X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tylko pierwsze 2-3 kąpiele płakał. Potem juz spokój l. Chyba nawet polubił... Zawsze gaszę światło i zapalam lampkę zeby sie relaksowal(kapiemy w sypialni na stelażu).
    No i nie moge pominąć ze tata zajmuje sie kąpielą. Ja jeszcze nie kapalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my kąpiemy razem i też się staram o relaksujący nastrój. Płacze przy wkładaniu, a jak już jest cały mokry (więc nie powinno być mu zimno), to spokojnie leży i mruczy, rozgląda się na boki.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces!!! Adaś karmiony o północy do 1:00 po czym spał do 4:00! Wcześniej 20:30, po czym kąpiel i przekąska o 21:00. Na razie porady konsultantki działają. Poprzednie noce to były pobudki co 2 godziny, co z karmieniem oznaczało dla mnie godzinny sen...

Krótko napisze co i jak.

Zważyła Adasia po czym go kilkakrotnie ważyła w trakcie, zeby widzieć ile zjadł. Na swoją wagę ma jeść troche ponad 100ml.
    Rady, które usłyszałam:
    - maluch sie dopiero uczy co to głód. Jesli je troche i co 1-2 godziny, to zrobi sie z niego przekąskowicz i tak sie bedzie na mnie paść całymi dniami. Chodzi nam o to, zeby sie najadal do sytości i robił miedzy karmieniami większe przerwy.
    - najważniejsze jest głębokie zassanie. Przystawiać człowieka do siebie( a nie siebie do człowieka) jak zrobi wielkie aaaa. Na aaaa czekam cierpliwie (to trudne) trzymając delikatnie za kark i jak jest aaaa to szybciutko buch do cyca.
    - karmie golasa w pieluszce. U nas jest w nocy 21-22st i to nie przeszkadza, bo ciepło idzie ode mnie ( gole cyce)
    - co 10 min odbekuję po czym przystawiam do tej piersi, która jest bardziej pełna (niekoniecznie na zmianę, chodzi o to, zeby piersi opróżniać i zeby mleko nie zalegało)
    - jak zaśnie i nie da sie przystawić, kładę na twarda, zimna powierzchnie (skórzana kanapa) - to go budzi. Tak do czasu aż po sesji kanapowej zupełnie odmówi karmienia
    - przy karmieniu budzić, łechtać pod bródką, pocierać stopy, machać ramionkiem. Niech je a nie śpi.

U mnie to to sprowadza karmienie do 1godziny, ale ma sie powoli skracać.

No i na razie efkty sa.

OK, to tyle na teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 14:18

AJrin, stardust87 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:21

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ulf u nas 24, 2.30, 5 :D z tym ze usypianie czasem tez trwa.

Czy wasze pociechy tez nienawidzą zmiany pampersow? Szczególnie gdy sa niedojedzone...?
    Mój jak go w nocy biorę na przewijak zamiast do cyca to głośno wyraża dezaprobatę. 'Matka, zajęłaś sie nie tym otworem co trzeba' :)

A w kąpieli sie uspokaja. I to nawet z ryku płynnie przechodzi do zdziwienia i ciszy :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, jak bujaczki-leżaczki polecacie? :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja mam taki zwykły leżaczek -bujaczek i bardzo jest przydatny. Ale nie chodzi nam o opcje bujania (bo tego małego nie uczymy )ale o samo leżenie -wkładamy dziecko do bujaczka i zabieramy ze sobą np na kanapę czy do kuchni
    Wiem ze juz niedługo przyda nam się do karmienia łyżeczka. Mały w lezaczku tez uwielbia spać -pewnie dlatego ze jest blisko nas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia właśnie o to mi chodzi, miałam kupowac bujany, ale jednak zrezygnowałam bo się tak nauczą i bez bujania nie poleżą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 16:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ale nózki w bujaczku ustawiasz i się nic nie buja
    U nas to się sprawdza bo tak naprawdę ma się gdzie dziecko odłożyć we własnym towarzystwie
    A potem będzie to nasze pierwsze krzesełko do karmienia

Aha
    Nawet bujaczek robił za fotel do oglądania tv :D stał na stole I dzidzia wszystko wisiała :D
    ?ale my nie bujamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie sama o 8:00 na siusiu. Adaś miał pieluszkę zmieniona o 6, ale ostatnie karmienie od 4-5:15, czyli rady konsultantki nadal działają... Wracam jeszcze kimac, skoro mały śpi :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu - Adaś drze sie bardzo przy przewijaniu, ale jak najedzony, to spokojniutki.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Próbuje sobie wyobrazić jak drze się ponad pieciokilowy noworodek :D

Behemottka, Ulfenstein lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, ładnie sie drze ;). Wcale nie głośno, tak szlchająco... Poza tym on jeszcze nie wrócił do wagi urodzeniowej ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, my w dzien ubieramy inaczej. W nocy opatulacz z misia, w dzien piżamka albo opatulacz bawełniany. W nocy śpi w naszej sypialni w co-sleeperze, a w dzien przy nas, w wózeczku, bo nasz wózeczek ma atest do spania całonocnego, albo na M. śpi, choć M. takiego atestu nie ma ;). No i w nocy cicho ciemno a w dzien telewizor, odgłosy, rozmowy itp.

Moze spróbuj karmić tam na maksa, jak opisałam wcześniej, moze nakarmiona bedzie spała dłużej? U nas na razie działa. W nocy budził sie na karmienie co 4 godziny! A wcześniej było co 1.5-2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 17:26

mysza0406 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bylismy od rana u tesciow bo maz pomagal ojcu drzewo ciac i rabac bo wiadomo tesc starszy to tyle sily nie ma juz, no i, oczywiscie moj starszak powsinoga zostal u dziadkowmi wroci jutro a z nami nasze beczace male drugie szczescie :) musimy dom z mezem ogarnac bo czasami jacys goscie moga sie jutro pojawic to nie mam zamiaru sie wstydzic bo taz to istny sajgon wszystko jest wszedzie o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Dobrze ze nie drze się jak baba :D

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, ze mam bujaczek o.O. Dzisiaj testujemy!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka

dzieki za rady wyprobuje bo moj tez budzi sie w nocy co 1,5-2 godziny

Behemottka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, gratuleję zdrowego maleństwa :)

U nas Antoś najładniej śpi w nocy bo ok 3h ale na noc odciągam mleko i karmimy butelką, wtedy je szybciej i prawie od razu usypia chociaż teź przy cycu i najlepiej mu ze mną w łóżku. Najgorzej jest popołudniu bo ciągle chce cyca, jak tylko go odłożę to płacze więc po karmieniu leży jeszcze na poduszce do karmienia blisko mojej piersi i jest wtedy spokojny. Ale nie ukrywam że to męczące bo nic nie mogę zrobić tylko ciągle z synkiem na kolanach, nawet teraz.

stardust87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy wytrzymujecie przy tym szumie suszarki?! Fakt, moje dziecko nie ryczy, ale ja cały wieczór będę leczyć ból głowy...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ