X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece spać kolorowych snów i spokojnych nocek :)

Behemottka lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny przepraszam za długa nieobecność ale zle sie czułam w ostatnim czasie, jestem po USG prenatalnym przed ktorym strasznie sie denerwowałam jeszcze była obsowka około godziny, ale okazało sie ze wszystko jest dobrze maluszek rośnie, niestety nie dowiedzieliśmy sie co ma miedzy nożkami :D serduszko bije 152u/min. Lekarz kazał mi sie juz zastanowić nad tym zeby założyć szew jakos od 16-18 tygodnia.. A ryzyko porodu przedwczesnego mam 1:328. :)

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego ale gratuluje udanych wizyt :):) jutro postaram sie wstawić zdjecie bo dzisiaj juz padam ze zmęczenia. Dobrej nocy, chociaz pewnie jak to juz przeczytacie bedzie dzien :D

Bee85, Żabcia_, Behemottka, martta, Dzierzba, Anulka01, maluutka90, Pysiaczek89, violett, claudiuszek, YvonnElizabeth, mmargol lubią tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc mam nie jeść gazorobnych pokarmów, co by gazy nie psuły obrazu podczas jutrzejszego badania (w piątek)... i siedzę teraz dwie godziny po kolacji i marzy mi się kiszona kapusta... albo kapuśniaczek na żeberkach... albo taki bigosik cieplutki... Jejku, ja chyba zwariuję!

Macioszczyczka, maluutka90, YvonnElizabeth, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Oj tam najwyzej zrobi Ci dowcipne USG
    Dowcipne nie dowcipne. Ja po kapuście jestem bączalska, więc nie gwarantuje jak to będzie, kiedy każą mi zdjąć portki ;) Lepiej przeczekać. Będę gotowała kapuśniak w sobotę. Plan już jest... Jak fajnie!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zjem melona, melon chyba niegroźny...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa no i w końcu ten dzień, jednak nerwy są... wszystkim nam dzisiaj mamuśki powodzenia na badaniach ! :-)

inzynierka, Skali89, Behemottka, slodka100, mmargol lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znow mialam porabany sen... W sumie 2 i oba to byly wizyty u mojej gin :)
    Na pierwszej dzidzia w moim brzuchu raczkowala!!!:)
    I mialam cytologie :P tylko maz byl bardzo niegrzeczny podczas wizyty....
    I dzidzi miala 7,9cm :)

Przy drugiej wizycie badaly mnie jakies praktykantki i nic nie mowily powiedzialy ze dziecko ma 6 nog. Maz sie spoznil na wizyte a jak wszedl to z moja mama i jakims wujkiem a ja cala zalana lzami... Obudzilam sie to az pot lecial mi z kazdej strony!!!

POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!
    Nie stresujcie sie bo wszystko bedzie pieknke!!!:)
    Czekamy na relacje!:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 07:17

martta, AniaLewandowska, Behemottka, slodka100, mysza0406 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Położyłam die z bólem głowy a wstałam z jeszcze mocniejszym :-(
    Pije kawkę jak nie przejdzie bol to chyba będę zmuszona wziąść apap (na mnie nie działa tan lek :-().

Ksosia bidulko dziwny sen staraj się o nim zapomnieć no niestety będą nam dokucza dziwne sny.

Powodzenia na wizytach :-)
    Kurcze ja jeszcze 2 tyg muszę czekać a ciągnie się.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze do 14.03 czekam, miałam wcześniej iść, ale nie załapałam się na wolne miejsce, jestem ciekawa czy coś już będzie widać, czy z poznaniem płci będziemy czekać do połówkowego lub dłużej :(

• andzia821 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Gratuluję fasolek i dolaczam do Waszej grupy jesli moge :-D mam termin na końcówkę września :-D buziaki

xnw4s65g90ydlhqe.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:) dziś bez objawów wstałam na szcześćie:)

Ksosia możesz mi dopisać wizytę, kolejną mam 5.04

Miłego dnia dziewczynki ja zmykam do pracy a jutro genetyczne już nie mogę się doczekać:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac idę.. Słuchajcie, słuchamy Fasolka serduszka, po czym mąż mówi "poszukaj u mnie zobaczymy czy to nie jakaś ściema." Więc szukaliśmy dzidzia u małża w brzuchu:)... a tam szumy i burczenie. Nawet jego tętna nie znalazlam... chyba ma za dużo tłuszczyku;)

Dobranoc. Powodzenia na wizytach; ja tez mam dzisiaj/jutro - w piątek :). Aaaaaa! Trzymajcie kciuki!

AniaLewandowska, martta, Pauka, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :):):)
    Uśmiech po wczorajszym usg nie schodzi mi z twarzy :) jestem taka szczęśliwa, ze pomimo infekcji maluch był tak aktywny :)
    Cały czas gapie sie na zdjęcie a w głowie mam obraz tych malutkich, machających rączek i nóżek :)
    Dzień zaczęłam standardowo od bleeeee ;) ale dziś jakoś mnie to nie wzruszyło. Teraz sie zastanawiam, czy czasem nie skoczyć dziś na chwilkę do pracy ;) przy okazji do skarbówki złożyć PIT i do NFZ zmienić dane.
    A z drugiej strony marzy mi sie położyć jeszcze na chwilkę do łóżeczka.... Dziec już w szkole, M pojechał do pracy i znowu do 17 sama.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia821 wrote:
    Hej dziewczyny Gratuluję fasolek i dolaczam do Waszej grupy jesli moge :-D mam termin na końcówkę września :-D buziaki

xnw4s65g90ydlhqe.png
    Witaj, zapoznalas sie juz z 1 stroną naszego forum? Tam znajdziesz kilka przydatnych informacji.
    A suwaczek wklej w podpis:) Pozdrawiam.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

I znowu początek weekendu. Jak ten czas szybko leci.
    Powodzenia dla wizytujących.

Ksaosia też miałam dzisiaj sen.... Że już urodziłam dziecko. Córkę. We śnie miała już tak około miesiąca. Chciałam ją nakarmić p., a ona nagle zobaczyła, że małż je jabłko i je chciała. Dostała i zjadła! Potem osadziliśmy ją na kocyku, a ona zaczęła siadać, potem raczkować.... Wszystko tak szybko.

Ksosia, martta, mmargol lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Witam sie z rana :):):)
    Uśmiech po wczorajszym usg nie schodzi mi z twarzy :) jestem taka szczęśliwa, ze pomimo infekcji maluch był tak aktywny :)
    Cały czas gapie sie na zdjęcie a w głowie mam obraz tych malutkich, machających rączek i nóżek :)
    Dzień zaczęłam standardowo od bleeeee ;) ale dziś jakoś mnie to nie wzruszyło. Teraz sie zastanawiam, czy czasem nie skoczyć dziś na chwilkę do pracy ;) przy okazji do skarbówki złożyć PIT i do NFZ zmienić dane.
    A z drugiej strony marzy mi sie położyć jeszcze na chwilkę do łóżeczka.... Dziec już w szkole, M pojechał do pracy i znowu do 17 sama.

Ja też po wizycie, miałam ciężką noc... Cały czas myslałam o tych fikołkach rączkach i nóżkach mojej dzidzi... Piękne uczucie, i wrażenie i przez to nocka z głowy - za dużo wrażeń :D
    Dziś też jadę do pracy zawieść zwolnienie, przy okazji zobaczę się z moimi dzieciaczkami :) choć po cichu przyznam że jakoś mi nie tęskno do nich :D dobrze mi w domu, pomimo, że całe dnie siedzę sama, to czas leci mi szybciej niż jak chodziłam do pracy :)

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się też coś dziwnego śniło, obudziłam się i poszłam dalej spać i już mi z głowy uciekło. W ogóle jakoś dziwnie mi było po tym chińczyku wczoraj, w sumie takie żarcie nie jest na delikatne żołądki, ale na pewno grzechu warte :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Udanych wizyt wszystkim życzę!
    Niewyraźnie się dziś czuję kurczę, oby to tylko ciśnienie. Moje dziecko wczoraj o 20.00 gorączka 39,8 stopni. Dobrze, że byliśmy u teściów bo dostał napadu. Atak pierwszy raz od ponad miesiąca. Musiałam mu zrobić wlewkę Relsed, obniżyć gorączkę. Pogotowia nie wzywałam, przetrwaliśmy. Dziś wstał rano i nic mu nie dolega na razie, biega żwawo. Na 16 jedziemy do pediatry go skonsultować i umówić do neurologa. Zauważyłam już, że dużo lepiej oddycha przez sen mimo gorączki i jest w szoku, bo nie wiedział, że nos da się ładnie wydmuchać. Oby to był już koniec przygód.

maluutka90, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ