X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U nas tez ciezka noc, maly o 3 przebudxil sie na karmienie, dalam tylo kp, a potem spal godzinke i sie wybudzal. Maz go uspokajal, w koncu sie poddal i dal mm. Po godzinie znow marudxil to wzial go do nad do lozka i tak przespal dwie godziny z nami :D
    Haha pelzal, zeby sie do meza przytulic :D

Teraz karmimy sie od 9. W ciagu jakichs 45 minut zjadl z 2 piersi. Odbil. Prawie zasnal, odlozylam go i zaczal sie placz. O 10 dalam mm, zjadl ponad 40 ml i spi. Ja juz nie wiem o co chodzi z moim kp. Jak karmilam jedna piersia, z drugiej wyplywa pokarm, wiec jest. Je dlugo, w koncu usypia, wiec wydajemi sie, ze sie najada, a potem okazuje zje, ze nie.
    Nie wiem czy ma problem z jedzeniem z piersi, czy moje piersi zbyt szybko sie oprozniaja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Nie wiem, czy ktoś tutaj. Ale mój brat dla swojego synka kupił, bo ulewał bardzo sporo i teraz sobie chwalą, zadowolenie, mniej ulewa.jest gęstsze niż ich poprzednie mleka.
    U mnie właśnie coś nie służy dzieciom specjalnie, więc nie wiem czy nie przestaniemy go używać, ale wolałabym komuś odsprzedać bo mało co zużyliśmy, a dopiero otworzone jest przedwczoraj :/

Pozdrawiamy porannie z dziewczynkami.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/041d2ec794ae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:48

kamciaelcia, bisacz, martta, żabka04, Skali89, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Wracamy z zakupów, zaraz obiad itd.

Violett ja też nie wiem o co chodzi z moim kp.
    Wczoraj od 18 do 20 obalil cztery razy po dwa cyce, zrobił jedna ogromną kupę pod kolor zielony.
    O 20 wymieklam i dałam mm bo on dalej głodny był:-(
    Zjadł 90ml!!!
    Mleko mam w piersiach bo junior cały ufajdany.

U mnie krew z nosa rano się polala :-(
    Kręci mi się w głowie.
    A teraz w nosie mam uczucie sucha????
    Nie wiem czy to nie od grzania kaloryferow? :-(

Agatia i Kamcia znowu wam zazdroszczę :-(
    Grzeczne,spiace dzieci wrrr

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny po 2 cc

takie pytanko macie przy bliznie jakies zgrubienia w sensie ze sa w srodku ale przy dotyku czuc takie twarde? Bo ja z jednej stdony mam takie grube i twarde przy miejscu gdzie mam szyte i zastanawiam sie czy to normalne hmm... po 1 cc az tak sie nie onserwowalam to nie pamietam czy mialam takie cos czy nie. Bo to normalnie jest twardy i gruby kawalek w srodku z lewej strony
    Ja tak miałam poprzednio i to były szwy na macicy plus opuchlizna.Jak szwy się rozpuszcza w środku to znikną te stwardnienia.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny a ten espumisan to jaki stosujecie ?? Bo jest 40 mg, 100 mg i na jedym pisze ze powyzej miesiaca a na drugim tylko ze niemowleta hmm
    Od razu bierz setkę. Duza dawka leku w mniejszej ilości kropelek, wiec łatwiej podać i jest bardziej efektywne.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksoaia, gratuluję pierwszej rocznicy! I życzę, żeby synek dał Wam poświętować i był grzeczny:) co macie w planach? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

no wlasnie, bo sie zastanawialam czemu poo 2 stronach dwa male stwardnienia sa i to akurat na koncach blizny, masz racje ze to pewnie szwy i opuchlizna jeszcze.

a ja jeszcze raz zapytam ten espumisan 100 mozna podawac takim dwutyhodniowym smerfom ??

P.s mnie tez blizna nzpieprza ze paracetamol bralam...ostatnie dni za intejsywne pranie, sprzatanie, zmywarka zakupy plus mAly dalo we znaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 30.11 mamy 5 rocznice i chcialam jakies przyjevie zrobic :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za słowa wsparcia. Oczywiście mąż idzie w poniedziałek porobić badania na wszystkie enzymy wątrobowe, trzustkowe plus po skierowanie do gastroenterologa. Niestety to nie jest pierwsze jego omdlenie. Ale do tej pory towarzyszyło biegunkom przy zatruciach pokarmowych i zwalane bylo na odwodnienie, bo morfologia była w normie. Raz nawet łapałam go jak leciał na podłogę. Niestety uderzył w szafkę głową i do dzisiaj ma bliznę. Mam juz sporo zimnej krwi przez te akcje, ale zaczynam się poważnie martwić. :(

Ja dzis odespałam z Tomkiem 3 godzinki i troche mi lepiej. W nocy miałam koszmarny sen przez ten ból brzucha, ze zapomnieli mnie znieczulić przy cc i ze w ostatniej chwili zdążyłam im zwrócić uwagę i była afera w szpitalu. Masakra:|

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nam po tygodniu pediatra sam przepisał, więc można jak widać :)

A po bokach blizny są supełki wewnątrz twarde.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a Ty masz czas jeść mamusiu? Bo to może być anemia. Zrób sobie badania mize szybciej niż po 6 tyg?

żabka04 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, on przysypia bo mu dobrze i sie nie najada. Postaraj się budzić śpiocha, żeby aktywnie ssał i np przewijaj pomiędzy kp z jednej i drugiej piersi to sie rozbudzi i zje drugą. U mnie jest też tak, ze jak pozwolę Tomkowi zasnąć po jednej piersi to budzi sie głodny już za 1,5h

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja musze mojego malego zaczac budzic w nocy bo on faktycznie lapczywie sie na samym poczatku naje zaraz spj i po 1,5 godziny dokladnie jest glodny i beczy...moze to jest problemem ze pl prostu zamiast jesc to przysypia i nie ma co sie dziwic..hmmm... a ja to przebieramprzed karmieniem zamiast w trakcie ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Żabka, a Ty masz czas jeść mamusiu? Bo to może być anemia. Zrób sobie badania mize szybciej niż po 6 tyg?

Dzięki.
    Jem łapczywie i szybko że żołądek mi wywraca:-(
    Staram się jeść trzy główne posiłki a pomiędzy nimi jem koniecznie ciastka kruche z marmolada, biszkopty,czekolada itp.
    W nocy nadrabiam biszkoptami i walkami ryzowymi.

Nie wiem z kad takie osłabienie i ta krew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia można.
    Nam sab simplex po tygodniu już kazał podawać z probiotykiem

LRF.
    Ten bobotic podawalas z probiotykiem?
    Konieczy mi się acidolac baby i nie wiem czy kupować a chce wprowadzić ten bobotic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia zapomniałam :-(
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ale może żelaza mało jest w tych posiłkach. Chociaż czekolada ma żelaza pod dostatkiem:D Postaraj się może jeść więcej zielonych warzyw a mniej nabiału profilaktycznie a tym czasem zrób morfologię :) bo krew z nosa to raczej za mocny objaw jak na suche powietrze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem co chwilę coś słodkiego aż jestem zła na siebie. A to kawałek ciasta, a to ciasteczko a tu jeszcze 7 kilo do zrzucenia! Zła jestem na siebie ale nie mogę się powstrzymać tak mnie ciągnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka o warzywach już dawno zapomniałam :-( No jakiś pomidor czy ogórek do szybkiej kanapki.
    No dzisiaj kupiłam surówki z buraczkow takiej gotowej dla mnie to zjadłam.
    A nabiał jakiś jogurcik zjem na drugie śniadanko.

Będzie trzeba się wybrać na morfologie.

Dziękuję haneczka.:-)

Pisalyscie o dźwiękach dinozaurów zastanawiałem się jak to brzmi hahahha teraz już wiem.

Uciekam dziewczyny jeść obiad bo za raz goście będą.
    Miłego popołudnia :-)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka jedz zieloną pietruszkę do surówek i zup,, sałatę do kanapek, brokuły do obiadu, szpinak w formie jaka lubisz. I możesz sobie kupić sok z pokrzywy majowej w aptece. :) bo żelazo w tabletkach to słabo sie wchłania szczególnie ja się je mleko i jogurty ciągle.

PS. Ja tez jem słodycze i ciastka bo kp mnie wypłukuje z kalorii:D ale spokojnie od tych ciastek sie nie tyje- tylko dziecko :P

‹‹ 2630 2631 2632 2633 2634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ