WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Magdziula, nie zazdroszczę diety, ja bez mlecznych rzeczy bym z głodu zdechła, bo za wędlinami nie przepadam. I tak już cierpię z braku płatków owsianych i kakałka.
Kamcia, nie zazdroszczę męża wojaka. Spotykałam się z takim, ale wolał misje niż związek i dobrze się stało
A co do szczepionek to nam pediatra mówiła że są na rotawirusy dostępne 2 różne, jedna się podaje w 2 a druga w 3 dawkach i poleca właśnie ta w dwóch. -
nick nieaktualnymój ja zwykle się darł o mleko, a jak w końcu dostał butlę to zostawił w niej 60 ml i więcej nie chce, czekam - może się obudzi
edit. dopił ale tylko 30 ml
może w końcu mogłabym pójść spać??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 04:33
-
nick nieaktualny
-
Nas meczy brzuszek. I to on wybudza.
Karmienia wychodzą ciut wcześniej niż bywało.
Kiedyś muszę sie wyspać bo padnę
Kiedy to będzie? Liczę w miesiącach
-
Uwielbiam ten odruch wymiotny kiedy Piotruś juz nie chce mleka. Jakbym mu krzywdę robiła że daję je
idę spać. Usne jak odgłosy chrzakania się skończą hihi
To nie jest chrzakanie -to odgłos zazynanej świni !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 05:20
-
Esmi
Dziewczyny chyba coś podawały
..
Dzień dobry
Czy to moje dziecko przestanie nadawać tak przez sen ??ratunku. Najpierw było to śmieszne ale którejś nocy po prostu zmienię pokój. Kwekolenie przez sen o 5 zniosłam ale to o 6 .30 skończyło się w łóżku między nami -tu też 100 odgłosów ma minutę ale poglaszcze i jest spokój. Bo jak maly śpi o to tak twardo to nawet smoczka nie chce.
Witam się z łóżka. Mały śpi. To już 12 h z 3 przerwami na butlę. Super !!!ale jak wyłączyć jego dźwięk? On nawet z tym się urodził i nawijal 4 h na cały szpitalWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 07:56
-
alinka wrote:A płatków owsianych nie można?
A co do szczepionek to nam pediatra mówiła że są na rotawirusy dostępne 2 różne, jedna się podaje w 2 a druga w 3 dawkach i poleca właśnie ta w dwóch.
Dziękuję za odp. w sprawie rotawirusów -
esmi wrote:Dziewczyny u nas zaczynaja sie problemy brzuszkowe mozna jakies leki podac dla dwutygodniowego szkraba ?
-
nick nieaktualnyEsmi
my się ratujemy espumisanem, ważne żeby nie stosować go tylko doraźnie więc u nas mały dostaje 4 razy na dobę i jest dużo lepiej
przed każdym jedzeniem na brzuszek najlepiej z 5 minut, u nas mały nie wytrzymuje tyle ale staramy się żeby tak poleżał dłuższą chwilę niestety towarzyszy temu mega ryk ale wolę tak niż to prężenie i płacz bez przerwy -
nick nieaktualnyHej. Poqwiedzcie mi bo zglupialam.
W szpitalu powiedzieli, żeby nie eybudzac dziecka do zmiany pieluchy. po spaniu przewijam, karmie i prawie zawsze jest kupa podczas jedzenia. Zanim skończy jeść to zasypia. Czy ja mam go z tą kupa zostawić? Bo jak przebieram to się budzi i chcę cycka żeby zasnąć, a przy jedzeniu znów kupa... Błędne koło. Matka wariatka nie może rozkminic tego logistycznie. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Uwielbiam ten odruch wymiotny kiedy Piotruś juz nie chce mleka. Jakbym mu krzywdę robiła że daję je
idę spać. Usne jak odgłosy chrzakania się skończą hihi
To nie jest chrzakanie -to odgłos zazynanej świni !!!
mój jeszcze rączką odpycha butelkę
ale dźwięki wydaje trochę inne, ciężko je nawet nazwać - przypominają raczej małego dinozaurateraz jak próbuję kupę strzelić to taki velociraptor!!
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinżynierka, przyznam się uczciwie że ja nie zawsze zmieniałam pieluszkę, jak Młody strzelił kupę, bo np zwykle spał. Teraz przebieram, ale ze względu na odparzenia. Później tylko sudocrem jest w stanie nam pomóc
Witamy się z rana, po szalonej nocy, Mały się co chwila budził, jak wołał o mleko, to dość sporo zostawiał, zasypiał, budził się, nie chciał mleka, nie chciał usnąć i tak w kółko, od 1. taka impreza, o 6. się poddałam i wzięłam go do siebie, czy można więc uznać że całą noc spędził u siebie w łóżeczku? Bo bardzo mi zależało, żeby w nocy spał w swoim
a teraz drzemie sobie, otwiera oczy, drzemie, sapie, wydaje dzwięki velociraptora, patrzy, stęka, macha łapkami, czasem jakiś zaciesz łapie, bo Matka Wariatka coś głupiego palnie..
i dzisiaj mamy już 11 tygodni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 09:29
-
lrf
u nas te dzwięki ewoluują! najpierw była kozo-owca, potem wszelkie maści dinozaurów, ale teraz to albo chrząkanie, albo zażynanie świni...no musialabym to nagrać! a spi jak zabity pry tym. mąż tez spi...takie arie 2x w nocy
ja uznaję, że spał w łózeczku całą noc ( w końcu był u siebie od 19.30-6,30), kołyske mam wzdłuż łóżka i rękę wkladam przez szczebelki, ale boku nie mogę smienić, stąd biorę do siebie-srednio co drugi dzień
twój mały jest starszy o prawie miesiąc, więc widzę, ze nie mam co liczyć na rychłe zakonczenie nocnych pogaduch -
nick nieaktualnykamcia, ja już nie wiem co gorsze - jego pogaduchy przez sen czy chrapanie męża? Męża jeszcze zdzielę poduchą w łeb, dziecko już się nie da uciszyć
ja mam łóżeczko prostopadle do swojego wyra, więc mogę jedynie głowę do góry podnieść i widzę że oczy zamknięte i stęka. Gorzej jak się obije o szczebelki, to wtedy mi go szkoda
-
nick nieaktualny