X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk83 wrote:
    Kamcia przeslodki Piotruś, trzymamy kciuki za pomyślną wizytę:)

Haneczka, współczuję przeżyć. Pierwszy raz doświadczyłam okropnego traktowania w szpitalu po poronieniu.Totalny brak empatii, dorego wychowania. Położne i pielęgniarki naśmiewały się z nas, płaczących i nieszczęśliwych kobiet po stracie, to bylo straszne. Były nieczułe, oschłe i miały nas głegoko w d...

Podczas porodu i po sytuacja podobna, szkoda gadać. Nie rozumiem jak kobieta kobiecie może takim wilkiem być. One tam pracują jak za karę, oczywiście wierze, że są wyjątki. Ponoć na Karowej w Warszawie jest przyjazny personel, tak mi znajome opowiadały. Ja niestety ze względu na lekarkę rodziłam na Madalińskiego.

Mk, nadrabiam i odpowiadam na raty.:)

Widzę ze spotkało Cie podobne traktowanie w szpitalu. Szkoda, ze podejscie położnych ma tak wielki wpływ na nasze wrażenia z pierwszych dni zycia naszych dzieci. Wolałabym mieć lepsze wspomnienia. Mojemu Tomkowi tez się tam nie podobało. W domu jest grzeczny, śpi i daje mamie odpocząć :) A jak miewa sie Twój maluszek?

PS. Współczuję Ci tej sytuacji z teściem. Cokolwiek postanowisz jestesmy tu wszystkie z Tobą. :-*

mk83 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, to pewnie trądzik niemowlęcy. Ja juz na niego czekam. Nie uniknie się. ;) Mój Artek tez miał, więc to pewnie tylko kwestia czasu. Ale to minie samo.:)

Mówisz, ze Antoś zrobił sie niespokojny? Może juz dojrzał i sie nudzi?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi podmienił dziecko.

Zamiast trzech pobudek co 2,5h, mieliśmy dwie, co 4h.
    Teraz zamiast aktywności od 6 rano to dalej śpi.

Oczywiście w głowie milion myśli, czy wszystko w porządku.
    Zaraz pewnie da mi popalić.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:40

haneczka, bisacz, bbeczka91, agatia, mk83, martta, żabka04, Anulka01 lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Dzisiaj idziemy do domu! Aż się rozpłakałam ze wzruszenia jak pediatra oznajmiła, że możemy iść :) !
    Darusia ale super !!! :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piszecie, ze ktos Wam podmienił dziecko. ;) czyli nie przyzwyczajam sie do stanu obecnego.:P

U mnie względny spokój. Tomciu je i śpi. Najchętniej zasypia przy cycku i wtedy go odkładam do kołyski. Jak sie wierci, świetnie działają na niego wibracje w kołysce i w ten sposób zyskuję kilka minut dla siebie.;)

Prowadzę dzienniczek kp i karmiąc na żądanie zauważyłam pewną zależność. Ze maluszek je jedną pierś i wtedy co 2 godziny albo obie i budzi sie co 3h. A wieczorem najada sie na maksa z obu piersi i w ciemności potrafi spać nawet 4-5 h. Dużo sika i kupka wiec jestem spokojna, że sie najada. :)

Idę sie wykąpać i zjem śniadanie :) Starszak w żłobie, tatuś w usc, Tomasz śpi - zegarek tyka;) uciekam

PS. Jak sie miewają najświeższe weekendowe mamy? :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ktoś mi podmienił dziecko.

Zamiast trzech pobudek co 2,5h, mieliśmy dwie, co 4h.
    Teraz zamiast aktywności od 6 rano to dalej śpi.

Oczywiście w głowie milion myśli, czy wszystko w porządku.
    Zaraz pewnie da mi popalić.

Ulf u mnie dziś to samo. Normalnie jakbym czytała o nas :) może pogodą tak działa na dzieci?
    U mnie mała odlozona po karmieniu w nocy do łóżeczka zasypiala sama w ciągu 2 minut.
    Rano było stekanie na kupkę i pryki ale bez płaczu, a teraz grzecznie sobie śpi.

Boję się co będzie dalej bo o 11 jedziemy na zdjęcia i mam nadzieję ze się tam nie rozkreci. Może ja wybudze o 10 i przemecze przez godzinkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, mój też ma pryszcze, walczę od kilku tygodniu o jego piękną buzię :(

Dzień dobry,
    my już po karmieniu, Mały jadł o 8. ja jestem w trakcie swojego śniadania. Wkurzam się nadal o chrzest, musiałam wylać żale swojej Mamie i nadal mi smutno. Teściowie chcą zaprosić tyle gości, że nawet ich nie pomieścimy, a nie chcę robić w lokalu, nikt nie chce, bo przecież u nas są warunki. Takie warunki że ja będą z Małym na dole, w naszym mieszkaniu, a rodzina u teściów na piętrze.

Mały trochę marudzi, ale jakoś dam radę...
    czuję, że nagle postępuję inaczej, niż to sobie założyłam w ciąży.
    Miałam dziecku na tyle nie pozwalać, nie rozpieszczać, nie tulić na każdy kwik, nie nosić, nie robić kilometrów po mieszkaniu i ogrodzie, nie dawać smoczka i MM, nie spać z dzieckiem w jednym łóżku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:02

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zamierzam cały dzien odpoczywać i spaghetti :)

alinka, haneczka, mk83 lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin pewnie już po :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie glowa boli
    masakrycznie boli!!!zaczęło sie w nocy i trwa...wczoraj to samo :( ale wczoraj myslałam, ze stres, juz dziś nic nie mysle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

hahaha xD noo wy mamuski bardziej w tych tematach jestescie niz ja po 4 latach i sie czuje jak pierworodka masakra o.O a myslalam zemprzy drugim dziecku doświadczenie juz robi swoje a tu normalnie zdziwienie mnie ogarnelo ze takich rzeczy nie wiem :)

Ja dzisiaj jade na zdjecie szwow o 12, no ja sie czuje dobrze ci powiem przeciwbolowe bralam tylko w piatek k sobote pozniej juz w ogole chodzemfunkcjonuje i stwierdzilam ze straszenie druga cesarka zs to niemwiadomo jakie zlo to nie prawda bo po tym porodzie a porodzei z corka czuje sie jak nowo narodzona :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dziś mam w domu niemowlaka :-:)
    Trzymam kciuki z pykajace dziewczyny :)

haneczka, mk83, Sabina, martta, violett lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik
    nie martw, sie widac zycie i, dzieci weryfikuja nasze plany i zalozenia :) a ja moje dziecko, uwielbiam tulic nosic i lezc obok niego imco chwila calowac imdobrze mi z tym 2 lata na niego czekalam wiec mam wrazenie ze wszystko inne moze nie istniec glod, zmęczenie, nie przespane noce ale jest tak cudowny ze az mi sie plakac chce jak widze ta malutenka buzke i oczeta :)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, mnie już ręce opadają,tulę, noszę, kołyszę od 1,5 godz.

Dorwałam "Księgę rodzicielstwa bliskości" zaraz sobie poczytam co tam ciekawego Sears pisze, bo Mały drzemie na rękach :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia pokażesz nam jeszcze Ignasia?:) ja też zaraz wrzucę na fb Tomcia:) noworodki są śliczne i do schrupania. Ja uwielbiam głaskać małego po policzku i po owłosionej główce ;) i kocham jak na mnie śpi. :) <3

Foxik, wszystko co piszesz to tylko wyraz miłości i nie wiem czemu miałabyś tego oszczędzać dziecku. Mój tez ma smoka i czasem go ciumka, żebym ja mogła np zjeść. Glodna matka to gorsza alternatywa niż dziecko ze smoczkiem.:)

Zjadłam, Tomek placze, tak wiec cyc. 2 godziny z zegarkiem w reku;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, co niektórzy mogliby zarzucić mi rozpuszczanie dziecka :P

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to ze dasz smoczka to nie znaczy ze rozpuszczasz :) ja dawałam i byłam zadowolona. Jak skończył rok nagle porzucił smoczka na wieki i już nie ciumka :P ale nadal robi w pampersa :P nicholery nie możemy z mężem oduczyć tymbardziej, że jak wracamy do domu to kupa. Wieczorem też kupa :P a ja przez swój katar i zatkany kompletnie nic nie czuje :P

haneczka lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, a nie myślałaś o chuście?
    My się właśnie nosimy. Młody usypia momentalnie. Ja mam wolną rękę albo i dwie.
    Póki co 'umiem' jedno wiązanie, ale chcę żeby wpadła do mnie koleżanka konsultantka od chustonoszenia.
    A teraz siędze (tak trochę na leżąco) przy kompie, z młodym na piersi, w chuście.
    no i ręce odpoczywają od słodkiego ciężaru.
    no i można całować główkę non stop :)

mk83, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haneczka, co niektórzy mogliby zarzucić mi rozpuszczanie dziecka :P
    Spokojnie, dziadkowie i tak zrobią to za Ciebie nawet jak będziesz twardą matka. Wiec nie opłaca sie odmawiać sobie przyjemności tulenia dzidziulka:)

mk83 lubi tę wiadomość

‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ