X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu kolki się odbywają.
    Nie wiem o co chodzi.
    Wczoraj tak ładnie chwilkę pokwekal.
    Mniej kup zrobił.
    A dziś taka jazda znowu wyje do tej pory,śpi nie spokojnie tzn już nie śpi i kupy robił........

Mam dosyć ręce mi odpadają od noszenia :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od 13 mielismy gosci, a teraz dla smiechu ogladamy Rolnika xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia fajnie masz......
    Ja dodatkowo walczę jeszcze z córką.
    Wyje syn i córka nad moimi uszami a ja jestem u kresu wytrzymałości:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Tule z podwójną mocą!

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc
    Trzymajcie kciuki jutro rano za pomyślność moich spraw (a dokładnie w pracy męża )bo inaczej to ja będę wyć

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tule syna. Córka śpi. Boże jak mnie strasznie boli :(
    Co do chrzcin. Zrobimy w Boże Narodzenie. Do mnie i tak wtedy wszyscy zjadą. U nas będzie 18 dorosłych i 7 dzieci, Karol ósmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz maly ma jakies fazy lezy spokojnie i nagle robi sie czerwony jak burak i drze sie okropnie w nieboglosy na caly dom, k po chwili przestaje i fak kilka razy. Czy to moze byc kolka ? (Corka nie miala wiec nie wiem jak to wyhlada)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, takie objawy wskazują na kolkę. My też tak raz mieliśmy z synkiem, spał sobie spokojnie, później nagle zaczął krzyczeć, robił się czerwony, wierzgał nóżkami i podkurczał je, później nagle robił się spokojny i za chwilę znowu krzyk. Ogólnie trwało to kilka godzin, były przerwy jak na chwilę usypiał. No i nosiliśmy na rękach, masowaliśmy brzuszek i w końcu mu przeszło i usnął przy piersi. Następnego dnia mąż kupił espumisan w kropelkach, podajemy go 4 razy dziennie przed karmieniem i od tamtej pory już synka kolka nie złapała.

bisacz lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moj dzis takie cos ma poerwszy raz i od 22 z nim biegam na rekach masuje brzuszek i do poersi daje zeby byl spokojniejszy, eraz dopiero usnal gdzie zawsze l tej porze spi , no wlasnie jutro zapytam pediatre co mu moge podawac w komcu w srode beczie mial juz 4 tygodnie.

I jeszcze jednk pytanie Miewacie zawtoty glowy ??? Bo ja od kilku dni mam kilka razy dziennie zawroty glowy i to nie wazne czy siedze czy leze czy stoję, a wczesniej nic takiego nie mialam :(

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, pediatra na pewno Ci podpowie co można synkowi podawać na kolkę. Myślę że espumisan spokojnie można, nasz Antoś miał ponad 3 tyg jak mu się kolka przytrafiła, wysłałam męża do apteki i farmaceuta też polecił espumisan i u nas to pomogło.

U mnie żadnych zawrotów głowy nie ma, tylko zmęczenie po nieprzespanej nocy.

A Antoś ładnie usnął po kąpieli, niedawno się wybudził bo pielucha mokra i dopiero przy piersi się uspokoił i usnął. Szkoda że nie lubi smoczka bo to by mi ułatwiło jego usypianie a tak to tylko ciągle cyc i cyc, bez niego nie uśnie. Teraz w końcu ja też mogę iść spać. Dobranoc :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu byłam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pl karmieniu numer 1 wow o.O maky spal 3 h zjadl cyca i spi w swoim wyrku a ja oproczniam drugiego cycora :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ściągasz do końca? Skąd wiesz ze już koniec? Ile trwa?

Pytam bo dzis ściągałam (mału dostał mrożonkę) i wyszło ni ~110ml w 15-20 minut. Wydawała sie pusta, ale szybciej już po ssaniu młodego zrobiła sie pełna i bolesna.
    Sma może to normalne?
    Nie będzie butli i laktatora przed nocą.
    Młody wytrzymuje spiąć dłużej niż moje cycki ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po karmieniu nr 2 ;)
    od 1. spaliśmy razem wtuleni, bo się obudził niespokojny - nie płakał, nie marudził, był po prostu paskudnie pobudzony, więc się razem położyliśmy ;) macica mnie zaczęła znowu boleć i mdliło mnie z nadmiaru jedzenia, więc odpuściłam tradycyjne u nas usypianie i odkładanie. Teraz zjadł i śpi u siebie w łóżeczku póki co ;) zostawił trochę mleka więc czekam jeszcze chwilę czy dopije...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 04:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mija mi 6 tydzień po porodzie (Cc). Na wizycie w 4 tygodniu gin powiedziała ze juz prawie wszystko sie oczysciloZ została jakaś mała kieszonka. A od wczoraj mam bardzo duzo śluzu (upławy?) żółtego koloru. I niestey leci mi tak ze mam wrażenie ze moczu nie trzymam...
    Czy miewacie podobnie?

• esmi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka mam to samo ! jak nie Kuba to Kacper płaczą a wieczory są najgorsze. Histerie Histerie i jeszcze raz Histerie.
    a tak po za tym Dzień dobry. Mogę napisać, że się wyspałam ! :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na karmieniu nr2:-)

To chyba nagroda była że matka się wyspala.
    Pierwsze wstanie było o 2 butla 120ml dojadl cyca i poszedł spać o 3.
    I dopiero wstał o 7 jemy cycusia :-)

Dziś powiem wam że pospalam i śniło mi się że z butla biegam do małego a o 2 wstał :-))

Esmi tule cie bo wiem co przechodzisz.
    Ja wczoraj się poryczalam.
    Istny dom wariatów.

Maz przeziębiony coś go rozbiera:-( także mam trzecie dziecko w domu ale na szczęście chodzące do pracy wiec trochę mniej czasu przy nim robienia hahaha żartuje wystarczy mi dwójka:-)

Sarcia ja mam takie zawroty głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, jednak do rana przespaliśmy razem. Mały chyba odreagowywał chrzciny i imprezę ;) męczył się też troch z kupą, ale już jest zdecydowanie lepiej ;)

dziś mam ambitne plany, żeby załatwić kilka rzeczy i jak się uda, pochwalę się potem.
    Wczoraj trochę planowaliśmy nasz przyszłoroczny urlop, chciałabym się wybrać na Dolny Śląsk i do Afrykanarium do Wrocławia :)
    Czekam na poprawę pogody, bo wczoraj cały dzień padało, a chciałabym się przejść na spacer, żeby nie oszaleć w domu :P

alinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do neurologa nadal mnie nie chcą zarejestrować :/
    mam zadzwonić za tydzień i pytać czy doktor mnie przyjmie w listopadzie :(

buuu...

Dziewczyny czy pampki 2 są dużo większe od 1??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxk

Nie sa duzo wiekze te 3-6kg. Jammam zielone pampersy akurat malemu ubieram od soboty to mozesz smialo kupić

‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ