X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My punktualnie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Magdziula, nie zazdroszczę diety, ja bez mlecznych rzeczy bym z głodu zdechła, bo za wędlinami nie przepadam. I tak już cierpię z braku płatków owsianych i kakałka.
    Kamcia, nie zazdroszczę męża wojaka. Spotykałam się z takim, ale wolał misje niż związek i dobrze się stało :)
    A płatków owsianych nie można?

A co do szczepionek to nam pediatra mówiła że są na rotawirusy dostępne 2 różne, jedna się podaje w 2 a druga w 3 dawkach i poleca właśnie ta w dwóch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ja zwykle się darł o mleko, a jak w końcu dostał butlę to zostawił w niej 60 ml i więcej nie chce, czekam - może się obudzi :P

edit. dopił ale tylko 30 ml :P
    może w końcu mogłabym pójść spać?? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 04:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po drugim karmieniu, pierwsze bylo o 1.30 takse nie jest zle krasnal zjadl i gada w lozeczku a ja odciagam reszte i klade sie spac ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znów punktualnie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas meczy brzuszek. I to on wybudza.
    Karmienia wychodzą ciut wcześniej niż bywało.
    Kiedyś muszę sie wyspać bo padnę :)
    Kiedy to będzie? Liczę w miesiącach ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Pocieszajac napiszę ci max do 3.miesiąca
    Życzę Ci szybciej zakończenia spraw brzuszkowych i lepszego snu

U nas w butli zostało 60 ml
    Chwilkę poczekam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten odruch wymiotny kiedy Piotruś juz nie chce mleka. Jakbym mu krzywdę robiła że daję je :D idę spać. Usne jak odgłosy chrzakania się skończą hihi

To nie jest chrzakanie -to odgłos zazynanej świni !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 05:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas zaczynaja sie problemy brzuszkowe mozna jakies leki podac dla dwutygodniowego szkraba ?

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    Dziewczyny chyba coś podawały
    ..

Dzień dobry
    Czy to moje dziecko przestanie nadawać tak przez sen ??ratunku. Najpierw było to śmieszne ale którejś nocy po prostu zmienię pokój. Kwekolenie przez sen o 5 zniosłam ale to o 6 .30 skończyło się w łóżku między nami -tu też 100 odgłosów ma minutę ale poglaszcze i jest spokój. Bo jak maly śpi o to tak twardo to nawet smoczka nie chce.

Witam się z łóżka. Mały śpi. To już 12 h z 3 przerwami na butlę. Super !!!ale jak wyłączyć jego dźwięk? On nawet z tym się urodził i nawijal 4 h na cały szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 07:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A płatków owsianych nie można?

A co do szczepionek to nam pediatra mówiła że są na rotawirusy dostępne 2 różne, jedna się podaje w 2 a druga w 3 dawkach i poleca właśnie ta w dwóch.
    Z moich obserwacji wynika, że Emilce albo szkodzi nadmiar mleka w mojej diecie(dlatego postanowiłam wyłączyć mleczne śniadanie), albo właśnie te nieszczęsne płatki. W zeszłym tyg. skusiłam się na nie i około południa znowu były wrzaski i twardy brzuszek, w pozostałe dni takie atrakcje już się nam nie zdarzały.
    Dziękuję za odp. w sprawie rotawirusów :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Dziewczyny u nas zaczynaja sie problemy brzuszkowe mozna jakies leki podac dla dwutygodniowego szkraba ?
    Emilka miała około 2 tyg. jak zaczęłam podawać Sab Simplex.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    my się ratujemy espumisanem, ważne żeby nie stosować go tylko doraźnie więc u nas mały dostaje 4 razy na dobę i jest dużo lepiej
    przed każdym jedzeniem na brzuszek najlepiej z 5 minut, u nas mały nie wytrzymuje tyle ale staramy się żeby tak poleżał dłuższą chwilę niestety towarzyszy temu mega ryk ale wolę tak niż to prężenie i płacz bez przerwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Poqwiedzcie mi bo zglupialam.
    W szpitalu powiedzieli, żeby nie eybudzac dziecka do zmiany pieluchy. po spaniu przewijam, karmie i prawie zawsze jest kupa podczas jedzenia. Zanim skończy jeść to zasypia. Czy ja mam go z tą kupa zostawić? Bo jak przebieram to się budzi i chcę cycka żeby zasnąć, a przy jedzeniu znów kupa... Błędne koło. Matka wariatka nie może rozkminic tego logistycznie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Uwielbiam ten odruch wymiotny kiedy Piotruś juz nie chce mleka. Jakbym mu krzywdę robiła że daję je :D idę spać. Usne jak odgłosy chrzakania się skończą hihi

To nie jest chrzakanie -to odgłos zazynanej świni !!!
    myślałam, że tylko mój tak ma ;D
    mój jeszcze rączką odpycha butelkę

ale dźwięki wydaje trochę inne, ciężko je nawet nazwać - przypominają raczej małego dinozaura ;) teraz jak próbuję kupę strzelić to taki velociraptor!! :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, przyznam się uczciwie że ja nie zawsze zmieniałam pieluszkę, jak Młody strzelił kupę, bo np zwykle spał. Teraz przebieram, ale ze względu na odparzenia. Później tylko sudocrem jest w stanie nam pomóc :(

Witamy się z rana, po szalonej nocy, Mały się co chwila budził, jak wołał o mleko, to dość sporo zostawiał, zasypiał, budził się, nie chciał mleka, nie chciał usnąć i tak w kółko, od 1. taka impreza, o 6. się poddałam i wzięłam go do siebie, czy można więc uznać że całą noc spędził u siebie w łóżeczku? Bo bardzo mi zależało, żeby w nocy spał w swoim

a teraz drzemie sobie, otwiera oczy, drzemie, sapie, wydaje dzwięki velociraptora, patrzy, stęka, macha łapkami, czasem jakiś zaciesz łapie, bo Matka Wariatka coś głupiego palnie..

i dzisiaj mamy już 11 tygodni! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 09:29

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    u nas te dzwięki ewoluują! najpierw była kozo-owca, potem wszelkie maści dinozaurów, ale teraz to albo chrząkanie, albo zażynanie świni...no musialabym to nagrać! a spi jak zabity pry tym. mąż tez spi...takie arie 2x w nocy
    ja uznaję, że spał w łózeczku całą noc ( w końcu był u siebie od 19.30-6,30), kołyske mam wzdłuż łóżka i rękę wkladam przez szczebelki, ale boku nie mogę smienić, stąd biorę do siebie-srednio co drugi dzień
    twój mały jest starszy o prawie miesiąc, więc widzę, ze nie mam co liczyć na rychłe zakonczenie nocnych pogaduch

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja już nie wiem co gorsze - jego pogaduchy przez sen czy chrapanie męża? Męża jeszcze zdzielę poduchą w łeb, dziecko już się nie da uciszyć :( ja mam łóżeczko prostopadle do swojego wyra, więc mogę jedynie głowę do góry podnieść i widzę że oczy zamknięte i stęka. Gorzej jak się obije o szczebelki, to wtedy mi go szkoda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miałam wyrzuty sumienia zostawić go z kleksem :( i głupia go przebieralam i się budził... Ale cóż, jakoś będzie musiał przetrwać z kupa, bo inaczej oszalejemy ;)

‹‹ 2662 2663 2664 2665 2666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ