X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja was czytam....
    Ale macie wspomnienia i sceny hahahah
    Mój mnie dzisiaj obsral (miałam go na nogach wszystko przeciekło bo taka big kupa chyba z mca hahaha) i samego siebie :-(

Ja walczę z usypianiem na balkonie. Obiadem :-(
    Rano byłam w sklepie ekspresowe tempo bo nie pasował mi smoczek w butelce tomme (za szybko leci zaczął się dlawic aż strach miałam) kupiłam sprawdzone aventa z smoczkiem 1+ i gra gitara.
    Matka spokojniejsza.

U mnie jednak delicol pomógł na brzuszek.
    Wczorajsze popołudnie było super lepsze od poprzednich.
    Że spaniem przetezymal mnie do 23.
    Za to w nocy córka robiła maratony.
    Stanęła nade mną ani szturnela ani się nie odezwała... Przeżyłam chwilę grozy:-(
    Ale o 1 przyszedł mąż i ja zabrał przytulić i zasnela a o 7 obudziła mnie i kazała śniadanie sobie zrobić bo jest głodna....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    zatem dobrze piszemy że inne mamy sie bawią i odpoczywaja bo brzuszkowe problemy na to pozwalają :)
    a pokazesz juniorka? :) takiego nie śpiacego ? <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże tylko ustrzele potem fotkę do wieczora wstawię :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A ja mam mega problem chciałam Szymka ochrzcic w moim rodzinnym mieście w kościele do którego chodzę od dziecka u dominikanów i co? Nie chcą ochrzcic bo nie należymy do parafii. Jeszcze jutro będę próbować księdza przekonać kazał nam poglowkowac argumenty ze sentyment rodzina tutaj nie działają bo wg niego tam praca życie Itp a jeszcze lepsze ze pewnie Brda kazali zgodę z parafii z Krakowa do której nie chodzę bo chodzę do Łagiewnik i tak mnie nią mają w spisie parafian. Masakra jakąś same problemy może macie jakieś pomysły ?
    też miałam taki pomysł przy pierwszym dziecku i też się nie udało. Mówiliśmy, że często zmieniamy mieszkanie, ze właściwie to żadna parafia się do nas nie bardzo chce przyznać, że mamy w planach przeprowadzić się spowrotem w rodzinne strony i nic nie pomogło. Mieliśmy chrzcić nawet w parafii tymczasowej.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Hej. Poqwiedzcie mi bo zglupialam.
    W szpitalu powiedzieli, żeby nie eybudzac dziecka do zmiany pieluchy. po spaniu przewijam, karmie i prawie zawsze jest kupa podczas jedzenia. Zanim skończy jeść to zasypia. Czy ja mam go z tą kupa zostawić? Bo jak przebieram to się budzi i chcę cycka żeby zasnąć, a przy jedzeniu znów kupa... Błędne koło. Matka wariatka nie może rozkminic tego logistycznie. ;)
    no ja niestety nie mam sumienia kłaść dziecka z kupą i to błędne koło mnie wykańcza. Pampersów potrafimy zużyć 4 przy jednym karmieniu a i z usypianiem jest kłopot jak tak się tarmosimy cały czas. Liczę na to, że może tekupy przestaną się pojawiać tak często bo nie umiem sobie wyobrazić , że dziecko śpi w kupie 3 godziny.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ma problemy z brzuchem i czekam az mąż wroci ze sklepu i lece do apteki.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście ksiądz się zgodził w sumie powiedziałam ze chce zawierzyć dziecko Matce Boskiej Dzikowskiej tej akurat ci jest w tym kościele i powiedział ok nie ma problemy. Nie wiem czemu tego wczoraj nie chciał powiedzieć. Najważniejsze ze chrzciny będą. W drugi dzień Świąt.

My dziś idziemy do cioci na imieniny, Szymek będzie w gościach zaraz mu muszę wyszukać piękny strój.

Miłego weekendu :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie odebrał <3
    http://iv.pl/images/48872257957571427229.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:13

kamciaelcia, stardust87, żabka04, Madziuuuula, Angela89, AISAK, agatia, alinka, marta258, Anulka01, bbeczka91, martta, AJrin lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    sliczny
    i oby smaczny!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, mam taką nadzieję! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF śliczny.
    Jak znajdę swój wymarzony to wstawie i pokaże jaki będę zamawiać od koleżanki która na córki urodziny już drugi rok robiła i każdy był zadowolony.
    A piękne robi.

Ja już po obiedzie.
    Junior śpi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF nawet podobny do twojego :-)

O taki będę zamawiać.
    Tylko nie wiem dla kogo tzn kto go będzie jadł.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7440384438a7.jpg

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu poszedł spać, oby w nocy nie dał popalić o.O
    dopijam kawę i lecimy na spacer! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:40

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Ty zjesz :) cukier sobie odpuscisz? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF śliczny tort! Powodzenia na tych chrzcinach. Mnie też to czeka za jakiś czas i wcale się nie cieszę. Przeraża mnie mój syn na mszy ( wyjdzie łącznie pewnie ok. 2godz. bez cycka )

Mój dzieć tez wydaje dźwięki jak obcy albo dinozaur.

Poza tym usmiecha się do mnie szczególnie ok. 4 nad ranem, jak go trzymam na rekach. Pierwszy usmiech do mnie poszedł po moim szczerym smiechu do niego w reakcji na jego minki, jak miał 28 dni.
    Nie wiem, czy to są usmiechy w pełni świadome ( wątpię ), ale myslę, że on po prostu naśladuje mnie. Wie, że to coś dobrego - śmiech.

No i zasypia tylko u mnie. Dramat. Tatuś nie działa w tej kwestii. Muszę ja go trzymać, choć na kolanach i jak uśnie to mogę próbować odkładać.
    Co tu zrobić, co tu poradzić :(

Inzynierka, mi nic takiego w szpitalu nie mówili. Pierwszy miesiąc był obfity w kupy, na prawdę czasem z 4 pampki pod rząd szły. Teraz się trochę uspokoiło i jest mniej kup. Tak z 10 kup, czyli połowa mniej.
    Poza tam teraz takie większe trochę i zdarza się, że idą prawie bokiem pieluszki, więc nie ryzykuję i przebieram.
    jak zrobi w czasie jedzenia to przebieram i tyle. jak zrobi w czasie snu, to zapewne o tym nie wiem i przebiram dopiero po spaniu, ale teraz to już raczej robi kupy na jawie, a nie w snie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem zjem ale nie tak dużo :-)
    Już ostatnio jadłam i jadłam urodzinowy córki dobrze ze jak juz się kończył to miałam dosyć porostu się przejadlam.

A śmieje się kto go będzie jadł.
    Jak mnie wkurzy rodzinka to zrobię chrzciny tylko z chrzestnymi!
    Kościół dom i będę miała to w d....e .

Miałam Ci pisać LRF trzeba gadać co ci ślina na język naniesie bo inaczej wejdą ci na głowę ludzie.
    To wasze święto to twoje życie i to tobie i twoim najbliższym ma być dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort piekny :)

My siedzimy z mezem i cora w domu i sie obijamy i odpo zywamy ;)maly po karmieniu usypia u tatusia na rekach, a ja ide powiesic pranie i moze ziemniaki na obiad obiore bo mam kawalek schabu tesciu w czwartekwie zorem mi przywiozl to zrobie schabowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, ja już się podobno pyskata przez dziecko zrobiłam :D
    nie pyskata, tylko jako matka wiem co jest najlepsze dla mojego synka :D
    a kto najwięcej gada miał już okazję wychować własne dzieci...

wróciłam, jejuuu... u nas prawdziwa złota jesień, wyszłam w samym sweterku, Małemu zarzuciłam tylko polarek z kapturkiem i tak było nam ciut za ciepło, teraz dosypia w samym body i skarpetkach ;)

oby jutro też było ta pięknie!

http://iv.pl/images/80703589336556554531.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 14:24

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

kazdy ma prawo wychowac dzieci jak chce, a te co najwiecej klepia jezorem czytaj tesciowe niech popatrza lepiej na efekt swojego wychowania :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się obudziłem :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 21:30

Little Red Fox, sarcia123, kamciaelcia, stardust87, bisacz, marta258, Anulka01, martta lubią tę wiadomość

‹‹ 2664 2665 2666 2667 2668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ