X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja po długiej nieobecności :)

Napiszę szybko bo czasu brak totalny. 26.09 - zakupy z mamą godzina 12 w południe odeszły wody O_o ZGROZO totalny szok bo nie byłyśmy przygotowane, o 21:20 na świat przyszła nasza córcia Malwina 2600 i 52 cm poród cc ze względu na zanik tętna przy skurczach - szybka akcja - okazało się że mała owinięta pępowiną w dość dużym stopniu :( Na 5 dobę wypis do domku.

Mała rośnie ciąga cyca karmienie na żądanie, ja powoli dochodzę do siebie jestem zmęczona ale prze szczęśliwa a nasz młody tatuś wyjechał za granicę na zarobek.

acc870b4241f0fe5med.jpg

Pozdrowienia ciotki :*

Uciekam bo głodomorra się właśnie obudziła :)

Madziuuuula, Skali89, kamciaelcia, Sabina, agatia, żabka04, Anulka01, bisacz, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie do slodyczy nie ciagnie xD chyba zapas z ciaxy mi zostal ;) na szczescie nie jestem fanem slodyczy ;p

Moj glodomor znow wisi na cycku a reszta ekipy je spozniony dzjs rosol

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Melduje się w 2 dobie. Jest ok, mały od 4 e nocy jest ze mną. Wisi na cycu non stop. Nie płacze, grzeczny i kochany. Pozdrawiam :*

kamciaelcia, żabka04, Madziuuuula, alinka, Anulka01, bisacz, Sabina, bbeczka91, AJrin, stardust87, haneczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia znad morza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:08

inzynierka, żabka04, alinka, Anulka01, Sabina, Madziuuuula, LewandowskaAnna, bbeczka91, martta, haneczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Violett, on przysypia bo mu dobrze i sie nie najada. Postaraj się budzić śpiocha, żeby aktywnie ssał i np przewijaj pomiędzy kp z jednej i drugiej piersi to sie rozbudzi i zje drugą. U mnie jest też tak, ze jak pozwolę Tomkowi zasnąć po jednej piersi to budzi sie głodny już za 1,5h

Dokładnie to samo poleciła konsultantka laktacyjna. Jej metoda na niespanie to karmić golasa i jak przyśnie to kłaść na twardej, zimnej powierzchni, u nas to skórzana sofa. Troche mi sie serce kraja, jak go tak budzę, ale to dla jego dobra...

Dziewczyny - od kiedy można zacząć podawać ściągnięte mleko? M chce mnie wyręczać w niektorych nocnych karmieniach - pewnie jednym na noc, E bo inaczej mi piersi nie wytrzymają. Konsultantka twierdzi, ze od 4 tyg, jak sie unormuje KP, ale widzę, ze Wy dokarmiacie z butli? Sa jakies problemy? I od razu w butli dać jednorazowa dawkę, czy wprowadzać pomalutku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 18:27

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka ja podaje okazyjnie tylko jak muszę wyjść z domu dłużej niż 2 godziny i mąż musi coś dziecku dać do zjedzenia ;)

a Twój Adaś tak dużo je? Wiem, że ważyłaś go przed i po jedzeniu. To ile przybiera po takim jednym karmieniu?

my dzisiaj byliśmy cały dzień u moich rodziców i moje dziecko cały dzień przespało. Nie wiem co nas czeka w nocy dzisiaj. Moja mama ma magiczne ręce, co brała płaczące dziecko to mijało 5 minut i spała jej na rękach. Nawet odłożona na kanapę spała dalej! Mi się takie rzeczy nie udają :(

AJrin, haneczka lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dokładnie to samo poleciła konsultantka laktacyjna. Jej metoda na niespanie to karmić golasa i jak przyśnie to kłaść na twardej, zimnej powierzchni, u nas to skórzana sofa. Troche mi sie serce kraja, jak go tak budzę, ale to dla jego dobra...

Dziewczyny - od kiedy można zacząć podawać ściągnięte mleko? M chce mnie wyręczać w niektorych nocnych karmieniach - pewnie jednym na noc, E bo inaczej mi piersi nie wytrzymają. Konsultantka twierdzi, ze od 4 tyg, jak sie unormuje KP, ale widzę, ze Wy dokarmiacie z butli? Sa jakies problemy? I od razu w butli dać jednorazowa dawkę, czy wprowadzać pomalutku?
    My czekaliśmy miesiąc, bo ja sie bałam ze coś zaburze. Podaliśmy butle ze trzy razy, żeby zobaczyć czy Kostek umie. I czy mu umiemy. Teraz mrożę i jakoś wkrótce rozmrozimy jedna porcje na próbę.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest jakiś moment od kiedy można podawać sciągnięty mleko?? Ja podaje od pierwszych dni, moje piersi najpierw nawet poznały laktator o jakich zaburzeniach mówicie?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    to jest jakiś moment od kiedy można podawać sciągnięty mleko?? Ja podaje od pierwszych dni, moje piersi najpierw nawet poznały laktator o jakich zaburzeniach mówicie?
    Ja się bałam po prostu ze jak zacznę ściągać to albo cycki bedą produkować za dużo oni eksplodują albo bedą produkować za mało dla młodego.
    Bałam sie ze zrobię to nieumiejętnie i głupio. Nie wiedziałam czy przed karmieniem trochę, czy po do cna, czy jak
    I tyle. Po prostu mój strach.

Wiec chciałam poczekać aż sie trochę unormuje laktacja.
    No i bałam sie ze jak młody spróbuje butli to sie wypnie na cyca.

Ja ogólnie jestem strachliwa.

Wiec chodziło mi o zaburzenie laktacji. Ale jest wszystko wporzo.
    Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że nie ma co robić zapasów mleka jeżeli karmicie też piersią, smak mleka też się zmienia. Martyna np nie chciała zbytnio "starszych" mlek mimo że nie karmiłam ją piersią.

Padam na twarz, mieliśmy gości a teraz jeszcze zachciało mi się sushi więc z Kubą na ręku ( bo mu się zachciało płakać i być nie odkładalnym) robiłam sushi, a teraz dzieciarnia śpi a ja mam chwile dla siebie i męża :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zdecydowaliśmy że wracamy we wtorek

Sabina, żabka04, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś byliśmy u mojego Taty na urodzinach. Filipek był niezwykle grzeczny, nie grymasił tak dużo i był na rękach u każdego, a przyszły tatuś chrzestny nawet utulił do drzemki i razem sobie poleżeli po podwieczorku ;)

płacz włączył się dopiero jak silnik zgasł pod naszym domem ;D ma wyczucie chłopak, na szczęście wieczór szybko zleciał, przyszła pora na mleczko i po nie małej walce Maleństwo śpi ;) a ja przemierzam allegro w poszukiwaniu sukienki na chrzciny ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dzieci tak maja.
    U nas dzis był mój brat z żona. Kosio grzeczniutki, a nie spał! Leżał sobie, gadał coś, potem chciał na raczki :)
    Wyszli i cyrk ;)

I dzis mieliśmy wagę iście promocyjna 3995!
    4kg! Jak to dobrze ze on tak ładnie rośnie :)

M stwierdził ze musi go cześciej nosić, bo ręce nieprzyzwyczajone i szybko bolą. Krócej daje radę nosić niż ja ;)
    Huehue :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfi bo w tym sporcie, znaczy dźwiganie naszych słodkich ciężarów to mamy są dlugodystansowcami ;)

Mi się zapowiada ciekawa noc. Karol cały dzień prawie nie spał, brzuch go boli i robi kupki w pięknym zielonym kolorze. A ja nie wiem po czym ta zieleń???
    Mąż zaraz jedzie. Zostanę sama na placu boju, oby nic była łaskawa

Kamcia zazdroszczę wyjazdu. Ja już pkanuje z mężem wyjazdu wiosną. Żeby tylko dzieci były zdrowe, bo ja już tak strasznie tęsknię za górami :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synek o 21 mial kąpiel, pozniej jedzonko i okolo 21.45 poszedl spac i poki co jeszcze spi, sukces 2 godzinki mo ciekawe koedy glodomora obudzi chec jedzenia i przytulenia sie do cyca  :)

haneczka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzien spokojnie minal, byl indycent kolki 2-3razy, ale poza tym troche pospal, ale teraz obudzil sie nakarminie i jakas,masakra, placz i brak checi jedzenia pomimo glodu, ehhbh :-\ a tak dobrze sie zapowiadalo, my narazie bez odwiedzin, bo jak maly dostaje swojego ataku to nie da rady .....
    Maly o dziwo po jedzeniu wcale nie mysli isc spac teraz,ja ściągam to.az go ma ogarnąć, ale bozew nocy jak maly nue zasypia zaraz po jedzeniu to juz wkurzony jest, jezu Ci faceci. Pierwotne instynkty jak u niemowlaka spać i jeść i jak juz cos nie tak to złość :-\ wkurza mnie jak nic wtakich sytuacjach!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 01:59

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka latwo was nadrobic dzis :)
    My wczoraj u teściów i tez tesciowa ma rece jak u Alinki spal az nadto.
    Teraz nocne karmienie i boję się czy zasnie po.
    Kamcia super zawsze dluzszy weekend.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Widzę ze dzieci tak maja.
    U nas dzis był mój brat z żona. Kosio grzeczniutki, a nie spał! Leżał sobie, gadał coś, potem chciał na raczki :)
    Wyszli i cyrk ;)

I dzis mieliśmy wagę iście promocyjna 3995!
    4kg! Jak to dobrze ze on tak ładnie rośnie :)

M stwierdził ze musi go cześciej nosić, bo ręce nieprzyzwyczajone i szybko bolą. Krócej daje radę nosić niż ja ;)
    Huehue :)
    trzeba byłoby częściej w gości jeździć lub zapraszać ;)
    więc może za tydzień na chrzcinach nie będzie tak źle??

Mój też marudzi że ciężki Filip jest, a niby tylko 4,5 kg ;D
    jak ważył jeszcze w granicach 3,5-4 kg to mu powtarzałam, że przecież niektóre noworodki tyle mają, a nasz ma dopiero 2 miesiące..

My po pierwszym karmieniu, obudził się co prawda przed 2. ale najpierw beknąć sobie nie chciał, a jak odłożyłam już odbeczanego i poszłam butelkę wymyć wszczął alarm że chce na rączki, no i pełnia szczęścia bo się wtulić już mógł i zasnął ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A moj synek o 21 mial kąpiel, pozniej jedzonko i okolo 21.45 poszedl spac i poki co jeszcze spi, sukces 2 godzinki mo ciekawe koedy glodomora obudzi chec jedzenia i przytulenia sie do cyca  :)
    Taka okazja a Ty nie nadrabiasz snu?
    U nas rekord spania - ponad 4h!
    Kończę karmić i liczę na kolejne 4h.
    Zobaczymy co w planach ma królewicz :)

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prezes postanowił nie dać spać matce:-(
    O 18:30 miał kąpiel + mm
    Spał do 21.
    Potem cyc na śpiocha obudził się o 23:30.
    Cyc pobudka o 1.
    Dwa cyce pobudka o 2.
    Dwa cyce głodny nadal, ogromna kupka i Nie zamierza iść spać!:-(

Matka ma przerwe na wczesne śniadanie dziś serwują u mnie biszkopty z wodą:-)

A prezes sobie leży obczaja pokój

Wczoraj byli goście, chrzestny juniora.
    Było fajnie.
    Córka dostała prezent z okazji strasznej siostry.
    Była w jakimś tam stopniu zainteresowania, była taka dumna.
    Choć dla niej najważniejsze że przyjechała kuzynka tak się polubily :-)
    Mój mąż mnie zaskoczył bo podczas rozmowy o wstawaniu,przebierańców dziecka w nocy stwierdził ze podziwia swoją żonę bo on by nie dał rady wstawać co godzinę machać cyckami i oczy mieć na zapałki jeszcze w dzień biegać jak się jest nie wyspanym.
    Wow!!!!!
    Aż niedowierzalam.......

Aaaaaa i mój junior tez stwarzal pozory jakie on grzeczne dziecko.
    Przed wyjściem gości pokazał jak płacze a jak tylko wyszli zaczęło się :kolki:-(???

‹‹ 2631 2632 2633 2634 2635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ