X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka ja odkąd nam pepco otworzyli tylko tam kupuję majciochy i skarpetki, co prawda po kilkudziesięciu praniach są okropne, ale nie są drogie chociaż :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem bo pracowałam kiedyś w pepco. Większość szmatek jak i te dla dzieci są na dłuższą chwilę bo po kilku praniach wyglądają strasznie. Prawda nawet tanio.

Ja musiałam majtochy zakupić bo niby 2 kg na plusie a wszystko się wzyna w ciało.
    Chyba puchniemy :-(

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno w ciazy mamy tendencje do gromadzenia wody w ciele, wiec to moze to?

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kilka cukierków skitells i mnie muli:-(:-(:-(
    A takie dobre kiedyś je pozeralam najwidoczniej mojemu bąbelkowi nie smakuje

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zjadłam kilka cukierków skitells i mnie muli:-(:-(:-(
    A takie dobre kiedyś je pozeralam najwidoczniej mojemu bąbelkowi nie smakuje
    Ja to co lubialam to teraz nie lubię.A to co nie lubialam to Kocham jeść

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez nie znalazlam dzialu ciazowego w C&A ani H&M. Swoje zakupy zrobilam w Camaeu czy jakos tak, tez mieli wyprzedaz i fajne tuniki :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDE spać .Jestem wykończona ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko bym żyła kebabem,sosem czosnkowym,pizza i mc Donaldem od niego staram się trzymać z daleka jeszcze w ciąży byłam raz na lodach bo nic nie mogłam zjeść byłam po obiedzie:-) ale na widok szyldu mc donald dostaje slinotoku na colę też się nie poniewam.
    Resztę jedzenia pchać w siebie bo trzeba jeść a na sieciowym żarciu nie można tak w ciąży:-(

inzynierka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja dzisiaj tez nie znalazlam dzialu ciazowego w C&A ani H&M. Swoje zakupy zrobilam w Camaeu czy jakos tak, tez mieli wyprzedaz i fajne tuniki :)
    w c&a to dwa wieszaki przy przymierzalniach byly na scisk, ale byl napis nad ze kolekcja ciazowa wiec akurat nie przeoczylam :) ooo tunike tez musze jakas kupic, z tego wszystkiego nie poszla nigdzie dalej jak do c&a i smyka, bo juz sie zmeczylam, A jaka promocje maja w camaieu? na wybrane rzeczy czy na wszystko?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w mc podobno jakaś nowa oferta teraz beconem :P

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś odwiedziłam aż cztery lumpki i się czułam zmęczona jak po całodniowym łażeniu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little nie powiem bo ja wcinam tylko big maci:-) tylko! Wrapy jeszcze ujdą a reszta nie robi na mnie wrażenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam lubię mcmuffiny z oferty śniadaniowej, ale komu by się chciało tak wcześnie wstawać?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ja tez big maki, wrapy spoko, ale lubie jeszcze mc chickena :D i frytyyyy, najlepsze fryty maja! a lody to mmmhmmm :) ocoty az nabralam na sama noc! :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam bardzo smakowała ostatnio kanapka drwala - przepyszna :)
    i z niezdrowości lubię megapocketa z KFC :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do KFC jak wchodzę to się kompletnie nie znam na tym żarciu i nigdy nie wiem co wziąść dlatego w mc mam sprawdzonego bóg maca i taki zestaw XXL pochłania bez problemu.
    Kiedyś zjadłam dwa zestawy ale zwykle matka tylko na mnie popatrzył i mówi że mam spust hahahha
    Ja dostaje slinotoku ale muli mbie pi tych skitellsach może jutro córkę zabiorę do galerii na mc Donalda i o pepco zachacze :-)
    Zostaje mi kanapka z serem żółtym hihi

Ania91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, co tu zaglądam to tylko tematy kulinarne;) no to ja sie tez pochwale: właśnie zjadłam sałatkę z KFC i hot wingsy.... Zaraz mi lepiej:)

Plamić juz nie plamie wiec trochę spokojniejsza jestem. Kaszel w końcu wykrztusny mi sie zrobił wiec tak jak pisałyscie od jutra drosetux albo stodal (nie wiem czy oba sa wykrztuśne?)

Strasznie Wam zazdroszczę tych ciuszków ciążowych... Ja nie wiem kiedy będę mogła iść do sklepu:( przez internet nie zamawiam bo ja muszę przymierzyć).

Gratuluje Wam cudnych maluszków! Zdjecia sa urocze:)

Strazaczka1990, bisacz, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze zę wszystkie "MAMY SAMAK NA MAKA" - ja muszę przyznać że po wizycie miałam jeszcze spraw kilka do ogarnięcia i też dziś zaliczyłam mc donalds - zestaw big mac za dyszke i do tego podwójne fryty.. Nazarlam sie tak ze do tej pory glodu nie czuje...!! A jakie pyszne!!! Mniam! <3
    Mysle,ze moja fasolka mi to wybaczy ;) ale jak to mówią szczęsliwa mama - szczesliwe dziecko :D
    A moje jak dalej bedzie tak fikać to coś czuje, że nieźle dostanę w kość :D

Po dzisiejszej wizycie podjelismy z mezem decyzje ze wykonamy poki co tylko usg genetyczne u innego lekarza koszt w Poznaniu tam gdzie robię to 230zł. Jeśli będzie coś niepokojącego to wykonamy badania z krwi. Ale dziś lekarz naprawdę dokładnie badał fasolkę i mówił, że póki co rośnie i wogóle wygląda wzorowo. On na wizycie sprawdzi mi też tą przyzierność karkową, ale zadecydowaliśmy z małżem że zrobimy jeszcze dodatkowo takie usg z tym certyfikatem.. Wolę mieć "pewność" z dwóch stron. A poza tym, że od strony męża wystąpiła dość nietypowa wada genetyczna to wolimy dmuchać na zimne. Choć mój lekarz prowadzący pomimo tego, nie widział powodów i wskazań żebyśmy musieli wykonywać takie badania dodatkowo..

Kseosia - poproszę o dopisanie wizyt - 17.03 prenatalne , 23.03 - wizyta :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny widze zę wszystkie "MAMY SAMAK NA MAKA" - ja muszę przyznać że po wizycie miałam jeszcze spraw kilka do ogarnięcia i też dziś zaliczyłam mc donalds - zestaw big mac za dyszke i do tego podwójne fryty.. Nazarlam sie tak ze do tej pory glodu nie czuje...!! A jakie pyszne!!! Mniam! <3
    Mysle,ze moja fasolka mi to wybaczy ;) ale jak to mówią szczęsliwa mama - szczesliwe dziecko :D
    A moje jak dalej bedzie tak fikać to coś czuje, że nieźle dostanę w kość :D

Po dzisiejszej wizycie podjelismy z mezem decyzje ze wykonamy poki co tylko usg genetyczne u innego lekarza koszt w Poznaniu tam gdzie robię to 230zł. Jeśli będzie coś niepokojącego to wykonamy badania z krwi. Ale dziś lekarz naprawdę dokładnie badał fasolkę i mówił, że póki co rośnie i wogóle wygląda wzorowo. On na wizycie sprawdzi mi też tą przyzierność karkową, ale zadecydowaliśmy z małżem że zrobimy jeszcze dodatkowo takie usg z tym certyfikatem.. Wolę mieć "pewność" z dwóch stron. A poza tym, że od strony męża wystąpiła dość nietypowa wada genetyczna to wolimy dmuchać na zimne. Choć mój lekarz prowadzący pomimo tego, nie widział powodów i wskazań żebyśmy musieli wykonywać takie badania dodatkowo..

Kseosia - poproszę o dopisanie wizyt - 17.03 prenatalne , 23.03 - wizyta :)
    A gdzie to robisz? Na Wojskowej?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Czy któraś ma niezgodność serologiczną? Tzn rh- a małż Rh +. Czy z doświadczenia możecie powiedzieć jak taka ciąża przebiega. Czytałam że w pierwszej ciąży to tylko dodatkowe badania i zastrzyki z immunoglobulina. Jutro mam wizytę, więc chyba będę mieć duuuuzo pytań :'(
    Ja mam - małż +. Immunoglobuline dostanę dwa razy. Pierwsza w 28 tygodniu i po porodzie. Pilnuj tego sama, bo to bardzo ważne, ale jak dopilnujesz, to nie masz sie czym martwić :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ