X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Czy któraś ma niezgodność serologiczną? Tzn rh- a małż Rh +. Czy z doświadczenia możecie powiedzieć jak taka ciąża przebiega. Czytałam że w pierwszej ciąży to tylko dodatkowe badania i zastrzyki z immunoglobulina. Jutro mam wizytę, więc chyba będę mieć duuuuzo pytań :'(

U mnie jest na odwrót ja mam Rh + mąż Rh -.
    Pierwsza ciąża jest ok.
    Przebiega prawidłowo. Dostaniesz zlecenie zrobienia na dzień dobry grupy krwi i badanie odczyn coombsa(przeciwciala). Potem w 28tc znowu będziesz badać odczyn coombsa czy nie ma przeciwciał.
    W karcie ciąży musi być napisane te grupy krwi wasze i zaraz po porodzie jeszcze na sali porodowke dostaniesz immoglobuline.
    Nic się nie dzieje ogólnie w ciąży.
    Moje dziecko otrzymało grupę krwi Rh 0.

Bardziej i to na przyszłość dla każdej która ma konflikt krwi w domu jeżeli poronisz ciaze i masz zabieg lyzeczkowania muszą ci podać koniecznie po zabiegu immoglobuline a jeśli poronisz ale sama się oczyścila to nie trzeba podawać immoglobuliny.

Nic ci nie będzie tylko pilnuj sama tej immoglobuliny bo różnie w szpitalu z nimi.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję malutka! Słodki widok :)

Syncio wreszcie zasnął, idę prasować dzieciowe ciuszki. Właściwie marzyłam, by ta chwila nigdy nie nadeszła, ale któż to za mnie zrobi? :) Pajaców i śpiochów i tak już nie prasuję, bo się zbuntowałam miesiąc temu, ale resztę tak. :)

Motywuje mnie fakt, że jutro wymoczę i wygrzeję dupkę w basenie. Ach! :D

maluutka90, Sabina, żabka04, Strazaczka1990, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie już po wizycie.
    Wyniki z moczu zle - liczne bakterie, białkomocz.
    Lekarz zlecił Duomox, bo nerki zaczęły mnie już bolec.
    Na szczęście z dzidiza ok :) popłakałam sie prawie na usg - tak machalo raczkami i nożkami, ze nie umiał go zmierzyć :) po zatrzymaniu ekranu udało sie - bobo ma 3,4 cm co odpowiada 10 Tyg i 2 dni. Poniżej wrzucam foto:
    36cf9cd9045ac8aem.jpg

violett, martta, mmargol, Anulka01, slodka100, Malutka92, bisacz, żabka04, Żabcia_, claudiuszek, Angela89, haneczka, maluutka90, Strazaczka1990, Dzierzba, A_n_k_a_80, megg, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, YvonnElizabeth, Gumcia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    mmargol! nie wiem, popraw mi humor! :)
    No to tak na przykład... :D
    http://iv.pl/images/29860783675121999679_thumb.jpg

Ksosia, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gluptas:)
    na szczescie maz nie narzeka, bo wie ze bylby to ostatni obiad w jego zyciu - w moim wykonaniu oczywisicie sasaaa :)

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił mój mąż. Cofnęli mi urlop na jutro. Muszę jechać busem, a on postara się.mnie odebrać. Przykro mi. Nie podpatrzymy dziecka razem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzwonił mój mąż. Cofnęli mi urlop na jutro. Muszę jechać busem, a on postara się.mnie odebrać. Przykro mi. Nie podpatrzymy dziecka razem :(
    :(
    A moze uda Ci aie nagranie zdobyc? To bylaby ogromna niespodzianka!

Sabina lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    O kurcze ale kijowo! :-( ale może rzeczywiście jak Ksosia mówi uda sie nagrać, a jak nie to duzo zdjęć niech zadrukuja, głowa do góry Sabinko

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:47

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) zapytam o nagranie :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A jest opcja żeby wziął na żądanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    A jest opcja żeby wziął na żądanie?
    U niego w firmie nie ma problemów z urlopem, chyba że jest taka sytuacja ze mają coś pilnego i po prostu jest konieczna jego obecność. Powiem Wam, ze prawo pracy jest tam.bardzo przestrzegane. Nie ma więc co przesadzać.
    Nasza córka dwa lata temu bardzo chorował, nim rozpoznali u niej refleks pecherzowomoczowodowy, co 6 tygodni ladowalismy w szpitalu. I mąż nigdy nie miał żadnych problemów, zawsze mówili, ze jak choroba dziecka to ma jechać. To samo potem z wizytami czy badaniami. Nigdy zadnych problemow. Potem zawsze pytali czy z małą lepiej. Moja szefowa nigdy nie potrafiła się tak zachowac.

bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak pomniejszyc zdjęcie??? kurde;c dodaje tu a tu do połowy urwane:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:07

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 5.37 cm :) ciąża starsza o tydzień ;o Ginka nazwała ją Wiercipiętka bo się wierciła na szystkie strony:) na koniec Nam pomachała i pokazała tyłeczek:) prawdopodobnie dziewczynka;D

OTO JA :

http://static.pokazywarka.pl/i/6386425/140550/img-20160303-185638.jpg

żabka04, Anulka01, AniaLewandowska, claudiuszek, violett, Angela89, bisacz, mmargol, slodka100, Skali89, haneczka, maluutka90, Malutka92, Żabcia_, Dzierzba, martta, Sabina, megg, A_n_k_a_80, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, YvonnElizabeth, Macioszczyczka, Gumcia, Broszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Czy któraś ma niezgodność serologiczną? Tzn rh- a małż Rh +. Czy z doświadczenia możecie powiedzieć jak taka ciąża przebiega. Czytałam że w pierwszej ciąży to tylko dodatkowe badania i zastrzyki z immunoglobulina. Jutro mam wizytę, więc chyba będę mieć duuuuzo pytań :'(

U mnie występuje nie zgodność ja mam A RH- mąż ma A RH+ w ciąży robione miałam tylko częściej odczyn coombsa. Po porodzie sprawdzali córki krew miała moją - czyli do konfliktu nie doszło i nie musiałam dostać immunoglobuliny. Teraz jest tak samo mam sprawdzany coombs i jak było coś było nie tak to wtedy zastrzyk. W pierwszej ciąży nie ma czymś się przejmować zbytnio.

inzynierka lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka- fajniutka WIercipiętka ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Popros lekarza o nagranie,chyba,ze robisz prywatnie usg to w rejestracji zapytaj czy jest mozliwosc nagrania filmiku. My wczoraj usg zrobilismy z nagraniem :-) za nagranie dodatkowa oplata 35zl (przecież nie ma nic za darmo..)

U mnie płytka jest za free:P czyli nie raz zdarzy się coś za darmo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z powrotem, tak się objadłam że nie mogłam się podnieść z tapczanu, musiałam się sturlać :P mąż swoją porcję zjadł do połowy, ja wszystko wsunęłam, trochę się martwię czy nie za ostre, ale może dzidziusiowi wyraziste smaki się wyrobią :D

gratuluję wszystkim uroczych maleństw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka faktycznie duża jest twoja niunia, gratuluję :)

Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jaki słodziak;D

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ