WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia, takie objawy wskazują na kolkę. My też tak raz mieliśmy z synkiem, spał sobie spokojnie, później nagle zaczął krzyczeć, robił się czerwony, wierzgał nóżkami i podkurczał je, później nagle robił się spokojny i za chwilę znowu krzyk. Ogólnie trwało to kilka godzin, były przerwy jak na chwilę usypiał. No i nosiliśmy na rękach, masowaliśmy brzuszek i w końcu mu przeszło i usnął przy piersi. Następnego dnia mąż kupił espumisan w kropelkach, podajemy go 4 razy dziennie przed karmieniem i od tamtej pory już synka kolka nie złapała.
bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie moj dzis takie cos ma poerwszy raz i od 22 z nim biegam na rekach masuje brzuszek i do poersi daje zeby byl spokojniejszy, eraz dopiero usnal gdzie zawsze l tej porze spi , no wlasnie jutro zapytam pediatre co mu moge podawac w komcu w srode beczie mial juz 4 tygodnie.
I jeszcze jednk pytanie Miewacie zawtoty glowy ??? Bo ja od kilku dni mam kilka razy dziennie zawroty glowy i to nie wazne czy siedze czy leze czy stoję, a wczesniej nic takiego nie mialam -
Sarcia, pediatra na pewno Ci podpowie co można synkowi podawać na kolkę. Myślę że espumisan spokojnie można, nasz Antoś miał ponad 3 tyg jak mu się kolka przytrafiła, wysłałam męża do apteki i farmaceuta też polecił espumisan i u nas to pomogło.
U mnie żadnych zawrotów głowy nie ma, tylko zmęczenie po nieprzespanej nocy.
A Antoś ładnie usnął po kąpieli, niedawno się wybudził bo pielucha mokra i dopiero przy piersi się uspokoił i usnął. Szkoda że nie lubi smoczka bo to by mi ułatwiło jego usypianie a tak to tylko ciągle cyc i cyc, bez niego nie uśnie. Teraz w końcu ja też mogę iść spać. Dobranoc
-
nick nieaktualny
-
Sarcia, ściągasz do końca? Skąd wiesz ze już koniec? Ile trwa?
Pytam bo dzis ściągałam (mału dostał mrożonkę) i wyszło ni ~110ml w 15-20 minut. Wydawała sie pusta, ale szybciej już po ssaniu młodego zrobiła sie pełna i bolesna.
Sma może to normalne?
Nie będzie butli i laktatora przed nocą.
Młody wytrzymuje spiąć dłużej niż moje cycki -
nick nieaktualnymy po karmieniu nr 2
od 1. spaliśmy razem wtuleni, bo się obudził niespokojny - nie płakał, nie marudził, był po prostu paskudnie pobudzony, więc się razem położyliśmymacica mnie zaczęła znowu boleć i mdliło mnie z nadmiaru jedzenia, więc odpuściłam tradycyjne u nas usypianie i odkładanie. Teraz zjadł i śpi u siebie w łóżeczku póki co
zostawił trochę mleka więc czekam jeszcze chwilę czy dopije...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 04:59
-
nick nieaktualny
Mija mi 6 tydzień po porodzie (Cc). Na wizycie w 4 tygodniu gin powiedziała ze juz prawie wszystko sie oczysciloZ została jakaś mała kieszonka. A od wczoraj mam bardzo duzo śluzu (upławy?) żółtego koloru. I niestey leci mi tak ze mam wrażenie ze moczu nie trzymam...
Czy miewacie podobnie? -
nick nieaktualnyWitam się na karmieniu nr2:-)
To chyba nagroda była że matka się wyspala.
Pierwsze wstanie było o 2 butla 120ml dojadl cyca i poszedł spać o 3.
I dopiero wstał o 7 jemy cycusia
Dziś powiem wam że pospalam i śniło mi się że z butla biegam do małego a o 2 wstał)
Esmi tule cie bo wiem co przechodzisz.
Ja wczoraj się poryczalam.
Istny dom wariatów.
Maz przeziębiony coś go rozbiera:-( także mam trzecie dziecko w domu ale na szczęście chodzące do pracy wiec trochę mniej czasu przy nim robienia hahaha żartuje wystarczy mi dwójka:-)
Sarcia ja mam takie zawroty głowy. -
nick nieaktualnyWitamy się, jednak do rana przespaliśmy razem. Mały chyba odreagowywał chrzciny i imprezę
męczył się też troch z kupą, ale już jest zdecydowanie lepiej
dziś mam ambitne plany, żeby załatwić kilka rzeczy i jak się uda, pochwalę się potem.
Wczoraj trochę planowaliśmy nasz przyszłoroczny urlop, chciałabym się wybrać na Dolny Śląsk i do Afrykanarium do Wrocławia
Czekam na poprawę pogody, bo wczoraj cały dzień padało, a chciałabym się przejść na spacer, żeby nie oszaleć w domualinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny