SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Czy któraś ma niezgodność serologiczną? Tzn rh- a małż Rh +. Czy z doświadczenia możecie powiedzieć jak taka ciąża przebiega. Czytałam że w pierwszej ciąży to tylko dodatkowe badania i zastrzyki z immunoglobulina. Jutro mam wizytę, więc chyba będę mieć duuuuzo pytań :'(

U mnie jest na odwrót ja mam Rh + mąż Rh -.
    Pierwsza ciąża jest ok.
    Przebiega prawidłowo. Dostaniesz zlecenie zrobienia na dzień dobry grupy krwi i badanie odczyn coombsa(przeciwciala). Potem w 28tc znowu będziesz badać odczyn coombsa czy nie ma przeciwciał.
    W karcie ciąży musi być napisane te grupy krwi wasze i zaraz po porodzie jeszcze na sali porodowke dostaniesz immoglobuline.
    Nic się nie dzieje ogólnie w ciąży.
    Moje dziecko otrzymało grupę krwi Rh 0.

Bardziej i to na przyszłość dla każdej która ma konflikt krwi w domu jeżeli poronisz ciaze i masz zabieg lyzeczkowania muszą ci podać koniecznie po zabiegu immoglobuline a jeśli poronisz ale sama się oczyścila to nie trzeba podawać immoglobuliny.

Nic ci nie będzie tylko pilnuj sama tej immoglobuliny bo różnie w szpitalu z nimi.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję malutka! Słodki widok :)

Syncio wreszcie zasnął, idę prasować dzieciowe ciuszki. Właściwie marzyłam, by ta chwila nigdy nie nadeszła, ale któż to za mnie zrobi? :) Pajaców i śpiochów i tak już nie prasuję, bo się zbuntowałam miesiąc temu, ale resztę tak. :)

Motywuje mnie fakt, że jutro wymoczę i wygrzeję dupkę w basenie. Ach! :D

maluutka90, Sabina, żabka04, Strazaczka1990, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie już po wizycie.
    Wyniki z moczu zle - liczne bakterie, białkomocz.
    Lekarz zlecił Duomox, bo nerki zaczęły mnie już bolec.
    Na szczęście z dzidiza ok :) popłakałam sie prawie na usg - tak machalo raczkami i nożkami, ze nie umiał go zmierzyć :) po zatrzymaniu ekranu udało sie - bobo ma 3,4 cm co odpowiada 10 Tyg i 2 dni. Poniżej wrzucam foto:
    36cf9cd9045ac8aem.jpg

violett, martta, mmargol, Anulka01, slodka100, Malutka92, bisacz, żabka04, Żabcia_, claudiuszek, Angela89, haneczka, maluutka90, Strazaczka1990, Dzierzba, A_n_k_a_80, megg, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, YvonnElizabeth, Gumcia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    mmargol! nie wiem, popraw mi humor! :)
    No to tak na przykład... :D
    http://iv.pl/images/29860783675121999679_thumb.jpg

Ksosia, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gluptas:)
    na szczescie maz nie narzeka, bo wie ze bylby to ostatni obiad w jego zyciu - w moim wykonaniu oczywisicie sasaaa :)

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił mój mąż. Cofnęli mi urlop na jutro. Muszę jechać busem, a on postara się.mnie odebrać. Przykro mi. Nie podpatrzymy dziecka razem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzwonił mój mąż. Cofnęli mi urlop na jutro. Muszę jechać busem, a on postara się.mnie odebrać. Przykro mi. Nie podpatrzymy dziecka razem :(
    :(
    A moze uda Ci aie nagranie zdobyc? To bylaby ogromna niespodzianka!

Sabina lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    O kurcze ale kijowo! :-( ale może rzeczywiście jak Ksosia mówi uda sie nagrać, a jak nie to duzo zdjęć niech zadrukuja, głowa do góry Sabinko

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:47

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) zapytam o nagranie :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A jest opcja żeby wziął na żądanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    A jest opcja żeby wziął na żądanie?
    U niego w firmie nie ma problemów z urlopem, chyba że jest taka sytuacja ze mają coś pilnego i po prostu jest konieczna jego obecność. Powiem Wam, ze prawo pracy jest tam.bardzo przestrzegane. Nie ma więc co przesadzać.
    Nasza córka dwa lata temu bardzo chorował, nim rozpoznali u niej refleks pecherzowomoczowodowy, co 6 tygodni ladowalismy w szpitalu. I mąż nigdy nie miał żadnych problemów, zawsze mówili, ze jak choroba dziecka to ma jechać. To samo potem z wizytami czy badaniami. Nigdy zadnych problemow. Potem zawsze pytali czy z małą lepiej. Moja szefowa nigdy nie potrafiła się tak zachowac.

bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak pomniejszyc zdjęcie??? kurde;c dodaje tu a tu do połowy urwane:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:07

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 5.37 cm :) ciąża starsza o tydzień ;o Ginka nazwała ją Wiercipiętka bo się wierciła na szystkie strony:) na koniec Nam pomachała i pokazała tyłeczek:) prawdopodobnie dziewczynka;D

OTO JA :

http://static.pokazywarka.pl/i/6386425/140550/img-20160303-185638.jpg

żabka04, Anulka01, AniaLewandowska, claudiuszek, violett, Angela89, bisacz, mmargol, slodka100, Skali89, haneczka, maluutka90, Malutka92, Żabcia_, Dzierzba, martta, Sabina, megg, A_n_k_a_80, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, YvonnElizabeth, Macioszczyczka, Gumcia, Broszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Czy któraś ma niezgodność serologiczną? Tzn rh- a małż Rh +. Czy z doświadczenia możecie powiedzieć jak taka ciąża przebiega. Czytałam że w pierwszej ciąży to tylko dodatkowe badania i zastrzyki z immunoglobulina. Jutro mam wizytę, więc chyba będę mieć duuuuzo pytań :'(

U mnie występuje nie zgodność ja mam A RH- mąż ma A RH+ w ciąży robione miałam tylko częściej odczyn coombsa. Po porodzie sprawdzali córki krew miała moją - czyli do konfliktu nie doszło i nie musiałam dostać immunoglobuliny. Teraz jest tak samo mam sprawdzany coombs i jak było coś było nie tak to wtedy zastrzyk. W pierwszej ciąży nie ma czymś się przejmować zbytnio.

inzynierka lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka- fajniutka WIercipiętka ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Popros lekarza o nagranie,chyba,ze robisz prywatnie usg to w rejestracji zapytaj czy jest mozliwosc nagrania filmiku. My wczoraj usg zrobilismy z nagraniem :-) za nagranie dodatkowa oplata 35zl (przecież nie ma nic za darmo..)

U mnie płytka jest za free:P czyli nie raz zdarzy się coś za darmo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z powrotem, tak się objadłam że nie mogłam się podnieść z tapczanu, musiałam się sturlać :P mąż swoją porcję zjadł do połowy, ja wszystko wsunęłam, trochę się martwię czy nie za ostre, ale może dzidziusiowi wyraziste smaki się wyrobią :D

gratuluję wszystkim uroczych maleństw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka faktycznie duża jest twoja niunia, gratuluję :)

Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jaki słodziak;D

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ