WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry
U nas tez ciezka noc, maly o 3 przebudxil sie na karmienie, dalam tylo kp, a potem spal godzinke i sie wybudzal. Maz go uspokajal, w koncu sie poddal i dal mm. Po godzinie znow marudxil to wzial go do nad do lozka i tak przespal dwie godziny z nami
Haha pelzal, zeby sie do meza przytulic
Teraz karmimy sie od 9. W ciagu jakichs 45 minut zjadl z 2 piersi. Odbil. Prawie zasnal, odlozylam go i zaczal sie placz. O 10 dalam mm, zjadl ponad 40 ml i spi. Ja juz nie wiem o co chodzi z moim kp. Jak karmilam jedna piersia, z drugiej wyplywa pokarm, wiec jest. Je dlugo, w koncu usypia, wiec wydajemi sie, ze sie najada, a potem okazuje zje, ze nie.
Nie wiem czy ma problem z jedzeniem z piersi, czy moje piersi zbyt szybko sie oprozniaja? -
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Nie wiem, czy ktoś tutaj. Ale mój brat dla swojego synka kupił, bo ulewał bardzo sporo i teraz sobie chwalą, zadowolenie, mniej ulewa.jest gęstsze niż ich poprzednie mleka.
Pozdrawiamy porannie z dziewczynkami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/041d2ec794ae.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:48
kamciaelcia, bisacz, martta, żabka04, Skali89, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się.
Wracamy z zakupów, zaraz obiad itd.
Violett ja też nie wiem o co chodzi z moim kp.
Wczoraj od 18 do 20 obalil cztery razy po dwa cyce, zrobił jedna ogromną kupę pod kolor zielony.
O 20 wymieklam i dałam mm bo on dalej głodny był
Zjadł 90ml!!!
Mleko mam w piersiach bo junior cały ufajdany.
U mnie krew z nosa rano się polala
Kręci mi się w głowie.
A teraz w nosie mam uczucie sucha????
Nie wiem czy to nie od grzania kaloryferow?
Agatia i Kamcia znowu wam zazdroszczę
Grzeczne,spiace dzieci wrrr -
sarcia123 wrote:Dziewczyny po 2 cc
takie pytanko macie przy bliznie jakies zgrubienia w sensie ze sa w srodku ale przy dotyku czuc takie twarde? Bo ja z jednej stdony mam takie grube i twarde przy miejscu gdzie mam szyte i zastanawiam sie czy to normalne hmm... po 1 cc az tak sie nie onserwowalam to nie pamietam czy mialam takie cos czy nie. Bo to normalnie jest twardy i gruby kawalek w srodku z lewej stronysarcia123 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny a ten espumisan to jaki stosujecie ?? Bo jest 40 mg, 100 mg i na jedym pisze ze powyzej miesiaca a na drugim tylko ze niemowleta hmm
-
nick nieaktualnyHania
no wlasnie, bo sie zastanawialam czemu poo 2 stronach dwa male stwardnienia sa i to akurat na koncach blizny, masz racje ze to pewnie szwy i opuchlizna jeszcze.
a ja jeszcze raz zapytam ten espumisan 100 mozna podawac takim dwutyhodniowym smerfom ??
P.s mnie tez blizna nzpieprza ze paracetamol bralam...ostatnie dni za intejsywne pranie, sprzatanie, zmywarka zakupy plus mAly dalo we znaki -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dzieki za słowa wsparcia. Oczywiście mąż idzie w poniedziałek porobić badania na wszystkie enzymy wątrobowe, trzustkowe plus po skierowanie do gastroenterologa. Niestety to nie jest pierwsze jego omdlenie. Ale do tej pory towarzyszyło biegunkom przy zatruciach pokarmowych i zwalane bylo na odwodnienie, bo morfologia była w normie. Raz nawet łapałam go jak leciał na podłogę. Niestety uderzył w szafkę głową i do dzisiaj ma bliznę. Mam juz sporo zimnej krwi przez te akcje, ale zaczynam się poważnie martwić.
Ja dzis odespałam z Tomkiem 3 godzinki i troche mi lepiej. W nocy miałam koszmarny sen przez ten ból brzucha, ze zapomnieli mnie znieczulić przy cc i ze w ostatniej chwili zdążyłam im zwrócić uwagę i była afera w szpitalu. Masakra:| -
Violett, on przysypia bo mu dobrze i sie nie najada. Postaraj się budzić śpiocha, żeby aktywnie ssał i np przewijaj pomiędzy kp z jednej i drugiej piersi to sie rozbudzi i zje drugą. U mnie jest też tak, ze jak pozwolę Tomkowi zasnąć po jednej piersi to budzi sie głodny już za 1,5h
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie ja musze mojego malego zaczac budzic w nocy bo on faktycznie lapczywie sie na samym poczatku naje zaraz spj i po 1,5 godziny dokladnie jest glodny i beczy...moze to jest problemem ze pl prostu zamiast jesc to przysypia i nie ma co sie dziwic..hmmm... a ja to przebieramprzed karmieniem zamiast w trakcie ,
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Żabka, a Ty masz czas jeść mamusiu? Bo to może być anemia. Zrób sobie badania mize szybciej niż po 6 tyg?
Dzięki.
Jem łapczywie i szybko że żołądek mi wywraca:-(
Staram się jeść trzy główne posiłki a pomiędzy nimi jem koniecznie ciastka kruche z marmolada, biszkopty,czekolada itp.
W nocy nadrabiam biszkoptami i walkami ryzowymi.
Nie wiem z kad takie osłabienie i ta krew.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabka, ale może żelaza mało jest w tych posiłkach. Chociaż czekolada ma żelaza pod dostatkiem:D Postaraj się może jeść więcej zielonych warzyw a mniej nabiału profilaktycznie a tym czasem zrób morfologię
bo krew z nosa to raczej za mocny objaw jak na suche powietrze...
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaneczka o warzywach już dawno zapomniałam
No jakiś pomidor czy ogórek do szybkiej kanapki.
No dzisiaj kupiłam surówki z buraczkow takiej gotowej dla mnie to zjadłam.
A nabiał jakiś jogurcik zjem na drugie śniadanko.
Będzie trzeba się wybrać na morfologie.
Dziękuję haneczka.
Pisalyscie o dźwiękach dinozaurów zastanawiałem się jak to brzmi hahahha teraz już wiem.
Uciekam dziewczyny jeść obiad bo za raz goście będą.
Miłego popołudnia -
Żabka jedz zieloną pietruszkę do surówek i zup,, sałatę do kanapek, brokuły do obiadu, szpinak w formie jaka lubisz. I możesz sobie kupić sok z pokrzywy majowej w aptece.
bo żelazo w tabletkach to słabo sie wchłania szczególnie ja się je mleko i jogurty ciągle.
PS. Ja tez jem słodycze i ciastka bo kp mnie wypłukuje z kalorii:D ale spokojnie od tych ciastek sie nie tyje- tylko dzieckożabka04 lubi tę wiadomość