyka. W przyplywie energii szalałam z gotowaniem, sprzątaniem i zakupami. Mam wyjątkowo dobry humor, ale to chyba dlatego że maz w końcu jest w domu i niemuszę się martwić, kto mnie zawiezie jak poród się zacznie... No ale on się nie zaczyna :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 19:14

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Jestem, czytam ;-)
    Dziś mega cisza, ani jednego skurczybyka. W przyplywie energii szalałam z gotowaniem, sprzątaniem i zakupami. Mam wyjątkowo dobry humor, ale to chyba dlatego że maz w końcu jest w domu i niemuszę się martwić, kto mnie zawiezie jak poród się zacznie... No ale on się nie zaczyna :-(
    Ehehe urodzisz jak mąż do pracy wróci :P my tak mieliśmy z samochodem. Przez 1,5 tygodnia stał na dworze przed bramą żebyśmy nie musieli psów zamykać jakby coś w nocy się zaczęło aż się wkurzyłam, powiedziałam ze bez sensu tak go wystawiać. Zamknelismy go w garażu i tej nocy odeszły mi wody :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie być w ciąży jeszcze 2 tygodnie... :-P we środę wizyta i skierowwnie do szpitala ;-) mam plan tulic maluszka jeszcze w tym tygodniu ;-)
    A co z tego wyjdzie? Zobaczymy ;-)

stardust87, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzecznie zaraz nadrobie ale chciałam tylko powiedzieć że w domku już nie mam noworodka a niemowlaka :) miesiąc szybko zlecial. Ale był to cudny miesiąc. Zabrali mi ten miesiąc przy córce ale teraz rekompensatę dostałam :)

A_n_k_a_80, bbeczka91, kamciaelcia, violett, stardust87, Sabina, Bratek, martta, bisacz lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z Amelka
    U nas wszystko prawie po staremu, mam malo czasu zeby tu zajrzec, pozatym przemeczenie mi nie pozwala. Mala ulewa mm, raz je co 4h raz co 1,5h masakra. Jestem wciaz niewyspana, spadek hormonow mnie dobija.
    Gratki dla mam ktore rozpakowaly sie na sam koniec wrzesnia :)
    Pozdrawiamy z Amelka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 19:52

bisacz lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, dobrze że ten dzień się kończy :)
    mąż karmi Małego, mam nadzieję że zaraz uśnie to i ja będę mogła w końcu pójść spać :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka skonczyli podawać oxy zrobili kolejne badanie szyjka noc a nic nie drgnela. Troche plamie bo 2 razy robili masaz szyjki. Ale 2 polozna ktora przyszla na zmiane stwierdzila ze tu nie ma warunków ani do balonika ani porodu.

Przyszla pani doktor moj M noe dal jej nawet otworzyć buzi i powoedzial kategorycznie odmawiamy dalszych prob wywolania porodu cesarka/ balonikiem. Rzadamy rozwiazania przez cesarskie ciecie. Poni doktor skomwntowala to tylko że czy bede jutro naczczo ja powoedzialam tak, to przekażę ordynatorowi prosze być naczczo.
    Wiec chyba bede miala cesarke ale pewnosi to ja już na noc nie mam w tym szpitalu.

Bratek, bisacz lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za mile slowa i kciukasy to już noedlogo dzis padam na twarz jestem 12 godzin bez jedzenia a oxy mi uderzyła do głowy.

Sabina lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ciesze sie ze maz zarwagowal i w koncu zrobia Ci ta cesarke bo biedna tyle dni sie meczysz juz jutro przywitasz na swiat dzidziusia !!!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin trzymamy kciuki żeby to się skończyło. Niech w końcu zrobią Ci cc, bo Cię zamecza :(
    To jutro może w końcu? Powodzenia i dużo zdrówka

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dzieki za mile slowa i kciukasy to już noedlogo dzis padam na twarz jestem 12 godzin bez jedzenia a oxy mi uderzyła do głowy.
    Ja byłam ponad 24h bez jedzenia. Nie wytrzymałam i powiedziałam mezowi zeby do zwykłej butelki od wody nalał truskawkowego żywca (dostałam od kogoś z gości) i tak sobie popijałam zeby nikt nie wiedział i uratowało mi to nastrój i zaspokoiło potrzebę głodu, ale ciiii bo nie spodziewałam sie ze skończy sie cc. Na szczęście obyło sie bez wymiotów...

Little Red Fox, Bratek, Elcia89, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, dzieci na mm też płaczą długo i z niewiadomych przyczyn :)
    mój dziś pół dnia przepłakał, a kupy jak nie było w pieluszce tak nie ma nadal :(
    martwię się, bo to już drugi dzień. Nie wiem - jak długo na MM może nie robić dwójki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik nie znam sie na karmieniu samym mm, ale moze warto dopajac woda?
    Nam - dorosłym - woda pomaga podczas zaparć.

Little Red Fox lubi tę wiadomość

‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ