SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tylko pierwsze 2-3 kąpiele płakał. Potem juz spokój l. Chyba nawet polubił... Zawsze gaszę światło i zapalam lampkę zeby sie relaksowal(kapiemy w sypialni na stelażu).
    No i nie moge pominąć ze tata zajmuje sie kąpielą. Ja jeszcze nie kapalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my kąpiemy razem i też się staram o relaksujący nastrój. Płacze przy wkładaniu, a jak już jest cały mokry (więc nie powinno być mu zimno), to spokojnie leży i mruczy, rozgląda się na boki.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces!!! Adaś karmiony o północy do 1:00 po czym spał do 4:00! Wcześniej 20:30, po czym kąpiel i przekąska o 21:00. Na razie porady konsultantki działają. Poprzednie noce to były pobudki co 2 godziny, co z karmieniem oznaczało dla mnie godzinny sen...

Krótko napisze co i jak.

Zważyła Adasia po czym go kilkakrotnie ważyła w trakcie, zeby widzieć ile zjadł. Na swoją wagę ma jeść troche ponad 100ml.
    Rady, które usłyszałam:
    - maluch sie dopiero uczy co to głód. Jesli je troche i co 1-2 godziny, to zrobi sie z niego przekąskowicz i tak sie bedzie na mnie paść całymi dniami. Chodzi nam o to, zeby sie najadal do sytości i robił miedzy karmieniami większe przerwy.
    - najważniejsze jest głębokie zassanie. Przystawiać człowieka do siebie( a nie siebie do człowieka) jak zrobi wielkie aaaa. Na aaaa czekam cierpliwie (to trudne) trzymając delikatnie za kark i jak jest aaaa to szybciutko buch do cyca.
    - karmie golasa w pieluszce. U nas jest w nocy 21-22st i to nie przeszkadza, bo ciepło idzie ode mnie ( gole cyce)
    - co 10 min odbekuję po czym przystawiam do tej piersi, która jest bardziej pełna (niekoniecznie na zmianę, chodzi o to, zeby piersi opróżniać i zeby mleko nie zalegało)
    - jak zaśnie i nie da sie przystawić, kładę na twarda, zimna powierzchnie (skórzana kanapa) - to go budzi. Tak do czasu aż po sesji kanapowej zupełnie odmówi karmienia
    - przy karmieniu budzić, łechtać pod bródką, pocierać stopy, machać ramionkiem. Niech je a nie śpi.

U mnie to to sprowadza karmienie do 1godziny, ale ma sie powoli skracać.

No i na razie efkty sa.

OK, to tyle na teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 14:18

AJrin, stardust87 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:21

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ulf u nas 24, 2.30, 5 :D z tym ze usypianie czasem tez trwa.

Czy wasze pociechy tez nienawidzą zmiany pampersow? Szczególnie gdy sa niedojedzone...?
    Mój jak go w nocy biorę na przewijak zamiast do cyca to głośno wyraża dezaprobatę. 'Matka, zajęłaś sie nie tym otworem co trzeba' :)

A w kąpieli sie uspokaja. I to nawet z ryku płynnie przechodzi do zdziwienia i ciszy :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, jak bujaczki-leżaczki polecacie? :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja mam taki zwykły leżaczek -bujaczek i bardzo jest przydatny. Ale nie chodzi nam o opcje bujania (bo tego małego nie uczymy )ale o samo leżenie -wkładamy dziecko do bujaczka i zabieramy ze sobą np na kanapę czy do kuchni
    Wiem ze juz niedługo przyda nam się do karmienia łyżeczka. Mały w lezaczku tez uwielbia spać -pewnie dlatego ze jest blisko nas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia właśnie o to mi chodzi, miałam kupowac bujany, ale jednak zrezygnowałam bo się tak nauczą i bez bujania nie poleżą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 16:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ale nózki w bujaczku ustawiasz i się nic nie buja
    U nas to się sprawdza bo tak naprawdę ma się gdzie dziecko odłożyć we własnym towarzystwie
    A potem będzie to nasze pierwsze krzesełko do karmienia

Aha
    Nawet bujaczek robił za fotel do oglądania tv :D stał na stole I dzidzia wszystko wisiała :D
    ?ale my nie bujamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie sama o 8:00 na siusiu. Adaś miał pieluszkę zmieniona o 6, ale ostatnie karmienie od 4-5:15, czyli rady konsultantki nadal działają... Wracam jeszcze kimac, skoro mały śpi :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu - Adaś drze sie bardzo przy przewijaniu, ale jak najedzony, to spokojniutki.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Próbuje sobie wyobrazić jak drze się ponad pieciokilowy noworodek :D

Behemottka, Ulfenstein lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, ładnie sie drze ;). Wcale nie głośno, tak szlchająco... Poza tym on jeszcze nie wrócił do wagi urodzeniowej ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, my w dzien ubieramy inaczej. W nocy opatulacz z misia, w dzien piżamka albo opatulacz bawełniany. W nocy śpi w naszej sypialni w co-sleeperze, a w dzien przy nas, w wózeczku, bo nasz wózeczek ma atest do spania całonocnego, albo na M. śpi, choć M. takiego atestu nie ma ;). No i w nocy cicho ciemno a w dzien telewizor, odgłosy, rozmowy itp.

Moze spróbuj karmić tam na maksa, jak opisałam wcześniej, moze nakarmiona bedzie spała dłużej? U nas na razie działa. W nocy budził sie na karmienie co 4 godziny! A wcześniej było co 1.5-2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 17:26

mysza0406 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bylismy od rana u tesciow bo maz pomagal ojcu drzewo ciac i rabac bo wiadomo tesc starszy to tyle sily nie ma juz, no i, oczywiscie moj starszak powsinoga zostal u dziadkowmi wroci jutro a z nami nasze beczace male drugie szczescie :) musimy dom z mezem ogarnac bo czasami jacys goscie moga sie jutro pojawic to nie mam zamiaru sie wstydzic bo taz to istny sajgon wszystko jest wszedzie o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Dobrze ze nie drze się jak baba :D

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, ze mam bujaczek o.O. Dzisiaj testujemy!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka

dzieki za rady wyprobuje bo moj tez budzi sie w nocy co 1,5-2 godziny

Behemottka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, gratuleję zdrowego maleństwa :)

U nas Antoś najładniej śpi w nocy bo ok 3h ale na noc odciągam mleko i karmimy butelką, wtedy je szybciej i prawie od razu usypia chociaż teź przy cycu i najlepiej mu ze mną w łóżku. Najgorzej jest popołudniu bo ciągle chce cyca, jak tylko go odłożę to płacze więc po karmieniu leży jeszcze na poduszce do karmienia blisko mojej piersi i jest wtedy spokojny. Ale nie ukrywam że to męczące bo nic nie mogę zrobić tylko ciągle z synkiem na kolanach, nawet teraz.

stardust87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy wytrzymujecie przy tym szumie suszarki?! Fakt, moje dziecko nie ryczy, ale ja cały wieczór będę leczyć ból głowy...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ