X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się znów karmimy
    Sól morska używamy na co dzień ale sól fizjologiczna jest ratunkiem w gorszych sytuacjach
    katarek okazał się strzałem w 10
    a tak na marginesie -kupiłam katarek i obejrzałam go tu u wujostwa. Mąż w szoku jak to wygląda a wujek powiedział ze mam tego na dziecku nie stosować i mi odkurzacza nie dadzą :)
    Wszyscy się zdziwilismy nawet malutki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Martta, podoba mi sie 'odkupac' :)
    Wandzie sytuacji ładne słowo :)

Edit:
    Wandzie lol

Miało być 'w naszej'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 08:38

martta lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Trzymam kciuki aby mąż zapamiętal lekcje na zawsze i żebyście juz mogli tylko się cieszyć juniorkiem bo on już tylko fajniejszy będzie z każdym dniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gruszki też nie stosuję codziennie, tylko kiedy zauważę że gigantyczny gil siedzi w nosku. Zwykle same wylatują przy większym płaczu, tylko trzeba im lekko dopomóc ;D

my po karmieniu i obyśmy dnia już nie zaczynali! Młody najpierw wszystko zasikał przy zmianie pieluszki, a jak już się nakarmiliśmy to z kolei wszystko obes... tak więc dwa razy przebieranie. Po tym wszystkim tak się wiercił i stękolił, że myślałam że nie uśnie. Ale śpi i wydaje swoje dźwięki małego dinozaura...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    U nas problem taki ze Piotruś mało placze i nasza nadzieja na gluta jest w kichaniu :) jak kuchnie zawsze mówimy malutkiemu : na zdrówko! Dawaj gluta!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia,
    a ja ciągle liczę, że będzie mniej płakał po tym magicznym 3 m-cu ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ja tam wiem ze magiczny r miesiąc istnieje

Mój dinozaur nie daje im usnąć tam głośno nadaje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja pospalam jupii dziecko 4 godziny spalao i M ogarnial poeluche plus usypianie. Normalnie odrazu lepiej sie czlowoek czuje.
    Co do blizny dzieki za pocieszenie ze sie moze wchlonie u mnie wewnetrznie zgrubienie po calosci a po lewej stronie skóra jakby na zakładkę. Cieple kompresy pomagaja ok to bede testować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko przechodzi samego siebie....cala noc co godzina sie budzi...ledwo na oczy widze o.O w dodatku maz chory to nic mi nie moze pomoc :/ nie wiem co go naszlo zeby co chwila wstawać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ! Sprobuje z ta butelka z ciepla woda mamnadzieje ze poskutkuje..
    ogolem osrafnio mnie pobolewa cale podbrzusze a najbardziej boki wrazenie jak by jajniki mnie bolaly okresowo..juz zapomnialam jak to jedt a tu bolesne przypomnienie o.O

ja tez jeszcze caly czas plamie momentami jadno rozowo a moentami na taki lososiowy kolor..podpadki w raxie w nosze poki co caly czas

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój posłał do 1 a od 1 do 6 ale ma tak na zmianę pewnie dzisiejsza noc będzie gorszabteraz wisi na cycu, jak skończy idę pod prysznic bo dziś kolejny długi dzień muszę męża wykorzystać
    Miłej niedzieli :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, ale pisałam na wątku "relacje rodzinne" na fb jaką traumę przeżyłam w piątek. Mąż mi zemdlał, potem wymiotował caly dzień żółcią, nie było komu odebrać dziecka ze żłobka, z kim zostawić Tomka. W końcu zaryzykowałam i pojechalam bez niego jak spal. Przedźwignęłam się z Arturkiem, caly dzień bieganie od dziecka do dziecka i do męża. Jak jakaś matka Polka pielęgniarka i ratownik medyczny w jednym. Najgorsze, ze nie wiemy co jest mężowi. Wczoraj wszystko nagle ustąpiło. Z kolei mnie napieprza blizna na macicy. Przegięłam z tym ogarnianiem wszystkiego zaledwie 2 tyg po cc. :|

No ale dziś juz mam zamiar odpoczywać. A pisze do Was z wanny bo jakos nie umiem zasnąć po tym kp o 6/7. Chociaż zaraz padnę ze zmęczenia. Najwyżej mąż pobiega za dwójką a ja odeśpię w dzień. U nas dzis raz w nocy bylo prężenie i Tomasz nie chcial zasnąć w kołysce. Wiec pospał ze mną pare godzin. Jak sie domyślacie było suuuper wygodnie:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziś świetujemy z mężem i rodzicami PIERWSZĄ rocznicę ślubu. co prawda jutro wypada ten dzień, ale kto świętuje w poniedziałek? (nie mój pracujący mąż :) )

Malutki dał w nocy czadu i od 3 ani myślał spać :) Wysłałam męża na spacer (po domu) i wrócił po kilku minutach, a mały spał :)

Też było mi lepiej na duchu, że w końcu ruszył dupsko...

Chciałam życzyć miłej niedzieli! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    U nas problem taki ze Piotruś mało placze i nasza nadzieja na gluta jest w kichaniu :) jak kuchnie zawsze mówimy malutkiemu : na zdrówko! Dawaj gluta!
    Kamcia nie stosuj tym bardziej w nocy i nad ranem sformułowań typu "moje dziecko mało płacze" ;);)

Agatia czekaj, czekaj 11,5h bez przerwy?! Przyznaj co dosypujesz do mleka?;)

Haneczka kurczę niech Twój mąż lepiej się zbada. To nie jest normalne, może czegoś mu brakuje. Żeby taki atak się nie powtórzył.

Ajrin wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Ulfenstein wrote:
    Magdziulla, a jak młody znosi mariner i wyciąganie glutow?

Bardzo dobrze, możliwe, że też już kojarzy, że po tym będzie błogo. Mąż jakoś sprawnie to robi. My mamy aspirator canpola i naprawdę daje radę. A na katarek nie jestem gotowa, jak Mała podrośnie i zaczną się prawdziwe katarki to wtedy tak.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypianie sie udało. I od 6 młody wciąż śpi.
    Tylko od karmienia to już prawie 4h wiec liczę na to ze zaraz będzie wstawał.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U nas po pierwszym karmieniu :) rekord pobity 11,5h godziny przespane. Zatem tak samo, jak brat lubość do snu w nocy, gorzej z dniem :) Już śpi znowu :)
    A ja się zastanawiam, czy już pić kawkę, czy jeszcze spróbować się zdrzemnąć.
    Zazdroszczę :) ale nie boisz sie że laktacja dostanie po pupie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda do katarka trzeba dorosnąć, my na początku fride uzywalismy ale jak Martyna dostała kataru przez zęby to szybko kupiliśmy katarek, teraz juz na Kubie tez wykorzystany został.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Dlatego ci dziękuję za polecenie katarka
    Ale gdybyś widziała miny męża i wujostwa :D a ja przecież powolywalam się tylko na ciebie :D

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Wiem wiem ze takich rzeczy nie mówi się na głos :D zanim jednak napisałam to odpowiednio splunelam

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

kurde lepiej go poslij na badania niech porobi wyniki, bo to nie jedt normalne :/ wspolczuje kochana stresow, oby teraz wszystko bylo dobrze!

Agatia

Niebwiem co on ma za kryzys , alenja razem z nim i jestem nie przytomna a maly znow na cycku wisi....dzis to nie przespalam dluzej jak,40 minut....

Ksosia

wszystkiego najlepszego Z okazji rocznicy :)

‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ