Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meza tez w nocy bije
    a małego pogłaszcze - ale to krótko działa :) w ogóle nie dałby sie obudzić :)
    a spi w nocy na tej poduszce head care i nawet nie ma mozliwosci sie przesunac-chociaz o to się nie martwie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrus spał raz 2h z wielka sraka i to był jego bardzo dobry sen :)
    ale teraz to robi 1x (urok mm)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, też się ostatnio zastanawiałam nad tą poduszką, ale cena też dość wysoka

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez wydaje dźwięki. Dlatego śpi w innym pokoju. Chcieliśmy żeby wrócił do sypialni jak przestanie, ale widzę ze nie przestanie szybko ;)

Lrf podziwiam Cię. Skąd Ty bierzesz sile?
    U mnie kryzys po 'nieudanej' nocce. A nieudana, bo po 22 obudził sie o 1:15 (ja w łóżku o 2), potem o 4:25 (w łożku o 5),potem o 7 i po spaniu.
    Brakuje mi odsypiania miedzy 20 a 22. Albo nie wiem czego.
    M jeszcze wymyślił nowy plan. Już nie wstaje w nocy w weekendy. Zamiast tego opiekuje sie dały dzień.
    Pewnie do pierwszego ataku. Znów wtedy przyjdą pretensje.

Potrzebuje skądś jakiegoś powera złapać. Albo chociaż nadzieje.
    Do tego brak uśmiechu u młodego :( z czego on ma sie w zasadzie cieszyć?
    Jakiś shit depresyjny znów mnie złapał :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, na spokojnie, wszystko przychodzi z czasem :)
    ja też częściej ostatnio narzekam, ale wygadam się Mamie i jest lepiej, ja jestem o tyle komfortowej sytuacji, że karmię MM i mogę pić kawy ile wlezie i Małemu nie szkodzi nadmiar kofeiny. Mnie ostatnio plecy bolą, ledwo Filipa mogę nosić i wkurzam się z chrzcinami, bo przyjedzie tyle ludzi, a ja powiedziałam, że posiedzimy chwilę i będę z Małym siedzieć u nas na dole, a goście na piętrze, bo jak na takie małe dziecko to będzie za dużo obcych ludzi, to co niektórzy się obrazili za słowo "obcy" :/ poza tym po obiedzie jak nie będzie padać i tak jedziemy na spacer, co z tego że goście są? Teściowie się zaopiekują. Ja gości zaprosiłam na obiad i tort, teściowie też wszystkim mówią że impreza do kolacji. Między 19/20 usypiam Małego, sama idę spać jak Fifi śpi, więc nawet jak nie ma jeszcze 20 to ja jestem w piżamie i zalegam w łóżku, sorry... :D

czasem czuję się jak wyrodna synowa, czasem chyba za głośno mówię co myślę...
    to chyba nie tak źle? warto mówić, robić po swojemu?

i nie słyszeć "ja bym to zrobiła inaczej, ale zrobisz jak uważasz?"
    ejj, Wy też przebieracie dziecko z pajaców/śpioszków rano jak się obudzi? Np na body i dresy lub sukienki jak macie dziewuszki? co w tym dziwnego? :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaczynam dzień od 3 kaw

lrf
    poduszkę upolowałam uzywana niemal nową za 150 zł, chyba przewidziałam wszystko-1. ze mały nie chce spać na boku, 2. mały nie może spać na boku z powodu bioderek 3. mały nie ma jak spać na boku przez pieluchowanie
    narazie nie żałuję zakupu, z doświadczenia wiem, jak to jest z kształtem główki dziecka :D ale długa historia i przemilczę :D czekam na siadanie

ulfenstein
    pamiętam wyprowadzkę małego, pisałaś o odgłosach, ale teraz łapię, ze mówimy we 3 o tym samym nocnym gadaniu :)
    ja nie rozmawiałam o tym z położną...może warto"moze odp kiedy to się skończy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie chce próbować dzwonić do mamy, bo sie rozrycze przy pierwszym zdaniu.
    Tez narzekam na plecy. Dzis łyknęła paracetamol.
    W tygodniu przebieram. Weekend jest taty wiec dziecko wciąż w pajacu
    Mieliśmy jechać razem do ginekologa i moich rodziców. Ale M stwierdził ze mam focha, bo nie wstawał ('po co marnować zasoby, ty i tak jesteś zmęczona i niewyspana, a tak chociaż ja będę miał sile') i żebym pojechała sama. Ja na to ze sama z Kosiem.
    I nie wiem na czym stanęło.

Z tymi chrzcinami to rzeczywiście sie bujasz.
    Dobrze ze nam chociaż to odeszło.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas poranne przebieranie jest rytuałem (jak nocne), Piotruś sie budzi, pokazuję, ze mamy dzien, idziemy do jego pokoju, kłade na przewijak i często zleci nam 15-20 minut pieszczot na golaska

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też lubię zostawiać Małego na golasa, ale dla bezpieczeństwa zakładam mu czystego pampersa ;)
    agatia, ja wysłałam męża na zakupy, wszystko wytłumaczyłam co ma kupić i nawet serwetki ładne wybrał, zaraz po tort jedzie ;)

Mały znowu mi padł na drzemkę, coś czuję że dzisiaj spanko na raty będzie ;)
    podenerwował się że go na ręce nie chcę wziąć i baterie mu padły..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 10:52

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    największa frajda bez pampersa :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja nie wiem tylko jak się bronić przed złotym strumieniem, bo często się mu zdarza obsikać matkę :P

Mówię mu żeby kupił pałki z kurczaka, spytał czy mają być w panierce :D
    obraził się jak się zaczęłam śmiać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 11:06

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja używam-zużywam duzo podkładów :)
    czy na kanapie na golaska, czy na przewijaku...mata jeszcze schowana-przed kotem :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała o tym pomyśleć, tylko żeby nie wycelował tam gdzie nie trzeba mimo podkładów :D pewnie na jego odparzenia też by to dobrze zrobiło :) ja postanowiłam poszukać puzzli piankowych i będziemy stacjonować na podłodze wtedy :)

wojska amerykańskie moją ulicą jechały, co się dzieje?? skąd ich tu przywiało?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas rekordowy sik zaliczył tata i do tej pory nie wiem jak to możliwe-Piotruś obsikał sufit

nick nieaktualny, Ulfenstein, nick nieaktualny, martta, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas tylko ściana oberwała raz :)

kamciaelcia, Ulfenstein, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my zawsze na podorędziu mamy tetrę i zarzucamy ja szybko na siusiaka :)
    Wiec cierpi jedynie mama i podłoga. (Tata od sikow odskakuje wiec wtedy straty są większe)
    Na kanapie nakleiłam podkład a na to dałam duża, ładna pieluche bambusowa, robi za kocyk. Na to jeszcze flanela.
    I młody może harcować i wietrzyć interes.

Jejku. Na kryzys najlepsze jest dobre dziecko. Trenował uśmiechy przez sen, liczę ze wkrótce mnie obdarzy :)
    Karmimy teraz na śpiocha, dzięki temu ładnie je ;)
    A za godzinę jedziemy do gina i do dziadków na obiad.

Zażyczyłem dobie rosół i mięso w sosie chrzanowym :)
    oja!

Ps. Tata kapie u nas młodego. I ostatnio mówi 'chyba sie zesikal, woda taka zolta'. Podeszłam i zaczęłam sie śmiać 'kupę walnął, a nie siki'. Jakie przerażenie na twarzy M. Myślałam ze wypuści dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 11:30

kamciaelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś otrzymałam pierwszy świadomy uśmiech :) podwójnie :D trzymałam go w pionie brzuszek do brzuszka, mały ogladał swój zyrandol (uwielbia go) i nagle na mnie spojrzał, patrzy, patrzy i uśmiech :)

nick nieaktualny, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O. To mnie pocieszyłas. Myślałam ze Kostek jakiś niewdzięczny bo dziewczyny na fejsa wrzucają fotki młodszych uśmiechniętych dzieciaków :)

Coś we 3 zostałyśmy na forum.
    Myślicie ze inne dobrze sie bawią, odpoczywają czy walczą z płaczem? :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my lecimy się karmić :)
    bo protestował na brzuszku, a pora na mleczko :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    na pewno sie bawia i odpoczywaja :)
    nasze dzieciaczki nie mogą tak dużo cierpieć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2663 2664 2665 2666 2667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ