X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam z Adasiem śpiącym na mojej piersi :)

Pestka- gratulacje

Haneczka - koszmar, co opisujesz. Zupełnie nieludzkie traktowanie. Po CC tak musiałaś biegać z małym? Nie wyobrażam sobie... Bidulko, teraz bedzie już lepiej, bo w domku :)

A my dzisiaj wychodzimy ze szpitala. Mogliśmy już wczoraj, ale pobyt w szpitalu okazał sie super szkołą, wiec stwierdziliśmy, ze zostaniemy jeszcze jeden dzien to moze cos sie wydarzy i czgos nas naucza. No i fakt, ostatni dzien do wieczora bul bezkupkowy i mało siusiu, wiec konsultantka laktacyjna z położna odpaliły szpitalna pompę i dokarmialismy Adasia moim mleczkiem. Efekt, dwie eksplodujące kupo-pieluszki i obsiusiany tata. M. chyba nigdy nie wyobrażał sobie, ze tak sie ucieszy jak ktoś na niego nasiusia ;)

U mnie pobyt szpitalny był super. Każdego dnia mieliśmy przyporządkowana położna, która zajmowała sie mną i Adasiem i dodatkowo codziennie przychodziła konsultantka laktacyjna sprawdzać jak idzie KP. Konsultantki zostawały tu czasem nawet na pół godziny, 45 min i wracały sprawdzać co i jak. Moj ssak jest super ssakiem i ja tez myślałam, ze wszystko wiem, a one i tak zdołały przemycić rożne triki i chwyty, zeby szło lepiej.

Jedynie dzisiaj w nocy była taka położna pożal sie Boże, ale poprosiłam o zmianę i już jej nigdy wiecej nie zobaczyłam. A oddziałowa jeszcze przyszła osobiście przedstawić mi zastępstwo.

Adaś zdał wszystkie testy, ja jakoś sie goje,miec mamy zielone światło i za 1.5h wychodzimy. Wszystko jeszcze opisze, już z domku.

Madziuuuula, pestka, bisacz, żabka04, mk83, stardust87, mysza0406, Magdziulla, martta, Anulka01, haneczka, Sabina, violett lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A opieka po CC była taka, ze przez pierwsze 30 godzin położne mnie myły, ze mną siusiały i zmieniały mi wkłady. Pionizacja po 12 godzinach. Zdjęcie cewnika po 24 i potem trzy razy asysta przy siusiu i mycie. Zupełnie przeszły mi wszystkie opory, obce kobity sadzamy mnie na kiblu i patrzyły mi miedzy nogi jak sikam, potem myły i własnoręcznie zakładały podpaski. Moje cycki już wstydu nie maja, jak przyszedł technik pobrać krew, to nie zrozumiałam dlaczego nie chce wejść i rozmawia ze mną zza kurynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 18:51

Madziuuuula, bisacz, stardust87, mk83, Magdziulla, martta, haneczka, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj babeczki mocno was zniedbalam. W sumie to się wkurzylam na forum bo długiego posta napisałam a tylko wyświetliło pierwsze zdanie z informacją że urodziłam. Wrrr.

A więc ja cc miałam z wyboru nikt mi nie zasugerował, ani podwazal mojego wyboru. Jedynie ordynator się nie spieszył z terminem cc i kazał czekać na swojego lekarza prowadzącego. Po 2 dniach od tej inf mój gin miał dyżur i o 8.50 zaczęła się cc. O 9.02 był już mały a mnie zszyli o 9.30. Małego dali mi pocałować od stopek po glowke po wytarciu. Wyogole jak tylko wyciągnęli małego to obsikal wszystkich.. takie miał wejście..
    Cc znioslam super 2 dni tylko przeciwbólowe. Na drugi dzień po cc to już sama wszystko robiłam przy małym. Mogłabym w maratonie startować normalnie. Na 8dobe zdjeli szew i jest ok.

W domu obecnie jestem sama z małym i 2latka goraczkujaca i radzę sobie ok. Karmienie, usypianie, gotowanie, pranie a nawet poprasowalam dziś.
    Obecnie kp tylko, mały przesypia dość długo bo 3-5h max 2h przerwy między spaniem. Był foch na 1 pierś, ale odciagalam pokarm i już dalej je, fakt mniej mleka jest ale mam nadzieję że się zrowna.

Jeszcze raz gratuluję wszystkim mamuskom. Buziaki dla dzieciaczkow.

bisacz, kamciaelcia, mk83, żabka04, haneczka, Behemottka, Sabina, bbeczka91, violett lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używające laktatorów elektrycznych powiedzcie jaki kupić.
    Zastanawiam się nad tomme tipee albo lovi, jeśli chodzi o medelę to mogę mieć za pół darmo model mini ale nie wiem czy wersja mini się sprawdzi. Pomóżcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że tak po prośbie tylko ale mamy kryzys mleczny, mały po mm ma wzdęcia, cycka ciągnie tylko dla przyjemności więc chcę spróbować odciągać i mu podawać swoje mleko, laktator ręczny średnio się sprawdza.
    Podawała któraś espumisan dziecku wcześniej niż po miesiącu?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja mam canpol easy start i bardo go sobie chwalilam poprzednio :)

bisacz lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie po obchodzie oczywiscie lekarz zachecal do zmiany decyzji odnosnie cesarki i czy napewno nie zmieniam zdania. Buhaha smiechu warte mam ryzykować zdrowie własnego dziecka.
    Ale oni tu maja poczucie humoru.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opieki po cc, to co chwilę pytały czy chce przeciwbólowy, myly, proponowany pójście do łazienki pod prysznic itd. Jestem mega zadowolona. Dziecko też chętnie chciały przystawić, pytały o piersi. Na sali byłyśmy 2 osoby. Jedyny minus to ze leżała że mną mama wcześniak, który był na innym oddziale. To taki dyskomfort dla nas obu. A i po cc odrazu był mały że mną, ale gdy płakał to miał pierwszeństwo przed innymi. I podawały mi.

mk83, Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:00

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja tez mam canpol esasy start i jest ok

bisacz lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Zastanawiam się nad tomme tipee albo lovi, jeśli chodzi o medelę to mogę mieć za pół darmo model mini ale nie wiem czy wersja mini się sprawdzi. Pomóżcie :)
    Ciężko mi doradzić bo stosowałam tylko tommee tippi. I z niego jestem zadowolona. Jedyna uwaga to brak podświetlenia dla guzików - w nocy nie widać który odpowiada której sile.

bisacz lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy espumisan. Pediatra powiedziała ze nie zaszkodzi. Powiedziała ze dawkować wg ulotki ale dajemy ciut mniej póki młody nie skończy miesiąca.

Tak wychodzi nam 3x 5-6 kropli.
    Nie daje w nocy, bo młody baczy i nie chce żeby sie wybudzal. Choć nie wiem czy to sluszny wniosek :)

bisacz lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Tak dużo z Was odciąga pokarm a ha im bliżej daty start (3 października) tym bardziej sie boje ze coś spieprze. I albo młody nie będzie sie najadal, albo sobie rozbijam laktację albo ja zmniejszę.
    Ech.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie: Czy któraś z Was wie kiedy (po jakim czasie) obserwować reakcje dziecka na to co zjem?

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Mam pytanie do dzis mam l4 a we czwartek mam sie zglosic. Jutro moj lekarz nie pracuje to co mam zrobic aby wydluzyc moze rodzinna przedluzyc czy musze jakos do swojego lekarza szukac i prosic o wydluzenie ?
    Możesz pójsc do rodzinnego, powinien przedłuzyć. Może zaczac Ci wciskać, że na macierzynski powinnaś przejsc, ale nie daj się zwieść. Możesz przejść ale nie musisz, nie ma takiego nakazu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja też mam canol easy start i nie zawiódł mnie dotychczas.
    Mi też pediatra i położna zaleciły espumisan ja stosuję doraźnie i dość ostrożnie, tak ze 2 razy dziennie góra, bo daję też Delicol.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja Mam canpola i teraz mam pożyczona medele swing. Canpola używałam przez pół roku w dzień W dzień. Ma 3 poziomy ssania. Mi się sprawdzał. Ta medele używam okazjonalnie i powiem też jest fajna jest trochę delikatniejsza ale czy dała bym za nia tyle? Chyba nie wolała bym kupić canpola

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:

Ja mam canpol easy start poki co jestsm bardzo zadowolona imoge go polecic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ponawiam pytanie: Czy któraś z Was wie kiedy (po jakim czasie) obserwować reakcje dziecka na to co zjem?
    To zależy co zjesz, im coś jest ciężkostrawne tym dłużej się utrzymuje.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O , a u mnie brązowe plamienia :) chyba musze zacząć liczyć te moje skurcze wkur****ące co mam od jakiegoś czasu bo może coś jest na rzeczy. Tylko szybko Huberta musze uśpić bo z nim to ja sobie mogę liczyć.... o i clexane może wezmę wcześniej dziś co to by do zzo można podejść wcześniej :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2551 2552 2553 2554 2555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ