X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry
    Jeszcze nie pada -spacer przecież musi być zaliczony
    Piotruś praktycznie nie zauważył zmiany miejsca
    okaże się po powrocie
    Pewnie jutro z rana wyruszamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój często w dzień nie chce spać, a w nocy i tak się dwa razy budzi, poza tym boję się o te cukry i tą śpiączkę niemowlęcą - nastraszyli mnie skutecznie o.O ale niech je moja pyza mała ;)

jak ja wczoraj rozmawiałam z teściową to mi opowiadała, że mąż w wieku 3,5 m-ca dostawał już zupki przecierowe, bo ona musiała wrócić do pracy, albo pediatra kazała banany podawać ucierane, bo robił 13 kupek na dobę, to się cieszę że żyjemy w bardziej ogarniętym świecie o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Magdziulla
    Wiem wiem ze takich rzeczy nie mówi się na głos :D zanim jednak napisałam to odpowiednio splunelam
    Kamciu niesłusznie posądzasz mnie o altruizm, a ja zwyczajnie, bezczelnie zazdroszczę. My w większości słuchamy pięknych arii na okrągło, a tu przychodzi taka Kamcia w nocy i pisze, że jej dziecko mało płacze;) no zjemy Cię, pożremy, pokąsamy;);) a serio to dobrze, że Ci się grzeczny Piotruś trafił niech splunięcie podziała i tak zostanie.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wes twojego M do lekarza wyslij to nie jest normalne. A żółć to moze cos z watroba trzustka. Niech koniecznie badania i usg zrobi.
    Mi ostatnio sie snilo ze moj M w gabinecie zemdlal i sie walnął w glowe upadajac a ja nie mialam sily go podtrzymać wolalam pogule o pomoc niech karetke wzywa a ta wolnymi ruchami se paznokcie malowala i z fochem zaraz zaraz. Jeny jak ja ryczalam przez sen i jeszcze pozniej z 20 min sie uspokoić nie mogłam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ja mam plan od 5 msc tj od stycznia z nowym rokiem zacząć karmić normalnie, powoli coś tam wprowadzać.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wstaliśmy, mleczko wypite, oczywiście jak mu się czkać zaczęło to z buzi wyleciało co nie co. Jedziemy za jakąś godzinkę lub dwie do moich rodziców - bo wybrać się gdzieś z małym dzieckiem nie jest proste ;D

jeszcze chcemy zahaczyć i kupić kwiatki od Filipka dla Babci, za to że się nim opiekowała ostatnio jak pojechałam do szpitala z tym krwawieniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Lrf ja mam plan od 5 msc tj od stycznia z nowym rokiem zacząć karmić normalnie, powoli coś tam wprowadzać.
    ja jeśli pediatra pozwoli (ale pojadę obgadać temat prywatnie - bo znajomi nam polecili świetnego lekarza, tylko trzeba całe miasto przejechać do niego) to chcę na Gwiazdkę podać pierwszą marchewkę ;) ale nie wiem jak to jest z wcześniakami i rozszerzaniem diety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten espumisan to jaki stosujecie ?? Bo jest 40 mg, 100 mg i na jedym pisze ze powyzej miesiaca a na drugim tylko ze niemowleta hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast pogryze nasza AGATIE za wpisy okolejnych przespanych rekordowych godzinach gdzie ja zapalki pod powieki wkladac musze o.O

Ty, ty, ty niedobra be, be, be!!! :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ja mam espumisan 100 i daje do prawie każdego karmienia, na ulotce piszą że 6-13 kropli 4x dziennie, ja zwykle razem z mleczkiem ok 5-6 kropelek. Wieczorem dostaje 5 kropelek dicofloru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, w sumie masz rację ;)
    co chwila mówią coś zupełnie innego - zgłupieć można.

mój sobie jeszcze trochę drzemie, póki nie przypomni sobie że się straszliwie ślini, Wasze też tak? zupełnie jak mały bokserek o.O a że nie ogarnia jeszcze przełykania wszystko dookoła jest mokre lub się zaczyna denerwować nadmiarem śliny w buziolu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja juz zglupialam i kupilam ten delicol, no tak ale skad moge wiedzieć czy malemu brakuje tego enzymu laktaza i czy jest sens to podawac na te wzdecia i gazy ??

A ten esp100 to tez powyzej miesiaca ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Mały śpi średnio 2-3 razy po ok pół godziny, czasem zdarzy się dłuższa drzemka 2 godziny, a w nocy co prawda budzi się 2 razy ale nie ma problemu żeby go odłożyć do łóżeczka - dzisiaj rozbudziło go dwukrotne przebieranie niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, moje dziecko w dzien urzadza wielkie spanie a w nocy co o.O dzis tojuz w ogo co godzina, 45 min sie budzil

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie jeszcze nie slini ale on to maluszek przy waszych. Poki co jedynie co ulewa jak zbyt lapczywie ssie piers.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, z czasem będzie ulewał co raz mniej, tego Ci życzę ;)
    mój ulewa zwykle z mojej winy - nie mogę go przebierać po karmieniu i czasem jak źle chwycę to leci mleko z buzi, albo jak mąż zapomni żeby zrobić mu przerwy podczas karmienia ;D nie wspomnę już że uleje sobie jak złapie go czkawka po karmieniu, na szczęście to nie są duże ilości

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja jeśli pediatra pozwoli (ale pojadę obgadać temat prywatnie - bo znajomi nam polecili świetnego lekarza, tylko trzeba całe miasto przejechać do niego) to chcę na Gwiazdkę podać pierwszą marchewkę ;) ale nie wiem jak to jest z wcześniakami i rozszerzaniem diety.
    Rozszerzenie jest takie same jak u dziecka donoszonego. My od 4 miesięca życia zageszczalismy mleko kleikiem ryżowym bo mocno ulewala a zagoszczacz bebilonu ja zatykał. No i pozniej juz poszło, szybko zaczęła jeść wiecej ale cieszę sie bo córka je chętnie wszystko.

Mi teściowa tez opowiadala że jak mąż mial 3-4 miesiące to zjadł zupe ze zmielonym schabowym. :D mąż zyje i sie ma dobrze.
    Za to mój dziadek dal mojej mamie jak miala 3 miesiące barszcz czerwony ktory mial w sobie ocet. Tez ma sie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dlatego mnie przerażają opowieści teściowej o tym jak dzieci się kiedyś chowało, a tym bardziej Babci (a prababci Filipa), że dziecko zostawało samo jak szła do pracy i tylko co 3 godziny przychodziła karmić, bo niedaleko pracowała o.O

zastanawiałam się ostatnio czy rozszerzanie powinnam zacząć 5 tygodni później, jako że 5 tygodni zabrakło do terminu porodu, ale najwidoczniej nie muszę brać pod uwagę wieku skorygowanego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, dlatego mnie przerażają opowieści teściowej o tym jak dzieci się kiedyś chowało, a tym bardziej Babci (a prababci Filipa), że dziecko zostawało samo jak szła do pracy i tylko co 3 godziny przychodziła karmić, bo niedaleko pracowała o.O

zastanawiałam się ostatnio czy rozszerzanie powinnam zacząć 5 tygodni później, jako że 5 tygodni zabrakło do terminu porodu, ale najwidoczniej nie muszę brać pod uwagę wieku skorygowanego ;)
    Nie musisz przynajmniej tak lekarze na patologi moworodka mówili. Szłam tokiem dziecka doboszonego mimo.że u nas roznoca byla 2.5 miesiaca wiec niby spora ale mleko tez kupowalismy 2 po pol roku a nie czekaliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie musisz przynajmniej tak lekarze na patologi moworodka mówili. Szłam tokiem dziecka doboszonego mimo.że u nas roznoca byla 2.5 miesiaca wiec niby spora ale mleko tez kupowalismy 2 po pol roku a nie czekaliśmy
    myślę że to mądre rozumowanie, u nas niby 5 tygodni a dopiero teraz widzę że lekko do tyłu jest, ale wszystko kwestia czasu, muszę się uzbroić w cierpliwość i tyle ;)

‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ