X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry
    Jeszcze nie pada -spacer przecież musi być zaliczony
    Piotruś praktycznie nie zauważył zmiany miejsca
    okaże się po powrocie
    Pewnie jutro z rana wyruszamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój często w dzień nie chce spać, a w nocy i tak się dwa razy budzi, poza tym boję się o te cukry i tą śpiączkę niemowlęcą - nastraszyli mnie skutecznie o.O ale niech je moja pyza mała ;)

jak ja wczoraj rozmawiałam z teściową to mi opowiadała, że mąż w wieku 3,5 m-ca dostawał już zupki przecierowe, bo ona musiała wrócić do pracy, albo pediatra kazała banany podawać ucierane, bo robił 13 kupek na dobę, to się cieszę że żyjemy w bardziej ogarniętym świecie o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Magdziulla
    Wiem wiem ze takich rzeczy nie mówi się na głos :D zanim jednak napisałam to odpowiednio splunelam
    Kamciu niesłusznie posądzasz mnie o altruizm, a ja zwyczajnie, bezczelnie zazdroszczę. My w większości słuchamy pięknych arii na okrągło, a tu przychodzi taka Kamcia w nocy i pisze, że jej dziecko mało płacze;) no zjemy Cię, pożremy, pokąsamy;);) a serio to dobrze, że Ci się grzeczny Piotruś trafił niech splunięcie podziała i tak zostanie.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wes twojego M do lekarza wyslij to nie jest normalne. A żółć to moze cos z watroba trzustka. Niech koniecznie badania i usg zrobi.
    Mi ostatnio sie snilo ze moj M w gabinecie zemdlal i sie walnął w glowe upadajac a ja nie mialam sily go podtrzymać wolalam pogule o pomoc niech karetke wzywa a ta wolnymi ruchami se paznokcie malowala i z fochem zaraz zaraz. Jeny jak ja ryczalam przez sen i jeszcze pozniej z 20 min sie uspokoić nie mogłam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ja mam plan od 5 msc tj od stycznia z nowym rokiem zacząć karmić normalnie, powoli coś tam wprowadzać.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wstaliśmy, mleczko wypite, oczywiście jak mu się czkać zaczęło to z buzi wyleciało co nie co. Jedziemy za jakąś godzinkę lub dwie do moich rodziców - bo wybrać się gdzieś z małym dzieckiem nie jest proste ;D

jeszcze chcemy zahaczyć i kupić kwiatki od Filipka dla Babci, za to że się nim opiekowała ostatnio jak pojechałam do szpitala z tym krwawieniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Lrf ja mam plan od 5 msc tj od stycznia z nowym rokiem zacząć karmić normalnie, powoli coś tam wprowadzać.
    ja jeśli pediatra pozwoli (ale pojadę obgadać temat prywatnie - bo znajomi nam polecili świetnego lekarza, tylko trzeba całe miasto przejechać do niego) to chcę na Gwiazdkę podać pierwszą marchewkę ;) ale nie wiem jak to jest z wcześniakami i rozszerzaniem diety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten espumisan to jaki stosujecie ?? Bo jest 40 mg, 100 mg i na jedym pisze ze powyzej miesiaca a na drugim tylko ze niemowleta hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast pogryze nasza AGATIE za wpisy okolejnych przespanych rekordowych godzinach gdzie ja zapalki pod powieki wkladac musze o.O

Ty, ty, ty niedobra be, be, be!!! :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ja mam espumisan 100 i daje do prawie każdego karmienia, na ulotce piszą że 6-13 kropli 4x dziennie, ja zwykle razem z mleczkiem ok 5-6 kropelek. Wieczorem dostaje 5 kropelek dicofloru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, w sumie masz rację ;)
    co chwila mówią coś zupełnie innego - zgłupieć można.

mój sobie jeszcze trochę drzemie, póki nie przypomni sobie że się straszliwie ślini, Wasze też tak? zupełnie jak mały bokserek o.O a że nie ogarnia jeszcze przełykania wszystko dookoła jest mokre lub się zaczyna denerwować nadmiarem śliny w buziolu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja juz zglupialam i kupilam ten delicol, no tak ale skad moge wiedzieć czy malemu brakuje tego enzymu laktaza i czy jest sens to podawac na te wzdecia i gazy ??

A ten esp100 to tez powyzej miesiaca ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Mały śpi średnio 2-3 razy po ok pół godziny, czasem zdarzy się dłuższa drzemka 2 godziny, a w nocy co prawda budzi się 2 razy ale nie ma problemu żeby go odłożyć do łóżeczka - dzisiaj rozbudziło go dwukrotne przebieranie niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, moje dziecko w dzien urzadza wielkie spanie a w nocy co o.O dzis tojuz w ogo co godzina, 45 min sie budzil

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie jeszcze nie slini ale on to maluszek przy waszych. Poki co jedynie co ulewa jak zbyt lapczywie ssie piers.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, z czasem będzie ulewał co raz mniej, tego Ci życzę ;)
    mój ulewa zwykle z mojej winy - nie mogę go przebierać po karmieniu i czasem jak źle chwycę to leci mleko z buzi, albo jak mąż zapomni żeby zrobić mu przerwy podczas karmienia ;D nie wspomnę już że uleje sobie jak złapie go czkawka po karmieniu, na szczęście to nie są duże ilości

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja jeśli pediatra pozwoli (ale pojadę obgadać temat prywatnie - bo znajomi nam polecili świetnego lekarza, tylko trzeba całe miasto przejechać do niego) to chcę na Gwiazdkę podać pierwszą marchewkę ;) ale nie wiem jak to jest z wcześniakami i rozszerzaniem diety.
    Rozszerzenie jest takie same jak u dziecka donoszonego. My od 4 miesięca życia zageszczalismy mleko kleikiem ryżowym bo mocno ulewala a zagoszczacz bebilonu ja zatykał. No i pozniej juz poszło, szybko zaczęła jeść wiecej ale cieszę sie bo córka je chętnie wszystko.

Mi teściowa tez opowiadala że jak mąż mial 3-4 miesiące to zjadł zupe ze zmielonym schabowym. :D mąż zyje i sie ma dobrze.
    Za to mój dziadek dal mojej mamie jak miala 3 miesiące barszcz czerwony ktory mial w sobie ocet. Tez ma sie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dlatego mnie przerażają opowieści teściowej o tym jak dzieci się kiedyś chowało, a tym bardziej Babci (a prababci Filipa), że dziecko zostawało samo jak szła do pracy i tylko co 3 godziny przychodziła karmić, bo niedaleko pracowała o.O

zastanawiałam się ostatnio czy rozszerzanie powinnam zacząć 5 tygodni później, jako że 5 tygodni zabrakło do terminu porodu, ale najwidoczniej nie muszę brać pod uwagę wieku skorygowanego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, dlatego mnie przerażają opowieści teściowej o tym jak dzieci się kiedyś chowało, a tym bardziej Babci (a prababci Filipa), że dziecko zostawało samo jak szła do pracy i tylko co 3 godziny przychodziła karmić, bo niedaleko pracowała o.O

zastanawiałam się ostatnio czy rozszerzanie powinnam zacząć 5 tygodni później, jako że 5 tygodni zabrakło do terminu porodu, ale najwidoczniej nie muszę brać pod uwagę wieku skorygowanego ;)
    Nie musisz przynajmniej tak lekarze na patologi moworodka mówili. Szłam tokiem dziecka doboszonego mimo.że u nas roznoca byla 2.5 miesiaca wiec niby spora ale mleko tez kupowalismy 2 po pol roku a nie czekaliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie musisz przynajmniej tak lekarze na patologi moworodka mówili. Szłam tokiem dziecka doboszonego mimo.że u nas roznoca byla 2.5 miesiaca wiec niby spora ale mleko tez kupowalismy 2 po pol roku a nie czekaliśmy
    myślę że to mądre rozumowanie, u nas niby 5 tygodni a dopiero teraz widzę że lekko do tyłu jest, ale wszystko kwestia czasu, muszę się uzbroić w cierpliwość i tyle ;)

‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ