X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mój reaguje na ciemno. Wczoraj jak nie mógł usnac pomogło zgaszenie światła, ale tak jak dziewczyny pisza-to zalezy od dziecka. Starajcie się wprowadzić wieczorne rytuały i powoli powinno być lepiej:)

Kurcze ten szum suszarki na yt jest genialny. Wczoraj cały dzień przenosiłam Młodego bo ryczal w nieboglosy. Dzisiaj odpalilam szum i najpierw leżał spokojnie jakieś pół godziny i oglądał ściany i swoje rączki a jak zaczął za bardzo wierzgac to wsadzilam go w tuliku i teraz ssie smoka i mruczy:) jeny jak dobrze! Nie będę miała bicepsów jak Pudzian!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:15

AJrin lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- położna nam powiedziała, że takie maluchy nie wiedzą kiedy jest dzien i noc co by się nie robiło. U nas w dzień też nie chodzimy na paluszkach a w nocy tylko lampka i cisza. Ewentualnie odkurzacz z yt włączony... Właśnie kp na żądanie nie jest tu ułatwieniem, bo Mała potrafi co godzinę jeść więc jak ją przebiorę i nakarmię trochę sobie postęka i za niedługo znów jest głodna. Zwykle jednak co 2-2,5 h. Mam jakieś załamanie chyba w sumie jest lepiej niż było bo wiemy jak ją wyciszyć, ale mimo wszystko odłożyć sie jej nie da więc ręce ciągle zajęte i spać się nie da...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mysza, dzieci nie wiedza i my je tego uczymy
    stad ja stawiam na różnice i widzę w Piotrusiu te różnice
    spanie w dzien w kołysce nawet inaczej wyglada bo np nie jest pod kołdra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok czyli jeszcze tak spróbować...dzięki
    jestem gotowa wszystkiego spróbować

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje tez ze Antoś łapie po mału zasadę dzien i noc. Nie chce zapeszyć ale w nocy nawet jak nie spi to sobie leży az zaśnie. Mam jedna maleńka lampkę kontaktowa i tylko ona jest w nocy zapalona. Nigdy w dzien ani wieczorem przed snem. Nawet jak inne lampki sie świeca to ta jedna przeznaczona jest na noc a jej kolor widać w łóżeczku... Wiec cos tam wychodzi chyba... Jednak zawsze jak sie cieszę to pózniej cos idzie nie tak :P

Próbuj Myszko wszystkiego co sprawia i Tobie i Zuzce radość. Z czasem bedzie rutyna i noce dłuższe :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba wytrwale i konsekwentnie działać
    my mamy małą porażkę z dziennym spaniem tzn zdarza się w bujaczku albo na kanapie-ale jest i ważne, że noc dobrze wygląda
    w nocy tez Piotruś potrafi szeroko otworzyć oczy i nie spać :) ale leży w kołysce czuje moja ręke, ale ma nadal ciemno i słowa nie usłyszy, dziś zasnął po 10 minutach
    sama w ciązy z Emilka dostałam tę rade-uczyć, ze dzień to dzień, a noc, to noc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wstaje co 2-2,5h w nocy... Nawet po butli mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:31

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zamówiłam wczoraj chuste macie moze jakas strone gdzie fajnie jest pokazane jak latwo i bezpiecznie zawiazać dziecko?

Oczywiscie boje sie tej chusty, ale warto sprawdzić.

Dzis natomiast zastanawiam się nad nosidełkiem http://www.smyk.com/babybjorn-nosidelko-ergonomiczne-we.html#review
    Jednak nie chce w nim trzymac dziecka do ok 3msc (wtedy chusta, później nosidło). Znacie moze jakies inne, sprawdzone nosidła?

Polecam YouTube. Jednak filmik lepszy niż zdjęcia.
    Ja i tak chce konsultantkę do domu.

A nosidło chcemy zamówić marsupi albo close caboo.
    To drugie wyglada jak chusta. Tylko daje ułatwienie.
    Oba są nazywane wyborem najlepszym z najgorszych jeśli chodzi o małe dzieci.
    Ale tez lepsze to niż złe zawiązana chusta. No i jasne ze doradcy chustowi nie powiedzą, ze nosidła są spoko ;)

My kapiemy Kosia codziennie. On lubi a ciepła woda jest dobra na brzuszek. No i nocki przesypia z pobudkami co 2,5h. Ale zdarzają sie niespodzianki jak dzis. Po 4 zamiast spać do 6:30 to wstał o 5.
    Akurat jak sobotni ranny dyżur jest M. Ale M nie ma.
    A ja nie mam już siły. Bo od 5 spał 50m około 7 (j z nim). A potem 15 minut koło 10. Akurat na śniadanie ;)
    Jeszcze potrzebuje 20m na umycie głowy ;)
    A właśnie przysypia w chuście.

Woli chustę niż na rękach.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:20

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    bo w dzień wiecej sie dzieje i wiecej ma mamy :)
    akurat hałas dnia dzieci lubia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rytuałów to w dzień nie opatulamy młodego. I nie ocieplamy łóżeczka. No i jest widno. A w nocy jedna lampka, ciepły termofor (ogrzewa łóżeczko w trakcie jak karmie), moja pysznie pachnąca bluza.
    Szumis jest w dzień i w noc.
    Budzi sie z reguły około 22, 1, 4 i potem od 6 czy 7 już jest aktywny do popołudnia z krótkim drzemkami (15-50m).
    No chyba ze zdecyduje już o 5 ze jest gotowy na nowy dzień :)

A i zaczął wydawac nowe dźwięki.
    Takie ładne :) glu, gli, bli. Takie słodkie :)
    Między płaczem a rykiem miłe dla ucha :)

kamciaelcia, mysza0406 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas najlepsze jest głośne gardłowe "a"
    tata sie smieje, ze Piotrus go wola ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:40

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja wróciłam z zakupów, dziecko nakarmiłam a teraz leżymy i się lenimy ;)
    tzn Mały chyba kupę ciśnie a to ciężka praca.

Mój mąż też zauważył że jak mu się akcja-ślinianki włączają ma wrażenie że Młody ulewa, takie dziwne dźwięki wydaje, później patrzymy na buziola i wszystko jasne.

Dla siebie znowu nic nie kupiłam! :/
    za to Maleństwu Babcia nakupowała ciuchów z pepco, że jak zobaczyłam jak się zagalopowała z zakupami, wzięłam jednego pajaca i jedną tetrę w koniki.

Męża wysłałam na zakupy, dziś na obiad paluszki rybne, mizeria i kuskus - perfekcyjna pani domu w kuchni, haha :D a później jedziemy do przyszłej mamy chrzestnej Filipka, oficjalnie prosić na chrzest ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon też będzie z Października. Z nudów zastanawiamy się nad zmianą imienia.M Maciek a może Tomek? Niech sie już urodzi, bo jeszcze go Fryderykem ochrzcimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle ucina mi posty. Wy tez tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka ucina gdy chcesz dać emotikone :)

Chyba taka telefonowa :D

No moj maz - gdy ciąża sie przedłużała- chciał nazwać syna Kordian :D ja z tego wszystkiego sama zaczęłam sie zastanawiać nad tym. Po czym oprzytomniałem o wróciliśmy do Antka :)

inzynierka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:16

mysza0406, stardust87, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf u nas 24, 2.30, 5 :D z tym ze usypianie czasem tez trwa.

Czy wasze pociechy tez nienawidzą zmiany pampersow? Szczególnie gdy sa niedojedzone...?

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, mój się na początku darł jakby go ze skóry obdzierali przy zmianie pampersa. Teraz tylko stęka i wierzga nogami ;D Maluszek śpi, ja odpoczywam z nogami wyłożonymi do góry po obiedzie ;)

mój też często przy wkładaniu do wanienki przy kapieli się wydziera, nie mam pojęcia czemu. Woda ma ok 38 st, zanurzam go stopniowo i powoli, dno wyłożone jest pieluszką, mówię do niego spokojnym głosem co się będzie działo. Jakieś pomysły?

‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ