X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    kurde ja prawie 1,5 na minusie, a nie wymiotuję :( nawet jak w zeszłym roku roku przygotowywałam się do maratonu to nie zeszłam do takiej wagi.
    jem sporo, tak sądzę. bułka na śniadanie, potem jogurt z płatkami, potem lunch, obiad z M, na kolację jakaś kanapka. w przerwach kawałek ciasta ze szklanką mleka, owoc.

brzuszek mi się troszeczkę zaokrąglił. ale wolałabym, żeby ta waga mi nie spadała.

ciśnienie 100/60 też nie pomaga cieszyć się 'wiosną' :P
    ja mam 2 kg na minusie bez wymiotowania, wiec chyba czasem musi sie tak zdarzac :) brzuszek sie zaokragla, wiec musi byc oki :)

Żabka gratuluje dobrego wyniku! :)

Dzierzba najgorsze juz za Wami, synek rozbrykany w domku najszybciej wroci do normy :)

Anulka, nie martw sie, w razie co zadzwon do lekarza, oceni sytuacje ;)

U mnie pogoda tez jak pod psem, kobieta w pracy mnie zdenerwowala mocno, juz nie mowiac ze od samego rana jej perfumy mnie draznily ze z pokoju uciekalam, ja nie wiem ile musiala tego na siebie wylac, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.

Powodzenia dla wizytujacych!

nick nieaktualny, Ulfenstein lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, ale super ze juz zaczyna chodzic, gratuluje! :D ja powera do sprzatania nie mam, wrecz przeciwnie...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to witam sie z Wami w juz 15 tygodniu :D jupijajej! :D

claudiuszek, haneczka, Dzierzba, nick nieaktualny, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kup sobie syrop homeopatyczny drosetux ???:-)

Pożarlam 3 kawałki ciasta Raffaelo od mamy :-) Mąż zameldował że mu nie smakuje i sama muszę go zjeść:-(

Cukry po obiedzie 107 yeeeee
    Mogę nugetsy z mizeria jeść :-)

Ja też się cieszę że wyniki ok.
    Może ja nie mam cukrzycy a diabetolog lubi mieć władze nad ciężarnymi????? Hahah

Strasznie mnie głowa boli chyba faktycznie problem z ciśnieniem jest:-(
    Na drzemke nie pójdę bo nie mam kiedy sałatkę muszę zrobić tzn warzywa ugotować;-( ale se wymyśliłam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wstaje... Nieeeee chceeee do praaacyyyy...

Zooooooostannnnnnnn!!!!!!:-)

Behemottka, nick nieaktualny, mmargol lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zooooooostannnnnnnn!!!!!!:-)
    Niedobra Ty! Ktoś musi pracować, zeby spac mógł ktoś;)

haneczka, mmargol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia, mmargol gratki z okazji 15tc :-)

Haneczka zazdraszczam wypadu. Zdaj relacje jak tam pobyt jakąś rekomendacja?????
    Należy Ci się jedz odpoczywaj:-) sama w dupe w troki bym zabrała :-)
    Co do kamieni nie mam pojęcia na miejscu ci powiedzą ewentualnie w necie poczytaj może coś piszą.....

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, lepiej to sprawdź, albo policz, czy przypadkiem dzisiaj nie miałabyś miesiączki. Bierzesz coś homeopatycznego na ten kaszel? Trzymaj się dzielnie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, padam i jest mi źle na duszy, przeszukałam kilka lumpeksów i nic nie znalazłam dla siebie, w jednym co prawda był dział ciążowy, ale spodnie jak dla dzieci kwiatów albo za duże, mam nadzieję że te gatki co czekają na mnie w paczkomacie będą dobre :P
    mam okrutną chęć na chińszczyznę i się tak zastanawiam czy kazać mężowi nadkładać drogi, żeby tylko zaspokoić moją chęć?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    W końcu będziemy musieli powiedzieć o ciąży. ..ja mamy nie mam, z ojcem juz praktycznie nie mam kontaktu, wiec zostali bliskie wujostwo oraz teściowie. Ciotka ma za 13 dni urodziny wiec wyślę jej kartkę ze zdjęciem dzidziusia. Część rodziny juz o wszystkim się dowie. Mam mały problem z treściami (choć teściowej delikatnie mówiąc nie lubię ). Mieszkają daleko (600km)wiec dowiedzą się na odległość. W ciąży z Emilka wysłałam im takie kartki dla przyszłej babci i diadka z wierszykiem oraz do paczki dołączyłam moja naleweczke aroniowa. Teściowa uwielbia a ja w tym roku zapas zrobiłam. Teraz też wyślę flaszunie na świętowanie z okazji dobrych wieści ale nie mam totalnie pomysłu co jeszcze? ?macie jakieś pomysły? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Mnie tu sie kilka osób kojarzyło ze znajomymi z Polski, a najbardziej Foxik, bo mam taka bardzo dobra koleżankę, rudzielca i liskowatą z pewnych przyczyn nomenklaturalnych, ale już ustaliłam, ze zbieżność przypadkowa :). A Foxik to nawet nie wiem, czy ruda :)
    ja jestem mała i ruda :) tzn teraz mam spore odrosty, ale wkrótce wracam do żywego koloru :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Izunia, mmargol gratki z okazji 15tc :-)

Haneczka zazdraszczam wypadu. Zdaj relacje jak tam pobyt jakąś rekomendacja?????
    Należy Ci się jedz odpoczywaj:-) sama w dupe w troki bym zabrała :-)
    Co do kamieni nie mam pojęcia na miejscu ci powiedzą ewentualnie w necie poczytaj może coś piszą.....

Ledwo się męża doprosiłam, żebyśmy gdzieś pojechali, bo już mam dosyć siedzenia w domu (od listopada 2014!!!). On najchętniej by się nigdzie nie ruszał , bo ciągle pracuje, a w weekendy to do teściów, to do rodziców, to święta, to znajomi. I ja go rozumiem, ale mam już kwadratową głowę. :P I dobrze, że się uparłam, bo czeka mnie kolejne 6 miesięcy plus rok. ? O ja cież pierniczę. :P Czasem marzy mi się, żeby pójść za niego do pracy, ładnie się ubrać, popijać kawkę przed komputerem i potem paść "ze zmęczenia" :P
    Hotel nazywa się greno. Powiem, jak było. To jedyny hotel w programie menu bez glutenu w okolicy.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wstaje... Nieeeee chceeee do praaacyyyy...
    no właśnie, już cię miałam budzić ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, ale wyrwałaś do przodu :D Gratuluję nowego tyg.

mmargol lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nasivin i marimer hipertoniczny, no i inhalacje i maść majerankowa pod nos. Musimy przetrwać pierwsze dni i później będzie lepiej.

Trzymam kciuki za Martynkę. :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dziewczyny
    W końcu będziemy musieli powiedzieć o ciąży. ..ja mamy nie mam, z ojcem juz praktycznie nie mam kontaktu, wiec zostali bliskie wujostwo oraz teściowie. Ciotka ma za 13 dni urodziny wiec wyślę jej kartkę ze zdjęciem dzidziusia. Część rodziny juz o wszystkim się dowie. Mam mały problem z treściami (choć teściowej delikatnie mówiąc nie lubię ). Mieszkają daleko (600km)wiec dowiedzą się na odległość. W ciąży z Emilka wysłałam im takie kartki dla przyszłej babci i diadka z wierszykiem oraz do paczki dołączyłam moja naleweczke aroniowa. Teściowa uwielbia a ja w tym roku zapas zrobiłam. Teraz też wyślę flaszunie na świętowanie z okazji dobrych wieści ale nie mam totalnie pomysłu co jeszcze? ?macie jakieś pomysły? ?
    Myśmy zadzwonili i była taka radość, ze sami jakaś dziesięcioletnia naleweczki otworzyli:). Nic żeśmy nie słali.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni nie mają takiej nalewki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Anulka kup sobie syrop homeopatyczny drosetux ???:-)

Pożarlam 3 kawałki ciasta Raffaelo od mamy :-) Mąż zameldował że mu nie smakuje i sama muszę go zjeść:-(

Cukry po obiedzie 107 yeeeee
    Mogę nugetsy z mizeria jeść :-)

Ja też się cieszę że wyniki ok.
    Może ja nie mam cukrzycy a diabetolog lubi mieć władze nad ciężarnymi????? Hahah

Strasznie mnie głowa boli chyba faktycznie problem z ciśnieniem jest:-(
    Na drzemke nie pójdę bo nie mam kiedy sałatkę muszę zrobić tzn warzywa ugotować;-( ale se wymyśliłam :-(

Żabka! Przestrzegam Cię kobieto. Cukier! :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Niedobra Ty! Ktoś musi pracować, zeby spac mógł ktoś;)

Powiało Williamem Shakespearem :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się poprosić męża o chińczyka:D
    i jak tu nie tyć? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 16:27

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ