WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się rana, jem śniadanie o przyzwoitej porze.
Weekend zleciał szybko mąż był to fajnie było mały się w nim wczoraj zakochał tak za nim oczami wodził mąż dumny jak paw chodził. No ale jak go zabawia, przeiwja non stop do niego gada ne to co matka ledwo na oczy patrząca.
Moje dzieci na razie ma tak zje, śpi, budzi się przeiwjam go, zje i spi. I tak dzień i noc. Czasem go przeciągam po przewinięciu i leży w łóżeczku.
Dziewczyny jakie krlople na brzuszek mam delicol i espumisan ale nie widze poprawy mały tak ma ze codziennie kolo 6 się pręzy, włąściwie zdarza mu się tak cały dzień nie płacze tylko się pręzy co jakis czas, jak nie uśnie twardym snem. Już nie wiem czy jakieś inne krople kupić? Kupy robi takie kwaśne smierdzące serem więc pewnie to ta laktoza . Ale nie płacze.
-
Żabka łącze się w bólu i współczuję nieprzespanej nocki. A przy okazji moje śniadanie widzę równie pożywne jak Twoje
Inzynierka super, ze masz aniołkaGratulacje kochana. Nie bylo mnie tu jak rodziłaś niestety.
Myszka, pewnie Twoja córcia jest najedzona mimo ulewania skoro spi i sie nie domaga. Jedno drugiego nie wyklucza. Mój syn ulewal 5 miesięcy i był grubaskiem 75 centyl tylko na kp. Nie chce mm? To odpuść jej i sobie.nie rozkminiaj ile waży kupa bo zwariujesz.
Waz małą taz w tyg tak jak radzą dziewczyny.
mysza0406, żabka04 lubią tę wiadomość
-
chyba mam coś źle ten suwaczek ustawiony..
W sobotę mieliśmy gości i Mąz mówi, że on to jednak woli chodzić do pracy bo w pracy może sobie chociaz odpoczać a przy dziecku nie. Tak mi się smiac z niego chciało przez te 2 dni, już myślałam ze będe musiałą jeszcze nim sie opiekowac ale dał rade robił wszytsko co mówiłam przy dziecku a do tego sprzątał i obiadek. Szkoda ze tylko 2 dni ale mam nadzije ze bedzie miał mniej pracy.
AAa nie piszę tego, żeby Was wkurzyć, ale musze go gdzieś pochwalić tak zeby nie słyszał i w piórka nie obrósł.haneczka, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:I nie śmiejecie sie ale zrobiłam tabelkę w excelu, żeby zobaczyć czy są jakieś prawidłowości w Kostka spaniu.
I żeby już przed nocą wiedzieć czego sie spodziewać.
Chyba brakuje mi pracy
przepraszam, ale mnie się czasem chce płakać jak mój syn zaburza mi idealny schemat
przecież miały być dwa nocne karmienia, a nie jedno plus dodatkowe o 6:30 i przecież on rano nie sypia, a już na pewno nie tak długo.
Jednak zauważyłam, że nawet jak złapie dzień śpiocha to w nocy ładnie śpi, może dłużej go usypiam, ale jest OK. Jeden dzień śpi 3x po pół godzinie innym razem 2x po 2-3 godz. nie ma reguły na te dziecko, chyba jak będzie starsze rytm dnia będzie wyglądał podobnie. -
Skali, chwal go chwal. Ratuj honor mezczyzn, ojców i mężów
Ulfik, to nie jest głupieja prowadzę dzienniczek młodej mamy gdzie zapisuje kp- godziny, lewa, prawa, czy obie, kolejność cycków itp.
Mi to pomaga zauważyć pewne nie i prawidłowości , a przy okazji to taka namiastka bycia zorganizowanym:P haha no ale ja mam papierowy.
Z mojego spania nici bo mój Ananas nie chce spać, troche wydziwiał, znów próbował mnie nabrać na prężenie się. Bujam do na kolanach i leży calkiem spokojnie i sie rozgląda. Zaraz uruchomię huśtawkę i pójdę zjeść coa normalnego. Chociaż tyle skoro spać nie mogę. -
nick nieaktualnyUsunęłam i wstawiamy o 6
Zaprowadziłam z malym córkę do przedszkola,byłam w piekarni drozdzowki mi sie chciało i koniecznie musiałam kupić ciastka kruche ( niebyt ulubionych Z marmolada) więc wzięłam zwykle.
Siedzę w domu mały już po dwóch cyckach i czekam na gości niespodziewanych.
Nie ma to jak odebrać telefon z rana: co robisz? Będziemy za niedługo!
Cieszę się bo zawsze to jakaś rozrywka ale w planach miałam znowu się położyć spać
Po południu już się nie położę bo teraz mąż śpi po nocce (skali mój tak ucieka do pracy od obowiązków bo tam odpoczywa hih z drugiej strony zarobi kasę) a na 17 znowu idzie do pracy i będę siedzieć do 1 nad ranem z dziećmi sama.
Ahhhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 09:34
-
Moj dzis ladnie spal jeny jak by tak zawsze to bede szczesliwa. Dwa karmienia w nocy i pomiedzy spi 3 godziny. Po karmieniu zasypia w miare ok bez krzyku lekkie tulanko i kolysanie smok i maly w ciagu 1p min zasypia. No zobaczymy jak dlugo tak bedzie.
U mnie jak M zasluzy to dostaje pochwałę chce aby wiedzial co robi dobrze a nie tylko go opierdzielac. Dzis wstal raz w nocy i malego przebral i ogarnal przed cycem. To zawsze cośon dzos do pracy wiec docenim nawet maly gest.
Ale sluchajcie jaki numer w nocy posikalam sie ze smiechu.
Spie smaczni w nocy nagle glowa kolo mojego cyca. Wiec wybudzilam sie i ojeju zasnelam karmiac i mlody glodny. Standardowa paranoja. Wiec lapie reka za glowe aby przystawic do cyca a tu glowa cos mega kudlata i jakas duża po chwili o kurde toz to moj M nie dziecko. Wiec prawie w nocy meza podkarmilam z cyca haha.
Sabina, alinka, mysza0406, kamciaelcia, bisacz, Skali89, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja mała nie spala wczoraj po kąpieli. W sumie od 18 do 23 była przytomna a potem nocka ładnie przespana. Pobudki 3:30, 6:30 i 9:30.
Ale w międzyczasie o 7:30 była pobudka z płaczem z powodu brzuszka. I znowu wróciłam do espumisanu mam nadzieję ze pomoże.
Sabina moja ma krostki na buzi. Jedna wygląda jakby ktoś ja wycisnal i mega czerwona jest. Pozostałe dość blade, ale nabierają barwy przy wysiłku albo po jedzeniu. Mam nadzieje ze niedługo minie.
Agatia mojej też ostatnio zdarza się zrobić przerwę w jedzeniu i beknac. Aczkolwiek ostatnio ma nową sztuczke i bardzo lubi się przeciagac podczas karmienia trzymając mojego sutka w buzi.
Dzisiaj jadę do galerii handlowej na zakupy. Mam dość chodzenia w spodniach ciazowych a w swoje nie wchodzę. I staniki do karmienia kupione w ciąży jednak są za małe... Przy okazji kupię małej czapkę i szaliki to jest sytuacja gdzie mąż będzie musiał podać butelkę z moim mlekiem
Sabina lubi tę wiadomość
-
Mysza ja tez przesadzam z ważeniem. Na przykład: jeden dzień 4460 g, na kolejny dzień 4450 g, a przecież Maluchy jedzą nawet po 100 - 120g, więc po jedzeniu jaka róznica wagi już jet widoczna, a przecież nie wiemy, jak szybko u dziecka opróżni się żołądek. rz przecież to może być godzina, raz trzy.
mysza0406 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:I nie śmiejecie sie ale zrobiłam tabelkę w excelu, żeby zobaczyć czy są jakieś prawidłowości w Kostka spaniu.
I żeby już przed nocą wiedzieć czego sie spodziewać.
Chyba brakuje mi pracy
Ja w telefonie w notatniku zapisuję godziny jedzenia, która pierś i ile minut jeAJrin lubi tę wiadomość
-
A z tymi suwaczkami, to one się Wam czasem nie zmieniają w godzinie, w której go ustawiliście. Bo ja tak poprzednio zauważyłam, że mój ciążowy zmieniał się w ciągu dnia, a nie po pólnocy, jak faktycznie nastawał nowy dzionek.
-
Dziewczyny jezeli zapisujecie takie rzeczy jak karmienia itp to polecam Wam aplikacje Baby Daybook. Jest po polsku i ma dużo fajnych opcji i naprawdę ulatwia organizacje. Sumuje Wam każdy z dzień w zależności co zapisujecie. A da się tam zapisać chyba wszystko-kupy, karmienia, leki, sen, kąpiele. Miałam Wam o tym wcześniej pisać ale ciągle zapominalam:)
A ja śmiem twierdzić że moje dziecko nie ma poczucia sytości...nie wiem czy to możliwe. Ale wczoraj wieczorem obalił jednego cycka, ciągle się domagał więc dostał drugiego, którego mu na siłę zabralam jak już mleko wywoływało mu przez buźkę. Wzięłam do odbicia to ulał okrutnie-pewnie cały nadmiar który miał w brzuszku i nadal sie domagał. Uspokoiła go skoczkiem i po jakiejś godz usnal-spal 5 godz, więc jednak sie najadł. I co z takim Smerfem robić?haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Mysza ja tez przesadzam z ważeniem. Na przykład: jeden dzień 4460 g, na kolejny dzień 4450 g, a przecież Maluchy jedzą nawet po 100 - 120g, więc po jedzeniu jaka róznica wagi już jet widoczna, a przecież nie wiemy, jak szybko u dziecka opróżni się żołądek. rz przecież to może być godzina, raz trzy.
Obiecałam sobie teraz ze wagę wyciągnie gora dwa razy w tygodniu -
nick nieaktualny
-
Haneczka dokładnie tak jak male dziecko, jeść, spać bo jak nie to zly i jeszcze troche rozrywek po drodze zeby jie bylo judy grrrr. Moj na szczęście jak uslyszal o jocy to szybko przeprosil za swoje zachowanie, ze on nic nie pamięta, to pierwszy taki epizod wiec zobaczymy...
Sabinko moj cala buzke ma wysypana, to raczej potowki, ale i tak ide z tym do lekarza w tym tygodniu.
Agatia powodzenia, oby szybko i bezproblemowo poszło!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny