X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabkowa pielucha musi być :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    żabkowa pielucha musi być :D

Haha dobre spostrzeżenie :-)

Bardziej fazę mam na małpki niż na żabki.
    Ale oprzeć się nie mogłam tej pieluszce.

Właśnie wczoraj zamówiłam w malpki podusie do wózka.
    Pochwalę się jak dojdzie.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Sliczny ten Twoj Niuniu malutki :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część babeczki, kurcze u nas karmienie tak krótko trwa że nie nadąża pomyśleć co wam napisać, a już nie wspomnę o tym zeby zacząć pisać. My tylko na KP.
    Niby KP a waga stoi w miejscu. Jem baaardzo mało, dużo się rusza w końcu 2 dzieciaków i dom na głowie.dalej wyglądam jakbym w trzeciej ciąży była... kocham te spostrzeżenia innych.

Co do chrzcin robimy za miesiąc. Przeraża mnie ten nasz mały krzykacz. Jak głodny to taki ryk że hej! Syrena strażacka przy tym to pikuś.

Śliczne chrzcinowe torty.

Co do kulek to u nas o wiele mniej już.. a kupsko chyba go grzeje w piłkę bo wcale mu nie przeszkadza w spaniu.

U nas do zasypiania służy suszarka w kryzysowych sytuacjach. Na szczęście jest ich mało a wtedy mały w 2 min i śpi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzsiaj nic nie chce, dzien lenia maly spi ja wypilam kawe i zjadlam babke obiadu w dalszym ciagu nie zrobilam ot taka ze mnie wzorowa Pani domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie musze pochwalic ze dzis przeszlismy na pampersy 2 i mimo ze moj syn bardzo dlugi nie byl jak sie urodzil to ciuszki nosimy na rozmiar 62 :) a za 3 dni konczymy 4 tygodnie, jejku jak ten czas leci a przypomniec sobie chwile temu bylam na porodowce i stres mialam przed cc :)

Dziewczyny po cc w podobnym okresie pologu co ja plamicie jeszcze ? Bo ja juz nosze od todnia zwykle wkładki higieniczne bo jedyne co to wlasnie raz na jakis czas plamienie sie pojawia i nic wiecej, albo cakiem 9rzezroczysta lub lekko zolta wydzielina

P.s przez ten cholerny kaszel szarpie i boli mnie cala blizna szlag :$ mimo xe ttzymam brzuch za kazdym razem...

Nosicie pasy poporodowe ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku. Mały zjadł. My jemy. Przydałoby się posprzątać ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Jaki śliczny Robercik! !jak tak spał to całkiem inny chłopak :) a tak zaprezentował się w całej okazałości ;) i pajacyk tez super

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)
    Właśnie zjadł dwa cyce i butle kończy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zjedliśmy podwieczorek i gadamy sobie :)
    mój to jednak terrorysta, jem obiad, a on zaczyna płakać że chce na ręce, wzięłam, przytuliłam w momencie cisza :) teraz sie staram żeby nie zasnął do wieczora, to będę miała chociaż spokojny wieczór, dziś nawet jak padnie ok 19:30 choćby się waliło i paliło idę wcześniej spać :D

u Was też ciepło, mnie się po raz trzeci zapytali "a gdzie on ma spodenki??" :D
    na łóżku leżą, zrobi się wieczór założymy... hihi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż się dziś ważył metodą z bobasem i bez - wychodzi ok 4,8 kg różnicy :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 15:56

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotruś przespal spacer -zjadł -i śpi (w łóżeczku oczywiście! !)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jedna robimy spontaniczny wypad, jedziemy do Prababci, a potem do Babci, zgarnąć łakocie na jutrzejszą imprezę, miał jechać sam mąż, ale robimy niespodziankę ;) a mnie się chociaż nudzić samej nie będzie :)

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haha, ja już się podobno pyskata przez dziecko zrobiłam :D
    nie pyskata, tylko jako matka wiem co jest najlepsze dla mojego synka :D
    a kto najwięcej gada miał już okazję wychować własne dzieci...

wróciłam, jejuuu... u nas prawdziwa złota jesień, wyszłam w samym sweterku, Małemu zarzuciłam tylko polarek z kapturkiem i tak było nam ciut za ciepło, teraz dosypia w samym body i skarpetkach ;)

oby jutro też było ta pięknie!

http://iv.pl/images/80703589336556554531.png
    A moje dziecko właśnie tak wygląda jak na tym zdjęciu. Sama jestem w szoku bo ja jestem raczej zimnolubna, a z królewną to już nie mam czym oddychać. Niestety córka nie uśnie ja nie jest przykryta dwoma pierzynami a już na dworzu to wogóle jakaś katastrofa. Ledwo wiaterek poczuje na policzku już lamentuję. Dziś poszła na spacer w grubym śpiworze. Normalnie cykri.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dalej takie zimno, że córką wypadła na podwórze i wróciła po 10 minutach prezentując wszystkim skostniale dłonie. Na spacwrze oczywiście nie byliśmy. Za to byłam na zakupach. :D z mężem i córką, Karol został w domu z babcią. Ale mieliśmy tempo! Maz kupił sobie spodnie, a ja kupiłam dla córki getry 3 sztuki, fuksjowe rękawiczki, rajstopy 2 sztuki i Karolowi kocyk ;) jakvy miał za mało ;)
    Chciałam jakieś grubsze czapki dla juniora ale nic nie znalazłam. Po wizycie w pepco lab mi pęka. Ten zapach tego sklepu jest dla mnie morderczy.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u dziadków :)
    Kostek oczywiście aniołek. Grzeczny jak nigdy. Mama moja zachwycona, siedziała z nim na podłodze i do niego gadała :)
    Obiad pycha, ciasto pycha.

Tylko mąż jakiś durny :/

Wróciliśmy do domu i od razu mi sie chce płakać.

Od rodziców dostałam miksturę na kręgosłup - żywokost z olejem Lnianym. Podobno działa cuda :)
    Oby!

U gina spoko. Powiedział ze wszystko ładnie sie goi.
    Wczoraj miałam świętować ostatni clexane, ale nie było nastroju.
    Jakieś 270 zastrzyków. A ten mały terrorysta taki niewdzięczny :)
    I taki kochany!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam obiad bo w koncu go zrobilam, tj.ziemniaki, buraki i medaliony schabowe z serem i szynka mniam, malevo nakarmilam w miedzy czasie ale i tak bedzie sie pewnie za chwile budzil bo zjadl moze przez 10 minut to zapewne sytosc na krotka ale wykorzystam to jaksie obudzi i zarqz go wladuje do kapieli od razu :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S my w biedronce kupiliśmy Piotrusiowi (i tacie ) książeczkę " piosenki naszego dzieciństwa " teksty nuty i płyta :) właśnie przesluchujemy ale Piotruś nadal śpi i nic go nie budzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dalej śpi na brzuchu :) każdy rytm wyklepalam na jego dupce. Wytarmosilam za wszystkie czasy.
    Chociaż my mamy ubaw

Edit
    Posmialismy się do łez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:43

Ulfenstein, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wymyślić i opatentować poduszkę do karmienia z mozwlisocia odłożenia do łóżeczka ;)
    Młody zasnął na poduszce, nie mogę go odłożyć bo zbliża sie godzina kąpieli (M sie pyta, jak z tego wybrniemy? Ja NA to: podstaw mi tu stolik pod nogi, daj soku i mogę siedzieć jeszcze pół godziny ;).
    Jakby sie dało odłożyć z poduszka byłoby ekstra :)
    Raz mi sie tak udało położyć go do łóżka i ja ległam razem z nim.

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2665 2666 2667 2668 2669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ