X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

No pewnie ze wrzuce cos, tylko kompa musze dopasc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tex nie jest fanem smoczka, jak mu sie da to zaraz jezykiem wypycha i wcale mu nie w smak tenoszukany cycek bez mleka :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na smyk.com przecena 50% dziś i jutro

haneczka, mk83, Madziuuuula, bbeczka91, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry, wszystko ok, choc jakis rozmowny za bardzo nie byl :-)
    Maly byl super grzeczny ufff, myślałam że będzie draka. Ale czytałam Was i widze ze to rzeczywiście moze cos byc z pogoda, moj dziec tez spokojny dzisiaj i spi właśnie po jedzeniu. A mi przyszly staniki do karmienia z les i sa super, jakby co polecam!
    A i glodomor wazy juz 4200 g :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 11:57

kamciaelcia, Sabina, mk83, bisacz lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, u mnie smoczek używany jest póki co tylko przy kolkach, bo biedaczek płacze, że aż serduszko mi się kraja :(

Ulfe, najpierw muszę wykluczyć asymetrię, czy mogę w ogóle chustować dziecia. Nosić w chuście bardzo chciałam, a potem zabrakło funduszy, bo chciałam też się spotkać z trenerką, która by mnie nauczyła odpowiedniego wiązania. Sama chusta też trochę kosztuje, choć można dorwać używaną.

haneczka, chyba masz na myśli moich rodziców, bo do teściów kończy mi się cierpliwość :( Maleństwo ma prawie dwa miesiące i ani razu nie zostało wzięte na ręce, niby taka pierdoła, a mnie denerwuje, bo wiem że nie chciałabym im zostawić samego Małego, żeby np wyjść choćby po chleb...

ok koniec marudzenia, Mały znowu się obudził. Może jak mąż wróci uda mi się wziąć prysznic, bo czuję że śmierdzę mieszanką ulanego mleka, niemowlęcych siuśków i kupy :P

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyknelam pyknelam hahaha
    Przedstawiam wam ciotki naprawde dlugo oczekiwanego mister Ignacy

10 pkt. 3740 gram i 55cm czyli wcale nie taki klocus ;)
    No niestety wody byly zielonkawe jak je określono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:37

Ulfenstein, żabka04, kamciaelcia, Sabina, stardust87, mk83, Little Red Fox, bbeczka91, Madziuuuula, alinka, inzynierka, Sophia, Ksosia, haneczka, Broszka, Magdziulla, bisacz, sara_nar, martta, Anulka01, Skali89, violett, marta258, Behemottka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dzis pierwszy raz wzięła Kosia na ręce bez rożka. Wcześniej sie bała.
    Bo mówi ze on taki malutki. A on wazy już 3,5kg! :)
    Może tez sie boja?
    Ile Filip wazy?

Tez chciałam poczekać do konsultacji ortopedy ale pół h dziennie nie powinno zaszkodzić. Tak jak fotelik nie wskazany czy bujaczek a jednak sie trochę korzysta.
    Kiedy będziesz mogła?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, inzynierka, stardust 3 mam za was kciuki juz niebawem i wy bedziecie mamuskami :*
    Osz ta euforia na widok malucha i te hormony.
    A moj M plakal jak zobaczył malucha ponoć zaczął ryczec jak krzyk dziecka zza dzrzwi uslyszal.

Sabina, stardust87, mk83, bbeczka91, haneczka, bisacz, violett lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Pyknelam pyknelam hahaha
    Przedstawiam wam ciotki naprawde dlugo oczekiwanego mister Ignacy

10 pkt. 3740 gram i 55cm czyli wcale nie taki klocus ;)
    No niestety wody byly zielonkawe jak je określono.

W końcu!
    Gratuluję! Ignas jesteś jednym z najbardziej wyczekiwanych dzieci na tym forum ;) witaj i rosnij zdrowo :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, moja teściowa sama urodziła wcześniaka, więc bez przesady...
    a Filip tydzień temu miał 3.885 g, więc już taki malutki nie jest :(

mąż się wścieka cały czas na te chrzciny, u teściów jest mało miejsca, gdzie bym dziecko położyła? Jedyne wyjście zostać piętro niżej, bo między 12. a 16. Mały i tak śpi. Przecież goście po obiedzie mogą pojedynczo zejść zobaczyć Filipa, sama nie wiem jak to wszystko poukładać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin gratulacje !!! Zdrówka dla WAS, a że tatuś placze, to nic dziwnego, skoro i mnie, obcej babie, łezka zakręciła się w oku.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, gratulacje! w końcu się doczekałaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin gratulacje!! My po zdjęciach :) Mała była super grzeczna, trochę nam w tym smoczek pomógł :) teraz w domu dostanie cycucha ile będzie chciała :) i za miesiąc pochwalę się zdjęciami :) szkoda tylko ze trzeba tyle na nie czekać ale to i tak w prezencie chcemy dbać dziadkom ba święta więc nie będzie aż tak kusić zeby wczesniej je pokazać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały w końcu zasnął, zrobiłam kawę i odpoczywam, mam nadzieję że pośpi trochę dłużej.

jaskoleczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin gratki! Zazdro na całego... Ja się dalej kulam... Bez skurczy, bez nadziei. Dziś wizyta u doktorka, zobaczymy co powie.

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wielkie gratulacje !!!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin gratulacje!!;)
    Zdawaj relacje:):)
    Jak sie czujesz???:)

My tez po wizycie u pediatry. Wszystko Ok.
    Ten guzek na sutku to faktycznie gruczoł spowodowany moimi hormonami. Dopóki nie jest mocno czerwone nie trzeba interweniować lekami. Wysypka to trądzik niemowlęcy plus potowki. Chyba go przegrzewam...:(
    No i pani doktor powiedziała ze szczepionki poleca jednak 6w1, wiec klamka zapadła 26.10 idziemy na szczepienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka, esmi... Jeszcze troszkę :)
    Czuje ze to Wasz tydzień. Do soboty zamykamy listę!!! Raz, raz!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, widzisz nie ma czym się martwić ;) dacie radę z takimi drobnostkami ;)
    im starsze dziecko tym zmartwień więcej, ja do teraz nie wiem czy nie szkodzę dzieckiem MM, czy to standardowe kolki, bóle brzuszka, problemy z kupką, które miałby i tak bez względu na to czy bym KP czy dawała MM. Kupy robi dziwne, ale pediatra twierdzi że ok (jak byłam prywatnie), na nfz zapytała się tylko czy robi zdrowe i normalne kupki. A jakie na MM to normalne? Ciągle mam nadzieję, że nie ma alergii ani skazy. My szczepiliśmy 5w1, a w przyszłym tygodniu pneumo, już się boję.... Mały mi ostatnio przepłakał cały dzień po szczepieniach, a zasnął dopiero wieczorem na noc :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, gratuluje Ci kochana. Długo czekałaś i masz swojego Ignasia.:) podobny jest do Ciebie nawet:) wracaj szybko do pełni sił.

‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ